neaodos-logo

Βραβεύσεις 2023

ENERGY AWARDS – 2 WINNER  Award

Η Νέα Οδός έλαβε δυο κορυφαίες διακρίσεις Winner στο πλαίσιο των Energy Awards 2023. Ένα winner στην κατηγορία Υποδομές Μεταφορών για το σύνολο των “πράσινων” δράσεων και ενεργειών που σχεδιάζει και υλοποιεί και ένα ακόμα για την μοναδική επένδυση στο ΣΕΑ Μαλακάσας Σείριος, όπου σχεδιάστηκε, κατασκευάστηκε και βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία ο πρώτος και μεγαλύτερος υβριδικός σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με φωτοβολταϊκά στα στέγαστρα των πάρκινγκ! Πρόκειται για ένα πραγματικά ένα καινοτόμο «προϊόν» για τον οδηγό ηλεκτρικού αυτοκινήτου που κάνει πράξη τη δέσμευσή μας να αποτελούμε τον καλύτερο δυνατό συνοδηγό! Αυτή τη στιγμή το έργο περιλαμβάνει Φ/Β, συνολικής ισχύος περίπου 500 kWp, 2 φορτιστές DC υψηλής ισχύος σε κάθε κλάδο, δηλαδή σύνολο 4 φορτιστές ισχύος 120kW έκαστος και υβριδικούς Ιnverter. Το ρεύμα από τα Φ/Β πηγαίνει στον φορτιστή όταν υπάρχει αυτοκίνητο να φορτίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας και παράλληλα όση ενέργεια δεν καταναλώνεται, χρησιμοποιείται απευθείας για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες του κτηρίου του Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών Μαλακάσας (Σείριος). Επόμενος στόχος μας είναι οι ενεργειακές ανάγκες της ηλεκτροφόρτισης να καλύπτονται αποκλειστικά από ΑΠΕ.

GREEN AWARDS – Gold & Bronze Awards

Η Νέα Οδός, απέσπασε βραβείο Gold στην κατηγορία «4 wheels product» για τον καινοτόμο υβριδικό σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με πράσινη ενέργεια από τον ήλιο που έχει υλοποιήσει στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών Μαλακάσας (Σείριος) και βραβείο Bronze στην κατηγορία “Green Holistic Approach” για το σύνολο των δράσεων που υλοποιεί για την προστασία του περιβάλλοντος. Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της, η Νέα Οδός έθεσε την προστασία του περιβάλλοντος ως κύριο στρατηγικό στόχο, καθώς και ως έναν από τους βασικούς πυλώνες, πάνω στους οποίους αναπτύσσονται οι επιμέρους δράσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης. Σε αυτό το πλαίσιο και με γνώμονα την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, σχεδιάζει και υλοποιεί σειρά δράσεων που αποδεικνύουν έμπρακτα πως αποτελεί τον πιο πράσινο αυτοκινητοδρόμο της χώρας.

IOT AWARDS – Gold Award

H Νέα Οδός έλαβε το Gold Award στην κατηγορία “Transportation/Motorways” για την χρήση IoT τεχνολογιών στους αυτοκινητοδρόμους που λειτουργεί, συντηρεί και διαχειρίζεται. Η εν λόγω βράβευση αφορά δυο ενέργειες που αποδεικνύουν στην πράξη ότι σχεδιάζουμε και υλοποιούμε επενδύσεις με όχημα την καινοτομία και αφορούσε:

  • Το δίκτυο δικτυακών καμερών σε επιλεγμένα σημεία του αυτοκινητόδρομου όπου με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης ανιχνεύονται αυτόματα επισφαλείς κινήσεις και ειδοποιείται άμεσα το Κέντρο Ελέγχου προκειμένου να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν αμεσότερη επέμβαση.
  • Το Σύστημα Αυτόματης Άρδευσης, που εκτείνεται σε ένα δίκτυο σχεδόν 200 χιλιομέτρων μέσω του οποίου ελέγχονται τα αντλιοστάσια, και τα κεντρικά σημεία άρδευσης των αυτοκινητοδρόμων, καλύπτοντας όχι μόνο τις αυξημένες ανάγκες ποτίσματος των φυτών, αλλά εξοικονομώντας υδάτινους πόρους και κατανάλωση ενέργειας.”

MOBILITY AWARDS 2023 – Κορυφαία διάκριση «Motorway of the year», 2 Gold, 1 Silver & 1 Bronze

Την κορυφαία διάκριση “Motorway of the year” και τέσσερις ακόμα σημαντικές διακρίσεις, απέσπασε η Νέα Οδός στα Mobility Awards 2023, ενός θεσμού της που αναδεικνύει και επιβραβεύει τις καινοτόμες πρακτικές, τεχνολογίες και εφαρμογές επιχειρήσεων του ευρύτερου κλάδου της κινητικότητας & αυτοκίνησης, με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του Εργαστηρίου Κυκλοφοριακής Τεχνικής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και την επιστημονική υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων. Ειδικότερα, η Νέα Οδός απέσπασε τις ακόλουθες διακρίσεις:

Κορυφαία διάκριση Motorway of the year για το σύνολο των καινοτόμων δράσεων που έχει υλοποιήσει

  • Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Motorways Customer Service για τη δράση στον τομέα της ηλεκτροκίνησης στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών Μαλακάσας (Σείριος), για τα microsites των Διαδρομών καθώς και για την ηλεκτρονική κάρτα ΑΜΕΑ.
  • Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Motorways Environmental Management για το σύνολο των πράσινων δράσεων που στόχο έχουν την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος αλλά και την αρμονική ένταξη των αυτοκινητοδρόμων σε αυτό.
  • Ασημένιο βραβείο στην κατηγορία Green Fleet για την αντικατάσταση του στόλου οχημάτων με ηλεκτρικά/ υβριδικά οχήματα. Με σύνθημα «Go Green», και με στόχο τη δραστική μείωση των άμεσων εκπομπών αέριων ρύπων από τον στόλο των εταιρικών οχημάτων, η εταιρια έχει θέσει σε πλήρη εξέλιξη πλάνο σταδιακής αντικατάστασης του στόλου οχημάτων με υβριδικά και ηλεκτρικά.
  • Χάλκινο βραβείο στην κατηγορία EV Charging Infrastructure για τον υβριδικό σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στον Σ.Ε.Α. Μαλακάσας ( Σείριος).

HEALTH AND SAFETY AWARDS 2023 – WINNER & Bronze Award

Δυο διακρίσεις έλαβε η Νέα Οδός στο πλαίσιο των Health & Safety Awards 2023 που επιβραβεύουν κάθε χρόνο τις εταιρίες που δημιουργούν και διατηρούν ασφαλείς και υγιείς χώρους εργασίας, καινοτομούν και επενδύουν με αίσθημα ευθύνης στον εργαζόμενο. Το ένα βραβείο ανήκει στην κορυφαία κατηγορία Winner και αφορά στο σύνολο των δράσεων Υγείας & Ασφάλειας που σχεδιάζει και υλοποιεί η εταιρία. Ενδεικτικά, αναφέρεται η αναδιοργάνωση και επέκταση των τακτικών δειγματοληπτικών εσωτερικών ελέγχων, η πλήρης αντικατάσταση των καμπινών διοδίων Αφιδνών & η μεταλλική θωράκιση καμπινών διοδίων Κλόκοβας, καθώς και η συνεργασία με την Hellas EAP που οδήγησε στη δημιουργία και παροχή ενός εξειδικευμένου προγράμματος συμβουλευτικής υποστήριξης για όλους τους εργαζόμενους και τα προστατευόμενα μέλη τους. Το εν λόγο πρόγραμμα έλαβε και ξεχωριστό Bronze βραβείο στην κατηγορία Διαχείριση Συμπεριφοριστικών Επικινδυνοτήτων /  Behavioral Risk Initiative.

 

HELLENIC RESPONSIBLE BUSINESS AWARDS 2023- Χρυσή διάκριση

Η Νέα Οδός απέσπασε Gold Βραβείο, στην κατηγορία «Υπεύθυνη Δράση για το Κλίμα» για τις καινοτόμες πρωτοβουλίες που εφαρμόζει με γνώμονα τους περιβαλλοντικούς στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης, όπως έχουν διαμορφωθεί σε διεθνές επίπεδο. Η Νέα Οδός, έχει προχωρήσει σε μία σειρά επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ώστε να μειωθούν στο μέγιστο δυνατό οι εκπομπές αερίου του θερμοκηπίου, μία δέσμευση που καταγράφουμε και υπηρετούμε συστηματικά από το 2016.  Η δημιουργία του πρώτου και μεγαλύτερου υβριδικού σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα με φωτοβολταϊκά πάνελ στα στέγαστρα των πάρκινγκ που συνδυάζει την πράσινη ενέργεια με τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων και η εγκατάσταση του πρώτου φωτοβολταϊκού πάρκου στον αυτοκινητόδρομο μας,  μας καθιστά  το πρώτο εν Ελλάδι οδικό έργο – παραγωγό ενέργειας ΑΠΕ. Ταυτόχρονα η αντικατάσταση των συμβατικών φωτιστών οδοφωτισμού με LED σε μεγάλο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου και το στρατηγικό πλάνο αντικατάστασης του στόλου οχημάτων μας σε  100% υβριδικά και ηλεκτρικά, αποτελούν δυο ακόμα σημαντικές δράσεις προς τη μείωση των έμμεσων εκπομπών αεριού.