neaodos-logo
>>Fast Pass Νέα Οδός

Fast Pass Νέα Οδός

Fast Pass Νέα Οδός ονομάζεται η υπηρεσία ηλεκτρονικής πληρωμής διοδίων της Νέας Οδού.

Με τη χρήση του ηλεκτρονικού πομποδέκτη που παρέχεται δωρεάν, κάθε χρήστης μπορεί να χρησιμοποιεί για τις διελεύσεις του τις ειδικές ηλεκτρονικές λωρίδες που διαθέτουν όλοι οι σταθμοί διοδίων της Ελλάδας και να συνεχίζει το ταξίδι του χωρίς καμία καθυστέρηση, γρήγορα, άνετα και εύκολα! Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Κατά τη διέλευση του οχήματός από τις ηλεκτρονικές λωρίδες και εφόσον είναι σωστά τοποθετημένος ο ηλεκτρονικός πομποδέκτης, το σύστημα «ανιχνεύει» τη συσκευή, εντοπίζει το λογαριασμό, αφαιρεί το αντίτιμο του διοδίου τέλους και η μπάρα σηκώνεται αυτόματα.

Με το Fast Pass Νέα Οδός, ταξιδεύειςσε όλη τη χώρα και απολαμβάνεις εκπτώσεις έως και 50% στους αυτοκινητόδρομους που λειτουργεί, συντηρεί και διαχειρίζεται η Νέα Οδός.

Αναλυτικές πληροφορίες για την υπηρεσία , τον τρόπο εγγραφής και τα διαθέσιμα συνδρομητικά προγράμματα είναι στη διάθεσή σου στο www.fastpass.gr. Μπορείς να υποβάλλεις ηλεκτρονικά την αίτησή σου και με την υπηρεσία Call & Courier παραλαμβάνεις, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση, τον πομποδέκτη στοv χώρο επιλογής σου!

Συχνές Ερωτήσεις

Όλες οι κατηγορίες τετράτροχων οχημάτων μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία.

 

Η εγγραφή στην υπηρεσία και η απόκτηση του ηλεκτρονικού πομποδέκτη γίνεται εύκολα και ΔΩΡΕΑΝ με τους εξής τρόπους:

 

 • Κάντε μια στάση στο Σημείο Εξυπηρέτησης Πελατών (ΣΕΠ)* που σας εξυπηρετεί.
 • Καλέστε την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών (ΤΕΠ)* στα τηλέφωνα, 22950-26900 (τμήμα Α.Θ.Ε.) και 2641 306 306 (Ιόνια Οδός)
 • Με μια επίσκεψη στο www.fastpass.gr συμπληρώνοντάς τη φόρμα εγγραφής και επισυνάπτοντας τα σχετικά δικαιολογητικά
 • Μέσω της εφαρμογής MyOdos

Με την υπηρεσία Call & Courier, αν είστε ιδιώτης ή ελεύθερος επαγγελματίας, ο πομποδέκτης θα παραδοθεί στο σπίτι ή το γραφείο σας, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Καθώς ο λογαριασμός σας θα είναι μηδενικός, θα πρέπει προτού πραγματοποιήσετε την πρώτη διέλευση να έχετε ανανεώσει το λογαριασμό σας με το ποσό που επιθυμείτε.

* (Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 08:00-20:00 και Κυριακή 10:00 – 18:00)

Ιδιώτες

 

 • Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή Δίπλωμα οδήγησης του προσώπου που υπογράφει την αίτηση.
 • Έγγραφο που πιστοποιεί τον Α.Φ.Μ και τη διεύθυνση κατοικίας του προσώπου που υπογράφει την αίτηση ή υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνονται όλα τα παραπάνω.
 • Άδεια κυκλοφορίας του οχήματος ή των οχημάτων.

Αν η εγγραφή πραγματοποιηθεί από τρίτο πρόσωπο απαιτείται εξουσιοδότηση υπογεγραμμένη από τον ενδιαφερόμενο, με βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής.

Σε περίπτωση που επιλέξετε να σας αποστείλουμε τον ηλεκτρονικό πομποδέκτη στο χώρο που επιθυμείτε, θα πρέπει να παραδώσετε στον υπάλληλο της εταιρίας courier φωτοτυπία όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

 

Εταιρίες

 

 • Ανακοίνωση ΓΕΜΗ περί εκπροσώπησης ή επικυρωμένο καταστατικό εταιρίας, εφόσον από αυτό προκύπτει ο νόμιμος εκπρόσωπος.
 • Απόδειξη ταυτοπροσωπίας (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης) του νομίμου εκπροσώπου που υπογράφει την αίτηση εγγραφής στην υπηρεσία.
 • Φωτοτυπία των αδειών κυκλοφορίας των οχημάτων που θα αποκτήσουν ηλεκτρονικούς πομποδέκτες.
 • Αν η εγγραφή πραγματοποιηθεί από τρίτο πρόσωπο απαιτείται εξουσιοδότηση του νόμιμου εκπροσώπου της εταιρίας σε επιστολόχαρτο της εταιρίας που να πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου, με βεβαίωση γνήσιου υπογραφής, καθώς και απόδειξη ταυτοπροσωπίας (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης) του προσώπου που θα πραγματοποιήσει την εγγραφή. Στην εξουσιοδότηση θα πρέπει να αναφέρεται και ο αριθμός των πομποδεκτών που η εταιρία ζητάει να ενεργοποιηθούν στην υπηρεσία.
 • Στην περίπτωση Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, η παραπάνω εξουσιοδότηση πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από τον Διευθυντή της Υπηρεσίας με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής.

Αν η εγγραφή πραγματοποιηθεί από τρίτο πρόσωπο ζητείται εξουσιοδότηση υπογεγραμμένη από τον ενδιαφερόμενο, με βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής.

 

Επαγγελματίες

 

 • Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή Δίπλωμα οδήγησης του προσώπου που υπογράφει την αίτηση.
 • Βεβαίωση έναρξης εργασιών φυσικού προσώπου ή επιτηδευματία ή κάποιο άλλο έγγραφο που να αποδεικνύει την επαγγελματική ιδιότητα.
 • Φωτοτυπία της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος ή των οχημάτων που θα αποκτήσουν ηλεκτρονικό πομποδέκτη.

Αν η εγγραφή πραγματοποιηθεί από τρίτο πρόσωπο ζητείται εξουσιοδότηση υπογεγραμμένη από τον ενδιαφερόμενο, με βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής.

 

Σε περίπτωση που επιλέξετε να σας αποστείλουμε τον ηλεκτρονικό πομποδέκτη στο χώρο που επιθυμείτε, θα πρέπει να παραδώσετε στον υπάλληλο της εταιρίας courier φωτοτυπία όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Ο ηλεκτρονικός πομποδέκτης, σας παραχωρείται εντελώς ΔΩΡΕΑΝ! Αν κάνετε μια στάση στα Σημεία Εξυπηρέτησης Πελατών, ενημερώνετε εκείνη τη στιγμή τον υπάλληλο σχετικά με το ποσό που θέλετε να καταθέσετε στο λογαριασμό σας. Σε περίπτωση που παραλάβετε τον ηλεκτρονικό σας πομποδέκτη με courier, ο λογαριασμός σας θα είναι μηδενικός. Συνεπώς, προτού πραγματοποιήσετε την πρώτη σας διέλευση θα πρέπει να φροντίσετε για την ανανέωσή του. Σε κάθε περίπτωση στη διάθεσή σας έχετε τους εξής τρόπους:

 

 • Σε όλες τις λωρίδες με εισπράκτορα, σε όλους τους σταθμούς διοδίων της Νέας Οδού με χρήση μετρητών ή πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας.
 • Στα Σημεία Εξυπηρέτησης Πελατών, με μετρητά καθώς και με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.
 • Online με χρήση πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας, στο www.fastpass.gr
 • Μέσω του κινητού σας & της εφαρμογής MyOdos, με χρήση πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας
 • Μέσω υπηρεσιών web banking