neaodos-logo
>>Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Εδώ, μπορείς να ενημερωθείς για όλα τα τελευταία νέα της Νέας Οδού, παρακολουθώντας τις πρόσφατες ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου σχετικά με την εταιρία και τις δραστηριότητές της.

Για οποιαδήποτε τυχόν απορία ή επιπλέον πληροφορία μπορείς να επικοινωνείς με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Marketing της εταιρίας είτε τηλεφωνικά καλώντας τον αριθμό 2103447300 είτε μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@neaodos.gr .

Σε περίπτωση που επιθυμείς να λαμβάνεις τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις της εταιρίας παρακαλούμε στείλε e-mail στο pressoffice@neaodos.gr αναγράφοντας στο θέμα: «προσθήκη στη λίστα» και στο σώμα του e-mail τα υπόλοιπα στοιχεία επικοινωνίας και το όνομα του οργανισμού τον οποίο εκπροσωπείς.

 

Νέα & Ανακοινώσεις

Ιόνια Οδός: Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στο τμήμα Αντίρριο - Μεσολόγγι

26.09.17

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Τετάρτη 27 και Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στην Ιόνια Οδό και συγκεκριμένα στο τμήμα Αντίρριο - Μεσολόγγι, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών συντήρησης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των σηράγγων Κλόκοβας. Ειδικότερα, από τις 23:00 το βράδυ της Τετάρτης 27 έως τις 07:00 το πρωί της Πέμπτης 28 Σεπτεμβρίου, θα ισχύσει ολική διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα, στο τμήμα μεταξύ του Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Αντιρρίου και του Α/Κ Μεσολογγίου, με ταυτόχρονα αποκλεισμό των κλάδων εισόδου των Α/Κ Ευηνοχωρίου και Μεσολογγίου με κατεύθυνση προς Αντίρριο και τέλος του κλάδου εισόδου του Α/Κ Αντιρρίου με κατεύθυνση προς Ιωάννινα. Κατά το ανωτέρω διάστημα, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Ιωάννινα, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Αντίρριου και μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα επανεισάγονται σε αυτόν μέσω του Α/Κ Μεσολογγίου. Ακολούθως, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Αντίρριο, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Μεσολογγίου και μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα επανεισάγονται σε αυτόν μέσω του Αντίρριου. Τέλος να επισημάνουμε πως καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των προαναφερθέντων ρυθμίσεων, ο μετωπικός σταθμός διοδίων της Κλόκοβας θα βρίσκεται εκτός λειτουργίας, ενώ οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων Μεσολογγίου θα λειτουργούν κανονικά, χρεώνοντας πλήρως αναλογικά τους οδηγούς για τη χρήση του τμήματος Α/Κ Νότιος Αγρινίου - Α/Κ Μεσολογγίου, τμήμα το οποίο είτε θα έχουν διανύσει (οι κινούμενοι προς Αντίρριο) είτε πρόκειται να διανύσουν (οι κινούμενοι προς Ιωάννινα). Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Νέα Οδός: Σε πλήρη λειτουργία το τμήμα «Α/K Αμφιλοχίας – Α/Κ Εγνατίας» της Ιόνιας Οδού

12.09.17

Η Νέα Οδός Α.Ε., ανακοινώνει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3555/ 2007 (όπως αυτός τροποποιήθηκε με το Ν.4219/2013) που διέπουν τη Σύμβαση Παραχώρησης του έργου «Ιόνια Οδός», τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 13 προς Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσει η λειτουργία των σταθμών διοδίων του τμήματος “Α/K Αμφιλοχίας – Α/Κ Εγνατίας” της Ιόνιας Οδού. Οι ζώνες χρέωσης που τίθενται σε εφαρμογή στο συγκεκριμένο τμήμα είναι δυο: α) «Α/Κ Αμφιλοχίας - Α/Κ Φιλιππιάδας», με μήκος 46,6χλμ., η οποία περιλαμβάνει το μετωπικό σταθμό Μενιδίου, καθώς και τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων στον Α/Κ Άρτας και β) «Α/Κ Φιλιππιάδας – Α/Κ Εγνατίας (τέλος έργου)», με μήκος 48,2χλμ., που περιλαμβάνει το μετωπικό σταθμό Τερόβου, καθώς και τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων στον Α/Κ Γοργόμυλου. Οι τιμές διοδίων τελών ανά σταθμό και κατηγορία οχήματος είναι οι ακόλουθες: Κατηγορία Οχήματος Τύπος Οχήματος Περιγραφή Μετωπικά Διόδια Μενιδίου Πλευρικά Διόδια Άρτας Μετωπικά Διόδια Τερόβου Πλευρικά Διόδια Γοργόμυλου Κατ. 1 Δίκυκλα, τρίκυκλα 2,05 € 0,50 € 2,15 € 0,70 € Κατ. 2 Ελαφρά οχήματα 2,95 € 0,75 € 3,05 € 1 € Κατ. 3 Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις (4) άξονες 7,45 € 1,90 € 7,70 € 2,50 € Κατ. 4 Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις (4) ή περισσότερους 10,45 € 2,65 € 10,80 € 3,50 €   Υπενθυμίζουμε ότι η τιμή διοδίου τέλους καθορίζεται: Σε κάθε μετωπικό σταθμό βάσει του συνολικού μήκους της ζώνης στην οποία ανήκει ο σταθμός. Στους πλευρικούς σταθμούς εξόδου, ανάλογα με το μήκος που διανύθηκε από την αρχή της ζώνης στην οποία ανήκει ο σταθμός μέχρι το σταθμό. Στους πλευρικούς σταθμούς εισόδου ανάλογα με το μήκος που θα διανύσει ο χρήστης από το σταθμό έως το τέλος της ζώνης στην οποία ανήκει.   Σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν, χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε μετωπικό σταθμό να πληρώσει ξανά σε πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης, στο ίδιο ταξίδι. Αντιστοίχως,σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε πλευρικό σταθμό να πληρώσει και σε μετωπικό ή άλλον πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης στο ίδιο ταξίδι.   Επισημαίνουμε ότι με τη λειτουργία των παραπάνω σταθμών διοδίων το σύνολο των μετωπικών σταθμών της Ιόνιας Οδού τίθεται σε λειτουργία. Για την ολοκλήρωση του συστήματος χρέωσης του αυτοκινητοδρόμου αναμένεται και η έναρξη λειτουργίας των πλευρικών σταθμών διοδίων στον Α/Κ Γαβρολίμνης.   Κλείνοντας υπενθυμίζουμε, ότιεξαρχήςη Νέα Οδός προσφέρει σε κάθε οδηγό, σε όλο το μήκος της Ιόνιας Οδού, σειρά υπηρεσιώνοδικής ασφάλειαςκαιεξυπηρέτησης όπως: Α) 24ωραΠερίπολαΟδικήςΑσφάλειας Β) 4ψήφιοαριθμό Έκτακτης Ανάγκης24ωρης λειτουργιάς,1075 Γ) ΤηλεφωνικήΕξυπηρέτηση Πελατώνστον αριθμό2641 306 306 Δ)Δωρεάν Οδική Βοήθειασε περιπτώσειςακινητοποίησης
redirect arrow

Νέα Οδός: Εγκαινιάστηκε από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η Ιόνια Οδός

05.09.17

Στις 5 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν από τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αλέξη Τσίπρα, τα επίσημα εγκαίνια του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού. Η Ιόνια Οδός, είναι ένας σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος, 196 χιλιομέτρων, που διασχίζει δύο περιφέρειες (Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας) και 4 νόμους (Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας και Ιωαννίνων). Είναι ένα έργο ανάπτυξης, το οποίο συντηρεί, λειτουργεί και διαχειρίζεται η εταιρία Παραχώρησης Νέα Οδός και κατασκεύασε η ΤΕΡΝΑ, η κατασκευαστική εταιρία του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η Ιόνια Οδός, ήρθε να καλύψει μια απαίτηση ετών, να βγάλει την Ήπειρο από την απομόνωση και να συνδέσει όλη τη Δυτική Ελλάδα. Πλέον, το ταξίδι των 3 ωρών και 30 λεπτών από το Αντίρριο ως τα Ιωάννινα, έχει μετατραπεί σε μια άνετη και ασφαλή διαδρομή της 1 ώρας και 40 λεπτών. Πρόκειται για έναν αυτοκινητόδρομο με τεράστια σημασία- κοινωνική και αναπτυξιακή, αφού: Συνδέει όλη τη Δυτική Ελλάδα, αναβαθμίζοντας σημαντικά αστικά και αγροτικά κέντρα όπως τα Ιωάννινα, την Άρτα και το Αγρίνιο. Προσφέρει επαρκέστερη σύνδεση των λιμανιών Πάτρας, Αστακού και Ηγουμενίτσας. Συμβάλλει στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής βελτιώνοντας την προσβασιμότητα σε περιοχές με υψηλό τουριστικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Η κατασκευή της Ιόνιας Οδού αποτέλεσε τεράστια πρόκληση, καθώς πρόκειται για έναν αυτοκινητόδρομο κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου σε νέα χάραξη, σε ένα περιβάλλον με ιδιαίτερες γεωλογικές συνθήκες, έντονο ανάγλυφο και υψηλές γεωτεχνικές προκλήσεις. Στα σημαντικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινητοδρόμου συναντάμε: 4 σήραγγες διπλής κατεύθυνσης, συνολικού μήκους 11,2 χλμ. 24 γέφυρες, συνολικού μήκους περίπου 7 χλμ. 77 κάτω & 24 άνω διαβάσεις Τέλος, πρέπει να επισημάνουμε ότι πέραν των υποδομών υψηλών προδιαγραφών, στη διάθεσή κάθε οδηγού που χρησιμοποιεί την Ιόνια Οδό, βρίσκεται και μια σειρά υπηρεσιών οδικής ασφάλειας και εξυπηρέτησης όπως: Α) 24ωρα Περίπολα Οδικής Ασφάλειας Β) 4ψήφιος αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 24ωρης λειτουργιάς, 1075 Γ) Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στον αριθμό 2641 306 306 Δ) Δωρεάν Οδική Βοήθεια σε περιπτώσεις ακινητοποίησης
redirect arrow

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στον Aνισόπεδο Κόμβο Τατοΐου

04.09.17

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον Αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Τατοΐου, με στόχο την εκτέλεση εργασιών συντήρησης του οδοστρώματος. Ειδικότερα, την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου από τις 22:00 το βράδυ μέχρι και τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου, θα ισχύει αποκλεισμός της ράμπας εξόδου του Α/Κ Τατοΐου, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία. Κατά το ανωτέρω διάστημα και με τη χρήση κατάλληλων προειδοποιητικών πινακίδων, οι κινούμενοι επί του κυρίως άξονα οδηγοί, θα ειδοποιούνται έγκαιρα προκειμένου να εξέρχονται στον επόμενο κόμβο (Α/Κ Πύρνας) και αναστρέφοντας στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα, να οδηγούνται στον Α/Κ Τατοΐου Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στον Aνισόπεδο Κόμβο Τατοΐου

31.08.17

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον Αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Τατοΐου, με στόχο την εκτέλεση εργασιών συντήρησης του οδοστρώματος. Ειδικότερα, την Πέμπτη 31 Αυγούστου από τις 22:00 το βράδυ μέχρι και τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής επόμενης, θα ισχύει αποκλεισμός της ράμπας εξόδου του Α/Κ Τατοΐου, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία.   Κατά το ανωτέρω διάστημα, με τη χρήση κατάλληλων προειδοποιητικών πινακίδων, οι κινούμενοι επί του κυρίως άξονα οδηγοί, θα ειδοποιούνται έγκαιρα, προκειμένου να εξέρχονται στον επόμενο κόμβο (Α/Κ Πύρνας) και μέσω του αριστερού κλάδου του αυτοκινητοδρόμου, κατεύθυνση προς Αθήνα, να οδηγούνται στον Α/Κ Τατοΐου.   Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους.   Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην περιοχή της Φθιώτιδας

21.08.17

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στην περιοχή του Λογγού Φθιώτιδας, με σκοπό την υλοποίηση ασφαλτικών εργασιών. Ειδικότερα, από τις 21 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου και από το 164ο έως το 168ο χιλιόμετρο, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα ισχύει εναλλάξ αποκλεισμός της αριστερής και δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας, με την κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται στο συγκεκριμένο σημείο, καθ’ όλο το προαναφερθέν χρονικό διάστημα, από μια μόνο λωρίδα. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow
1 … 203 204 205 206 207 … 225

Δελτία Τύπου

Στο επίκεντρο ο άνθρωπος: Δύο διακρίσεις για τη Νέα Οδό και την Κεντρική Οδό στα Health & Safety Awards 2026

01.10.26

Η διαρκής δέσμευση της Νέας Οδού και της Κεντρικής Οδού για τη δημιουργία ενός ασφαλούς, υγιούς και υποστηρικτικού εργασιακού περιβάλλοντος αναγνωρίστηκε στα Health & Safety Awards 2026, που διοργανώνει η BOUSSIAS Events & Communications, όπου οι δύο εταιρείες απέσπασαν ένα Χρυσό και ένα Χάλκινο βραβείο. Συγκεκριμένα, διακρίθηκαν με: • Χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Προγράμματα Ψυχικής Υγείας & Ανθεκτικότητας» για την πρωτοποριακή pet-friendly πολιτική που εφαρμόζουν στους χώρους εργασίας τους. Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή, ενισχύεται η ψυχική ευημερία των εργαζομένων και καλλιεργείται ένα πιο φιλικό, υποστηρικτικό και ανθρώπινο εργασιακό περιβάλλον. • Χάλκινο βραβείο στην κατηγορία «Healthy & Safe Workplace - Services» για τη συνολική προσέγγισή τους στην Υγεία & Ασφάλεια. Η διάκριση αναγνωρίζει το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσεων που εφαρμόζουν οι δύο εταιρείες, το οποίο συνδυάζει πρόληψη, εκπαίδευση, συνεχή βελτίωση των συνθηκών εργασίας και πρωτοβουλίες που ενισχύουν τη σωματική και ψυχική ευεξία των εργαζομένων. Οι διακρίσεις αυτές επιβεβαιώνουν ότι για τη Νέα Οδό και την Κεντρική Οδό η Υγεία και η Ασφάλεια δεν αποτελούν απλώς μια επιχειρησιακή υποχρέωση, αλλά αναπόσπαστο μέρος της εταιρικής τους κουλτούρας. Με επίκεντρο τον άνθρωπο, οι δύο εταιρείες συνεχίζουν να επενδύουν σε δράσεις που ενισχύουν την ευημερία, την ανθεκτικότητα και την ποιότητα της εργασιακής εμπειρίας, δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς, υποστηριζόμενοι και δημιουργικοί.
redirect arrow

Τρεις σημαντικές διακρίσεις για τη Νέα Οδό και την Κεντρική Οδό στα Hellenic Responsible Awards

24.09.26

Με δύο Χρυσά και ένα Χάλκινο βραβείο ξεχώρισαν για άλλη μια χρονιά η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός στα Hellenic Responsible Awards, με όχημα επενδύσεις και έργα στους τομείς της τεχνολογίας και του περιβάλλοντος, της ταξιδιωτικής εμπειρίας και της εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, οι δύο εταιρείες απέσπασαν: Χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Τεχνολογία & Περιβάλλον» για το πρωτοποριακό σύστημα «έξυπνης» επιτήρησης και διαχείρισης κυκλοφορίας, που συνδυάζει κάμερες τεχνητής νοημοσύνης (AI) και PTZ & τεχνολογίες IoT με την πλατφόρμα Lanternn της Valerann. Η λύση αυτή υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε τόσο μεγάλος μήκος χιλιομέτρων και αποτελεί την επόμενη γενιά διαχείρισης συμβάντων στους αυτοκινητοδρόμους, βελτιώνοντας σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης και απόκρισης και ενισχύοντας την οδική ασφάλεια. Χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Ταξίδι, Μεταφορές» για τη δημιουργία των microsites «Διαδρομές» και το «Πάρκο Σκύλων» στον ΣΕΑ Μαλακάσας «Σείριος». Μέσα από τις δύο πρωτοβουλίες, η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός αναβαθμίζουν την εμπειρία του ταξιδιώτη, συνδυάζοντας την ασφαλή μετακίνηση με τον πολιτισμό, την ψυχαγωγία και τη φροντίδα για τους τετράποδους συνταξιδιώτες. Οι «Διαδρομές» λειτουργούν ως ψηφιακοί ξεναγοί, αναδεικνύοντας τον πολιτιστικό και φυσικό πλούτο των περιοχών από τις οποίες διέρχονται οι αυτοκινητόδρομοι, ενώ το «Πάρκο Σκύλων» προσφέρει έναν ασφαλή χώρο ξεκούρασης και εκτόνωσης για τα ζώα συντροφιάς. Παράλληλα, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, οι δύο εταιρείες υποστηρίζουν τα σωματεία «Liberty Guide Dogs» και «Λάρα», ενώ έχουν υιοθετήσει και σκύλο-οδηγό με το όνομα «Route». Χάλκινο βραβείο στην κατηγορία «Αριστεία στην Εκπαίδευση» για τη μακροχρόνια συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και την υλοποίηση του προγράμματος «Ασφαλώς Ποδηλατώ», με στόχο την καλλιέργεια οδικής παιδείας και υπεύθυνης συμπεριφοράς από μικρή ηλικία. Οι διακρίσεις αυτές έρχονται να επιβεβαιώσουν τη διαρκή δέσμευση της Νέας Οδού και της Κεντρικής Οδού να επενδύουν σε πρωτοβουλίες με ουσιαστικό και μακροπρόθεσμο αποτύπωμα. Από την αξιοποίηση της τεχνολογίας για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και τη βελτίωση της εμπειρίας του ταξιδιώτη, έως την εκπαίδευση της νέας γενιάς και την ευαισθητοποίηση γύρω από την υπεύθυνη μετακίνηση, οι δύο εταιρείες συνεχίζουν να αναπτύσσουν δράσεις που δημιουργούν αξία για την κοινωνία, το περιβάλλον και τους ανθρώπους.
redirect arrow

Τρεις χρυσές και μία ασημένια διάκριση στα Mobile & IoT Awards 2026 για τη Νέα Οδό και την Κεντρική Οδό

17.07.26

Με τρία (3) Χρυσά και ένα (1) Ασημένιο βραβείο διακρίθηκαν η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός στα Mobile & IoT Awards 2026, που διοργανώνονται από την BOUSSIAS Communications, επιβεβαιώνοντας τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στον ψηφιακό μετασχηματισμό των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων και τη διαρκή επένδυσή τους σε καινοτόμες τεχνολογίες που ενισχύουν την οδική ασφάλεια και αναβαθμίζουν την εμπειρία των οδηγών. Οι τέσσερις διακρίσεις έρχονται να επιβεβαιώσουν μια ολοκληρωμένη στρατηγική που αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη (AI), το Internet of Things (IoT), τις mobile εφαρμογές και τα ευφυή συστήματα διαχείρισης κυκλοφορίας, δημιουργώντας ένα σύγχρονο οικοσύστημα «έξυπνων» αυτοκινητοδρόμων με μετρήσιμα οφέλη για την ασφάλεια, τη βιωσιμότητα και την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα. Οι εταιρείες απέσπασαν: • Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Transportation Apps για το MyOdos app, την πρώτη ολοκληρωμένη εφαρμογή αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα. Μέσω της καινοτόμου λειτουργίας Virtual VMS, η εφαρμογή αξιοποιεί τεχνητή νοημοσύνη, γεωεντοπισμό και δίκτυο 265 AI καμερών, παρέχοντας εξατομικευμένη ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για κρίσιμα συμβάντα και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην πρόληψη ατυχημάτων. • Χρυσό βραβείο στην κατηγορία IoT for Transport & Travel για το πρωτοποριακό σύστημα «έξυπνης» επιτήρησης και διαχείρισης κυκλοφορίας, που συνδυάζει AI κάμερες, τεχνολογίες IoT και την πλατφόρμα Lanternn by Valerann. Η λύση αποτελεί την επόμενη γενιά διαχείρισης συμβάντων στους ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους, βελτιώνοντας σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης και απόκρισης και ενισχύοντας την οδική ασφάλεια. • Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Εξειδικευμένες IoT Λύσεις σε Επιχειρηματικούς Κλάδους για το Energy Management System, το «έξυπνο» σύστημα διαχείρισης ενέργειας που επιτρέπει την απομακρυσμένη παρακολούθηση και διαχείριση εκατοντάδων ενεργειακών εγκαταστάσεων κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων, συμβάλλοντας στη βελτιστοποίηση της λειτουργίας τους, στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και στη συνολική ενίσχυση της βιωσιμότητας των υποδομών. • Ασημένιο βραβείο στην κατηγορία Mobile B2B Applications για το Virtual VMS και την πλατφόρμα Lanternn by Valerann, που αναβαθμίζουν την επιτήρηση και τη διαχείριση της κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, καθώς και για τη συνεργασία με τη Mobito, η οποία μέσω του Business Intelligence εργαλείου Road Health, αξιοποιεί δεδομένα από «έξυπνα» οχήματα για την παρακολούθηση της κατάστασης του οδοστρώματος σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας τον έγκαιρο εντοπισμό φθορών και τη βελτιστοποίηση των εργασιών συντήρησης. Αυτές οι διακρίσεις επιβεβαιώνουν τη διαρκή προσήλωση της Νέας Οδού και της Κεντρικής Οδού στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων που αξιοποιούν τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες προς όφελος της οδικής ασφάλειας, της βιώσιμης ανάπτυξης και της καθημερινής εμπειρίας χιλιάδων οδηγών, ενισχύοντας παράλληλα τη θέση τους ως σημείο αναφοράς στον ψηφιακό μετασχηματισμό των οδικών υποδομών στην Ελλάδα.
redirect arrow

4 σημαντικές διακρίσεις στα Sponsorship Awards για τη Νέα Οδό και την Κεντρική Οδό

12.06.26

Με τέσσερις σημαντικές διακρίσεις στα Sponsorship Awards, που διοργανώνονται από την BOUSSIAS Communications, ξεχώρισαν η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή στρατηγική τους σε δράσεις με κοινωνικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και αθλητικό αποτύπωμα, μέσα από μακροχρόνιες συνεργασίες.  Οι βραβεύσεις αναδεικνύουν τον διευρυμένο ρόλο των δύο εταιρειών, οι οποίες, πέρα από τη διαχείριση σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων, επενδύουν συστηματικά σε πρωτοβουλίες που ενισχύουν την κοινωνία, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη, σε συνεργασία με θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς. Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Social Purpose, Community or Charity για τη συνεργασία με φορείς όπως η Liberty Guide Dogs και η Σχολή Σκύλων-Οδηγών Τυφλών “Λάρα”, μέσα από πρωτοβουλίες που ενισχύουν ουσιαστικά την αυτονομία και την καθημερινότητα ατόμων με προβλήματα όρασης. Παράλληλα, το βραβείο αφορά την υιοθεσία και εκπαίδευση ενός σκύλου-οδηγού, ο οποίος συμβάλλει έμπρακτα στην ενίσχυση της ανεξαρτησίας των ατόμων αυτών. Κομβικό σημείο της δράσης αποτελεί  η δημιουργία και λειτουργία του Πάρκου Σκύλων στον Σ.Ε.Α. Μαλακάσας «Σείριος», ενός ειδικά διαμορφωμένου χώρου που υποστηρίζει τόσο την εκπαίδευση σκύλων-οδηγών όσο και την ασφαλή εκτόνωση σκύλων -ταξιδιωτών. Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Education & Learning για το μακροχρόνιο πρόγραμμα οδικής ασφάλειας «Ασφαλώς Ποδηλατώ», που υλοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς» και απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ασημένιο βραβείο στην κατηγορία Arts & Cultural για τη μακροχρόνια συνεργασία με το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ», όπου η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός υποστηρίζουν δράσεις που αναδεικνύουν την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά της χώρας, συνδέοντάς την με τις σύγχρονες υποδομές και τις τοπικές κοινωνίες. Οι αυτοκινητόδρομοι λειτουργούν ως «διαδρομές πολιτισμού», ενισχύοντας την εμπειρία του ταξιδιώτη, την τοπική οικονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσα από στοχευμένες πολιτιστικές παρεμβάσεις. Χάλκινο βραβείο στην κατηγορία Sports για τη στήριξη του Ράλλυ Ακρόπολις, με τη Νέα Οδό και την Κεντρική Οδό να συμμετέχουν για έκτη συνεχή χρονιά σε έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού, ως Χορηγοί Οδικής Ασφάλειας και Προστασίας του Περιβάλλοντος. Οι διακρίσεις αυτές επιβεβαιώνουν τη διαρκή δέσμευση της Νέας Οδού και της Κεντρικής Οδού σε συνεργασίες με ουσιαστικό κοινωνικό αποτύπωμα, δημιουργώντας αξία για την κοινωνία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον.
redirect arrow

Update 9 Φεβρουαρίου-Ενημέρωση σχετικά με την ολίσθηση ορύγματος στην Ιόνια Οδό στο 128,2ο χλμ. (προς Αντίρριο)

09.02.26

Κατά τη διάρκεια των προηγουμένων ημερών (6,7, και 8 Φεβρουαρίου) στην περιοχή του ορύγματος συνεχίστηκαν οι βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα το φαινόμενο της ολίσθησης να επιδεινωθεί.   Το Σαββατοκύριακο ήταν μικρότερης έντασης από τις προβλεπόμενες. Καθώς ομάδες εργασίες, μηχανήματα έργου και ομάδες γεωλόγων, μηχανικών και μελετητών είναι στο σημείο,  με βάση αυτή την νέα παύση στην εξέλιξη του φαινομένου, υλοποιήθηκαν οι παρακάτω εργασίες: Α) Ρεύμα προς Ιωάννινα: Επιχειρείται απομάκρυνση των υλικών από τον κλάδο προς Ιωάννινα. Β)Ρεύμα προς Αντίρριο: Κατασκευάστηκε ράμπα πρόσβασης μηχανημάτων στο νότιο μέτωπο του ορύγματος. Με αυτόν τρόπο τα μηχανήματα θα προσεγγίσουν τα ανώτερα επίπεδα του ορύγματος για να μπορέσουν να ξεκινήσουν εργασίες απομάκρυνσης σαθρών υλικών. Στόχος είναι να υλοποιηθεί με τη μέγιστη προσοχή, η απομάκρυνση όλων των σαθρών υλικών από το όρυγμα και να αποφορτιστεί, ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν με ασφάλεια οι ενέργειες απομάκρυνσης των υλικών και από το ρεύμα προς Αντίρριο. Αυτή τη στιγμή τα υλικά αυτά επι της ουσίας λειτουργούν ως στήριγμα του ορύγματος και τυχόν απομάκρυνσή τους θα είχε ως αποτέλεσμα επιπλέον ολίσθηση. Οι ομάδες γεωλόγων, μελετητών και μηχανικών που είναι στο σημείο, συγκεντρώνουν στοιχεία και δεδομένα για την εκπόνηση ειδικών μελετών αντιστήριξης. Για οτιδήποτε νεότερο θα σας κρατάμε ενήμερους.
redirect arrow
1 2 3 … 98