neaodos-logo
>>Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Εδώ, μπορείς να ενημερωθείς για όλα τα τελευταία νέα της Νέας Οδού, παρακολουθώντας τις πρόσφατες ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου σχετικά με την εταιρία και τις δραστηριότητές της.

Για οποιαδήποτε τυχόν απορία ή επιπλέον πληροφορία μπορείς να επικοινωνείς με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Marketing της εταιρίας είτε τηλεφωνικά καλώντας τον αριθμό 2103447300 είτε μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@neaodos.gr .

Σε περίπτωση που επιθυμείς να λαμβάνεις τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις της εταιρίας παρακαλούμε στείλε e-mail στο pressoffice@neaodos.gr αναγράφοντας στο θέμα: «προσθήκη στη λίστα» και στο σώμα του e-mail τα υπόλοιπα στοιχεία επικοινωνίας και το όνομα του οργανισμού τον οποίο εκπροσωπείς.

 

Νέα & Ανακοινώσεις

Νέα Οδός: Σε πλήρη λειτουργία το τμήμα “Παράκαμψη Αγρινίου - Α/K Αμφιλοχίας” της Ιόνιας Οδού

23.04.17

Η Νέα Οδός Α.Ε., ανακοινώνει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3555/ 2007 (όπως αυτός τροποποιήθηκε με το Ν.4219/2013) που διέπουν τη Σύμβαση Παραχώρησης του έργου «Ιόνια Οδός» τα μεσάνυχτα αυτής της Δευτέρας 24 προς Τρίτη 25 Απριλίου, θα ξεκινήσει η λειτουργία των σταθμών διοδίων του τμήματος “Παράκαμψη Αγρινίου - Α/K Αμφιλοχίας” της Ιόνιας Οδού. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο τμήμα 60 περίπου χιλιομέτρων, ασφαλούς σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου με 2 λωρίδες κυκλοφορίας & ΛΕΑ σε όλο του το μήκος, που βρίσκεται συνολικά σε κυκλοφορία από τα τέλη Δεκεμβρίου 2016. Στα σημαντικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά του συναντάμε: 6 Ανισόπεδους Κόμβους 4 Γέφυρες 55 Άνω & Κάτω διαβάσεις 2 χώρους προσωρινής στάθμευσης Με την πλήρη λειτουργία του τμήματος πέραν των υψηλών επιπέδων οδικής ασφάλειας, η διάρκεια της διαδρομής Κεφαλόβρυσο - Αμφιλοχία μειώθηκε σχεδόν στο μισό και από 50 λεπτά, διανύεται πλέον σε 30 λεπτά, ενώ σε κυκλοφορία παραδίδονται και οι 4 κλάδοι του Α/K Κουβαρά. Επιπρόσθετα, κάθε οδηγός έχει στη διάθεσή του μια σειρά υπηρεσιών, όπως 24ωρα περίπολα οδικής ασφάλειας, 4ψηφιο αριθμό έκτακτης ανάγκης 1075, Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών 2641 306 306 και Δωρεάν Οδική Βοήθεια σε περίπτωση ακινητοποίησης. Η ζώνη χρέωσης που τίθεται σε εφαρμογή στο συγκεκριμένο τμήμα, περιλαμβάνει το μετωπικό σταθμό διοδίων Αγγελοκάστρου και τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων στον Α/Κ Κουβαρά. Οι τιμές διοδίων τελών είναι ανά σταθμό και κατηγορία οχήματος οι ακόλουθες: Κατηγορία Οχήματος Τύπος Οχήματος Περιγραφή Μετωπικά Διόδια Αγγελοκάστρου Πλευρικά διόδια Κουβαρά Κατ. 1 Δίκυκλα, τρίκυκλα 2,45€ 1,10€ Κατ. 2 Ελαφρά οχήματα 3,50€ 1,60€ Κατ. 3 Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις (4) άξονες 8,75€ 4,05€ Κατ. 4 Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις (4) ή περισσότερους 12,25€ 5,65€   Υπενθυμίζουμε ότι η τιμή διοδίου τέλους καθορίζεται: Σε κάθε μετωπικό σταθμό βάσει του συνολικού μήκους της ζώνης στην οποία ανήκει ο σταθμός. Στους πλευρικούς σταθμούς εξόδου, ανάλογα με το μήκος που διανύθηκε από την αρχή της ζώνης στην οποία ανήκει ο σταθμός μέχρι το σταθμό. Στους πλευρικούς σταθμούς εισόδου ανάλογα με το μήκος που θα διανύσει ο χρήστης από το σταθμό έως το τέλος της ζώνης στην οποία ανήκει.   Σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν, χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε μετωπικό σταθμό να πληρώσει ξανά σε πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης, στο ίδιο ταξίδι. Αντιστοίχως, σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε πλευρικό σταθμό να πληρώσει και σε μετωπικό ή άλλον πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης στο ίδιο ταξίδι.
redirect arrow

Ιόνια Οδός - Ανακοίνωση Τύπου

19.04.17

Τη Δευτέρα του Πάσχα, 17 Απριλίου 2017, στο πλαίσιο της επιστροφής των εκδρομέων του Πάσχα, δημιουργήθηκε έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση στο νεοπαραδοθέν τμήμα της Ιόνιας Οδού στην περιοχή της Κλόκοβας. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι εκδρομείς. Στόχος μας είναι πάντα η οδική ασφάλεια και η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση κάθε οδηγού. Όπως είχε ανακοινωθεί κατά την παράδοση της σήραγγας της Κλόκοβας, λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στις απαλλοτριώσεις, δεν έχουν δοθεί στην κυκλοφορία περίπου 10 χλμ αυτοκινητοδρόμου που θα συνδέουν τη σήραγγα της Κλόκοβας με τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν σε χρήση έως τα τέλη Μαΐου. Επιπλέον, την ημέρα της επιστροφής υπήρξε ένας συνδυασμός γεγονότων (αυξημένη έξοδος και μαζική επιστροφή των εκδρομέων, κακές καιρικές συνθήκες και τροχαίο ατύχημα στο εσωτερικό της σήραγγας της Κλόκοβας) που επέτειναν τα αναμενόμενα ούτως ή άλλως λόγω μαζικής επιστροφής φαινόμενα καθυστερήσεων, που παρατηρούνται ακόμα και σε πλήρως ολοκληρωμένους αυτοκινητοδρόμους. Υπενθυμίζουμε ότι τη Μεγάλη Τετάρτη για τη διευκόλυνση των εκδρομέων του Πάσχα, δόθηκαν σε κυκλοφορία επιπλέον 37 χλμ. νέου αυτοκινητοδρόμου που περιλαμβάνουν και τη σήραγγα της Κλόκοβας, κι έτσι δημιουργήθηκε ένα ενιαίο τμήμα στην Ιόνια Οδό, σύγχρονου, ασφαλούς αυτοκινητόδρομου, συνολικού μήκους 96 χλμ. Η μη παράδοσή του θα οδηγούσε σε επανάληψη της ακόμα μεγαλύτερης ταλαιπωρίας που αντιμετώπιζαν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι οδηγοί που πραγματοποιούσαν αυτή τη διαδρομή μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού. Με την παρούσα κατάσταση όμως, όλοι οι εκδρομείς είτε χρησιμοποιούν την Ιόνια Οδό είτε την παλαιά Εθνική Οδό, εισέρχονταν στα 10 χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού, τα οποία και διαθέτουν μια μόνο λωρίδα κυκλοφορίας. Με προτεραιότητα πάντα την οδική ασφάλεια, αποφασίστηκαν συνεπώς, σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είχαν σαν στόχο την τεχνητή μείωση των υψηλών ταχυτήτων που λογικά ανέπτυσσαν οι οδηγοί εντός του νέου αυτοκινητοδρόμου πριν την είσοδό τους στα 10 χλμ της υφιστάμενης εθνικής οδού. Οι ανωτέρω ρυθμίσεις δεν θα είναι πλέον απαραίτητες με την παράδοση σε κυκλοφορία και του αρχικού τμήματος της Ιόνιας Οδού έως τα τέλη Μαΐου.
redirect arrow

Βραδυπορία οχημάτων στο τμήμα Α/Κ Τανάγρας - Α/Κ Καλυφτάκη την Τετάρτη 5 Απριλίου

03.04.17

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Τανάγρας έως και τον Α/Κ Καλυφτάκη, με στόχο τη μεταφορά αεροσκάφους από την πολεμική αεροπορία. Ειδικότερα, την Τετάρτη 5 Απριλίου και από τις 11:00 έως τις 15:00, κατά διαστήματα, θα ισχύσει βραδυπορία τον οχημάτων που θα κινούνται στο εν λόγω τμήμα, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα, με την ταχύτητα αυτών να περιορίζεται σε έως 50 χλμ / ώρα. Κατά την προαναφερθείσα διαδικασία, οι οδηγοί θα μπορούν να εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου σε οποιοδήποτε κόμβο της επιλογής τους, ενώ με την άφιξη της πομπής στο σταθμό διοδίων Αφιδνών, το όχημα μεταφοράς του αεροσκάφους θα σταθμεύσει για λίγο στο δεξί μέρος του οδοστρώματος, παρέχοντας τη δυνατότητα προσπέρασης σε όσα οχήματα το ακολουθούν εκείνη τη στιγμή, επιτρέποντας σε αυτά να συνεχίσουν το ταξίδι τους με τα κανονικά όρια ταχύτητας. Σε περίπτωση βροχοπτώσεων ή άλλων συμβάντων η μεταφορά του αεροσκάφους θα αναβληθεί για την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 6 Απριλίου κατά τις ίδιες ώρες. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην περιοχή της Υλίκης

11.03.17

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της λίμνης Υλίκης, με στόχο την εκτέλεση εργασιών για τη συντήρηση ελαστομεταλλικών αρμών οδικής γέφυρας. Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 13 έως και το Σάββατο 18 Μαρτίου, από τις 07:30 έως τις 18:30 τις καθημερινές και από τις 07:30 έως τις 14:30 του Σαββάτου, στη γέφυρα που βρίσκεται στο 105ο χλμ., στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία, θα ισχύει αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας, καθώς και της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α). Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην περιοχή του Αντιρρίου

23.02.17

Δύο ολιγόλεπτες διακοπές κυκλοφορίας θα σημειωθούν τα ξημερώματα της Παρασκευής24 Φεβρουαρίου 2017 και συγκεκριμένα στο χρονικό μεταξύ 00:00 και 02:00 στο σημείο «ένωσης» του νέου αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού και της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» (στην περιοχή της χοάνης του σταθμού διοδίων της Γέφυρας), για τις ανάγκες εκτέλεσης εργασιών αποξήλωσης γέφυρας οδικής σήμανσης. Η χρονική διάρκεια των εν λόγω διακοπών δεν θα υπερβεί τα 15 λεπτά έκαστη, ενώ θα πραγματοποιηθούν εναλλάξ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών έχουν ληφθεί, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις έχουν τοποθετηθεί µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην περιοχή του Ανισόπεδου Κόμβου Μαρκοπούλου Ωρωπού

23.01.17

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην περιοχή του Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Μαρκοπούλου, του αυτοκινητοδρόμου Π.Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στην ισόπεδη διασταύρωση της επαρχιακής οδού Μαλακάσας – Ωρωπού, της Π.Ε.Ο Αθηνών – Λαμίας και του κλάδου εισόδου του Α/Κ Μαρκοπούλου στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ, με στόχο την εκτέλεση εργασιών κατασκευής κυκλικού κόμβου. Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου και μέχρι περαιώσεως των εργασιών, στην εν λόγω διασταύρωση θα σημειωθεί στένωση του διαθέσιμου προς κυκλοφορία οδοστρώματος με το συνολικό πλάτος να περιορίζεται στα 7 μέτρα (3,5 μέτρα ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας). Από το βράδυ της Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, θα ισχύσει παραχώρηση προτεραιότητας από την επαρχιακή οδό Μαλακάσας – Ωρωπού στην Π.Ε.Ο Αθηνών – Λαμίας, με την τοποθέτηση κατάλληλων εργοταξιακών σημάνσεων μακράς διάρκειας (πινακίδων STOP) και λοιπών προειδοποιητικών μέσων. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ κατά τη διάρκεια ισχύος των παραπάνω δεν θα διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων, με τις σημάνσεις να παραμένουν τοποθετημένες καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου. Η Νέα Οδός, ευχαριστεί τους οδηγούς για την κατανόησή τους και τους παρακαλεί να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα, καθώς επίσης και να συμμορφώνονται πλήρως με τις εκάστοτε εργοταξιακές σημάνσεις.
redirect arrow
1 … 208 209 210 211 212 … 226

Δελτία Τύπου

Νέα Οδός-Κεντρική Οδός: Τιμούν την Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τους Εργαζόμενους Πεδίου των αυτοκινητοδρόμων

20.06.24

Με σύνθημα «Δουλεύουμε για να’στε Ασφαλείς. Φροντίστε για να είμαστε και Εμείς» η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός τιμά τους εργαζομένους πεδίου των αυτοκινητοδρόμων ευθύνης της. Οι εργαζόμενοι πεδίου είναι κυρίως πληρώματα οχημάτων περιπόλων οδικής ασφάλειας, εργαζόμενοι στα διόδια και ομάδες εργασίας αρμόδιες για τη συντήρηση και λειτουργία των υποδομών όπως για παράδειγμα τεχνικοί ή ηλεκτρολόγοι. Αντιμετωπίζουν συμβάντα και ατυχήματα, φροντίζουν για την καθαριότητα του δρόμου, ελέγχουν, επισκευάζουν και βελτιώνουν τις υποδομές μας.  Στη Νέα Οδό και την Κεντρική Οδό με στόχο την παροχή ολοκληρωμένης εξυπηρέτησης για την αντιμετώπιση συμβάντων εκτάκτου ανάγκης, αλλά και την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο, προσφέρουμε ένα σύνολο υπηρεσιών: Τον τετραψήφιο αριθμό έκτακτης ανάγκης 1075, τον οποίο ο οδηγός μπορεί να καλέσει από το κινητό του είτε από τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης που βρίσκονται κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων ή των σηράγγων. 24ωρα Περίπολα Οδικής Ασφάλειας, τα οποία κινούνται διαρκώς σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου και επεμβαίνουν όπου υπάρχει ανάγκη. Κέντρα Διαχείρισης Κυκλοφορίας πλήρως εξοπλισμένα με ειδικά συστήματα για την ασφαλέστερη ρύθμιση της κυκλοφορίας και την ολοκληρωμένη και έγκαιρη αντιμετώπιση όλων των συμβάντων, καθώς και ειδικά Κέντρα Διαχείρισης Κυκλοφορίας Σηράγγων. SOS τηλέφωνα καθ’ όλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου, μέσω των οποίων ο οδηγός μπορεί χωρίς καμία επιβάρυνση, να επικοινωνεί με τα Κέντρα Διαχείρισης Κυκλοφορίας. Δωρεάν οδική βοήθεια σε ακινητοποιημένα οχήματα για τη μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο και την αποφυγή καταστάσεων παρακώλυσης της κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης στη Νέα Οδό καταγράψαμε: 227.306 ώρες οδικής συντήρησης 23.298 περιστατικά που εντόπισαν και διαχειρίστηκαν τα περίπολα 4.014.358χλμ τα οποία διένυσαν τα περίπολα 4.576 ρυμουλκήσεις οχημάτων ενώ στην Κεντρική Οδό: 110.125 ώρες οδικής συντήρησης 23.126 εισερχόμενες κλήσεις στο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης 1.956.332χλμ τα οποία διένυσαν τα περίπολα 9,3 λεπτά ήταν ο μέσος χρόνος ανταπόκρισης της ΚΟ σε συμβάν Στη Νέα Οδό και την Κεντρική Οδό, επιδιώκουμε από την πρώτη ημέρα λειτουργίας μας, να προσφέρουμε τόσο στους εργαζομένους μας όσο και στους οδηγούς που διασχίζουν τους αυτοκινητοδρόμους ευθύνης μας, τις πλέον ποιοτικές υπηρεσίες με γνώμονα πάντα την ασφάλειά τους. Για τον λόγο αυτό, καλούμε τους οδηγούς όπου και όταν βλέπουν φάρους περιπολικών, φωτεινά βέλη που αναβοσβήνουν, κώνους στο οδόστρωμα, κίτρινα ή πορτοκαλί γιλέκα, να κόβουν αμέσως ταχύτητα, να αυξάνουν την προσοχή και τη συγκέντρωσή τους και να ακολουθούν κατά γράμμα τη σήμανση και τις οδηγίες. Και, πάντοτε, όταν οδηγούμε, αποφεύγουμε οδηγικές συμπεριφορές που μπορούν να προκαλέσουν ατύχημα, σε εμάς τους ίδιους ή σε άλλους, βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. #Δουλεύουμε για να’στε Ασφαλείς. #Φροντίστε για να είμαστε και Εμείς.
redirect arrow

Νέα Οδός- Κεντρική Οδός: Χρυσό βραβείο για το «Έξυπνο» Σύστημα Διαχείρισης Ενέργειας

10.04.24

Για δύο «έξυπνες» και καινοτόμες εφαρμογές βραβεύτηκαν με χρυσό και ασημένιο βραβείο η Νέα Οδός και Κεντρική Οδός στα φετινά Mobile & IoT (Internet of Things) Awards 2024. Στη «γιορτή καινοτομίας» και νέων τεχνολογιών,  που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής από την Boussias Events, η Νέα Οδός και Κεντρική Οδός απέσπασαν χρυσό βραβείο στην κατηγορία «ΙοΤ for Transport & Travel» για το «Έξυπνο» Σύστημα Διαχείρισης Ενέργειας και ασημένιο βραβείο στην κατηγορία «Transportation», για τις «Έξυπνες» Κάμερες Ανίχνευσης συμβάντων μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης.   Σύστημα Διαχείρισης ΕνέργειαςΜε το Σύστημα Διαχείρισης Ενέργειας (Energy Management System), εστιάζουμε στη σωστή διαχείριση της κατανάλωσης ενέργειας. Το καινοτόμο αυτό σύστημα διαχείρισης ενέργειας, ελέγχει, προβλέπει και ειδοποιεί για πιθανά προβλήματα μέσα από λειτουργίες που δίνουν γρήγορα και άμεσα σωστή πληροφόρηση, αποφεύγοντας δυσλειτουργίες που μπορεί να προκύψουν.Κάμερες ανίχνευσης συμβάντων μέσω Τεχνητής ΝοημοσύνηςΤο δίκτυο καμερών ανίχνευσης συμβάντων μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης, τοποθετημένες σε ανοιχτή οδοποιία, που πρώτοι εγκαταστήσαμε σε ελληνικό αυτοκινητόδρομο, περιλαμβάνει 102 ήδη εγκατεστημένες και πλήρως λειτουργικές δικτυακές κάμερες και ανιχνεύει επισφαλείς κινήσεις οχημάτων/οδηγών/ζώων και «συναγερμούς», προκειμένου να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν αμεσότερη επέμβασή μας προκειμένου να αποτραπεί πιθανό ατύχημα. Στη Νέα Οδό και στην Κεντρική Οδό, αδιαπραγμάτευτος και αμετάκλητος στόχος μας παραμένει η  διασφάλιση των υψηλότερων δυνατών επιπέδων ασφάλειας σε συνδυασμό με τις πλέον ποιοτικές και καινοτόμες υπηρεσίες. Με «όχημα» την καινοτομία, η εταιρεία  συνεχίζει να επενδύει στην οδική ασφάλεια και στην ανάδειξη και προστασία του περιβάλλοντος, μέσα από πρωτοποριακές πρωτοβουλίες.
redirect arrow

5 βραβεία για τη Νέα Οδό και την Κεντρική Οδό στα Green Brand Awards

26.03.24

Η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός αποδεικνύουν καθημερινά και έμπρακτα ότι η προστασία του περιβάλλοντος και η υλοποίηση καινοτόμων «πράσινων» επενδύσεων  είναι στρατηγική επιλογή και πάγια δέσμευση. Αυτή η συνέπεια και τα αποτελέσματά της αναγνωρίζονται για μια ακόμη φορά στο πλαίσιο των Green Brand Awards. Η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός απέσπασαν στο πλαίσιο αυτού του θεσμού που διοργανώνει η Boussias Communications, 5 σημαντικές διακρίσεις, οι οποίες πιστοποιούν ότι είναι πραγματικά  οι πιο «πράσινοι αυτοκινητόδρομοι της χώρας». Η Νέα Οδός απέσπασε βραβεία: Gold στην κατηγορία “Green Passengers Transportation Service” Gold στην κατηγορία “Green Business Model”  για τον καινοτόμο υβριδικό σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων -  που έχει υλοποιήσει με την βοήθεια και την τεχνογνωσία του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ -  ο οποίος λειτουργεί πιλοτικά στον  Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών Μαλακάσας (Σείριος). Η Νέα Οδός και η Kεντρική Οδός απέσπασαν από κοινού τα παρακάτω βραβεία: Bronze στην κατηγορία “Green Holistic Approach” για το σύνολο των «πράσινων» δράσεων που υλοποιούν Silver στην κατηγορία “Green Business/Industry Process” για τη λειτουργία και συντήρηση μόνιμων σταθμών μέτρησης ποιότητας της ατμόσφαιρας και Silver στην κατηγορία “Green Project” για την πρωτοβουλία “Boosting Recycling Initiative” που αφορά το πλήρες επιχειρηματικό μοντέλο ανακύκλωσης των εταιρειών. Αξίζει να αναφέρουμε ότι συγκριτικά με το 2022, το 2023 σημειώθηκε στη Νέα Οδό αύξηση άνω του 40% στην ανακύκλωση αποβλήτων, όπως πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο, χαρτί, χαρτόνι σε μπλε, αλλά και σε κίτρινους κάδους, ενώ στην Κεντρική Οδό, ανακυκλώθηκαν 7 τόνοι επιπλέον υλικού. H Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός,  με σύνθημα το “Go Green”, αναγνωρίζουν την επίδραση των αυτοκινητοδρόμων ευθύνης τους στο φυσικό περιβάλλον και εργάζονται συστηματικά τόσο για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεών τους όσο και για την αρμονική ένταξη των έργων τους στις όμορες περιοχές.  Απώτερος στόχος τους είναι να  συμβάλλουν στην ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής και κύριο εργαλείο τους η εφαρμογή μιας  ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής στρατηγικής.
redirect arrow

Νέα Οδός: Δωρεά στο Β’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Αττικής, του πρώτου ηλεκτρικού ανακριτικού περιπολικού σε ελληνικό αυτοκινητόδρομο

20.03.24

Η Νέα Οδός πιστή στην στρατηγική της δέσμευση για προστασία του περιβάλλοντος και προαγωγή της αειφορίας, έχει σχεδιάσει και υλοποιεί πλήθος δράσεων και έργων με στόχο να είναι στην πράξη ο πλέον πράσινος αυτοκινητόδρομος της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένη την αγαστή συνεργασία με την τροχαία Αυτοκινητοδρόμων, παρέδωσε στο Β’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Αττικής, το πρώτο ηλεκτρικό όχημα, ανακριτικό περιπολικό, σε ελληνικό αυτοκινητόδρομο. Η τελετή παράδοσης έγινε στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών Μαλακάσας (Σείριος) με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, κο Μάνο Λογοθέτη, του Διευθυντή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, Ταξίαρχο Χρήστο Παπαφιλίππου, την Διοικητή του Β’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑ.ΘΕ. Αττικής, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Χρυσούλα Μπακού, του Διευθύνοντος Συμβούλου της Νέας Οδού, κο Ροδιανό Αντωνακόπουλο και στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και της Νέας Οδού.  Ο Γ. Γραμματέας, κος Λογοθέτης παραλαμβάνοντας το κλειδί ανέφερε:  «ιδιαίτερη χαρά σήμερα για την Ελληνική Αστυνομία, την Τροχαία και προφανώς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επί της παραλαβής ενός σύγχρονου πράσινου οχήματος από τη Νέα Οδό. Η σημερινή ημέρα αποτελεί το πρώτο βήμα για την πράσινη αναβάθμιση του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ελληνικής Τροχαίας.» Ο κος Αντωνακόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων: Σήμερα είναι διπλή η χαρά όλων μας στη Νέα Οδό. Καταρχάς παραδίδουμε το πρώτο στη χώρα ηλεκτρικό ανακριτικό όχημα σε Τροχαία αυτοκινητοδρόμων. Κατά δεύτερον αυτό συμβαίνει σε έναν χώρο σύμβολο για εμάς, τον γνωστό σε όλους μας Σείριο, όπου με την βοήθεια και τεχνογνωσία του Ομίλου μας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, έχουμε θέσει σε πιλοτική λειτουργία τον πρώτο και μεγαλύτερο υβριδικό σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων με φωτοβολταϊκά στα στέγαστρα των πάρκινγκ. Σήμερα λοιπόν παραδίδουμε και επισήμως το κλειδί! Σας ευχαριστώ θερμά για την παρουσία σας εδώ και εύχομαι καλή πράσινη αρχή και συνέχεια σε όλες τις Τροχαίες Αυτοκινητοδρόμων! Το όχημα διαθέτει αυτονομία περίπου 300 χλμ. ενώ είναι εξοπλισμένο με ειδική υποδομή της ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα, στη διάθεση της Τροχαίας βρίσκεται το σύνολο των φορτιστών που έχει ήδη εγκαταστήσει και λειτουργεί η Νέα Οδός στις εγκαταστάσεις της, καθώς και στον ΣΕΑ Μαλακάσας Σείριος.
redirect arrow

Με το Fast Pass Smart Νέα Οδός πας παντού, τώρα και με έκπτωση από την 1η διέλευση!

22.02.24

Με δυο νέα προγράμματα που προσφέρουν έκπτωση σε κάθε διέλευση, από την 1η διέλευση, σε κάθε σταθμό διοδίων του δικτύου της, εμπλουτίζει η Νέα Οδός, τη συνδρομητική γκάμα της υπηρεσίας ηλεκτρονικής πληρωμής διοδίων Fast Pass Νέα Οδός! Ειδικότερα, για τους οδηγούς ΙΧ προσφέρεται έκπτωση 10%, σε κάθε διέλευση, από την 1η διέλευση και χωρίς κανένα περιορισμό, είτε στον χρόνο τέλεσης είτε στη συχνότητα, ενώ για τους οδηγούς οχημάτων κατηγορίας 3 & 4, προσφέρεται έκπτωση 5% σε κάθε διέλευση, από την 1η διέλευση και χωρίς κανένα περιορισμό είτε στο χρόνο τέλεσης είτε στη συχνότητα!  Τα δυο νέα αυτά Smart προγράμματα δημιουργήθηκαν με γνώμονα την πληρέστερη κάλυψη των αναγκών του συνόλου των οδηγών που χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους το δίκτυο των αυτοκινητόδρομων που λειτουργεί, συντηρεί και διαχειρίζεται η Νέα Οδός. Αποδεσμευμένα από τη συχνότητα χρήσης, τα προγράμματα ωφελούν κάθε οδηγό, αφού  προσφέρουν πάντα, για όποια διέλευση, από όποιο σταθμό του δικτύου της Νέας Οδού, σταθερή έκπτωση σε συνδυασμό βέβαια με την ευκολία, την ταχύτητα και την άνεση κάθε ηλεκτρονικής διέλευσης. Κανένας χρονικός περιορισμός, καμία ανάγκη συχνότητας. Από την 1η διέλευση, για κάθε διέλευση σε όλους τους σταθμούς διοδίων του δικτύου της Νέας Οδού. Αναλυτικές πληροφορίες για τα νέα προγράμματα, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα Fast Pass, ενώ στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, βρίσκεται και το τμήμα Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών* στα τηλέφωνα: (α) 22950 26900 (για τον Αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. δηλαδή για το τμήμα της Αθηνών Θεσσαλονίκης από Μεταμόρφωση Αττικής ως Σκάρφεια Φθιώτιδας)    (β) 2641 306 306 (για τον Αυτοκινητόδρομο Ιόνια Οδός, από Αντίρριο έως Ιωάννινα) *Ωράριο λειτουργίας:  Δευτέρα έως Σάββατο 08:00 με 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00. Μάλιστα αν είστε ιδιώτης ή ελεύθερος επαγγελματίας, μπορείτε να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας τόσο ηλεκτρονικά όσο και τηλεφωνικά,  και με την υπηρεσία Call & Courier, να παραλάβετε εντελώς δωρεάν, τον πομποδέκτη σας σε σημείο επιλογής σας. Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι στη διάθεσή σας για άμεση ανανέωση & πλήρη έλεγχο του λογαριασμού σας, καθώς και για πληθώρα επιπλέον υπηρεσιών μέσα από την οθόνη του κινητού σας, βρίσκεται πάντα και η εφαρμογή MyOdos!
redirect arrow
1 … 3 4 5 6 7 … 98