neaodos-logo
>>Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Εδώ, μπορείς να ενημερωθείς για όλα τα τελευταία νέα της Νέας Οδού, παρακολουθώντας τις πρόσφατες ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου σχετικά με την εταιρία και τις δραστηριότητές της.

Για οποιαδήποτε τυχόν απορία ή επιπλέον πληροφορία μπορείς να επικοινωνείς με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Marketing της εταιρίας είτε τηλεφωνικά καλώντας τον αριθμό 2103447300 είτε μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@neaodos.gr .

Σε περίπτωση που επιθυμείς να λαμβάνεις τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις της εταιρίας παρακαλούμε στείλε e-mail στο pressoffice@neaodos.gr αναγράφοντας στο θέμα: «προσθήκη στη λίστα» και στο σώμα του e-mail τα υπόλοιπα στοιχεία επικοινωνίας και το όνομα του οργανισμού τον οποίο εκπροσωπείς.

 

Νέα & Ανακοινώσεις

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην περιοχή του Κάστρου

18.02.16

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ, στην περιοχή του Κάστρου Βοιωτίας με στόχο την εκτέλεση εργασιών για τη συντήρηση ελαστομεταλλικών αρμών οδικής γέφυρας. Ειδικότερα, από την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου στις 07:30 έως και το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στις 18:00, θα ισχύει αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας, καθώς και της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α), από το 121ο έως το 122,5ο χλμ., στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στον Ανισόπεδο Κόμβο Οινοφύτων

26.01.16

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Οινοφύτων από την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου έως και τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου. Ειδικότερα, κατά το ανωτέρω διάστημα θα ισχύει πλήρης αποκλεισμός της ράμπας εξόδου του Α/Κ Οινοφύτων στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία. Η έξοδος από τον αυτοκινητόδρομο θα πραγματοποιείται από τον Α/Κ Μαλακάσας και μέσω του δεξιού παράπλευρου οδικού δικτύου, οι χρήστες με κατευθυντήριες πινακίδες θα οδηγούνται στον Α/Κ Οινοφύτων. Επιπλέον, κατάλληλες πληροφοριακές πινακίδες θα τοποθετηθούν και πριν τον Α/Κ Μαλακάσας, προκειμένου οι χρήστες να ενημερώνονται για τις ρυθμίσεις και να μπορούν να επιλέξουν για την έξοδό τους από τον αυτοκινητόδρομο τον συγκεκριμένο κόμβο. (Α/Κ Μαλακάσας). Η Νέα Οδός έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα οδικής ασφάλειας, ευχαριστεί τους οδηγούς για την κατανόηση και παρακαλεί να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Νέα Οδός: Κινητοποιήσεις κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου Π.Α.Θ.Ε

26.01.16

Η Νέα Οδός ενημερώνει τους οδηγούς για τα παρακάτω σημεία εκτροπών κυκλοφορίας κατά μήκος του Π.Α.Θ.Ε. λόγω αποκλεισμού του αυτοκινητοδρόμου: Σταθμός διοδίων Αφιδνών: Διαδήλωση φυτωριούχων με αποκλεισμό του αυτοκινητοδρόμου έως τις 14:00. Η κυκλοφορία προς Λαμία εκτρέπεται από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ ) Αγίου Στεφάνου στο παράπλευρο οδικό δίκτυο και από εκεί οι οδηγοί επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο μέσω του Α/Κ Καπανδριτίου. Το αντίστροφο ισχύει για τους οδηγούς που κινούνται προς Αθήνα. Περιοχή Θήβας: Διαδήλωση αγροτών με αποκλεισμό του αυτοκινητοδρόμου έως τις 16:00. Η κυκλοφορία προς Λαμία εκτρέπεται από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ ) Θήβας στο παράπλευρο οδικό δίκτυο και από εκεί οι οδηγοί επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο μέσω του Α/Κ Στρατοπέδου. Το αντίστροφο ισχύει για τους οδηγούς που κινούνται προς Αθήνα. Περιοχή Κάστρου: Διαδήλωση αγροτών με αποκλεισμό του αυτοκινητοδρόμου έως τις 14:00. Η κυκλοφορία προς Λαμία εκτρέπεται από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ ) Ακραιφνίου στο παράπλευρο οδικό δίκτυο και από εκεί οι οδηγοί επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο μέσω του Α/Κ Μαρτίνου. Στο ρεύμα προς Αθήνα η κυκλοφορία εκτρέπεται από τον Α/Κ Μαρτίνου με επανείσοδο στον αυτοκινητόδρομο από τον Α/Κ Κάστρου. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών και θα ήθελε να σας υπενθυμίσει ότι στη διάθεση σας για σχετικές πληροφορίες βρίσκεται και η Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στο 22950-26900.
redirect arrow

Αγροτικές Κινητοποιήσεις

23.01.16

Η Νέα Οδός ενημερώνει τους οδηγούς πως στα πλαίσια των αγροτικών κινητοποιήσεων, έχουν αναπτυχθεί «μπλόκα» διαδηλωτών, σε διάφορα σημεία κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ. Οι διαδηλωτές ανά διαστήματα και αιφνιδίως προβαίνουν σε κατάληψη μέρους ή και ολόκληρου του οδοστρώματος, προκαλώντας την τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας, με την τροχαία στη συνέχεια να προχωρά σε εκτροπή αυτής μέσω του παράπλευρου δικτύου. Η Νέα Οδός από την πλευρά της λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετούνται µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και υπενθυμίζει στους οδηγούς πως πέρα από την ενημέρωση που παρέχεται μέσω των σταθμών διοδίων αλλά και των ηλεκτρονικών πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων (VMS), στη διάθεσή τους βρίσκεται και η Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στο 22950-26900, προκειμένου να ενημερωθούν για τις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες.
redirect arrow

Νέα Οδός: Έκτακτα καιρικά φαινόμενα 16, 17 και 18 Ιανουαρίου 2016

15.01.16

Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ με ισχύ από το Σάββατο 16-01-2016 μέχρι και τη Δευτέρα 18-01-2016, αναμένεται σημαντική μεταβολή του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές χιονοπτώσεις, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τους ενισχυμένους ανέμους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε και το site της ΕΜΥ. Η Νέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων, με στόχο την παροχή των υψηλότερων δυνατών επιπέδων οδικής ασφάλειας. Όμως, στην εξίσωση της οδικής ασφάλειας ο ρόλος του οδηγού είναι πρωταγωνιστικός. Υπενθυμίζουμε ότι σε κάθε όχημα πρέπει να είναι διαθέσιμες προς χρήση, οι κατάλληλες αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ όταν οδηγούμε σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες φροντίζουμε να είμαστε ψύχραιμοι και σε επιφυλακή. Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε τις αντιολισθητικές αλυσίδες θυμόμαστε ότι: Οι αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς. Η ταχύτητά μας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 30 χλμ. / ώρα. Οι αλυσίδες είναι σωστά τοποθετημένες όταν δείχνουν και είναι τεντωμένες.   Όταν οδηγούμε σε χιονισμένο οδόστρωμα: Ανάβουμε τα φώτα ομίχλης του αυτοκινήτου μας. Μειώνουμε ταχύτητα και αυξάνουμε σημαντικά την απόσταση ασφαλείας που διατηρούμε συνήθως από τα προπορευόμενα οχήματα. Δεν ξεχνάμε ότι η οδήγηση σε χιόνι σημαίνει μειωμένη πρόσφυση. Δεν φρενάρουμε απότομα, δεν επιταχύνουμε απότομα και δεν στρίβουμε απότομα. Αν χρειαστεί να μειώσουμε σχέση (ταχύτητα), δοκιμάζουμε να κατεβάσουμε σταδιακά τις σχέσεις (ταχύτητες) του αυτοκινήτου μας (από 4η σε 3η σε 2η). Δεν επιχειρούμε κάποια προσπέραση σε παγωμένο ή χιονισμένο οδόστρωμα, παρά μόνο αν το μπροστινό αυτοκίνητο είναι πλήρως ακινητοποιημένο.   Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι η οδήγηση και η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) είναι επικίνδυνη για εσάς και το όχημά σας. Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Μη ξεχνάτε! Οδηγώντας παράνομα στη ΛΕΑ εμποδίζετε τη διέλευση των οχημάτων επείγουσας ανάγκης!   Αναλυτικές συμβουλές οδικής ασφάλειας, μπορείτε να δείτε και στο site μας, ενώ στη διάθεσή σας βρίσκεται για κάθε απορία ή ερώτημά σας, η Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στο 22950-26900 (καθημερινά και Σάββατο από τις 8:00έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00) και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης όταν βρίσκεστε στον αυτοκινητόδρομο, 24 ώρες το 24ωρο, το 1075.
redirect arrow

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα 30 και 31 Δεκεμβρίου 2015

29.12.15

Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού τηςΕΜΥ με ισχύ από την Τετάρτη 30-12-2015 μέχρι και την Παρασκευή 01-01-2016, αναμένεταισημαντική μεταβολή του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές χιονοπτώσεις, τη σημαντικήπτώση της θερμοκρασίας και τους ενισχυμένους ανέμους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτενα επισκεφτείτε και το site της ΕΜΥ.Η Νέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων, με στόχο τηνπαροχή των υψηλότερων δυνατών επιπέδων οδικής ασφάλειας. Όμως, στην εξίσωση της οδικήςασφάλειας ο ρόλος του οδηγού είναι πρωταγωνιστικός. Υπενθυμίζουμε ότι σε κάθε όχημα πρέπεινα είναι διαθέσιμες προς χρήση, οι κατάλληλες αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ όταν οδηγούμε σεδυσμενείς καιρικές συνθήκες φροντίζουμε να είμαστε ψύχραιμοι και σε επιφυλακή. Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε τις αντιολισθητικές αλυσίδες θυμόμαστε ότι: Οι αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς. Η ταχύτητά μας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 30 χλμ. / ώρα. Οι αλυσίδες είναι σωστά τοποθετημένες όταν δείχνουν και είναι τεντωμένες. Όταν οδηγούμε σε χιονισμένο οδόστρωμα: Ανάβουμε τα φώτα ομίχλης του αυτοκινήτου μας. Μειώνουμε ταχύτητα και αυξάνουμε σημαντικά την απόσταση ασφαλείας που διατηρούμεσυνήθως από τα προπορευόμενα οχήματα. Δεν ξεχνάμε ότι η οδήγηση σε χιόνι σημαίνειμειωμένη πρόσφυση. Δεν φρενάρουμε απότομα, δεν επιταχύνουμε απότομα και δεν στρίβουμε απότομα. Αν χρειαστεί να μειώσουμε σχέση (ταχύτητα), δοκιμάζουμε να κατεβάσουμε σταδιακά τις σχέσεις (ταχύτητες) του αυτοκινήτου μας (από 4η σε 3η σε 2η). Δεν επιχειρούμε κάποια προσπέραση σε παγωμένο ή χιονισμένο οδόστρωμα, παρά μόνοαν το μπροστινό αυτοκίνητο είναι πλήρως ακινητοποιημένο. Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι η οδήγηση και η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) είναιεπικίνδυνη για εσάς και το όχημά σας. Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσειςέκτακτης ανάγκης. Μη ξεχνάτε! Οδηγώντας παράνομα στη ΛΕΑ εμποδίζετε τη διέλευση τωνοχημάτων επείγουσας ανάγκης! Αναλυτικές συμβουλές οδικής ασφάλειας, μπορείτε να δείτε και στο site μας, ενώ στη διάθεσή σαςβρίσκεται για κάθε απορία ή ερώτημά σας, η Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στο 22950-26900(καθημερινά και Σάββατο από τις 8:00έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00) και σε περίπτωσηέκτακτης ανάγκης όταν βρίσκεστε στον αυτοκινητόδρομο, 24 ώρες το 24ωρο, το 1075. Νέα Οδός Α.Ε. – Σωρού 13, Μαρούσι, 151 25 Τηλ: +30 210 3447300 – Fax: +30 210 6100301 – E mail: pressoffice@neaodos.gr
redirect arrow
1 207 208 209 210 211 220

Δελτία Τύπου

Νέα Οδός: Σε κυκλοφορία τα τελευταία 14 χλμ. της Ιόνιας Οδού Το σύνολο του αυτοκινητοδρόμου σε κυκλοφορία!

03.08.17

Η Νέα Οδός ανακοινώνει πως σήμερα, Πέμπτη 3 Αυγούστου, παραδίδεται σε κυκλοφορία το τελευταίο τμήμα της Ιόνιας Οδού από Πέρδικα Ιωαννίνων έως Ανισόπεδο Κόμβο ένωσης με την Εγνατία Οδό, μήκους 14 περίπου χιλιομέτρων. Με αυτή την τελευταία παράδοση, το σύνολο της Ιόνιας Οδού δηλαδή 196 χλμ. σύγχρονου, ασφαλούς αυτοκινητοδρόμου θα βρίσκονται σε κυκλοφορία, μετατρέποντας το ταξίδι διάρκειας 3,5 ωρών από Αντίρριο έως Ιωάννινα σε μια ασφαλή, ξεκούραστη διαδρομή της 1 ώρας & 40 λεπτών. Το τμήμα που παραδίδεται σε κυκλοφορία διαθέτει ανά κατεύθυνση, όπως και το σύνολο του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού, δυο λωρίδες κυκλοφορίας και Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), ενώ στα σημαντικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά του συναντάμε τη δίδυμη σήραγγα της Αμπελιάς μήκους 900 μ., τη Γέφυρα του Κρυβοφού μήκους 280 μ., 11 άνω & κάτω διαβάσεις, καθώς και 51 οχετούς. Στα 14 αυτά χιλιόμετρα θα λειτουργούν δυο Ανισόπεδοι Κόμβοι: i) Α/Κ Αβγού στο 192,7ο χλμ. για να συνδέει την Ιόνια Οδό με τους κύριους οικισμούς στην ευρύτερη περιοχή και ii) Α/Κ Εγνατίας στο 201ο χλμ. μεταξύ των χωριών Κοσμιρά και Πεδινά, ανατολικά της σήραγγας Δωδώνης της Εγνατίας Οδού. Με την παράδοση τους σε κυκλοφορία, η διάρκεια της διαδρομής από Πέρδικα Ιωαννίνων έως την Εγνατία Οδό στο κόμβο Ιωαννίνων, μειώνεται στο μισό και δε θα ξεπερνά τα δέκα λεπτά. Η κατασκευή της Ιόνιας Οδού, πέραν από απαίτηση ετών με στόχο την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας και την παύση της απομόνωσης της Ηπείρου, υπήρξε μια τεράστια κατασκευαστική πρόκληση για την ΤΕΡΝΑ, καθώς πρόκειται για έναν αυτοκινητόδρομο εξ ολοκλήρου σε νέα χάραξη, σε ένα περιβάλλον με ιδιαίτερες γεωλογικές συνθήκες, έντονο ανάγλυφο και υψηλές γεωτεχνικές προκλήσεις. Συνολικά όλος ο αυτοκινητόδρομος των 196 χλμ. περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα: 4 σήραγγες διπλής κατεύθυνσης, συνολικού μήκους 11,2 χλμ. 24 γέφυρες, συνολικού μήκους περίπου 7 χλμ. 77 κάτω & 24 άνω διαβάσεις 3 Κέντρα Λειτουργίας και Συντήρησης Η Ιόνια Οδός, είναι ένας σύγχρονος, ασφαλής αυτοκινητόδρομος ο οποίος διασχίζει δύο περιφέρειες και τέσσερις νομούς και με την ολοκλήρωσή του: Συνδέει όλη τη Δυτική Ελλάδα, αναβαθμίζοντας σημαντικά αστικά και αγροτικά κέντρα όπως τα Ιωάννινα, την Άρτα και το Αγρίνιο. Προσφέρει επαρκέστερη σύνδεση των λιμανιών Πάτρας, Αστακού και Ηγουμενίτσας. Συμβάλλει στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής βελτιώνοντας την προσβασιμότητα σε περιοχές με υψηλό τουριστικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Οι μετωπικοί σταθμοί διοδίων που θα συναντούν οι οδηγοί στην Ιόνια Οδό, στη διαδρομή από Αντίρριο έως Ιωάννινα είναι στην παρούσα φάση δυο: α) Κλόκοβας και β) Αγγελοκάστρου, καθώς επί της ουσίας, έχουν τεθεί σε εφαρμογή οι 2 από τις συνολικά 4 ζώνες χρέωσης του αυτοκινητοδρόμου. Μέσα στο επόμενο διάστημα, με τη λειτουργία των μετωπικών σταθμών Μενιδίου και Τερόβου και των πλευρικών Γαβρολίμνης, Άρτας και Γοργόμυλου θα ολοκληρωθεί το σύστημα χρέωσης της Ιόνιας Οδού. Κλείνοντας επισημαίνουμε, ότι εξαρχής η Νέα Οδός προσφέρει σε κάθε οδηγό, σε όλο το μήκος της Ιόνιας Οδού που βρίσκεται σε κυκλοφορία, μια σειρά υπηρεσιών οδικής ασφάλειας και εξυπηρέτησης όπως: Α) 24ωρα Περίπολα Οδικής Ασφάλειας Β) 4ψήφιο αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 24ωρης λειτουργιάς, 1075 Γ) Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στον αριθμό 2641 306 306 Δ) Δωρεάν Οδική Βοήθεια σε περιπτώσεις ακινητοποίησης
redirect arrow

Νέα Οδός: Σε πλήρη λειτουργία το τμήμα “Α/Κ Αντίρριο – Α/Κ Χαλικίου” της Ιόνιας Οδού

31.07.17

Η Νέα Οδός Α.Ε., ανακοινώνει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3555/ 2007 (όπως αυτός τροποποιήθηκε με το Ν.4219/2013) που διέπουν τη Σύμβαση Παραχώρησης του έργου «Ιόνια Οδός»,τα μεσάνυχτα της Τρίτης 1 προς Τετάρτη 2 Αυγούστου, θα ξεκινήσει η λειτουργία των σταθμών διοδίων του τμήματος “Α/Κ Αντίρριο – Α/Κ Χαλικίου” της Ιόνιας Οδού.   Η ζώνη χρέωσης που τίθεται σε εφαρμογή στο συγκεκριμένο τμήμα έχει μήκος 46,5χλμ. και περιλαμβάνει στην παρούσα φάση τομετωπικό σταθμό διοδίων Κλόκοβαςκαι τουςπλευρικούς σταθμούς διοδίων στον Α/Κ Μεσολογγίου.   Οι τιμές διοδίων τελών είναι ανά σταθμό και κατηγορία οχήματος οι ακόλουθες:   Κατηγορία Οχήματος Τύπος Οχήματος Περιγραφή Μετωπικά Διόδια Κλόκοβας Πλευρικά διόδια Μεσολογγίου Κατ. 1 Δίκυκλα, τρίκυκλα 2,05€ 0,85€ Κατ. 2 Ελαφρά οχήματα 2,95€ 1,25€ Κατ. 3 Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις (4) άξονες 7,45€ 3,10€ Κατ. 4 Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις (4) ή περισσότερους άξονες 10,40€ 4,40€   Υπενθυμίζουμε ότι η τιμή διοδίου τέλους καθορίζεται: Σε κάθε μετωπικό σταθμό βάσει του συνολικού μήκους της ζώνης στην οποία ανήκει ο σταθμός. Στους πλευρικούς σταθμούς εξόδου, βάσει του μήκους από την αρχή της ζώνης στην οποία ανήκει ο σταθμός μέχρι το σταθμό. Στους πλευρικούς σταθμούς εισόδου βάσει του μήκους από το σταθμό έως το τέλος της ζώνης στην οποία αυτός ανήκει.   Σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν, χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε μετωπικό σταθμό να πληρώσει ξανά σε πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης, στο ίδιο ταξίδι. Αντιστοίχως,σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε πλευρικό σταθμό να πληρώσει και σε μετωπικό ή άλλον πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης στο ίδιο ταξίδι.   Σήμερα σε κυκλοφορία έχουν παραδοθεί τα 182 χιλιόμετρα από τα συνολικά 196 χιλιόμετρα της Ιόνιας Οδού. Το εναπομείναντα 14 χλμ. από Πέρδικα Ιωαννίνων έως και Α/Κ Εγνατίας, θα παραδοθούν σε κυκλοφορία την Πέμπτη 3 Αυγούστου. Οι μετωπικοί σταθμοί διοδίων που θα συναντούν οι οδηγοί στη διαδρομή από Αντίρριο έως Ιωάννινα θα είναι στην παρούσα φάση δυο: α) Κλόκοβας και β) Αγγελοκάστρου, καθώς επί της ουσίας, έχουν τεθεί σε εφαρμογή οι 2 από τις συνολικά 4 ζώνες χρέωσης του αυτοκινητοδρόμου. Μέσα στο επόμενο διάστημα, με τη λειτουργία των μετωπικών σταθμών Μενιδίου και Τερόβου και των πλευρικών Γαβρολίμνης, Άρτας και Γοργόμυλου θα ολοκληρωθεί το σύστημα χρέωσης της Ιόνιας Οδού. Κλείνοντας επισημαίνουμε, ότι εξαρχής η Νέα Οδός προσφέρει σε κάθε οδηγό, σε όλο το μήκος της Ιόνιας Οδού που βρίσκεται σε κυκλοφορία, μια σειρά υπηρεσιών οδικής ασφάλειας και εξυπηρέτησης όπως: Α) 24ωρα Περίπολα Οδικής Ασφάλειας Β) 4ψήφιο αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 24ωρης λειτουργιάς, 1075 Γ) Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στον αριθμό 2641 306 306 Δ) Δωρεάν Οδική Βοήθεια σε περιπτώσεις ακινητοποίησης
redirect arrow

Ιόνια Οδός: Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις μεταξύ Φιλιππιάδας και Πέρδικας

25.07.17

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Ιόνια Οδό και συγκεκριμένα μεταξύ Φιλιππιάδας και Πέρδικας Ιωαννίνων, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών σύνδεσης του βόρειου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Πέρδικα – Εγνατία. Ειδικότερα, από την Πέμπτη 27η Ιουλίου έως και την Πέμπτη3Αυγούστου, θα ισχύσει ολικός αποκλεισμός του τμήματος από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Φιλιππιάδας έως το προσωρινό τέλος του αυτοκινητοδρόμου στην περιοχή της Πέρδικας Ιωαννίνων. Κατά το ανωτέρω διάστημα: Οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Ιωάννινα θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Φιλιππιάδας και διαμέσου της ΠΕΟ Άρτας – Ιωαννίνων και τη χρήση προσωρινών ενημερωτικών πινακίδων, θα κατευθύνονται στον προορισμό της επιλογής τους. Οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Αντίρριο, διαμέσου της ΠΕΟ Άρτας – Ιωαννίνων και τη χρήση προσωρινών ενημερωτικών πινακίδων, θα προσεγγίζουν τον Α/Κ Φιλιππιάδας, από όπου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Αντίρριο. Κατά τη διάρκεια ισχύος των παραπάνω ρυθμίσεων, θα ισχύει αποκλεισμός όλων των κλάδων εισόδου και εξόδου από και προς τον αυτοκινητόδρομο των Ανισόπεδων Κόμβων Τερόβου και Γοργόμυλου, καθώς και του Ημικόμβου Αμμότοπου. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην περιοχή της Μεταμόρφωσης Αττικής

24.07.17

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον Αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στην περιοχή της Μεταμόρφωσης Αττικής, με στόχο την εκτέλεση εργασιών συντήρησης του οδοστρώματος. Ειδικότερα, από Δευτέρα 24 έως και την Τετάρτη 26 Ιουλίου, από τις 22:00 το βράδυ κάθε ημέρας, έως τις 06:00 το πρωί κάθε επόμενης και από το 17ο έως το 15ο χλμ., στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα ισχύει εναλλάξ αλλά και ταυτόχρονος κατά τόπους αποκλεισμός, της μεσαίας και δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας. Κατά το ανωτέρω διάστημα η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται κανονικά από την αριστερή λωρίδα. Στο μεσοδιάστημα θα πραγματοποιηθεί αρχικά απελευθέρωση μεσαίας και εν συνεχεία δεξιάς λωρίδας, προκειμένου να είναι δυνατή η κατεύθυνση των οχημάτων προς την Αττική Οδό. Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, θα ισχύει αποκλεισμός και των δύο κλάδων (εισόδου και εξόδου) του Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Τατοΐου, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα. Με τη χρήση κατάλληλων προειδοποιητικών πινακίδων, οι κινούμενοι επί του κυρίως άξονα οδηγοί, θα ειδοποιούνται έγκαιρα, προκειμένου να εξέρχονται από τον προηγούμενο κόμβο (Α/Κ Πύρνας) και μέσω του παράπλευρου οδικού δικτύου και τη χρήση προσωρινών σημάνσεων να οδηγούνται στον Α/Κ Τατοΐου. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις μεταξύ Μεσολογγίου και Αγρινίου

18.07.17

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από τις 19 έως τις 21 Ιουλίου στην Ιόνια Οδό και συγκεκριμένα μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Μεσολογγίου και Αγρινίου (Νότιος) με σκοπό την υλοποίηση ασφαλτικών εργασιών. Ειδικότερα, από τις 07:00 το πρωί της Τετάρτης 19 Ιουλίου έως και τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Ιουλίου και από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Μεσολογγίου έως τον Α/Κ Αγρινίου (Νότιος), θα ισχύει πλήρης αποκλεισμός του ρεύματος κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Ιωάννινα, με ταυτόχρονο αποκλεισμό του κλάδου εισόδου του Α/Κ Μεσολογγίου με κατεύθυνση προς Ιωάννινα. Κατά το ανωτέρω διάστημα, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Ιωάννινα θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Μεσολογγίου και μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού (Π.Ε.Ο) και τη χρήση κατάλληλων πληροφοριακών πινακίδων, θα επανεισάγονται σε αυτόν μέσω του Α/Κ Αγρινίου (Νότιος). Τέλος να επισημάνουμε πως η κίνηση των οχημάτων με κατεύθυνση προς Αντίρριο δεν θα επηρεαστεί. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην περιοχή της Μεταμόρφωσης Αττικής

26.06.17

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον Αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε, την ερχόμενη εβδομάδα, κατά τις βραδινές ώρες, στην περιοχή της Μεταμόρφωσης Αττικής, με στόχο την εκτέλεση εργασιών συντήρησης του οδοστρώματος. Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 26 Ιουνίου έως το Σάββατο 1 Ιουλίου και από τις 22:00 το βράδυ κάθε ημέρας, έως τις 06:00 το πρωί κάθε επόμενης (πλην Παρασκευής όπου οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 23:00), από το 14ο έως το 16ο χλμ., θα ισχύει εναλλάξ αλλά και ταυτοχρόνως, κατά τόπους αποκλεισμός, της μεσαίας και δεξιάς λωρίδας, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνσης προς Λαμία. Η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται κανονικά από την αριστερή λωρίδα. Ταυτόχρονα, θα ισχύει αποκλεισμός του κλάδου εξόδου του Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Τατοΐου, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία. Κατά το ανωτέρω διάστημα και με τη χρήση κατάλληλων προειδοποιητικών πινακίδων, οι οδηγοί θα ειδοποιούνται εγκαίρως, προκειμένου να εξέρχονται από τον προηγούμενο κόμβο (Α/Κ Πύρνας) και μέσω του παράπλευρου οδικού δικτύου και τη χρήση προσωρινών σημάνσεων να οδηγούνται στον Α/Κ Τατοΐου. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow
1 89 90 91 92 93 97