neaodos-logo
>>Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Εδώ, μπορείς να ενημερωθείς για όλα τα τελευταία νέα της Νέας Οδού, παρακολουθώντας τις πρόσφατες ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου σχετικά με την εταιρία και τις δραστηριότητές της.

Για οποιαδήποτε τυχόν απορία ή επιπλέον πληροφορία μπορείς να επικοινωνείς με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Marketing της εταιρίας είτε τηλεφωνικά καλώντας τον αριθμό 2103447300 είτε μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@neaodos.gr .

Σε περίπτωση που επιθυμείς να λαμβάνεις τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις της εταιρίας παρακαλούμε στείλε e-mail στο pressoffice@neaodos.gr αναγράφοντας στο θέμα: «προσθήκη στη λίστα» και στο σώμα του e-mail τα υπόλοιπα στοιχεία επικοινωνίας και το όνομα του οργανισμού τον οποίο εκπροσωπείς.

 

Νέα & Ανακοινώσεις

Αγροτικές Κινητοποιήσεις

23.01.16

Η Νέα Οδός ενημερώνει τους οδηγούς πως στα πλαίσια των αγροτικών κινητοποιήσεων, έχουν αναπτυχθεί «μπλόκα» διαδηλωτών, σε διάφορα σημεία κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ. Οι διαδηλωτές ανά διαστήματα και αιφνιδίως προβαίνουν σε κατάληψη μέρους ή και ολόκληρου του οδοστρώματος, προκαλώντας την τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας, με την τροχαία στη συνέχεια να προχωρά σε εκτροπή αυτής μέσω του παράπλευρου δικτύου. Η Νέα Οδός από την πλευρά της λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετούνται µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και υπενθυμίζει στους οδηγούς πως πέρα από την ενημέρωση που παρέχεται μέσω των σταθμών διοδίων αλλά και των ηλεκτρονικών πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων (VMS), στη διάθεσή τους βρίσκεται και η Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στο 22950-26900, προκειμένου να ενημερωθούν για τις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες.
redirect arrow

Νέα Οδός: Έκτακτα καιρικά φαινόμενα 16, 17 και 18 Ιανουαρίου 2016

15.01.16

Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ με ισχύ από το Σάββατο 16-01-2016 μέχρι και τη Δευτέρα 18-01-2016, αναμένεται σημαντική μεταβολή του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές χιονοπτώσεις, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τους ενισχυμένους ανέμους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε και το site της ΕΜΥ. Η Νέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων, με στόχο την παροχή των υψηλότερων δυνατών επιπέδων οδικής ασφάλειας. Όμως, στην εξίσωση της οδικής ασφάλειας ο ρόλος του οδηγού είναι πρωταγωνιστικός. Υπενθυμίζουμε ότι σε κάθε όχημα πρέπει να είναι διαθέσιμες προς χρήση, οι κατάλληλες αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ όταν οδηγούμε σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες φροντίζουμε να είμαστε ψύχραιμοι και σε επιφυλακή. Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε τις αντιολισθητικές αλυσίδες θυμόμαστε ότι: Οι αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς. Η ταχύτητά μας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 30 χλμ. / ώρα. Οι αλυσίδες είναι σωστά τοποθετημένες όταν δείχνουν και είναι τεντωμένες.   Όταν οδηγούμε σε χιονισμένο οδόστρωμα: Ανάβουμε τα φώτα ομίχλης του αυτοκινήτου μας. Μειώνουμε ταχύτητα και αυξάνουμε σημαντικά την απόσταση ασφαλείας που διατηρούμε συνήθως από τα προπορευόμενα οχήματα. Δεν ξεχνάμε ότι η οδήγηση σε χιόνι σημαίνει μειωμένη πρόσφυση. Δεν φρενάρουμε απότομα, δεν επιταχύνουμε απότομα και δεν στρίβουμε απότομα. Αν χρειαστεί να μειώσουμε σχέση (ταχύτητα), δοκιμάζουμε να κατεβάσουμε σταδιακά τις σχέσεις (ταχύτητες) του αυτοκινήτου μας (από 4η σε 3η σε 2η). Δεν επιχειρούμε κάποια προσπέραση σε παγωμένο ή χιονισμένο οδόστρωμα, παρά μόνο αν το μπροστινό αυτοκίνητο είναι πλήρως ακινητοποιημένο.   Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι η οδήγηση και η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) είναι επικίνδυνη για εσάς και το όχημά σας. Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Μη ξεχνάτε! Οδηγώντας παράνομα στη ΛΕΑ εμποδίζετε τη διέλευση των οχημάτων επείγουσας ανάγκης!   Αναλυτικές συμβουλές οδικής ασφάλειας, μπορείτε να δείτε και στο site μας, ενώ στη διάθεσή σας βρίσκεται για κάθε απορία ή ερώτημά σας, η Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στο 22950-26900 (καθημερινά και Σάββατο από τις 8:00έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00) και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης όταν βρίσκεστε στον αυτοκινητόδρομο, 24 ώρες το 24ωρο, το 1075.
redirect arrow

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα 30 και 31 Δεκεμβρίου 2015

29.12.15

Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού τηςΕΜΥ με ισχύ από την Τετάρτη 30-12-2015 μέχρι και την Παρασκευή 01-01-2016, αναμένεταισημαντική μεταβολή του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές χιονοπτώσεις, τη σημαντικήπτώση της θερμοκρασίας και τους ενισχυμένους ανέμους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτενα επισκεφτείτε και το site της ΕΜΥ.Η Νέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων, με στόχο τηνπαροχή των υψηλότερων δυνατών επιπέδων οδικής ασφάλειας. Όμως, στην εξίσωση της οδικήςασφάλειας ο ρόλος του οδηγού είναι πρωταγωνιστικός. Υπενθυμίζουμε ότι σε κάθε όχημα πρέπεινα είναι διαθέσιμες προς χρήση, οι κατάλληλες αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ όταν οδηγούμε σεδυσμενείς καιρικές συνθήκες φροντίζουμε να είμαστε ψύχραιμοι και σε επιφυλακή. Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε τις αντιολισθητικές αλυσίδες θυμόμαστε ότι: Οι αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς. Η ταχύτητά μας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 30 χλμ. / ώρα. Οι αλυσίδες είναι σωστά τοποθετημένες όταν δείχνουν και είναι τεντωμένες. Όταν οδηγούμε σε χιονισμένο οδόστρωμα: Ανάβουμε τα φώτα ομίχλης του αυτοκινήτου μας. Μειώνουμε ταχύτητα και αυξάνουμε σημαντικά την απόσταση ασφαλείας που διατηρούμεσυνήθως από τα προπορευόμενα οχήματα. Δεν ξεχνάμε ότι η οδήγηση σε χιόνι σημαίνειμειωμένη πρόσφυση. Δεν φρενάρουμε απότομα, δεν επιταχύνουμε απότομα και δεν στρίβουμε απότομα. Αν χρειαστεί να μειώσουμε σχέση (ταχύτητα), δοκιμάζουμε να κατεβάσουμε σταδιακά τις σχέσεις (ταχύτητες) του αυτοκινήτου μας (από 4η σε 3η σε 2η). Δεν επιχειρούμε κάποια προσπέραση σε παγωμένο ή χιονισμένο οδόστρωμα, παρά μόνοαν το μπροστινό αυτοκίνητο είναι πλήρως ακινητοποιημένο. Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι η οδήγηση και η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) είναιεπικίνδυνη για εσάς και το όχημά σας. Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσειςέκτακτης ανάγκης. Μη ξεχνάτε! Οδηγώντας παράνομα στη ΛΕΑ εμποδίζετε τη διέλευση τωνοχημάτων επείγουσας ανάγκης! Αναλυτικές συμβουλές οδικής ασφάλειας, μπορείτε να δείτε και στο site μας, ενώ στη διάθεσή σαςβρίσκεται για κάθε απορία ή ερώτημά σας, η Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στο 22950-26900(καθημερινά και Σάββατο από τις 8:00έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00) και σε περίπτωσηέκτακτης ανάγκης όταν βρίσκεστε στον αυτοκινητόδρομο, 24 ώρες το 24ωρο, το 1075. Νέα Οδός Α.Ε. – Σωρού 13, Μαρούσι, 151 25 Τηλ: +30 210 3447300 – Fax: +30 210 6100301 – E mail: pressoffice@neaodos.gr
redirect arrow

Τιμαριθμική προσαρμογή διοδίων τελών

21.12.15

Η «Νέα Οδός Α.Ε.», ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 00:01, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια τιμαριθμική προσαρμογή των διοδίων τελών. Τα νέα μειωμένα τέλη εμφανίζονται αναλυτικά ανά σταθμό διοδίων και κατηγορία οχήματος στους παρακάτω πίνακες. Στις κατηγορίες 1 και 2 (δίκυκλα & Ι.Χ.) οι μειώσεις κυμαίνονται από 0.05€ έως και 0.10€ και στις κατηγορίες 3 και 4 (φορτηγά & λεωφορεία) από 0.05€ έως και 0.20€. Προς διευκόλυνσή σας, αναφέρονται και τα ισχύοντα τέλη, ενώ με κόκκινο στη στήλη Τέλη Διοδίων 2016 έχουν επισημανθεί τα νέα μειωμένα τέλη. Μετωπικά Αφιδνών Ισχύοντα Τέλη Διοδίων Τέλη Διοδίων 2016 Κατηγορία 1 2.30€ 2.25€ Κατηγορία 2 3.30€ 3.25€ Κατηγορία 3 8.30€ 8.15€ Κατηγορία 4 11.60€ 11.45€   Πλευρικά Καπανδριτίου Ισχύοντα Τέλη Διοδίων Τέλη Διοδίων 2016 Κατηγορία 1 1.40€ 1.35€ Κατηγορία 2 2.00€ 1.95€ Κατηγορία 3 5.00€ 4.95€ Κατηγορία 4 7.05€ 6.90€   Πλευρικά Μαλακάσας Ισχύοντα Τέλη Διοδίων Τέλη Διοδίων 2016 Κατηγορία 1 1.00€ 0.95€ Κατηγορία 2 1.40€ 1.40€ Κατηγορία 3 3.55€ 3.50€ Κατηγορία 4 5.00€ 4.90€   Πλευρικά Οινοφύτων Ισχύοντα Τέλη Διοδίων Τέλη Διοδίων 2016 Κατηγορία 1 0.45€ 0.45€ Κατηγορία 2 0.65€ 0.65€ Κατηγορία 3 1.70€ 1.65€ Κατηγορία 4 2.35€ 2.35€   Μετωπικά Θήβας Ισχύοντα Τέλη Διοδίων Τέλη Διοδίων 2016 Κατηγορία 1 2.70€ 2.65€ Κατηγορία 2 3.85€ 3.80€ Κατηγορία 3 9.70€ 9.55€ Κατηγορία 4 13.55€ 13.35€   Πλευρικά Θήβας Ισχύοντα Τέλη Διοδίων Τέλη Διοδίων 2016 Κατηγορία 1 1.05€ 1.05€ Κατηγορία 2 1.50€ 1.50€ Κατηγορία 3 3.85€ 3.75€ Κατηγορία 4 5.40€ 5.30€   Μετωπικά Τραγάνας Ισχύοντα Τέλη Διοδίων Τέλη Διοδίων 2016 Κατηγορία 1 2.70€ 2.65€ Κατηγορία 2 3.85€ 3.80€ Κατηγορία 3 9.65€ 9.50€ Κατηγορία 4 13.50€ 13.30€   Πλευρικά Τραγάνας Ισχύοντα Τέλη Διοδίων Τέλη Διοδίων 2016 Κατηγορία 1 2.15€ 2.10€ Κατηγορία 2 3.10€ 3.05€ Κατηγορία 3 7.75€ 7.60€ Κατηγορία 4 10.85€ 10.70€   Υπενθυμίζουμε ότι η Νέα Οδός, με όχημα την υπηρεσία ηλεκτρονικής πληρωμής διοδίων Fast Pass και το εκπτωτικό πρόγραμμα Frequent, προσφέρει σε όλους τους οδηγούς Ι.Χ. (κατ. 2), κλιμακωτές εκπτώσεις έως και 50%, ανάλογα με τη συχνότητα διέλευσης από τους σταθμούς διοδίων Αφιδνών, Καπανδριτίου, Μαλακάσας και Οινοφύτων.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Βοιωτίας

18.12.15

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, στην περιοχή της Βοιωτίας, με στόχο την εκτέλεση εργασιών συντήρησης του τοπικού δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας από τον ΔΕΔΗΕ. Ειδικότερα, από τις 07:30 έως τις 09:30 το πρωί, θα ισχύει πλήρης αποκλεισμός του τμήματος του αυτοκινητοδρόμου από τον Ανισόπεδο Κόμβο Ριτσώνας έως τον Ανισόπεδο Κόμβο Θήβας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διάστημα κατά το οποίο η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω της ΠΕΟ Χαλκίδας – Θηβών και της επαρχιακής οδού Θηβών – Μουρικίου. Παράλληλα, κατά το ανωτέρω διάστημα, θα ισχύει και αναστολή είσπραξης διοδίων τελών στο μετωπικό σταθμό της Θήβας. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των διερχομένων. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση.
redirect arrow

Νέα Οδός: “Ταξιδέψτε” στο νέο www.neaodos.gr

24.11.15

Η Νέα Οδός, πιστή στο στρατηγικό της στόχο για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, προχώρησε σε πλήρη ανανέωση της εταιρικής της ιστοσελίδας, www.neaodos.gr, ώστε να γίνει ο καλύτερος δυνατός συνταξιδιώτης και διαδικτυακά. Με στόχο την παροχή χρηστικής και εύκολα προσβάσιμης πληροφορίας σε κάθε οδηγό, η νέα ιστοσελίδα διαθέτει σύγχρονη εμφάνιση και φιλική δομή. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη σελίδα Υπηρεσίες με μια ματιά όπου και παρουσιάζονται συνοπτικά όλες οι υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρία, το ειδικό τμήμα με τις Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας για οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο, καθώς και τη σελίδα με τις πιο συχνές ερωτήσεις . Η ενημέρωση για τις ισχύουσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι συνεχής από την αρχική σελίδα και την κατηγορία Νέα & Ανακοινώσεις, ενώ πλούσια είναι και η πληροφόρηση αναφορικά με θέματα εταιρικής υπευθυνότητας για την καλύτερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων μερών και συμ-μετόχων της εταιρίας. Στο www.neaodos.gr κάθε επισκέπτης έχει στη διάθεσή του πληροφορίες για την εταιρία και το έργο, τα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτού, ενώ μπορεί να παρακολουθεί σε σχεδόν πραγματικό χρόνο την πρόοδο κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού, μέσα από ειδικά βίντεο που η εταιρία δημοσιοποιεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει και στο διαδραστικό χάρτη , καθώς και στην προβολή σε κάθε σελίδα των τηλεφώνων έκτακτης ανάγκης 1075 και εξυπηρέτησης πελατών 22950-26900. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η νέα ιστοσελίδα της Νέας Οδού, είναιαυτομάτως προσαρμόσιμη σε κάθε είδους οθόνη(Responsive Function) ώστε να είναι εύκολα επισκέψιμη όχι μόνο μέσω υπολογιστή, αλλά και από netbooks, tablets, και κινητά τηλέφωνα (smartphones). Το σχεδιασμό και την κατασκευή του νέου www.neaodos.gr ανέλαβε η εταιρία Pixelocracy.
redirect arrow
1 202 203 204 205 206 215

Δελτία Τύπου

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα από την Κυριακή 5 Ιανουαρίου

03.01.20

Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι σύμφωνα μεΈκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με ισχύ απότην Κυριακή 5 Ιανουαρίου, προβλέπεται νέα επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά χιονοπτώσεις, πολύ θυελλώδεις βόρειους ανέμους, ισχυρές βροχές & καταιγίδες, καθώς και παγετό. Το σχετικό αναλυτικό Έκτακτο Δελτίο μπορείτε να το βρείτεεδώ. Η Νέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων. Παρακαλούμε τους οδηγούς να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των εντόνων φαινομένων, ενώ αν πρέπει να ταξιδέψουν: Να ακολουθούνπιστά τις οδηγίες της Τροχαίας. Σε περίπτωση που το όχημα τους δε φέρει χειμερινά ελαστικά, να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδεςκαι να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησής τους. Να διαθέτουνεπαρκή ποσότητα καυσίμουστο ρεζερβουάρ του οχήματός. Σε περίπτωσηέκτακτης ανάγκηςνα καλούν το1075. Να ενημερωθούν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας τηνΤηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατώντης εταιρίας. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για το τμήμα τουαυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. (Μεταμόρφωση Αττικής – Σκάρφεια Φθιώτιδας) μπορούν να καλούν στο22950 26900. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για τηνΙόνια Οδό(Αντίρριο – Ιωάννινα) μπορούν να καλούν στο2641 306 306. Αναλυτικές συμβουλές οδικής ασφάλειας για οδήγηση σε χιονισμένο οδόστρωμα, μπορείτε να δείτε εδώ. Σχετικά με τις αντιολισθητικές αλυσίδες υπενθυμίζουμε ότι: Οι αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς. Η ταχύτητά με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30 με 40 χλμ. / ώρα. Οι αλυσίδες είναι σωστά τοποθετημένες όταν δείχνουν και είναι τεντωμένες. Αναλυτικές πληροφορίες για τουςΧώρους Προσωρινής Στάθμευσηςκαι τουςΣταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών μπορείτε να βρείτεεδώ. Τέλος, επισημαίνουμεότι η οδήγηση και η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) είναι επικίνδυνη για τον οδηγό και το όχημά του. Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
redirect arrow

Ανακοινωση για τα συμβάντα στις 30/12

31.12.19

Αναφορικά με τα συμβάντα της 30ης Δεκεμβρίου 2019, η Νέα Οδός θα ήθελε να δηλώσει τα εξής: Αρχικά θα θέλαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι οδηγοί και να επισημάνουμε ότι πάντα εργαζόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας για να διασφαλίσουμε την ομαλή και ασφαλή μετακίνηση των πολιτών. Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης ΚαιρούτηςΕθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με ισχύ από το βράδυ τουΣαββάτου 28/12 μέχρι τη Δευτέρα 30/12, προβλέποντανεπιδείνωσητου καιρού με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας καιχιονοπτώσειςακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. ΗΝέα Οδός, έλαβε άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων και ενεργοποίησε το σχετικό Σχέδιο Αποχιονισμού. Ειδικά στο τμήμα του Α.Θ.Ε. από Μεταμόρφωση έως και Σκάρφεια ενεργούσαν 80 εκχιονιστικά, υπήρχαν διαθέσιμοι 4.000 τόνοι αλατιού και περισσότερα από 100 άτομα ήταν σε υπηρεσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικότερα στην επίμαχη περιοχή Καπανδριτίου – Μαλακάσας επιχειρούσαν διαρκώς 20 εκχιονιστικά. Παράλληλα, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές για τη Σύγκληση Συντονιστικών Οργάνων στο Κέντρα Διαχείρισης Κυκλοφορίας και υλοποιήθηκαν ενέργειες ενημέρωσης των οδηγών. (σχετικό Δελτίο Τύπου απεστάλη στα ΜΜΕ και αναρτήθηκε στην εταιρική ιστοσελίδα την Παρασκευή 27/12, Σάββατο 28/12 ξεκίνησε διανομή Φυλλαδίων με συμβουλές Οδικής Ασφάλειας σε περιπτώσεις Έκτακτων καιρικών Φαινομένων από όλους τους σταθμούς διοδίων ενώ παρέχονταν διαρκής ενημέρωση από την αρμόδια Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελάτων για τις συνθήκες στον αυτοκινητόδρομο σε κάθε οδηγό) Τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου στις 9:00, η Τροχαία λόγω έντονης χιονόπτωσης σε Θήβα, Υλίκη και Μαρτίνο ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας σε βαρέα οχήματα και λεωφορεία και υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα ΙΧ. Αξίζει σε αυτό να σημείο να αναφερθεί ότι σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη συμπεριλαμβανομένων και των γειτονικών Βαλκανικών χωρών, στην Ελλάδα δεν είναι υποχρεωτική από το Νόμο η χρήση χειμερινών ελαστικών κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Ως εκ τούτου, τίθεται υποχρεωτική όπως επέβαλε και η Τροχαία, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων με χιονοπτώσεις. Παρά την ανακοίνωση της απαγόρευσης όμως, βαρέα οχήματα και λεωφορεία που βρίσκονταν σε κίνηση εντός του δικτύου, είτε συνέχισαν την πορεία τους κανονικά, είτε ακινητοποιήθηκαν παρουσία τροχαίας, κυρίως στη ΛΕΑ των μετωπικών σταθμών διοδίων. Επιπλέον, πολλά ΙΧ, ειδικά κατά μήκος του τμήματος Καπανδρίτι Μαλακάσα, ακινητοποιήθηκαν σε όλες τις λωρίδες κυκλοφορίας, είτε διότι δεν έφεραν καν αντιολισθητικές αλυσίδες, είτε διότι προσπαθούσαν εκ των υστέρων να προχωρήσουν στην τοποθέτηση τους εκείνη τη στιγμή, καθώς τα καιρικά φαινόμενα ειδικά στην περιοχή της Μαλακάσας συνέχισαν να είναι εντονότατα. Λόγω δε εορταστικής περιόδου η ροή της κυκλοφορίας αυξάνονταν σημαντικά. Στη συνέχεια, με αποφάσεις των κατά τόπους τμημάτων Τροχαίας, πραγματοποιούνταν τεχνητές ανασχέσεις (διακοπή κυκλοφορίας), μικρής διάρκειας σε σταθμούς διοδίων και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας με στόχο την εξυπηρέτηση και προστασία των ακινητοποιημένων ΙΧ που έπρεπε να απεγκλωβιστούν κυρίως για την προστασία των ίδιων οδηγών, καθώς και για τη διευκόλυνση του έργου των εκχιονιστικών που λόγω των διάσπαρτων ακινητοποιήσεων δυσκολεύονταν να προχωρήσουν στις εργασίες τους. Στις 17:00, η Τροχαία προχώρησε σε πλήρη διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στο ρεύμα προς Λαμία στο σταθμό διοδίων Αφιδνών και στο ρεύμα προς Αθήνα στους σταθμούς διοδίων Θήβας και Τραγάνας, ενώ 20 λεπτά αργότερα προχώρησε σε πλήρη διακοπή κυκλοφορίας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας για τα ΙΧ. Τα καιρικά φαινόμενα ειδικά στην περιοχή της Μαλακάσας παρέμεναν εντονότατα και οι ακινητοποιήσεις σχεδόν απαγόρευαν το αποχιονιστικό έργο. Με ακινητοποιημένα οχήματα σε όλες τις λωρίδες και ειδικά στη ΛΕΑ τα εκχιονιστικά αδυνατούσαν να προσεγγίσουν τα σημεία. Οι εκτροπές που αποφασίστηκαν μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας ήταν οι εξής: Στο ύψος του Σταθμού Διοδίων Αφιδνών, στο ρεύμα προς Λαμία: Στους οδηγούς υποδεικνύονταν αναστροφή στο ρεύμα προς Αθήνα. Στο ύψος του Σταθμού Διοδίων Θήβας, ρεύμα προς Αθήνα: Στους οδηγούς υποδεικνύονταν αναστροφή στο ρεύμα προς Λαμία. Στον Ανισόπεδο Κόμβο «Βαθύ» ρεύμα προς Αθήνα: Στους οδηγούς υποδεικνύονταν αναστροφή στο ρεύμα προς Χαλκίδα. Ωστόσο, σημαντικός αριθμός οδηγών αρνούνταν να προχωρήσει σε αναστροφή και ανέμενε εντολή τροχαίας για λήξη των εκτροπών. Σταδιακά σχηματίστηκαν ουρές στους σταθμούς διοδίων. Παράλληλα, στο τμήμα Καπανδρίτι- Μαλακάσα και παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας ο αριθμός ΙΧ συνέχισε να αυξάνεται σημαντικά, ειδικά στο ρεύμα προς Αθήνα και τα ακινητοποιημένα οχήματα πλήθαιναν. Η ουρά που σχηματίστηκε άγγιξε τα 10 χιλιόμετρα ενώ τα καιρικά φαινόμενα παρέμεναν σε υψηλή ένταση. Τα περίπολα οδικής ασφάλειας & τα οχήματα των οδικών βοηθειών της εταιρίας σε πλήρη συνεργασία με την Τροχαία και την Πυροσβεστική , εργάζονταν με στόχο τον απεγκλωβισμό αυτών των ακινητοποιημένων οχημάτων και τη δημιουργία διαδρόμων περάσματος των εκχιονιστικών. Στις 19:56 στο ρεύμα προς Λαμία η κυκλοφορία των ακινητοποιημένων οχημάτων στο τμήμα Καπανδρίτι - Μαλακάσα ξεκίνησε να ομαλοποιείται. Στο ρεύμα προς Αθήνα επίσης, τα ακινητοποιημένα οχήματα ξεκίνησαν να κινούνται όμως στο 39.8 χλμ. και παρά την απαγόρευση που ήταν σε ισχύ από τις 9:00 το πρωί, βρίσκονταν εγκλωβισμένα 4 επικαθήμενα φορτηγά σε ΛΕΑ και δεξιά λωρίδα. Η κυκλοφορία ήταν δυνατή μόνο από την αριστερή λωρίδα και καθυστερούσε επιπλέον η αποσυμφόρηση. Στις 20:00 στο ρεύμα προς Λαμία και στις 20:53 στο ρεύμα προς Αθήνα, η Τροχαία προχώρησε σε άρση των εκτροπών και επέτρεψε ξανά την πλήρη κυκλοφορία στα ΙΧ και στα βαρέα οχήματα & λεωφορεία. Η κίνηση των οχημάτων που ανέμεναν στους σταθμούς διοδίων ξεκίνησε με πολύ χαμηλές ταχύτητες. Στις 21:40 η κυκλοφορία είχε αποκατασταθεί πλήρως. Σε όλους τους σταθμούς διοδίων δεν εισπράττονταν διόδια κατά διαστήματα έως τις 17:00 και ανάλογα με τις διακοπές κυκλοφορίας που υποδείκνυε η τροχαία, ενώ από τις 17:00 και μετά θέσαμε σε ισχύ πλήρη αναστολή είσπραξης. Κλείνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε και πάλι την λύπη μας για την ταλαιπωρία των οδηγών και να συμπληρώσουμε ότι σε περιπτώσεις έκτακτων καιρικών φαινομένων με έντονες χιονοπτώσεις, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, η αποφυγή στάθμευσης στη ΛΕΑ, ο περιορισμός των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες και η πλήρης συμμόρφωση με τις υποδείξεις της Τροχαίας συμβάλλουν τα μέγιστα στην οδική ασφάλεια και στην εξέλιξη του αποχιονιστικού έργου.
redirect arrow

(20:53) Update

30.12.19

Κυκλοφορία ΙΧ καθόλο το μήκος. Ειδικότερα: Ρεύμα προς Αθήνα: Ανοικτό για ΙΧ καθόλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου. Η κυκλοφορία στα βαρέα δεν επιτρέπεται ακόμα. Η κίνηση των οχημάτων με πολύ χαμηλές ταχύτητες. Υπενθυμίζουμε ότι στο 39.8 χλμ. στο ρεύμα προς Αθήνα βρίσκονταν ακινητοποιημένα 4 επικαθήμενα φορτηγά και η κυκλοφορία διεξάγονταν μόνο από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας. Σε συνεργασία με δυνάμεις της Πυροσβεστικής ολοκληρώθηκε πριν πέντε λεπτά ο απεγκλωβισμός των οχημάτων. Στο σημείο βρίσκονται τώρα εκχιονιστικά για τον καθαρισμό της δεξιάς λωρίδας ώστε να δοθεί σε κυκλοφορία. Ρεύμα προς Λαμία: Ανοικτό για ΙΧ καθόλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου από τις 20: 20.Η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων που είχαν ακινητοποιηθεί πριν τα διόδια Αφιδνών παραμένει ελεγχόμενη. Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν τις υποδείξεις της Τροχαίας.
redirect arrow

(20:20) UPDATE

30.12.19

Το ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία είναι ανοιχτό καθόλου το μήκος του αυτοκινητοδρόμου που διαχειρίζεται η Νέα Οδός. Όλα τα ΙΧ κινούνται κανονικά στο ρεύμα προς Λαμία, καθώς η Τροχαία έδωσε εντολή λήξης της εκτροπής στο σταθμό διοδίων Αφιδνών. Παράλληλα, η κίνηση επιτρέπεται ελεγχόμενα και σε βαρέα οχήματα που είχαν ακινητοποιηθεί πριν τα διόδια Αφιδνών. Στο ρεύμα προς Αθήνα, η κυκλοφορία των οχημάτων που είχαν ακινητοποιηθεί στο τμήμα Καπανδρίτι Μαλακάσα έχει ξεκινήσει να ομαλοποιείται. Στο 39.8 χλμ. βρίσκονται ακινητοποιημένα 4 επικαθήμενα φορτηγά. Στο σημείο σε συνεργασία με δυνάμεις της Πυροσβεστικής γίνονται προσπάθειες απεγκλωβισμού των οχημάτων. Η κυκλοφορία των ΙΧ προς Αθήνα σε αυτό το σημείο γίνεται μόνο από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας. Παραμένουν σε ισχύ οι παρακάτω εκτροπές που πραγματοποιούνται σύμφωνα με εντολή της Τροχαίας: Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του Σταθμού Διοδίων Θήβας, ρεύμα προς Αθήνα: Οι οδηγοί αναστρέφουν στο ρεύμα προς Λαμία Διακοπή κυκλοφορίας στον Ανισόπεδο Κόμβο «Βαθύ» ρεύμα προς Σχηματάρι: Οι οδηγοί αναστρέφουν στο ρεύμα προς Χαλκίδα Εκτιμάται ότι σε μια ώρα θα ολοκληρωθεί η αποσυμφόρηση και θα λήξουν οι εκτροπές συνολικά. Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν τις υποδείξεις της Τροχαίας.  
redirect arrow
1 66 67 68 69 70 97