neaodos-logo
>>Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Εδώ, μπορείς να ενημερωθείς για όλα τα τελευταία νέα της Νέας Οδού, παρακολουθώντας τις πρόσφατες ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου σχετικά με την εταιρία και τις δραστηριότητές της.

Για οποιαδήποτε τυχόν απορία ή επιπλέον πληροφορία μπορείς να επικοινωνείς με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Marketing της εταιρίας είτε τηλεφωνικά καλώντας τον αριθμό 2103447300 είτε μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@neaodos.gr .

Σε περίπτωση που επιθυμείς να λαμβάνεις τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις της εταιρίας παρακαλούμε στείλε e-mail στο pressoffice@neaodos.gr αναγράφοντας στο θέμα: «προσθήκη στη λίστα» και στο σώμα του e-mail τα υπόλοιπα στοιχεία επικοινωνίας και το όνομα του οργανισμού τον οποίο εκπροσωπείς.

 

Νέα & Ανακοινώσεις

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην περιοχή της Υλίκης

02.05.17

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον Αυτοκινητόδρομο ΑΘΕ και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της λίμνης Υλίκης, με στόχο τη διενέργεια εργασιών κατασκευής του τμήματος Υλίκη - Κάστρο. Ειδικότερα, από την Τετάρτη 3 Μαΐου έως και τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία, αμέσως μετά από τα Μετωπικά Διόδια Θήβας και συγκεκριμένα από το 93,1ο έως το 95,4ο χλμ., η κυκλοφορία θα διεξάγεται από μια λωρίδα κυκλοφορίας (αντί δύο). Στη συνέχεια στο 95,4ο χλμ. η κυκλοφορία θα διοχετεύεται στη δεξιά παράπλευρη οδό - όπου η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται και πάλι από μια λωρίδα - έως το 96,9ο χλμ.,όπου οι χρήστες θα επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο. Τέλος, από την Τρίτη 10 Μαΐου έως και τη Δευτέρα 26 Ιουνίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα, στο 97,1ο χλμ. η κυκλοφορία θα διοχετεύεται στην αριστερή παράπλευρη οδό - όπου η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται από μια λωρίδα κυκλοφορίας - έως το 95,7ο χλμ.,όπου οι χρήστες θα επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην Ιόνια Οδό

28.04.17

Με γνώμονα την πιθανά αυξημένη κυκλοφορία λόγω Πρωτομαγιάς, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους οδηγούς για τα τμήματα της Ιόνιας Οδού που βρίσκονται σε κυκλοφορία και για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είναι σε εφαρμογή. Ειδικότερα, υπενθυμίζουμε ότι σήμερα στην Ιόνια Οδό σε κυκλοφορία βρίσκονται: Α) 96 χλμ. σύγχρονου, ασφαλούς αυτοκινητοδρόμου από τη Σήραγγα της Κλόκοβας (11 χλμ. Ιόνιας Οδού) έως την Παράκαμψη Αμφιλοχίας (107 χλμ. Ιόνιας Οδού). Τα πρώτα 10 χλμ. της Ιόνιας Οδού που θα ενώνουν απευθείας τον αυτοκινητόδρομο με τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου δεν έχουν παραδοθεί σε κυκλοφορία λόγω μεγάλων καθυστερήσεων σε απαλλοτριώσεις. Συνεπώς σήμερα, η είσοδος σε και η έξοδος από την Ιόνια Οδό πραγματοποιείται μέσω ενός κυκλοκού κόμβου και της Παλαιάς Εθνικής Οδού, που ως γνωστό διαθέτει μόνο μια λωρίδα κυκλοφορίας. Με βασική προτεραιότητα πάντα την οδική ασφάλεια, σε αυτό το τμήμα είναι σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με στόχο την τεχνητή μείωση των υψηλών ταχυτήτων που λογικά αναπτύσσουν οι οδηγοί εντός του νέου αυτοκινητοδρόμου. Ειδικότερα, από το 11ο χλμ. έως το 16ο χλμ. καθώς και εντός της σήραγγας της Κλόκοβας η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά ρεύμα. Οι ανωτέρω ρυθμίσεις δεν θα είναι πλέον απαραίτητες με την παράδοση σε κυκλοφορία και των 10 πρώτων χιλιομέτρων της Ιόνιας Οδού έως τα τέλη Μαΐου. Πρόσφατα σε αυτό το τμήμα τέθηκε σε εφαρμογή και ζώνη χρέωσης διοδίων τελών που περιλαμβάνει το μετωπικό σταθμό διοδίων Αγγελοκάστρου και τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων στον Α/Κ Κουβαρά. Οι τιμές διοδίων τελών είναι ανά σταθμό και κατηγορία οχήματος οι ακόλουθες: Κατηγορία Οχήματος Τύπος Οχήματος Περιγραφή Μετωπικά Διόδια Αγγελοκάστρου Πλευρικά διόδια Κουβαρά Κατ. 1 Δίκυκλα, τρίκυκλα 2,45€ 1,10€ Κατ. 2 Ελαφρά οχήματα 3,50€ 1,60€ Κατ. 3 Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις (4) άξονες 8,75€ 4,05€ Κατ. 4 Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις (4) ή περισσότερους 12,25€ 5,65€ Β) 53 χλμ. σύγχρονου ασφαλούς αυτοκινητοδρόμου από Παράκαμψη Άρτας (129 χλμ. Ιόνιας Οδού) έως περιοχή Πέρδικας (182,5 χλμ. Ιόνιας Οδού). Σε αυτό το τμήμα δεν υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και δε βρίσκεται σε λειτουργία κανένας σταθμός διοδίων. Επισημαίνουμε ότι στα τμήματα της Ιόνιας Οδού που βρίσκονται σε κυκλοφορία, κάθε οδηγός έχει στη διάθεσή του μια σειρά υπηρεσιών, όπως 24ωρα περίπολα οδικής ασφάλειας, 4ψηφιο αριθμό έκτακτης ανάγκης - 1075, Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στο 2641 306 306 και Δωρεάν Οδική Βοήθεια σε περίπτωση ακινητοποίησης. Η Νέα Οδός όπου απαιτείται έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις έχουν τοποθετηθεί µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η εταιρία ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από τα τμήματα με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
redirect arrow

Νέα Οδός: Σε πλήρη λειτουργία το τμήμα “Παράκαμψη Αγρινίου - Α/K Αμφιλοχίας” της Ιόνιας Οδού

23.04.17

Η Νέα Οδός Α.Ε., ανακοινώνει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3555/ 2007 (όπως αυτός τροποποιήθηκε με το Ν.4219/2013) που διέπουν τη Σύμβαση Παραχώρησης του έργου «Ιόνια Οδός» τα μεσάνυχτα αυτής της Δευτέρας 24 προς Τρίτη 25 Απριλίου, θα ξεκινήσει η λειτουργία των σταθμών διοδίων του τμήματος “Παράκαμψη Αγρινίου - Α/K Αμφιλοχίας” της Ιόνιας Οδού. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο τμήμα 60 περίπου χιλιομέτρων, ασφαλούς σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου με 2 λωρίδες κυκλοφορίας & ΛΕΑ σε όλο του το μήκος, που βρίσκεται συνολικά σε κυκλοφορία από τα τέλη Δεκεμβρίου 2016. Στα σημαντικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά του συναντάμε: 6 Ανισόπεδους Κόμβους 4 Γέφυρες 55 Άνω & Κάτω διαβάσεις 2 χώρους προσωρινής στάθμευσης Με την πλήρη λειτουργία του τμήματος πέραν των υψηλών επιπέδων οδικής ασφάλειας, η διάρκεια της διαδρομής Κεφαλόβρυσο - Αμφιλοχία μειώθηκε σχεδόν στο μισό και από 50 λεπτά, διανύεται πλέον σε 30 λεπτά, ενώ σε κυκλοφορία παραδίδονται και οι 4 κλάδοι του Α/K Κουβαρά. Επιπρόσθετα, κάθε οδηγός έχει στη διάθεσή του μια σειρά υπηρεσιών, όπως 24ωρα περίπολα οδικής ασφάλειας, 4ψηφιο αριθμό έκτακτης ανάγκης 1075, Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών 2641 306 306 και Δωρεάν Οδική Βοήθεια σε περίπτωση ακινητοποίησης. Η ζώνη χρέωσης που τίθεται σε εφαρμογή στο συγκεκριμένο τμήμα, περιλαμβάνει το μετωπικό σταθμό διοδίων Αγγελοκάστρου και τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων στον Α/Κ Κουβαρά. Οι τιμές διοδίων τελών είναι ανά σταθμό και κατηγορία οχήματος οι ακόλουθες: Κατηγορία Οχήματος Τύπος Οχήματος Περιγραφή Μετωπικά Διόδια Αγγελοκάστρου Πλευρικά διόδια Κουβαρά Κατ. 1 Δίκυκλα, τρίκυκλα 2,45€ 1,10€ Κατ. 2 Ελαφρά οχήματα 3,50€ 1,60€ Κατ. 3 Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις (4) άξονες 8,75€ 4,05€ Κατ. 4 Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις (4) ή περισσότερους 12,25€ 5,65€   Υπενθυμίζουμε ότι η τιμή διοδίου τέλους καθορίζεται: Σε κάθε μετωπικό σταθμό βάσει του συνολικού μήκους της ζώνης στην οποία ανήκει ο σταθμός. Στους πλευρικούς σταθμούς εξόδου, ανάλογα με το μήκος που διανύθηκε από την αρχή της ζώνης στην οποία ανήκει ο σταθμός μέχρι το σταθμό. Στους πλευρικούς σταθμούς εισόδου ανάλογα με το μήκος που θα διανύσει ο χρήστης από το σταθμό έως το τέλος της ζώνης στην οποία ανήκει.   Σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν, χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε μετωπικό σταθμό να πληρώσει ξανά σε πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης, στο ίδιο ταξίδι. Αντιστοίχως, σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε πλευρικό σταθμό να πληρώσει και σε μετωπικό ή άλλον πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης στο ίδιο ταξίδι.
redirect arrow

Ιόνια Οδός - Ανακοίνωση Τύπου

19.04.17

Τη Δευτέρα του Πάσχα, 17 Απριλίου 2017, στο πλαίσιο της επιστροφής των εκδρομέων του Πάσχα, δημιουργήθηκε έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση στο νεοπαραδοθέν τμήμα της Ιόνιας Οδού στην περιοχή της Κλόκοβας. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι εκδρομείς. Στόχος μας είναι πάντα η οδική ασφάλεια και η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση κάθε οδηγού. Όπως είχε ανακοινωθεί κατά την παράδοση της σήραγγας της Κλόκοβας, λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στις απαλλοτριώσεις, δεν έχουν δοθεί στην κυκλοφορία περίπου 10 χλμ αυτοκινητοδρόμου που θα συνδέουν τη σήραγγα της Κλόκοβας με τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν σε χρήση έως τα τέλη Μαΐου. Επιπλέον, την ημέρα της επιστροφής υπήρξε ένας συνδυασμός γεγονότων (αυξημένη έξοδος και μαζική επιστροφή των εκδρομέων, κακές καιρικές συνθήκες και τροχαίο ατύχημα στο εσωτερικό της σήραγγας της Κλόκοβας) που επέτειναν τα αναμενόμενα ούτως ή άλλως λόγω μαζικής επιστροφής φαινόμενα καθυστερήσεων, που παρατηρούνται ακόμα και σε πλήρως ολοκληρωμένους αυτοκινητοδρόμους. Υπενθυμίζουμε ότι τη Μεγάλη Τετάρτη για τη διευκόλυνση των εκδρομέων του Πάσχα, δόθηκαν σε κυκλοφορία επιπλέον 37 χλμ. νέου αυτοκινητοδρόμου που περιλαμβάνουν και τη σήραγγα της Κλόκοβας, κι έτσι δημιουργήθηκε ένα ενιαίο τμήμα στην Ιόνια Οδό, σύγχρονου, ασφαλούς αυτοκινητόδρομου, συνολικού μήκους 96 χλμ. Η μη παράδοσή του θα οδηγούσε σε επανάληψη της ακόμα μεγαλύτερης ταλαιπωρίας που αντιμετώπιζαν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι οδηγοί που πραγματοποιούσαν αυτή τη διαδρομή μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού. Με την παρούσα κατάσταση όμως, όλοι οι εκδρομείς είτε χρησιμοποιούν την Ιόνια Οδό είτε την παλαιά Εθνική Οδό, εισέρχονταν στα 10 χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού, τα οποία και διαθέτουν μια μόνο λωρίδα κυκλοφορίας. Με προτεραιότητα πάντα την οδική ασφάλεια, αποφασίστηκαν συνεπώς, σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είχαν σαν στόχο την τεχνητή μείωση των υψηλών ταχυτήτων που λογικά ανέπτυσσαν οι οδηγοί εντός του νέου αυτοκινητοδρόμου πριν την είσοδό τους στα 10 χλμ της υφιστάμενης εθνικής οδού. Οι ανωτέρω ρυθμίσεις δεν θα είναι πλέον απαραίτητες με την παράδοση σε κυκλοφορία και του αρχικού τμήματος της Ιόνιας Οδού έως τα τέλη Μαΐου.
redirect arrow

Βραδυπορία οχημάτων στο τμήμα Α/Κ Τανάγρας - Α/Κ Καλυφτάκη την Τετάρτη 5 Απριλίου

03.04.17

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Τανάγρας έως και τον Α/Κ Καλυφτάκη, με στόχο τη μεταφορά αεροσκάφους από την πολεμική αεροπορία. Ειδικότερα, την Τετάρτη 5 Απριλίου και από τις 11:00 έως τις 15:00, κατά διαστήματα, θα ισχύσει βραδυπορία τον οχημάτων που θα κινούνται στο εν λόγω τμήμα, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα, με την ταχύτητα αυτών να περιορίζεται σε έως 50 χλμ / ώρα. Κατά την προαναφερθείσα διαδικασία, οι οδηγοί θα μπορούν να εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου σε οποιοδήποτε κόμβο της επιλογής τους, ενώ με την άφιξη της πομπής στο σταθμό διοδίων Αφιδνών, το όχημα μεταφοράς του αεροσκάφους θα σταθμεύσει για λίγο στο δεξί μέρος του οδοστρώματος, παρέχοντας τη δυνατότητα προσπέρασης σε όσα οχήματα το ακολουθούν εκείνη τη στιγμή, επιτρέποντας σε αυτά να συνεχίσουν το ταξίδι τους με τα κανονικά όρια ταχύτητας. Σε περίπτωση βροχοπτώσεων ή άλλων συμβάντων η μεταφορά του αεροσκάφους θα αναβληθεί για την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 6 Απριλίου κατά τις ίδιες ώρες. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην περιοχή της Υλίκης

11.03.17

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της λίμνης Υλίκης, με στόχο την εκτέλεση εργασιών για τη συντήρηση ελαστομεταλλικών αρμών οδικής γέφυρας. Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 13 έως και το Σάββατο 18 Μαρτίου, από τις 07:30 έως τις 18:30 τις καθημερινές και από τις 07:30 έως τις 14:30 του Σαββάτου, στη γέφυρα που βρίσκεται στο 105ο χλμ., στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία, θα ισχύει αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας, καθώς και της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α). Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow
1 197 198 199 200 201 215

Δελτία Τύπου

Νέα Οδός – Κεντρική Οδός : Χρυσή Διάκριση στα Environmental Awards

02.10.24

Μία ακόμα Χρυσή Διάκριση και δύο Χάλκινες, απέσπασαν στο πλαίσιο των Environmental Awards 2024,  η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός, οι πιο "πράσινοι" αυτοκινητόδρομοι της χώρας! Ειδικότερα, οι εταιρείες απέσπασαν το Gold Βραβείο, στην κατηγορία «Μείωση σπατάλης τροφίμων – Διαχείριση Αποβλήτων» και Bronze βραβείο στην κατηγορία «Κυκλική Οικονομία», για το σύνολο των ενεργειών τους σχετικά με την ανακύκλωση οργανικών αποβλήτων (κοσμποστοποίηση). Επιπλέον παρέλαβαν ένα Bronze βραβείο στην κατηγορία «Μείωση των Παραγόμενων Αποβλήτων», για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης“Boosting Recycling Initiative”. Η καινοτόμος πρωτοβουλία ανακύκλωσης οργανικών αποβλήτων (κοσμποστοποίηση),  πραγματοποιείται ήδη και στις δύο πλευρές στους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α) Αταλάντης και σταδιακά θα επεκταθεί και σε άλλους ΣΕΑ των αυτοκινητοδρόμων ευθύνης μας. Οι μηχανικοί κομποστοποιητές, έχουν δυνατότητα διαχείρισης έως και 100 κιλά οργανικών αποβλήτων που συγκεντρώνονται από τον Σ.Ε.Α. (π.χ. απόβλητα καφέ, υπολείμματα τροφών, απόβλητα πρασίνου του Σ.Ε.Α.), τα οποία αφού υποβληθούν στη διαδικασία της κομποστοποίησης, μετατρέπονται σε λίπασμα το οποίο αξιοποιείται ως εδαφοβελτιωτικό εδάφους κατά τις εργασίες συντήρησης πρασίνου εντός του αυτοκινητόδρομου. Ταυτόχρονα, στις κουζίνες των κεντρικών γραφείων της Νέας Οδού και Κεντρικής Οδού, έχουμε εγκαταστήσει ειδικούς ξηραντήρες που καθιστούν δυνατή την καθημερινή ανακύκλωση των υπολειμμάτων τροφών από τους εργαζόμενους. Το 2023 συγκεντρώσαμε 1,5 τόνο κομπόστ, το οποίο και χρησιμοποιήθηκε για τις ανάγκες φύτευσης και συντήρησης πρασίνου στους περιβάλλοντες χώρους των κτιρίων μας! Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κος Ροδιανός Αντωνακόπουλος δήλωσε κατά την παραλαβή του χρυσού βραβείου: «Στη Νέα Οδό και την Κεντρική Οδό, οι 4 άξονες που αναπτύσσουμε, εμπλουτίζουμε και έχουμε ως πυξίδες για την καθημερινή μας λειτουργία είναι η οδική ασφάλεια, η προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος, η ποιότητα & καινοτομία στις υπηρεσίες και η φροντίδα των ανθρώπων μας. Μας αρέσει να καινοτομούμε και να εφαρμόζουμε πρακτικές πέρα απ’  τα συνηθισμένα, αλλά και να συμμετέχουμε ενεργά σε όλα όσα πρεσβεύουμε. Για αυτό και σχεδιάσαμε το πρόγραμμα ανακύκλωσης οργανικών απορριμμάτων στις εγκαταστάσεις μας, τη γνωστή σε όλους κομποστοποίηση. Αυτό το πρόγραμμα έγινε επιτυχία λόγω της μεγάλης συμμέτοχης των ανθρώπων μας που το αγκάλιασαν από την πρώτη ημέρα! Τα αποτελέσματα του φάνηκαν άμεσα και σήμερα βραβευόμαστε για αυτά! Είμαστε οι πιο πράσινοι αυτοκινητόδρομοι της χώρας σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας! » Τέλος μέσω του ολοκληρωμένου προγράμματος ανακύκλωσης“Boosting Recycling Initiative”, το οποίο και εφαρμόζεται σε όλο το έργο παραχώρησης και αφορά στο συνόλου των υλικών που προκύπτουν από τη συντήρηση και τη λειτουργία των αυτοκινητοδρόμων μας, στη Νέα Οδό (Ιόνια Οδό και ΑΘΕ) το 2023, συγκριτικά με το 2022, καταγράψαμε αύξηση άνω του 40% στην ανακύκλωση αποβλήτων, όπως πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο, χαρτί, χαρτόνι σε μπλε, αλλά και σε κίτρινους κάδους. Ταυτόχρονα, στην Κεντρική Οδό (ΑΘΕ και Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας-Ε65), διπλασιάσαμε αυτή την ποσότητα και ανακυκλώσαμε 7 τόνους επιπλέον υλικού. Η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός αποδεικνύουν στην πράξη τη δέσμευση τους στο σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων πρωτοβουλιών που προστατεύουν και αναδεικνύουν το περιβάλλον. Τα αποτελέσματα αυτών των ενεργειών και οι βραβεύσεις που φέρουν, αποτελούν  για εμάς κινητήριο δύναμη.
redirect arrow

Νέα Οδός - Κεντρική Οδός: Διπλή διάκριση στα Hellenic Responsible Awards 2024

16.07.24

Η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός απέσπασαν δύο ακόμα σημαντικά βραβεία στα φετινά Hellenic Responsible Awards, έναν θεσμό που για ένατη συνεχή χρονιά, επιβράβευσε τις εταιρείες που προωθούν τις αξίες της Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας, επενδύοντας στη Βιώσιμη Περιβαλλοντική και Κοινωνική Ανάπτυξη. Για τη νέα, πρωτοποριακή και καινοτόμο συνεργασία με την εταιρεία Mobito, λάβαμε GOLD βραβείο στην κατηγορία «B2B Συνεργασία». Στην καρδιά της φιλοσοφίας και της λειτουργίας μας βρίσκεται η προαγωγή της οδικής ασφάλειας. Η στρατηγική μας συνεργασία με την Mobito - εταιρεία η οποία χρησιμοποιεί «έξυπνα» οχήματα του ομίλου Volkswagen και της NIRA Dynamics για τη συλλογή δεδομένων από τους αυτοκινητοδρόμους μας-  μας επιτρέπει να ενημερωνόμαστε σε πραγματικό χρόνο για την κατάσταση του οδοστρώματος αλλά και για πιθανές ζημιές που έχουν προκύψει σε αυτό. Αυτή η καινοτομία μας καθιστά τους πρώτους αυτοκινητόδρομους στη χώρα που αναβαθμίζουμε τον έλεγχο της ομαλότητας των δρόμων μας, προσφέροντας ασφαλέστερες μετακινήσεις. Στόχος μας είναι να είμαστε και στην πράξη ο καλύτερος συνοδηγός όσων διασχίζουν τους αυτοκινητοδρόμους μας! Επιπλέον, αποσπάσαμε BRONZE βραβείο στην κατηγορία «Διαχείριση Ενέργειας», για  το σύνολο των ενεργειών  που υλοποιούμε και που στόχο έχουν την προστασία και την ανάδειξη του περιβάλλοντος, καθώς και τη σωστή διαχείριση της ενέργειας.  Συγκεκριμένα, διακριθήκαμε: για τον 1ο και μεγαλύτερο υβριδικό σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων μέσω φωτοβολταϊκών που κατασκευάσαμε στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστικών  Μαλακάσας (Σείριος). για την εγκατάσταση ηλεκτροφορτιστών σε όλους τους ΣΕΑ. Ειδικότερα, όλοι μας οι ΣΕΑ σε ΑΘΕ και Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας-Ε65 και σαφώς στην Ιόνια Οδό, διαθέτουν δυνατότητα ηλεκτροφόρτισης! Στον ΣΕΑ Αταλάντης έχουμε και επιπλέον, 8 ταχυφορτιστές V3 Tesla Superchargers (4 ανά ρεύμα κυκλοφορίας). για τη δημιουργία του πρώτου πιλοτικού φωτοβολταϊκού πάρκου σε ανεκμετάλλευτα πρανή τμήματα του αυτοκινητοδρόμου στον Ανισόπεδο Κόμβο Μεσολογγίου. Σκοπός μας, να καλύψουμε μέρος των ενεργειακών αναγκών του έργου με καθαρή πράσινη ενέργεια από τον ήλιο. για την αντικατάσταση των φωτιστικών οδοφωτισμού με νέας τεχνολογίας LED. Στη Νέα Οδό και την Κεντρική Οδό, από την πρώτη μέρα λειτουργίας μας, αναζητούμε διαρκώς νέους τρόπους να αποτελούμε τον καλύτερο δυνατό συνοδηγό και να παρέχουμε τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα οδικής ασφάλειας και εξυπηρέτησης μέσα από καινοτόμες πρακτικές και τεχνολογίες. Ταυτόχρονα, η προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος και η σωστή διαχείριση της ενέργειας, αποτέλεσε και αποτελεί για εμάς αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, γεγονός που αποδεικνύεται από τη στρατηγική μας γύρω από τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.   Τα βραβεία διοργανώνονται από την Boussias, σε παραγωγή και επικοινωνία της Paturn Communication & Consulting ενώ τίθενται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, του ΣΕΒ και του ΣΕΤΕ.
redirect arrow

Νέα Οδός: Εγκανιάστηκαν ασφαλείς και προστατευόμενες θέσεις στάθμευσης βαρέων οχημάτων

11.07.24

Παρουσία του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών κ. Χρ. Σταϊκούρα και του Υφυπουργού Υποδομών & Μεταφορών κ. Ν. Ταχιάου, καθώς και πολλών εκπροσώπων της κεντρικής και τοπικής αυτοδιοίκησης εγκαινιάστηκαν οι 4 νέοι Ασφαλείς και Προστατευόμενοι χώροι στάθμευσης βαρέων οχημάτων (Safe and Secure Truck Parking Areas - SSTPAs) στους αυτοκινητοδρόμους που λειτουργεί, συντηρεί και διαχειρίζεται η Νέα Οδός. Ειδικότερα, ξεκινούν την πιλοτική τους λειτουργία από σήμερα, χωρίς κόστος για τους επαγγελματίες οδηγούς: Δυο  αμφίπλευροι ασφαλείς και προστατευόμενοι  χώροι,  με 24 θέσεις στάθμευσης βαρέων οχημάτων στον  Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ)  Αταλάντης Φθιώτιδας. Δυο επιπλέον, αμφίπλευροι ασφαλείς και προστατευόμενοι  χώροι με 21 θέσεις στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) Επισκοπικού Ιωαννίνων. Και οι 4 χώροι (SSTPAs) διαθέτουν πιστοποίηση Silver σύμφωνα με την Μελέτη της Ε.Ε. για τους Ασφαλείς και Προστατευόμενους Χώρους Στάθμευσης Φορτηγών (MOVE/C1/2017-500). Στα SSTPAs στην Αταλάντη και στο Επισκοπικό oι επαγγελματίες οδηγοί θα μπορούν να ξεκουραστούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο ανάπαυσης, να απολαύσουν έναν καφέ ή κάποιο σνακ 24Χ7, να κάνουν ένα ζεστό μπάνιο, αλλά και να κοιμηθούν σε ένα απολύτως φυλασσόμενο περιβάλλον, χωρίς να ανησυχούν για την ασφάλεια των ιδίων ή των εμπορευμάτων που μεταφέρουν. Οι χώροι είναι περιφραγμένοι, φωτιζόμενοι, διαθέτουν τηλέφωνο επικοινωνίας έκτακτων αναγκών και επιτηρούνται από εκπαιδευμένο προσωπικό 24/7. Η είσοδος είναι ελεγχόμενη με μπάρες, τουρνικέ και αναγνώριση πινακίδας, ενώ προσφέρεται και δυνατότητα φόρτισης φορτηγών ψυγείων. Μελλοντικά,  εξετάζεται η παροχή υπηρεσιών ηλεκτροφόρτισης και μακροχρόνιας μίσθωσης θέσεων,  καθώς και η επέκταση των χώρων με επιπλέον θέσεις στάθμευσης. Το σύνολο της επένδυσης για τη δημιουργία, τον σχεδιασμό και την κατασκευή των SSTPA ξεπέρασε τα 3,3 εκατ. ευρώ και υλοποιήθηκε με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. H συμμετοχή της Νέας Οδού κάλυψε το 22,5% και ανήλθε σε 750.000€.   Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε: «Οι σταθμοί αυτοί αντιμετωπίζουν ένα ουσιώδες πρόβλημα: την έλλειψη ασφαλών και προστατευόμενων χώρων στάθμευσης φορτηγών και επαγγελματικών οχημάτων στην Ελλάδα. Συνεπώς, με τη λειτουργία τους, παρέχεται η δυνατότητα στους επαγγελματίες οδηγούς να κάνουν το προβλεπόμενο διάλειμμά τους σε χώρους που διαθέτουν αξιοπρεπείς υποδομές ανάπαυσης, αλλά και σύγχρονες υπηρεσίες. Η ανάπαυση των αυτοκινητιστών, ανθρώπων που κάνουν ένα απαιτητικό, επικίνδυνο και κουραστικό επάγγελμα, όπως και η οργανωμένη στάθμευση των βαρέων οχημάτων, είναι δυο παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν στη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας. Πρόκειται για μια επένδυση ουσίας, η οποία αναβαθμίζει τον οδικό χάρτη της χώρας. Ένα έργο που αποδεικνύει ότι το Υπουργείο έχει τη βούληση, αλλά και την τεχνογνωσία, να συνεργάζεται τόσο με τον ιδιωτικό τομέα όσο και με τους επιστημονικούς φορείς, στην υλοποίηση έργων και την εισαγωγή τεχνολογιών, που βελτιώνουν το επίπεδο των υπηρεσιών προς τους χρήστες του εθνικού μας οδικού δικτύου».   Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος σημείωσε: «Σήμερα εγκαινιάζουμε δύο έργα τα οποία αποδεικνύουν ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών υλοποιεί με συνέπεια και συνέχεια δράσεις για την αναβάθμιση των συγκοινωνιακών υποδομών και τη βελτίωση της ασφάλειας των οδικών μετακινήσεων, οι οποίες σχεδιάστηκαν από την πρώτη Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2019. Η δημιουργία των χώρων στάθμευσης βαρέων οχημάτων, ξεκίνησε το 2020. Η χρηματοδότηση του έργου έγινε κατά κύριο λόγο με κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς εντάξαμε την κατασκευή των Σταθμών αυτών στο πρόγραμμα «Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF) με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των επαγγελματιών οδηγών βαρέων οχημάτων. Ένα μικρό μέρος του κόστους καλύφθηκε από ιδιώτες. Με τους νέους Σταθμούς Στάθμευσης που ολοκληρώσαμε, καλύπτουμε ένα σημαντικό κενό που υπήρχε μέχρι σήμερα σε χώρους ασφαλούς και προστατευόμενης στάθμευσης φορτηγών και επαγγελματικών οχημάτων, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση της ασφάλειας κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου. Οι επαγγελματίες οδηγοί θα μπορούν να κάνουν χρήση των διάφορων παροχών, όπως σύγχρονοι χώροι ανάπαυσης, δωρεάν WiFi, χρήση τηλεόρασης και αποδυτήρια». Ο κος Ροδιανός Αντωνακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Νέας Οδού και της Οδού Κεντρικής Ελλάδας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Στη Νέα Οδό έχουμε θέσει στον πυρήνα της  λειτουργίας και της στρατηγικής μας, την υλοποίηση έργων που συμβάλουν στην προώθηση και αναβάθμιση της ασφάλειας! Ήταν συνεπώς για εμάς σαφής επιθυμία και «μονόδρομος» η συμμετοχή μας στο έργο του Υπουργείου Υποδομών που είχε ως στόχο να αντιμετωπιστεί η έλλειψη Ασφαλών και Προστατευόμεων Χώρων Στάθμευσης Φορτηγών στην Ελλάδα (SSTPA). Με αυτό το έργο συμβάλλουμε στην πράξη στη βελτίωση της ασφάλειας του δικτύου αυτοκινητοδρόμων της χώρας και βελτιώνουμε την παροχή υπηρεσιών στους επαγγελματίες οδηγούς που καλούνται να αντιμετωπίσουν πλήθος προκλήσεων.  Σήμερα λοιπόν, εγκαινιάζονται 4 σύγχρονοι και προστατευόμενοι χώροι στάθμευσης φορτηγών στους αυτοκινητοδρόμους που διαχειρίζεται η Νέα Οδός. Δυο χώροι στο τμήμα του ΑΘΕ που λειτουργούμε και ειδικότερα εντός του ΣΕΑ Αταλάντης αμφίπλευρα  και άλλοι δυο στην Ιόνια Οδό στον ΣΕΑ Επισκοπικού. Με όλες τις υποδομές και υπηρεσίες ώστε να κατηγοριοποιηθούν στο επίπεδο SILVER σύμφωνα με όσα ορίζει η σχετική νομοθεσία της Ε.Ε. Κλείνοντας επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω το Υπουργείο και τις αρμόδιες υπηρεσίες ΕΥΔΕ / ΚΣΕΠ και Δ17, το Ελληνικό Ινστιτούτο Μεταφορών, το Πανεπιστήμιο Πάτρας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας καθώς και όλους τους συναδέλφους μου στη Νέα Οδό και τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για τη συνεργασία και την αφοσίωση σε ένα ακόμα σημαντικό έργο.»
redirect arrow

Νέα Οδός-Κεντρική Οδός: Τιμούν την Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τους Εργαζόμενους Πεδίου των αυτοκινητοδρόμων

20.06.24

Με σύνθημα «Δουλεύουμε για να’στε Ασφαλείς. Φροντίστε για να είμαστε και Εμείς» η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός τιμά τους εργαζομένους πεδίου των αυτοκινητοδρόμων ευθύνης της. Οι εργαζόμενοι πεδίου είναι κυρίως πληρώματα οχημάτων περιπόλων οδικής ασφάλειας, εργαζόμενοι στα διόδια και ομάδες εργασίας αρμόδιες για τη συντήρηση και λειτουργία των υποδομών όπως για παράδειγμα τεχνικοί ή ηλεκτρολόγοι. Αντιμετωπίζουν συμβάντα και ατυχήματα, φροντίζουν για την καθαριότητα του δρόμου, ελέγχουν, επισκευάζουν και βελτιώνουν τις υποδομές μας.  Στη Νέα Οδό και την Κεντρική Οδό με στόχο την παροχή ολοκληρωμένης εξυπηρέτησης για την αντιμετώπιση συμβάντων εκτάκτου ανάγκης, αλλά και την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο, προσφέρουμε ένα σύνολο υπηρεσιών: Τον τετραψήφιο αριθμό έκτακτης ανάγκης 1075, τον οποίο ο οδηγός μπορεί να καλέσει από το κινητό του είτε από τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης που βρίσκονται κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων ή των σηράγγων. 24ωρα Περίπολα Οδικής Ασφάλειας, τα οποία κινούνται διαρκώς σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου και επεμβαίνουν όπου υπάρχει ανάγκη. Κέντρα Διαχείρισης Κυκλοφορίας πλήρως εξοπλισμένα με ειδικά συστήματα για την ασφαλέστερη ρύθμιση της κυκλοφορίας και την ολοκληρωμένη και έγκαιρη αντιμετώπιση όλων των συμβάντων, καθώς και ειδικά Κέντρα Διαχείρισης Κυκλοφορίας Σηράγγων. SOS τηλέφωνα καθ’ όλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου, μέσω των οποίων ο οδηγός μπορεί χωρίς καμία επιβάρυνση, να επικοινωνεί με τα Κέντρα Διαχείρισης Κυκλοφορίας. Δωρεάν οδική βοήθεια σε ακινητοποιημένα οχήματα για τη μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο και την αποφυγή καταστάσεων παρακώλυσης της κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης στη Νέα Οδό καταγράψαμε: 227.306 ώρες οδικής συντήρησης 23.298 περιστατικά που εντόπισαν και διαχειρίστηκαν τα περίπολα 4.014.358χλμ τα οποία διένυσαν τα περίπολα 4.576 ρυμουλκήσεις οχημάτων ενώ στην Κεντρική Οδό: 110.125 ώρες οδικής συντήρησης 23.126 εισερχόμενες κλήσεις στο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης 1.956.332χλμ τα οποία διένυσαν τα περίπολα 9,3 λεπτά ήταν ο μέσος χρόνος ανταπόκρισης της ΚΟ σε συμβάν Στη Νέα Οδό και την Κεντρική Οδό, επιδιώκουμε από την πρώτη ημέρα λειτουργίας μας, να προσφέρουμε τόσο στους εργαζομένους μας όσο και στους οδηγούς που διασχίζουν τους αυτοκινητοδρόμους ευθύνης μας, τις πλέον ποιοτικές υπηρεσίες με γνώμονα πάντα την ασφάλειά τους. Για τον λόγο αυτό, καλούμε τους οδηγούς όπου και όταν βλέπουν φάρους περιπολικών, φωτεινά βέλη που αναβοσβήνουν, κώνους στο οδόστρωμα, κίτρινα ή πορτοκαλί γιλέκα, να κόβουν αμέσως ταχύτητα, να αυξάνουν την προσοχή και τη συγκέντρωσή τους και να ακολουθούν κατά γράμμα τη σήμανση και τις οδηγίες. Και, πάντοτε, όταν οδηγούμε, αποφεύγουμε οδηγικές συμπεριφορές που μπορούν να προκαλέσουν ατύχημα, σε εμάς τους ίδιους ή σε άλλους, βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. #Δουλεύουμε για να’στε Ασφαλείς. #Φροντίστε για να είμαστε και Εμείς.
redirect arrow

Νέα Οδός- Κεντρική Οδός: Χρυσό βραβείο για το «Έξυπνο» Σύστημα Διαχείρισης Ενέργειας

10.04.24

Για δύο «έξυπνες» και καινοτόμες εφαρμογές βραβεύτηκαν με χρυσό και ασημένιο βραβείο η Νέα Οδός και Κεντρική Οδός στα φετινά Mobile & IoT (Internet of Things) Awards 2024. Στη «γιορτή καινοτομίας» και νέων τεχνολογιών,  που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής από την Boussias Events, η Νέα Οδός και Κεντρική Οδός απέσπασαν χρυσό βραβείο στην κατηγορία «ΙοΤ for Transport & Travel» για το «Έξυπνο» Σύστημα Διαχείρισης Ενέργειας και ασημένιο βραβείο στην κατηγορία «Transportation», για τις «Έξυπνες» Κάμερες Ανίχνευσης συμβάντων μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης.   Σύστημα Διαχείρισης ΕνέργειαςΜε το Σύστημα Διαχείρισης Ενέργειας (Energy Management System), εστιάζουμε στη σωστή διαχείριση της κατανάλωσης ενέργειας. Το καινοτόμο αυτό σύστημα διαχείρισης ενέργειας, ελέγχει, προβλέπει και ειδοποιεί για πιθανά προβλήματα μέσα από λειτουργίες που δίνουν γρήγορα και άμεσα σωστή πληροφόρηση, αποφεύγοντας δυσλειτουργίες που μπορεί να προκύψουν.Κάμερες ανίχνευσης συμβάντων μέσω Τεχνητής ΝοημοσύνηςΤο δίκτυο καμερών ανίχνευσης συμβάντων μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης, τοποθετημένες σε ανοιχτή οδοποιία, που πρώτοι εγκαταστήσαμε σε ελληνικό αυτοκινητόδρομο, περιλαμβάνει 102 ήδη εγκατεστημένες και πλήρως λειτουργικές δικτυακές κάμερες και ανιχνεύει επισφαλείς κινήσεις οχημάτων/οδηγών/ζώων και «συναγερμούς», προκειμένου να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν αμεσότερη επέμβασή μας προκειμένου να αποτραπεί πιθανό ατύχημα. Στη Νέα Οδό και στην Κεντρική Οδό, αδιαπραγμάτευτος και αμετάκλητος στόχος μας παραμένει η  διασφάλιση των υψηλότερων δυνατών επιπέδων ασφάλειας σε συνδυασμό με τις πλέον ποιοτικές και καινοτόμες υπηρεσίες. Με «όχημα» την καινοτομία, η εταιρεία  συνεχίζει να επενδύει στην οδική ασφάλεια και στην ανάδειξη και προστασία του περιβάλλοντος, μέσα από πρωτοποριακές πρωτοβουλίες.
redirect arrow

5 βραβεία για τη Νέα Οδό και την Κεντρική Οδό στα Green Brand Awards

26.03.24

Η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός αποδεικνύουν καθημερινά και έμπρακτα ότι η προστασία του περιβάλλοντος και η υλοποίηση καινοτόμων «πράσινων» επενδύσεων  είναι στρατηγική επιλογή και πάγια δέσμευση. Αυτή η συνέπεια και τα αποτελέσματά της αναγνωρίζονται για μια ακόμη φορά στο πλαίσιο των Green Brand Awards. Η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός απέσπασαν στο πλαίσιο αυτού του θεσμού που διοργανώνει η Boussias Communications, 5 σημαντικές διακρίσεις, οι οποίες πιστοποιούν ότι είναι πραγματικά  οι πιο «πράσινοι αυτοκινητόδρομοι της χώρας». Η Νέα Οδός απέσπασε βραβεία: Gold στην κατηγορία “Green Passengers Transportation Service” Gold στην κατηγορία “Green Business Model”  για τον καινοτόμο υβριδικό σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων -  που έχει υλοποιήσει με την βοήθεια και την τεχνογνωσία του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ -  ο οποίος λειτουργεί πιλοτικά στον  Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών Μαλακάσας (Σείριος). Η Νέα Οδός και η Kεντρική Οδός απέσπασαν από κοινού τα παρακάτω βραβεία: Bronze στην κατηγορία “Green Holistic Approach” για το σύνολο των «πράσινων» δράσεων που υλοποιούν Silver στην κατηγορία “Green Business/Industry Process” για τη λειτουργία και συντήρηση μόνιμων σταθμών μέτρησης ποιότητας της ατμόσφαιρας και Silver στην κατηγορία “Green Project” για την πρωτοβουλία “Boosting Recycling Initiative” που αφορά το πλήρες επιχειρηματικό μοντέλο ανακύκλωσης των εταιρειών. Αξίζει να αναφέρουμε ότι συγκριτικά με το 2022, το 2023 σημειώθηκε στη Νέα Οδό αύξηση άνω του 40% στην ανακύκλωση αποβλήτων, όπως πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο, χαρτί, χαρτόνι σε μπλε, αλλά και σε κίτρινους κάδους, ενώ στην Κεντρική Οδό, ανακυκλώθηκαν 7 τόνοι επιπλέον υλικού. H Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός,  με σύνθημα το “Go Green”, αναγνωρίζουν την επίδραση των αυτοκινητοδρόμων ευθύνης τους στο φυσικό περιβάλλον και εργάζονται συστηματικά τόσο για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεών τους όσο και για την αρμονική ένταξη των έργων τους στις όμορες περιοχές.  Απώτερος στόχος τους είναι να  συμβάλλουν στην ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής και κύριο εργαλείο τους η εφαρμογή μιας  ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής στρατηγικής.
redirect arrow
1 2 3 4 5 6 97