neaodos-logo
>>Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Εδώ, μπορείς να ενημερωθείς για όλα τα τελευταία νέα της Νέας Οδού, παρακολουθώντας τις πρόσφατες ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου σχετικά με την εταιρία και τις δραστηριότητές της.

Για οποιαδήποτε τυχόν απορία ή επιπλέον πληροφορία μπορείς να επικοινωνείς με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Marketing της εταιρίας είτε τηλεφωνικά καλώντας τον αριθμό 2103447300 είτε μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@neaodos.gr .

Σε περίπτωση που επιθυμείς να λαμβάνεις τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις της εταιρίας παρακαλούμε στείλε e-mail στο pressoffice@neaodos.gr αναγράφοντας στο θέμα: «προσθήκη στη λίστα» και στο σώμα του e-mail τα υπόλοιπα στοιχεία επικοινωνίας και το όνομα του οργανισμού τον οποίο εκπροσωπείς.

 

Νέα & Ανακοινώσεις

Νέα Οδός: Διάκριση στα Responsible Business Awards 2018

20.02.18

Μια σημαντική διάκριση απέσπασε η Νέα Οδός, στο πλαίσιο των Hellenic Responsible Business Awards 2018, ενός θεσμού που επιβραβεύει και αναδεικνύει τις επενδύσεις που προάγουν την αριστεία, την αειφορία, την εταιρική υπευθυνότητα και τη βιώσιμη κοινωνική ανάπτυξη. Ειδικότερα, η Νέα Οδός έλαβε το μοναδικό βραβείο (Bronze Award) που απονεμήθηκε στην κατηγορία «Βραχυπρόθεσμη Επένδυση Τοπικής / Περιφερειακής Εμβέλειας», για τo πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ» που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», σε καταστήματα κράτησης ανηλίκων της χώρας. Απόλυτα συμβατό με τη στρατηγική προτεραιότητα της Νέας Οδού για προαγωγή της οδικής ασφάλειας, το πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ» αποτελεί μια καινοτόμο -σε πανευρωπαϊκό επίπεδο- πρωτοβουλία, που τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο πλαίσιο Προγραμματικής Συμφωνίας Συνεργασίας με το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς». Μέσα από εισηγήσεις ειδικών σε θέματα οδικής ασφάλειας αλλά και δυνατές μαρτυρίες από Παραολυμπιονίκες, οι συμμετέχοντες – ανήλικοι και νέοι κρατούμενοι όπου μεταξύ άλλων παραβάσεων έχουν καταγεγραμμένες στο ποινικό τους μητρώο και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ, έχουν την ευκαιρία να «ζήσουν» την εμπειρία της ασφαλούς οδήγησης, με τη χρήση του ειδικού εξοπλισμού της Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας (Mobile NEST) του Ινστιτούτου. Κλείνοντας, αξίζει να σημειώσουμε ότι η κοινωνική υπευθυνότητα και η προαγωγή της αειφορίας κατέχουν κεντρικό ρόλο στη στρατηγική και στην καθημερινή λειτουργία της Νέας Οδού. Στόχος μας είναι να είμαστε ενεργοί, κοινωνικά υπεύθυνοι πολίτες και να συμβάλλουμε τα μέγιστα στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Περισσότερες πληροφορίες για τη στρατηγική και τις δράσεις μας σχετικά με την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη μπορείτε να βρείτε εδώ.   Το «Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη & Μείωση των τροχαίων ατυχημάτων “Πάνος Μυλωνάς”» συστάθηκε στις 12 Μαΐου 2005. Αποτελεί μη κερδοσκοπικό Οργανισμό με ιδρυτικά μέλη του Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Επιχειρηματικούς φορείς, Ελεγκτική Εταιρεία και φυσικά πρόσωπα. Κύριος σκοπός του Ινστιτούτου είναι η υποστήριξη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, τη μελέτη, έρευνα, ενημέρωση και εκπαίδευση στοχεύοντας κατ’ εξοχήν στην πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Η ευαισθητοποίηση των πολιτών και των αρμόδιων φορέων σε θέματα ενημέρωσης και προάσπισης της οδικής ασφάλειας αλλά και η παραπέρα ενίσχυση, ενδυνάμωση και στήριξη της πολιτείας στην ανάληψη και τήρηση ουσιαστικών μέτρων και πολιτικών στη χώρα μας σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, οδικής ασφάλειας και μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων, αποτελούν βασικούς στόχους του Ινστιτούτου.
redirect arrow

Παράταση Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων μακράς διάρκειας στην περιοχή Αγ. Κωνσταντίνου και Καμένων Βούρλων για την εκτέλεση εργασιών αναβάθμισης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των τοπικών σηράγγων.

16.02.18

Η Νέα Οδός ανακοινώνει την παράταση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων μακράς διάρκειας που βρίσκονται σε ισχύ από από τις 5 Δεκεμβρίου στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου και των Καμένων Βούρλων, με στόχο τη διενέργεια εργασιών αναβάθμισης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και των συστημάτων διαχείρισης κυκλοφορίας των τοπικών σηράγγων, έως το τέλος Μαρτίου. Υπενθυμίζουμε, πως καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των εν λόγω ρυθμίσεων, θα σημειώνεται εναλλάξ και εκ περιτροπής αποκλεισμός, είτε της αριστερής, είτε της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας, με την κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας να διεξάγεται από μια μόνο λωρίδα ανά κατεύθυνση. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση.
redirect arrow

Νέα Οδός – Έκτακτα Καιρικά Φαινόμενα

14.02.18

Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με ισχύ απότην Τετάρτη 14έως καιτην Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018, αναμένονται ισχυρές βροχές & καταιγίδες, καθώς και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της χώρας ανάμεσα στις οποίες η Ήπειρος, η Δυτική και Κεντρική Στερεά. Το σχετικό αναλυτικό Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης μπορείτε να το βρείτεεδώ.   Η Νέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων.   Συνιστούμε στους οδηγούς που πρόκειται να ταξιδέψουν τα παρακάτω:   Να ενημερωθούν για τον καιρό πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους, ώστε να μεταβάλλον το πρόγραμμά τους για να αποφύγουν τυχόν αιχμή των καιρικών φαινομένων. Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησής τους. Να διαθέτουν επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός τους. Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να καλούν το 1075.   Σχετικά με τις αντιολισθητικές αλυσίδες υπενθυμίζουμε ότι: Οι αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς. Η ταχύτητά με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30 χλμ. / ώρα. Οι αλυσίδες είναι σωστά τοποθετημένες όταν δείχνουν και είναι τεντωμένες.   Επισημαίνουμε ότι η οδήγηση και η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) είναι επικίνδυνη για τον οδηγό και το όχημά του. Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Αναλυτικές συμβουλές οδικής ασφάλειας, μπορείτε να δείτε και στην ιστοσελίδα μαςεδώ, ενώ στη διάθεσή κάθε οδηγού βρίσκεται η Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της Ιόνιας Οδού στο 2641 306306 και του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε στο 22950 26900. (καθημερινά και Σάββατο από τις 8:00 έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00).
redirect arrow

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις σε Μαλακάσα και Καπανδρίτι

05.02.18

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν αύριο Τρίτη 6 και μεθαύριο Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στον Αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στο ύψος της Μαλακάσας και του Καπανδριτίου αντίστοιχα, για τις ανάγκες εκτέλεσης εργασιών συντήρησης επαγωγικών βρόχων. Ειδικότερα, από τις 10:00 έως τις 15:00 κάθε ημέρας, θα ισχύουν τα ακόλουθα: - Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου από το 49,5ο έως το 50,5ο χλμ., στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία, θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός της μεσαίας, της δεξιάς, καθώς και της λωρίδας εκτάκτου ανάγκης (Λ.Ε.Α) με την κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο να διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας. - Την Τετάρτη 7 ή την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου (αναλόγως των καιρικών συνθηκών), στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός της αριστερής και μεσαίας λωρίδας από το 35,5ο έως το 37ο χλμ. Κατά το ανωτέρω διάστημα η κίνηση των οχημάτων θα πραγματοποιείται στο συγκεκριμένο σημείο, μόνο από τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Ιόνια Οδός: Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην περιοχή του Αντιρρίου

16.01.18

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στην Ιόνια Οδό και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αντιρρίου, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών ανέγερσης γέφυρας σήμανσης. Ειδικότερα, από τις 00:00 έως τις 02:00, θα ισχύσει ολική διακοπή κυκλοφορίας από το σημείο ένωσης με τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» έως τον Ανισόπεδο κόμβο (Α/Κ Αντιρρίου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με ταυτόχρονο αποκλεισμό του κλάδου εισόδου του Α/Κ Αντιρρίου με κατεύθυνση προς Ιωάννινα. Κατά το ανωτέρω διάστημα, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Ιωάννινα, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου αμέσως μετά τη διέλευσή τους από τη Γέφυρα σε παρακείμενο χώρο στάθμευσης και μέσω του τοπικού οδικού δικτύου, τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, καθώς και σημαιοφόρων, θα επανεισάγονται σε αυτόν μέσω του Α/Κ Αντιρρίου. Ακολούθως, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Αντίρριο, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου μέσω του κλάδου εξόδου του Α/Κ Αντιρρίου και μέσω του τοπικού οδικού δικτύου, τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, καθώς και σημαιοφόρων, θα επανεισάγονται σε αυτόν μέσω του Α/Κ Αντιρρίου συνεχίζοντας το ταξίδι του προς τη Γέφυρα. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Νέα οδός: Τιμαριθμική προσαρμογή διοδίων τελών 2018

05.01.18

Η «Νέα Οδός Α.Ε.», ανακοινώνει ότι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 7 Ιανουαρίου προς Δευτέρα 8 Ιανουαρίου (ώρα 00:01), θα πραγματοποιηθεί η ετήσια τιμαριθμική προσαρμογή διοδίων τελών.   Τα νέα τέλη παρουσιάζονται αναλυτικά ανά αυτοκινητόδρομο, σταθμό διοδίων και κατηγορία οχήματος στους παρακάτω πίνακες. Με κόκκινο χρώμα παρουσιάζονται οι τιμές που έχουν αυξήσεις από 0.05€ έως 0.10€ και με μαύρο χρώμα παρουσιάζονται οι τιμές που παραμένουν αμετάβλητες σε σύγκριση με το 2017.     Αυτοκινητόδρομος Α.Θ.Ε(Μεταμόρφωση Αττικής – Σκάρφεια Φθιώτιδας) Κατηγορία 1 Κατηγορία 2 Κατηγορία 3 Κατηγορία 4 Σταθμός Διοδίων 2017 2018 2017 2018 2017 2018 2017 2018 Μετωπικός Αφιδνών 2.25 € 2.30 € 3.25 € 3.25 € 8.15 € 8.20 € 11.40 € 11.50 € Πλευρικός Καπανδριτίου 1.35 € 1.40 € 1.95 € 2.00 € 4.95 € 5.00 € 6.90 € 7.00 € Πλευρικός Μαλακάσας 0.95 € 0.95 € 1.40 € 1.40 € 3.50 € 3.55 € 4.90 € 4.95 € Πλευρικών Οινοφύτων 0.45 € 0.45 € 0.65 € 0.65 € 1.65 € 1.65 € 2.30 € 2.35 € Μετωπικός Θήβας 2.65 € 2.65 € 3.80 € 3.85 € 9.50 € 9.60 € 13.35 € 13.45 € Πλευρικός Θήβας 1.05 € 1.05 € 1.50 € 1.50 € 3.75 € 3.80 € 5.30 € 5.35 € Μετωπικός Τραγάνας 2.65 € 2.65 € 3.80 € 3.80 € 9.50 € 9.60 € 13.30 € 13.40 € Πλευρικός Τραγάνας 2.10 € 2.15 € 3.05 € 3.05 € 7.60 € 7.70 € 10.65 € 10.75 €     Αυτοκινητόδρομος Ιόνια Οδός(Αντίρριο – Ιωάννινα) Κατηγορία 1 Κατηγορία 2 Κατηγορία 3 Κατηγορία 4 Σταθμός Διοδίων 2017 2018 2017 2018 2017 2018 2017 2018 Μετωπικός Κλόκοβας 2.05 € 2.10 € 2.95 € 3.00 € 7.45 € 7.50 € 10.40 € 10.50 € Πλευρικός Μεσολογγίου 0.85 € 0.85 € 1.25 € 1.25 € 3.10 € 3.15 € 4.40 € 4.40 € Μετωπικός Αγγελοκάστρου 2.45 € 2.45 € 3.50 € 3.50 € 8.75 € 8.85 € 12.25 € 12.35 € Πλευρικός Κουβαρά 1.10 € 1.15 € 1.60 € 1.60 € 4.05 € 4.10 € 5.65 € 5.75 € Μετωπικός Μενιδίου 2.05 € 2.10 € 2.95 € 3.00 € 7.45 € 7.50 € 10.45 € 10.55 € Πλευρικός Άρτας 0.50 € 0.50 € 0.75 € 0.75 € 1.90 € 1.90 € 2.65 € 2.70 € Πλευρικός Γοργόμυλου 0.70 € 0.70 € 1.00 € 1.00 € 2.50 € 2.55 € 3.50 € 3.55 € Μετωπικός Τερόβου 2.15 € 2.15 € 3.05 € 3.10 € 7.70 € 7.75 € 10.80 € 10.90 €   Στην Ιόνια Οδό, τα μεσάνυχτα της Τρίτης 9 Ιανουαρίου προς Τετάρτη 10 Ιανουαρίου (ώρα 00:01) θα ξεκινήσει και η λειτουργία του πλευρικού σταθμού Γαβρολίμνης, με τον οποίο και ολοκληρώνεται το σύστημα χρέωσης του αυτοκινητοδρόμου. Τα διόδια τέλη ανά κατηγορία οχήματος θα είναι τα εξής:   Αυτοκινητόδρομος Ιόνια Οδός Κατηγορία 1 Κατηγορία 2 Κατηγορία 3 Κατηγορία 4 Σταθμός Διοδίων Γαβρολίμνης 1.45 € 2.10 € 5.30 € 7.45 € Υπενθυμίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν, οδηγός που πληρώνει διόδιο τέλος σε μετωπικό σταθμό να πληρώσει ξανά σε πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης, στο ίδιο ταξίδι. Αντιστοίχως, σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν οδηγός που πληρώνει διόδιο τέλος σε πλευρικό σταθμό να πληρώσει και σε μετωπικό ή άλλον πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης, στο ίδιο ταξίδι. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι όλοι οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τους αυτοκινητοδρόμους που λειτουργεί, συντηρεί και διαχειρίζεται η Νέα Οδός μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν τον πομποδέκτη Fast Pass για γρήγορες και άνετες ηλεκτρονικές διελεύσεις. Το Fast Pass στο πλαίσιο συνεργασίας με την Κεντρική Οδό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στους σταθμούς διοδίων στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε από Σκάρφεια Φθιώτιδας έως και Ράχες Φθιώτιδας.
redirect arrow
1 195 196 197 198 199 220

Δελτία Τύπου

Έκτακτα Καιρικά Φαινόμενα

22.02.19

Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με ισχύ απότην από το Σάββατο 23-02-2019 μέχρι και τη Δευτέρα 25-02-2019, προβλέπεται επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά την απότομη πτώση της θερμοκρασίας, τους θυελλώδεις βόρειος βορειοανατολικούς ανέμους, καθώς και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπειρωτικής χώρας, της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, καθώς και της Θεσσαλίας.   Tα φαινόμενα αναμένονται εντονότερα στους νομούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας, όπου γίνεται λόγος για κατά διαστήματα χιονοπτώσεις ακόμη και σε μηδενικό υψόμετρο. Το σχετικό αναλυτικό Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης μπορείτε να το βρείτεεδώ.   Η Νέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων. Συνιστούμε στους οδηγούς να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των εντόνων φαινομένων, ενώ αν πρέπει να ταξιδέψουν:   Να ενημερωθούν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας τηνΤηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρίας. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για το τμήμα τουαυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε.(Μεταμόρφωση Αττικής – Σκάρφεια Φθιώτιδας) μπορούν να καλούν στο22950 26900. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για τηνΙόνια Οδό(Αντίρριο – Ιωάννινα) μπορούν να καλούν στο2641 306 306(καθημερινά και Σάββατο από τις 8:00 έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00). Να έχουν στο όχημά τουςαντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησής τους. Να διαθέτουνεπαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός τους. Να ακολουθούνπιστά τις οδηγίες της Τροχαίας. Σε περίπτωσηέκτακτης ανάγκης να καλούν το1075   Σχετικά με τις αντιολισθητικές αλυσίδες υπενθυμίζουμε ότι: Οι αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς. Η ταχύτητά με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30 χλμ. / ώρα. Οι αλυσίδες είναι σωστά τοποθετημένες όταν δείχνουν και είναι τεντωμένες.   Επισημαίνουμε ότι η οδήγηση και η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) είναι επικίνδυνη για τον οδηγό και το όχημά του. Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.   Αναλυτικές συμβουλές οδικής ασφάλειας, μπορείτε να δείτε καιεδώ.   Τέλος, λόγω των καιρικών φαινομένων και τις πιθανές ανάγκες αποχιονισμού του αυτοκινητοδρόμου και έως και την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, μεταβάλλονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που βρίσκονται σε ισχύ στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Ατάλαντης. Ειδικότερα, έως την Τρίτη θα γίνει άρση της σήμανσης εκτέλεσης των εργασιών στο 145ο χλμ., με ταυτόχρονο αποκλεισμό του κλάδου εισόδου στον αυτοκινητόδρομο του Α/Κ Αταλάντης με κατεύθυνση προς Αθήνα. Για αυτό το διάστημα τα αυτοκίνητα μέσω του παράπλευρου δικτύου και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα οδηγούνται έως τον Α/Κ Τραγάνας, από όπου και θα επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Αθήνα. Επισημαίνεται ότι όλοι οι υπόλοιποι κλάδου εισόδου και εξόδου του κόμβου θα βρίσκονται ελεύθεροι προς χρήση από τους οδηγούς.  
redirect arrow

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Τραγάνα – Αταλάντη λόγω ανακατασκευής του Ανισόπεδου Κόμβου Αταλάντης

18.02.19

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στο τμήμα μεταξύ του Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Τραγάνας και του Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Αταλάντης, λόγω εκτέλεσης εργασιών κατασκευής νέας Άνω Διάβασης του τελευταίου. Ειδικότερα, στις 19, 20 και 21 Φεβρουαρίου και από τις 06:00 έως τις 19:00 κάθε ημέρας, θα ισχύει ολική διακοπή κυκλοφορίας στο εν λόγω τμήμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των εν λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λαμία, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Τραγάνας και μέσω του παράπλευρου δικτύου και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα οδηγούνται μέχρι τον Α/Κ Αταλάντης, από όπου και θα επανεισάγονται σε αυτόν. Αντίστοιχα, οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Αταλάντης και μέσω του παράπλευρου δικτύου και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα οδηγούνται μέχρι τον Α/Κ Τραγάνας, από όπου και θα επανεισάγονται σε αυτόν. Επισημαίνουμε ότι λόγω των παραπάνω, η πρόσβαση στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α) Αταλάντης, δε θα είναι εφικτή καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των ρυθμίσεων. Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται οι οδηγοί να έχουν φροντίσει να ανεφοδιάσουν τα οχήματά τους με επαρκή ποσότητα καυσίμου, καθώς και να έχουν προμηθευτεί εκ των προτέρων τα απαραίτητα εφόδια για το ταξίδι τους. Υπενθυμίζουμε ότι στη διάθεση κάθε οδηγού βρίσκονται στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. από Μεταμόρφωση έως και Σκάρφεια οι παρακάτω Σ.Ε.Α. πέραν του Σ.Ε.Α. Αταλάντης: ΣΕΑ Χ.Θ. ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ 24+535 Προς Αθήνα ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ 36+455 Προς Λαμία ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ 47+875 Αμφίπλευρος ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ 70+700 Αμφίπλευρος   Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Ευχαριστούμε για την κατανόηση και παρακαλούμε τους οδηγούς να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα και να συμμορφώνονται πλήρως με τις υποδείξεις της τροχαίας και τη σχετική σήμανση.
redirect arrow

Νέα Οδός – Έκτακτα Καιρικά Φαινόμενα

12.02.19

Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι, σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με ισχύ απότην Τετάρτη 13/2/2019 έως και την Παρασκευή 15/2/2019, προβλέπεται επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά την απότομη πτώση της θερμοκρασίας, τους θυελλώδεις βόρειος βορειοανατολικούς ανέμους, καθώς και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπειρωτικής χώρας, της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, καθώς και της Θεσσαλίας. Το σχετικό αναλυτικό Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης μπορείτε να το βρείτεεδώ. Η Νέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων. Συνιστούμε στους οδηγούς που πρόκειται να ταξιδέψουν τα παρακάτω: Να ενημερωθούν για τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους, καλώντας τηνΤηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατώντης εταιρίας. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για το τμήμα τουαυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε.(Μεταμόρφωση Αττικής – Σκάρφεια Φθιώτιδας) μπορούν να καλούν στο22950 26900. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για τηνΙόνια Οδό(Αντίρριο – Ιωάννινα) μπορούν να καλούν στο2641 306 306(καθημερινά και Σάββατο από τις 8:00 έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00). Να έχουν στο όχημά τουςαντιολισθητικές αλυσίδεςκαι να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησής τους. Να διαθέτουνεπαρκή ποσότητα καυσίμουστο ρεζερβουάρ του οχήματός τους. Να ακολουθούνπιστά τις οδηγίες της Τροχαίας. Σε περίπτωσηέκτακτης ανάγκηςνα καλούν το1075 Σχετικά με τις αντιολισθητικές αλυσίδες υπενθυμίζουμε ότι: Οι αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς. Η ταχύτητά με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30 χλμ. / ώρα. Οι αλυσίδες είναι σωστά τοποθετημένες όταν δείχνουν και είναι τεντωμένες. Επισημαίνουμε ότι η οδήγηση και η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) είναι επικίνδυνη για τον οδηγό και το όχημά του. Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Αναλυτικές συμβουλές οδικής ασφάλειας, μπορείτε να δείτε καιεδώ.
redirect arrow

Ιόνια Οδός: Αγροτικές κινητοποιήσεις 7/2/2019

07.02.19

Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι λόγω των εν εξελίξει αγροτικών κινητοποιήσεων, έχουν αναπτυχθεί «μπλόκα» διαδηλωτών, στον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού και ειδικότερα, στο ύψος του Νότιου Ανισόπεδου Κόμβου Αγρινίου (Χαλικίου). Λόγω της κατάληψη μέρους του οδοστρώματος και για λόγους ασφαλείας, η τροχαία θα προχωρήσει σε εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω του παράπλευρου δικτύου, στο υπό κατάληψη τμήμα από τις 19:00 έως τις 20:00. Όσοι οδηγοί κινούνται στο ανοδικό ρεύμα (κατεύθυνση προς Ιωάννινα), θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στο Νότιο Ανισόπεδο Κόμβο Αγρινίου (Α/Κ Χαλικίου) και μέσω του παράπλευρου δικτύου θα οδηγούνται στον Βόρειο Ανισόπεδο Κόμβο Αγρινίου (Κουβαρά) από όπου και θα επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο. Αντίστοιχα όσοι οδηγοί κινούνται στο καθοδικό ρεύμα (κατεύθυνση προς Αντίρριο), θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στο Ανισόπεδο Κόμβο Αγίου Ηλία και μέσω του παράπλευρου δικτύου θα οδηγούνται στον Ανισόπεδο Κόμβο Μεσολογγίου, από όπου και θα επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο. Σχετική ενημέρωση στους οδηγούς παρέχεται μέσω των σταθμών διοδίων καθώς και των ηλεκτρονικών πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων (VMS). Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Οδός παρακαλεί κάθε οδηγό πριν ξεκινήσει το ταξίδι του να καλεί την αρμόδια Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στο2641 306 306, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες στον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού.
redirect arrow

Ιόνια Οδός: Αγροτικές κινητοποιήσεις 6/2/2019

06.02.19

Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι λόγω των εν εξελίξει αγροτικών κινητοποιήσεων, έχουν αναπτυχθεί «μπλόκα» διαδηλωτών, στον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού και ειδικότερα, στο ύψος του Νότιου Ανισόπεδου Κόμβου Αγρινίου (Χαλικίου). Λόγω της κατάληψη μέρους του οδοστρώματος και για λόγους ασφαλείας, η τροχαία θα προχωρήσει σε εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω του παράπλευρου δικτύου, στο υπό κατάληψη τμήμα από τις 18:00 έως τις 19:00. Όσοι οδηγοί κινούνται στο ανοδικό ρεύμα (κατεύθυνση προς Ιωάννινα), θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στο Νότιο Ανισόπεδο Κόμβο Αγρινίου (Α/Κ Χαλικίου) και μέσω του παράπλευρου δικτύου θα οδηγούνται στον Βόρειο Ανισόπεδο Κόμβο Αγρινίου (Κουβαρά) από όπου και θα επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο. Αντίστοιχα όσοι οδηγοί κινούνται στο καθοδικό ρεύμα (κατεύθυνση προς Αντίρριο), θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στο Ανισόπεδο Κόμβο Αγίου Ηλία και μέσω του παράπλευρου δικτύου θα οδηγούνται στον Ανισόπεδο Κόμβο Μεσολογγίου, από όπου και θα επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο. Σχετική ενημέρωση στους οδηγούς παρέχεται μέσω των σταθμών διοδίων καθώς και των ηλεκτρονικών πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων (VMS). Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Οδός παρακαλεί κάθε οδηγό πριν ξεκινήσει το ταξίδι του να καλεί την αρμόδια Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στο2641 306 306, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες στον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού.
redirect arrow

Ιόνια Οδός: Αγροτικές κινητοποιήσεις 5/2/2019

05.02.19

Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι λόγω των εν εξελίξει αγροτικών κινητοποιήσεων, έχουν αναπτυχθεί «μπλόκα» διαδηλωτών, στον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού και ειδικότερα, στο ύψος του Νότιου Ανισόπεδου Κόμβου Αγρινίου (Χαλικίου). Λόγω της κατάληψη μέρους του οδοστρώματος και για λόγους ασφαλείας, η τροχαία θα προχωρήσει σε εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω του παράπλευρου δικτύου, στο υπό κατάληψη τμήμα από τις 18:00 έως τις 20:00. Όσοι οδηγοί κινούνται στο ανοδικό ρεύμα (κατεύθυνση προς Ιωάννινα), θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στο Νότιο Ανισόπεδο Κόμβο Αγρινίου (Α/Κ Χαλικίου) και μέσω του παράπλευρου δικτύου θα οδηγούνται στον Βόρειο Ανισόπεδο Κόμβο Αγρινίου (Κουβαρά) από όπου και θα επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο. Αντίστοιχα όσοι οδηγοί κινούνται στο καθοδικό ρεύμα (κατεύθυνση προς Αντίρριο), θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στο Ανισόπεδο Κόμβο Αγίου Ηλία και μέσω του παράπλευρου δικτύου θα οδηγούνται στον Ανισόπεδο Κόμβο Μεσολογγίου, από όπου και θα επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο. Σχετική ενημέρωση στους οδηγούς παρέχεται μέσω των σταθμών διοδίων καθώς και των ηλεκτρονικών πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων (VMS). Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Οδός παρακαλεί κάθε οδηγό πριν ξεκινήσει το ταξίδι του να καλεί την αρμόδια Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στο2641 306 306, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες στον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού.
redirect arrow
1 76 77 78 79 80 97