neaodos-logo
>>Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Εδώ, μπορείς να ενημερωθείς για όλα τα τελευταία νέα της Νέας Οδού, παρακολουθώντας τις πρόσφατες ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου σχετικά με την εταιρία και τις δραστηριότητές της.

Για οποιαδήποτε τυχόν απορία ή επιπλέον πληροφορία μπορείς να επικοινωνείς με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Marketing της εταιρίας είτε τηλεφωνικά καλώντας τον αριθμό 2103447300 είτε μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@neaodos.gr .

Σε περίπτωση που επιθυμείς να λαμβάνεις τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις της εταιρίας παρακαλούμε στείλε e-mail στο pressoffice@neaodos.gr αναγράφοντας στο θέμα: «προσθήκη στη λίστα» και στο σώμα του e-mail τα υπόλοιπα στοιχεία επικοινωνίας και το όνομα του οργανισμού τον οποίο εκπροσωπείς.

 

Νέα & Ανακοινώσεις

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην περιοχή του Ωρωπού

09.06.17

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σήμερα Παρασκευή 9 Ιουνίου στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ωρωπού, με σκοπό την ολοκλήρωση των εργασιών αποξήλωσης παλαιάς γέφυρας σήμανσης και εγκατάστασης νέας. Ειδικότερα, από τις 14:00 και μέχρι το πέρας των εργασιών (σε κάθε περίπτωση το αργότερο έως τις 18:30), από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Μαρκοπούλου έως τον Α/Κ Μαλακάσας, θα ισχύει πλήρης αποκλεισμός του ρεύματος κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία, με ταυτόχρονο αποκλεισμό της αριστερής λωρίδας στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα. Κατά το ανωτέρω διάστημα, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Λαμία, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Μαρκοπούλου και μέσω του παράπλευρου δικτύου και τη χρήση κατάλληλων πληροφοριακών πινακίδων, θα επανεισάγονται σε αυτόν από τον Α/Κ Μαλακάσας. Σημειώνεται πως η διέλευση των οχημάτων από τον ομώνυμο πλευρικό σταθμό διοδίων, θα γίνεται ελεύθερα (χωρίς την πληρωμή διοδίου τέλους), στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία, καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των εν λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Τέλος, η κίνηση των οχημάτων με κατεύθυνση προς Αθήνα δεν θα επηρεαστεί, καθώς η κυκλοφορία, κατά το ανωτέρω διάστημα, θα διεξάγεται κανονικά από τη μεσαία και δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην περιοχή του Ωρωπού

08.06.17

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Ιουνίου στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ωρωπού, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών αποξήλωσης παλαιάς γέφυρας σήμανσης και εγκατάστασης νέας. Ειδικότερα, από τις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτη 8, έως τις 07:00 το πρωί της Παρασκευής 9 Ιουνίου και από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Μαρκοπούλου, έως τον Α/Κ Μαλακάσας, θα ισχύει πλήρης αποκλεισμός του ρεύματος κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία, με ταυτόχρονο αποκλεισμό της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας στο ρεύμα με κατεύθυνση προς Αθήνα. Κατά το ανωτέρω διάστημα, οι οδηγοί που κινούνται με κατεύθυνση προς Λαμία, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Μαρκοπούλου και μέσω του παράπλευρου δικτύου και τη χρήση κατάλληλων πληροφοριακών πινακίδων, θα επανεισάγονται σε αυτόν από τον Α/Κ Μαλακάσας. Σημειώνεται πως η διέλευση των οχημάτων από τον ομώνυμο πλευρικό σταθμό διοδίων, θα γίνεται ελεύθερα (χωρίς την πληρωμή διοδίου τέλους), στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία, καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των εν λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Τέλος, η κίνηση των οχημάτων με κατεύθυνση προς Αθήνα δεν θα επηρεαστεί, καθώς η κυκλοφορία, κατά το ανωτέρω διάστημα, θα διεξάγεται κανονικά από τη μεσαία και δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Νέα Οδός: Ολοκλήρωση νότιου τμήματος Ιόνιας Οδού

31.05.17

Η Νέα Οδός ανακοινώνει πως την Πέμπτη 1η Ιουνίου, θα παραδοθεί σε κυκλοφορία το υπολειπόμενο νότιο τμήμα της Ιόνιας Οδού και θα ολοκληρωθεί η σύνδεση του αυτοκινητοδρόμου με τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης». Το νέο υπό παράδοση τμήμα, συνολικού μήκους 6,5 χιλιομέτρων, ξεκινά από το σημείο σύνδεσης με τη Γέφυρα στο Αντίρριο και καταλήγει στην είσοδο της σήραγγας της Κλόκοβας. Στο εν λόγω τμήμα περιλαμβάνονται σημαντικά τεχνικά όπως ο Ανισόπεδος Κόμβος Αντιρρίου, καθώς και η σήραγγα της Μακύνειας, μια σήραγγα διπλού κλάδου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, συνολικού μήκους 500 μέτρων. Με την παράδοση αυτού του τμήματος, δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο τμήμα 102 χιλιομέτρων, ασφαλούς σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου με 2 λωρίδες κυκλοφορίας & ΛΕΑ σε όλο του το μήκος. Επιπλέον, η διαδρομή από το Αντίρριο έως την Αμφιλοχία, μειώνεται στα 50 περίπου λεπτά, αντί 1 ώρας και 35 λεπτών που απαιτούνταν μέσω της υφιστάμενης Εθνικής Οδού. Υπενθυμίζουμε πως σε κυκλοφορία βρίσκεται επίσης και το τμήμα της Ιόνιας Οδού, από Σελλάδες Άρτας έως Πέρδικα Ιωαννίνων, συνολικού μήκους 53 χλμ. Πλέον, το ταξίδι από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα, μέσω των λειτουργούντων τμημάτων της Ιόνιας Οδού, θα διαρκεί λίγο περισσότερο από 2 ώρες, αντί σχεδόν 3,5 ωρών που απαιτούνταν μέσω της υφιστάμενης Εθνικής Οδού. Με την πλήρη ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου , η διάρκεια του ταξιδιού θα μειωθεί σε μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά. Υπενθυμίζουμε πως μέχρι την παράδοση του νέου τμήματος την Πέμπτη και την άρση των υφιστάμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, η κυκλοφορία διεξάγεται από την υφιστάμενη Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων με περιπορεία του όρους Κλόκοβα, μέχρι το ύψος της Καλαβρούζας, όπου μέσω προσωρινού κυκλικού κόμβου δίνεται η δυνατότητα στους οδηγούς να εισέλθουν στα εν λειτουργία τμήματα της Ιόνιας Οδού. Την Πέμπτη η παράδοση θα γίνει σε δυο φάσεις. Αρχικά, θα δοθεί σε κυκλοφορία το ρεύμα με κατεύθυνση προς Αντίρριο προκειμένου να εκτελεσθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες (τροποποίηση σήμανσης, αποκλεισμός προσωρινών εισόδων, διαγραμμίσεις κλπ), ενώ περί το μεσημέρι θα δοθεί σε κυκλοφορία και το ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Ιωάννινα. Για κάθε επιπλέον πληροφορία, οι οδηγοί μπορούν να καλούν την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της Ιόνιας Οδού στο 2641 306 306. Κλείνοντας, να επισημάνουμε ότι όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών έχουν ληφθεί, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις έχουν τοποθετηθεί µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Ιόνια Οδός: Παράταση των Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων στην περιοχή της Ρίζας Ναυπακτίας

23.05.17

Ολιγοήμερη παράταση έως την 1η Ιουνίου 2017 θα σημειωθεί στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που βρίσκονται σε ισχύ στην Ιόνια Οδό στην περιοχή της Ρίζας Ναυπακτίας. Στόχος η εκτέλεση και ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών για τη σύνδεση του εν λειτουργία τμήματος του αυτοκινητοδρόμου με το υπολειπόμενο τμήμα έως τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης». Υπενθυμίζουμε ότι οι εν λόγω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αφορούν τον ολικό αποκλεισμό του τμήματος από το 11ο έως το 16ο χλμ. της Ιόνιας Οδού. Προσωρινά η κυκλοφορία σε αυτή την περιοχή διεξάγεται από την Παλαιά Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων (περιπορεία του όρους Κλόκοβα) μέχρι το ύψος της Καλαβρούζας - αμέσως μετά την έξοδο της σήραγγας Κλόκοβας - όπου μέσω κυκλικού κόμβου, δίνεται η δυνατότητα στους οδηγούς, να εισέλθουν στα εν λειτουργία τμήματα του αυτοκινητοδρόμου. Όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών έχουν ληφθεί, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις έχουν τοποθετηθεί µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην περιοχή της Βοιωτίας

22.05.17

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Τρίτη 23 Μαΐου 2017 στον Αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στο 116ο χλμ., με σκοπό την εκτέλεση εργασιών αποξήλωσης παλαιάς γέφυρας σήμανσης. Ειδικότερα, από τις 07:00 έως τις 17:00, από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Μαρτίνου έως τον Α/Κ Κάστρου, θα ισχύει πλήρης αποκλεισμός του ρεύματος κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα, με ταυτόχρονο αποκλεισμό της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία. Κατά το ανωτέρω διάστημα, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Μαρτίνου και μέσω του παράπλευρου δικτύου και τη χρήση κατάλληλων πληροφοριακών πινακίδων, θα επανεισάγονται σε αυτόν από τον Α/Κ Κάστρου. Η κίνηση των οχημάτων με κατεύθυνση προς Λαμία δεν θα επηρεαστεί, καθώς η κυκλοφορία, κατά το ανωτέρω διάστημα, θα διεξάγεται κανονικά από τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Ιόνια Οδός: Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην περιοχή της Άρτας

22.05.17

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Τρίτη 23 Μαΐου 2017 στην Ιόνια Οδό και συγκεκριμένα στο 152ο χλμ. (ευρεία παράκαμψη Άρτας - Φιλιππιάδας), με σκοπό την εκτέλεση εργασιών τοποθέτησης ηλεκτρονικής πινακίδας μεταβλητών μηνυμάτων (VMS). Ειδικότερα, από τις 08:00 έως τις 20:00, από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Άρτας έως τον Α/Κ Φιλιππιάδας θα ισχύει ολική διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα. Κατά το ανωτέρω διάστημα, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Ιωάννινα θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Άρτας και μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού και τη χρήση κατάλληλων πληροφοριακών πινακίδων, θα επανεισάγονται σε αυτόν μέσω του Α/Κ Φιλιππιάδας. Τέλος όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Αντίρριο θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Φιλιππιάδας και μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού και τη χρήση κατάλληλων πληροφοριακών πινακίδων, θα επανεισάγονται σε αυτόν μέσω του Α/Κ Άρτας. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow
1 186 187 188 189 190 206

Δελτία Τύπου

Νέα Οδός: Εγκαινιάστηκε από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η Ιόνια Οδός

05.09.17

Στις 5 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν από τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αλέξη Τσίπρα, τα επίσημα εγκαίνια του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού. Η Ιόνια Οδός, είναι ένας σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος, 196 χιλιομέτρων, που διασχίζει δύο περιφέρειες (Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας) και 4 νόμους (Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας και Ιωαννίνων). Είναι ένα έργο ανάπτυξης, το οποίο συντηρεί, λειτουργεί και διαχειρίζεται η εταιρία Παραχώρησης Νέα Οδός και κατασκεύασε η ΤΕΡΝΑ, η κατασκευαστική εταιρία του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η Ιόνια Οδός, ήρθε να καλύψει μια απαίτηση ετών, να βγάλει την Ήπειρο από την απομόνωση και να συνδέσει όλη τη Δυτική Ελλάδα. Πλέον, το ταξίδι των 3 ωρών και 30 λεπτών από το Αντίρριο ως τα Ιωάννινα, έχει μετατραπεί σε μια άνετη και ασφαλή διαδρομή της 1 ώρας και 40 λεπτών. Πρόκειται για έναν αυτοκινητόδρομο με τεράστια σημασία- κοινωνική και αναπτυξιακή, αφού: Συνδέει όλη τη Δυτική Ελλάδα, αναβαθμίζοντας σημαντικά αστικά και αγροτικά κέντρα όπως τα Ιωάννινα, την Άρτα και το Αγρίνιο. Προσφέρει επαρκέστερη σύνδεση των λιμανιών Πάτρας, Αστακού και Ηγουμενίτσας. Συμβάλλει στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής βελτιώνοντας την προσβασιμότητα σε περιοχές με υψηλό τουριστικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Η κατασκευή της Ιόνιας Οδού αποτέλεσε τεράστια πρόκληση, καθώς πρόκειται για έναν αυτοκινητόδρομο κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου σε νέα χάραξη, σε ένα περιβάλλον με ιδιαίτερες γεωλογικές συνθήκες, έντονο ανάγλυφο και υψηλές γεωτεχνικές προκλήσεις. Στα σημαντικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινητοδρόμου συναντάμε: 4 σήραγγες διπλής κατεύθυνσης, συνολικού μήκους 11,2 χλμ. 24 γέφυρες, συνολικού μήκους περίπου 7 χλμ. 77 κάτω & 24 άνω διαβάσεις Τέλος, πρέπει να επισημάνουμε ότι πέραν των υποδομών υψηλών προδιαγραφών, στη διάθεσή κάθε οδηγού που χρησιμοποιεί την Ιόνια Οδό, βρίσκεται και μια σειρά υπηρεσιών οδικής ασφάλειας και εξυπηρέτησης όπως: Α) 24ωρα Περίπολα Οδικής Ασφάλειας Β) 4ψήφιος αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 24ωρης λειτουργιάς, 1075 Γ) Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στον αριθμό 2641 306 306 Δ) Δωρεάν Οδική Βοήθεια σε περιπτώσεις ακινητοποίησης
redirect arrow

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στον Aνισόπεδο Κόμβο Τατοΐου

04.09.17

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον Αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Τατοΐου, με στόχο την εκτέλεση εργασιών συντήρησης του οδοστρώματος. Ειδικότερα, την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου από τις 22:00 το βράδυ μέχρι και τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου, θα ισχύει αποκλεισμός της ράμπας εξόδου του Α/Κ Τατοΐου, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία. Κατά το ανωτέρω διάστημα και με τη χρήση κατάλληλων προειδοποιητικών πινακίδων, οι κινούμενοι επί του κυρίως άξονα οδηγοί, θα ειδοποιούνται έγκαιρα προκειμένου να εξέρχονται στον επόμενο κόμβο (Α/Κ Πύρνας) και αναστρέφοντας στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα, να οδηγούνται στον Α/Κ Τατοΐου Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην περιοχή της Φθιώτιδας

21.08.17

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στην περιοχή του Λογγού Φθιώτιδας, με σκοπό την υλοποίηση ασφαλτικών εργασιών. Ειδικότερα, από τις 21 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου και από το 164ο έως το 168ο χιλιόμετρο, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα ισχύει εναλλάξ αποκλεισμός της αριστερής και δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας, με την κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται στο συγκεκριμένο σημείο, καθ’ όλο το προαναφερθέν χρονικό διάστημα, από μια μόνο λωρίδα. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Νέα Οδός: Σε κυκλοφορία τα τελευταία 14 χλμ. της Ιόνιας Οδού Το σύνολο του αυτοκινητοδρόμου σε κυκλοφορία!

03.08.17

Η Νέα Οδός ανακοινώνει πως σήμερα, Πέμπτη 3 Αυγούστου, παραδίδεται σε κυκλοφορία το τελευταίο τμήμα της Ιόνιας Οδού από Πέρδικα Ιωαννίνων έως Ανισόπεδο Κόμβο ένωσης με την Εγνατία Οδό, μήκους 14 περίπου χιλιομέτρων. Με αυτή την τελευταία παράδοση, το σύνολο της Ιόνιας Οδού δηλαδή 196 χλμ. σύγχρονου, ασφαλούς αυτοκινητοδρόμου θα βρίσκονται σε κυκλοφορία, μετατρέποντας το ταξίδι διάρκειας 3,5 ωρών από Αντίρριο έως Ιωάννινα σε μια ασφαλή, ξεκούραστη διαδρομή της 1 ώρας & 40 λεπτών. Το τμήμα που παραδίδεται σε κυκλοφορία διαθέτει ανά κατεύθυνση, όπως και το σύνολο του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού, δυο λωρίδες κυκλοφορίας και Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), ενώ στα σημαντικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά του συναντάμε τη δίδυμη σήραγγα της Αμπελιάς μήκους 900 μ., τη Γέφυρα του Κρυβοφού μήκους 280 μ., 11 άνω & κάτω διαβάσεις, καθώς και 51 οχετούς. Στα 14 αυτά χιλιόμετρα θα λειτουργούν δυο Ανισόπεδοι Κόμβοι: i) Α/Κ Αβγού στο 192,7ο χλμ. για να συνδέει την Ιόνια Οδό με τους κύριους οικισμούς στην ευρύτερη περιοχή και ii) Α/Κ Εγνατίας στο 201ο χλμ. μεταξύ των χωριών Κοσμιρά και Πεδινά, ανατολικά της σήραγγας Δωδώνης της Εγνατίας Οδού. Με την παράδοση τους σε κυκλοφορία, η διάρκεια της διαδρομής από Πέρδικα Ιωαννίνων έως την Εγνατία Οδό στο κόμβο Ιωαννίνων, μειώνεται στο μισό και δε θα ξεπερνά τα δέκα λεπτά. Η κατασκευή της Ιόνιας Οδού, πέραν από απαίτηση ετών με στόχο την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας και την παύση της απομόνωσης της Ηπείρου, υπήρξε μια τεράστια κατασκευαστική πρόκληση για την ΤΕΡΝΑ, καθώς πρόκειται για έναν αυτοκινητόδρομο εξ ολοκλήρου σε νέα χάραξη, σε ένα περιβάλλον με ιδιαίτερες γεωλογικές συνθήκες, έντονο ανάγλυφο και υψηλές γεωτεχνικές προκλήσεις. Συνολικά όλος ο αυτοκινητόδρομος των 196 χλμ. περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα: 4 σήραγγες διπλής κατεύθυνσης, συνολικού μήκους 11,2 χλμ. 24 γέφυρες, συνολικού μήκους περίπου 7 χλμ. 77 κάτω & 24 άνω διαβάσεις 3 Κέντρα Λειτουργίας και Συντήρησης Η Ιόνια Οδός, είναι ένας σύγχρονος, ασφαλής αυτοκινητόδρομος ο οποίος διασχίζει δύο περιφέρειες και τέσσερις νομούς και με την ολοκλήρωσή του: Συνδέει όλη τη Δυτική Ελλάδα, αναβαθμίζοντας σημαντικά αστικά και αγροτικά κέντρα όπως τα Ιωάννινα, την Άρτα και το Αγρίνιο. Προσφέρει επαρκέστερη σύνδεση των λιμανιών Πάτρας, Αστακού και Ηγουμενίτσας. Συμβάλλει στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής βελτιώνοντας την προσβασιμότητα σε περιοχές με υψηλό τουριστικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Οι μετωπικοί σταθμοί διοδίων που θα συναντούν οι οδηγοί στην Ιόνια Οδό, στη διαδρομή από Αντίρριο έως Ιωάννινα είναι στην παρούσα φάση δυο: α) Κλόκοβας και β) Αγγελοκάστρου, καθώς επί της ουσίας, έχουν τεθεί σε εφαρμογή οι 2 από τις συνολικά 4 ζώνες χρέωσης του αυτοκινητοδρόμου. Μέσα στο επόμενο διάστημα, με τη λειτουργία των μετωπικών σταθμών Μενιδίου και Τερόβου και των πλευρικών Γαβρολίμνης, Άρτας και Γοργόμυλου θα ολοκληρωθεί το σύστημα χρέωσης της Ιόνιας Οδού. Κλείνοντας επισημαίνουμε, ότι εξαρχής η Νέα Οδός προσφέρει σε κάθε οδηγό, σε όλο το μήκος της Ιόνιας Οδού που βρίσκεται σε κυκλοφορία, μια σειρά υπηρεσιών οδικής ασφάλειας και εξυπηρέτησης όπως: Α) 24ωρα Περίπολα Οδικής Ασφάλειας Β) 4ψήφιο αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 24ωρης λειτουργιάς, 1075 Γ) Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στον αριθμό 2641 306 306 Δ) Δωρεάν Οδική Βοήθεια σε περιπτώσεις ακινητοποίησης
redirect arrow

Νέα Οδός: Σε πλήρη λειτουργία το τμήμα “Α/Κ Αντίρριο – Α/Κ Χαλικίου” της Ιόνιας Οδού

31.07.17

Η Νέα Οδός Α.Ε., ανακοινώνει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3555/ 2007 (όπως αυτός τροποποιήθηκε με το Ν.4219/2013) που διέπουν τη Σύμβαση Παραχώρησης του έργου «Ιόνια Οδός»,τα μεσάνυχτα της Τρίτης 1 προς Τετάρτη 2 Αυγούστου, θα ξεκινήσει η λειτουργία των σταθμών διοδίων του τμήματος “Α/Κ Αντίρριο – Α/Κ Χαλικίου” της Ιόνιας Οδού.   Η ζώνη χρέωσης που τίθεται σε εφαρμογή στο συγκεκριμένο τμήμα έχει μήκος 46,5χλμ. και περιλαμβάνει στην παρούσα φάση τομετωπικό σταθμό διοδίων Κλόκοβαςκαι τουςπλευρικούς σταθμούς διοδίων στον Α/Κ Μεσολογγίου.   Οι τιμές διοδίων τελών είναι ανά σταθμό και κατηγορία οχήματος οι ακόλουθες:   Κατηγορία Οχήματος Τύπος Οχήματος Περιγραφή Μετωπικά Διόδια Κλόκοβας Πλευρικά διόδια Μεσολογγίου Κατ. 1 Δίκυκλα, τρίκυκλα 2,05€ 0,85€ Κατ. 2 Ελαφρά οχήματα 2,95€ 1,25€ Κατ. 3 Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις (4) άξονες 7,45€ 3,10€ Κατ. 4 Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις (4) ή περισσότερους άξονες 10,40€ 4,40€   Υπενθυμίζουμε ότι η τιμή διοδίου τέλους καθορίζεται: Σε κάθε μετωπικό σταθμό βάσει του συνολικού μήκους της ζώνης στην οποία ανήκει ο σταθμός. Στους πλευρικούς σταθμούς εξόδου, βάσει του μήκους από την αρχή της ζώνης στην οποία ανήκει ο σταθμός μέχρι το σταθμό. Στους πλευρικούς σταθμούς εισόδου βάσει του μήκους από το σταθμό έως το τέλος της ζώνης στην οποία αυτός ανήκει.   Σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν, χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε μετωπικό σταθμό να πληρώσει ξανά σε πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης, στο ίδιο ταξίδι. Αντιστοίχως,σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε πλευρικό σταθμό να πληρώσει και σε μετωπικό ή άλλον πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης στο ίδιο ταξίδι.   Σήμερα σε κυκλοφορία έχουν παραδοθεί τα 182 χιλιόμετρα από τα συνολικά 196 χιλιόμετρα της Ιόνιας Οδού. Το εναπομείναντα 14 χλμ. από Πέρδικα Ιωαννίνων έως και Α/Κ Εγνατίας, θα παραδοθούν σε κυκλοφορία την Πέμπτη 3 Αυγούστου. Οι μετωπικοί σταθμοί διοδίων που θα συναντούν οι οδηγοί στη διαδρομή από Αντίρριο έως Ιωάννινα θα είναι στην παρούσα φάση δυο: α) Κλόκοβας και β) Αγγελοκάστρου, καθώς επί της ουσίας, έχουν τεθεί σε εφαρμογή οι 2 από τις συνολικά 4 ζώνες χρέωσης του αυτοκινητοδρόμου. Μέσα στο επόμενο διάστημα, με τη λειτουργία των μετωπικών σταθμών Μενιδίου και Τερόβου και των πλευρικών Γαβρολίμνης, Άρτας και Γοργόμυλου θα ολοκληρωθεί το σύστημα χρέωσης της Ιόνιας Οδού. Κλείνοντας επισημαίνουμε, ότι εξαρχής η Νέα Οδός προσφέρει σε κάθε οδηγό, σε όλο το μήκος της Ιόνιας Οδού που βρίσκεται σε κυκλοφορία, μια σειρά υπηρεσιών οδικής ασφάλειας και εξυπηρέτησης όπως: Α) 24ωρα Περίπολα Οδικής Ασφάλειας Β) 4ψήφιο αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 24ωρης λειτουργιάς, 1075 Γ) Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στον αριθμό 2641 306 306 Δ) Δωρεάν Οδική Βοήθεια σε περιπτώσεις ακινητοποίησης
redirect arrow

Ιόνια Οδός: Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις μεταξύ Φιλιππιάδας και Πέρδικας

25.07.17

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Ιόνια Οδό και συγκεκριμένα μεταξύ Φιλιππιάδας και Πέρδικας Ιωαννίνων, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών σύνδεσης του βόρειου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Πέρδικα – Εγνατία. Ειδικότερα, από την Πέμπτη 27η Ιουλίου έως και την Πέμπτη3Αυγούστου, θα ισχύσει ολικός αποκλεισμός του τμήματος από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Φιλιππιάδας έως το προσωρινό τέλος του αυτοκινητοδρόμου στην περιοχή της Πέρδικας Ιωαννίνων. Κατά το ανωτέρω διάστημα: Οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Ιωάννινα θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Φιλιππιάδας και διαμέσου της ΠΕΟ Άρτας – Ιωαννίνων και τη χρήση προσωρινών ενημερωτικών πινακίδων, θα κατευθύνονται στον προορισμό της επιλογής τους. Οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Αντίρριο, διαμέσου της ΠΕΟ Άρτας – Ιωαννίνων και τη χρήση προσωρινών ενημερωτικών πινακίδων, θα προσεγγίζουν τον Α/Κ Φιλιππιάδας, από όπου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Αντίρριο. Κατά τη διάρκεια ισχύος των παραπάνω ρυθμίσεων, θα ισχύει αποκλεισμός όλων των κλάδων εισόδου και εξόδου από και προς τον αυτοκινητόδρομο των Ανισόπεδων Κόμβων Τερόβου και Γοργόμυλου, καθώς και του Ημικόμβου Αμμότοπου. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow
1 88 89 90 91 92 97