neaodos-logo
>>Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Εδώ, μπορείς να ενημερωθείς για όλα τα τελευταία νέα της Νέας Οδού, παρακολουθώντας τις πρόσφατες ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου σχετικά με την εταιρία και τις δραστηριότητές της.

Για οποιαδήποτε τυχόν απορία ή επιπλέον πληροφορία μπορείς να επικοινωνείς με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Marketing της εταιρίας είτε τηλεφωνικά καλώντας τον αριθμό 2103447300 είτε μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@neaodos.gr .

Σε περίπτωση που επιθυμείς να λαμβάνεις τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις της εταιρίας παρακαλούμε στείλε e-mail στο pressoffice@neaodos.gr αναγράφοντας στο θέμα: «προσθήκη στη λίστα» και στο σώμα του e-mail τα υπόλοιπα στοιχεία επικοινωνίας και το όνομα του οργανισμού τον οποίο εκπροσωπείς.

 

Νέα & Ανακοινώσεις

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στο συνδετήριο κλάδο Σχηματάρι - Χαλκίδα

12.07.19

Σε συνέχεια της πρόσφατης παραλαβής από το Ελληνικό Δημόσιο του συνδετήριου κλάδου του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε Σχηματάρι – Χαλκίδα, συνολικού μήκους 11χλμ., η Νέα Οδός ξεκινά μια σειρά εργασιών συντήρησης, αρχής γενομένης από τις εργασίες βαριάς συντήρησης του οδοστρώματος, προκειμένου οι οδηγοί, να απολαμβάνουν τα υψηλοτέρα δυνατά επίπεδα ασφάλειας και εξυπηρέτησης, που προσφέρει η Νέα Οδός στο σύνολο των αυτοκινητοδρόμων που λειτουργεί, συντηρεί και διαχειρίζεται. Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 15 έως και τη Τρίτη 16 Ιουλίου, από την αρχή του τμήματος και για διάστημα 700 μέτρων, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Χαλκίδα, θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός της αριστερής λωρίδας καθ’ όλο το 24ωρομε τη κυκλοφορία να διεξάγεται μόνο από τη δεξιά λωρίδα. Τέλος από το πρωί της Τετάρτης 17 έως και το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Ιουλίου, στο ίδιο τμήμα, θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας, καθώς και της λωρίδας εκτάκτου ανάγκης (Λ.Ε.Α) με τη κυκλοφορία να διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Τροποποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων μακράς διάρκειας στον Ανισόπεδο Κόμβο Θήβας

01.07.19

Η Νέα Οδός ανακοινώνει την τροποποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων μακράς διάρκειας που βρίσκονται σε ισχύ στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Θήβας, λόγω εκτέλεσης εργασιών κατασκευής νέας Άνω Διάβασης του εν λόγω κόμβου. Ειδικότερα την Τρίτη 2 και Τετάρτη 3 Ιουλίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία και από τις 07:00 έως τις 19:00 κάθε ημέρας, θα πραγματοποιηθεί άρση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που βρίσκονται σε ισχύ, με ταυτόχρονο αποκλεισμό του κλάδου εισόδου του κόμβου, καθώς και της Δεξιάς Λωρίδας κυκλοφορίας στο 89ο χλμ. για διάστημα 300 μέτρων. Κατά το ανωτέρω διάστημα, όσοι οδηγοί επιθυμούν να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο μέσω του Α/Κ Θήβας με κατεύθυνση προς Λαμία θα εκτρέπονται μέσω του παράπλευρου δικτύου έως τον Α/Κ Ριτσώνας, από όπου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο. Τέλος την Πέμπτη 4 Ιουλίου, από τις 07:00 έως τις 19:00, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί άρση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που βρίσκονται σε ισχύ, με ταυτόχρονο αποκλεισμό του κλάδου εισόδου του κόμβου, καθώς και της Δεξιάς Λωρίδας κυκλοφορίας στο 89ο χλμ. για διάστημα 300 μέτρων. Κατά το ανωτέρω διάστημα, όσοι οδηγοί επιθυμούν να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο μέσω του Α/Κ Θήβας με κατεύθυνση προς Λαμία θα εκτρέπονται μέσω του παράπλευρου δικτύου έως τον Α/Κ Ριτσώνας, από όπου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Πλήθος αυτοκινήτων επισκέφθηκαν το «Safety Pit Stop» της Νέας Οδού και της Anytime

27.06.19

Μεγάλη προσέλευση αυτοκινήτων καταγράφηκε στο «Safety Pit Stop», που οργάνωσαν η Νέα Οδός και η Anytime της INTERAMERICAN κατά το διήμερο 14 και 15 Ιουνίου στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων «Σείριος», στη Μαλακάσα. Η πρωτοβουλία των δυο εταιριών με στόχο την προαγωγή της οδικής ασφάλειας, “κέρδισε” πολλούς από τους οδηγούς που , διέσχιζαν την Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας, και αποφάσισαν να κάνουν μια στάση στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου εξειδικευμένο προσωπικό και τεχνικοί του CAR POINT, ιδιόκτητου συνεργείου της INTERAMERICAN, προχωρούσε σε Έλεγχο Ταξιδίου 7 σημείων του αυτοκινήτου τους. Ο έλεγχος ήταν διάρκειας περίπου 5 λεπτών και αφορούσε σε: Στάθμη νερού Κατάσταση μπαταρίας Υγρά φρένων Υγρά τιμονιού Λάδι κινητήρα Πίεση ελαστικών Έλεγχο φώτων. Παράλληλα, όπου ήταν αναγκαίο, οι τεχνικοί προχωρούσαν σε συμπλήρωση υγρών, λαδιών και αέρα, εντελώς δωρεάν. Με την ολοκλήρωση του ελέγχου, οι οδηγοί έπαιρναν δώρο τσάντα με ένα φαρμακείο πρώτων βοηθειών για το αυτοκίνητο και ένα καπέλο jockey. Επιπλέον, για όσα αυτοκίνητα συμμετείχαν στο Safety Pit Stop, τα Flocafe Espresso Room & Goody’s Burger House προσέφεραν 20% έκπτωση, σε όλα τα προϊόντα Καθώς, κεντρικό ρόλο στη στρατηγική και την καθημερινή λειτουργία της Νέας Οδού, κατέχει η κοινωνική υπευθυνότητα, η εταιρία δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να αξιοποιεί, να εμπλουτίζει και να επεκτείνει τις επιτυχημένες στρατηγικές της συνεργασίες – όπως με την Interamerican- και να αποδεικνύει με πράξεις ότι είναι ο καλύτερος δυαντός συνταξιδιώτης!
redirect arrow

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις από Καπανδρίτι έως Μαρκόπουλο Ωρωπού

24.06.19

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον Αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και πιο συγκεκριμένα από το ύψος του Καπανδριτίου έως και του Μαρκόπουλου Ωρωπού, για τις ανάγκες εκτέλεσης εργασιών συντήρησης του οδοστρώματος. Ειδικότερα, από τις 12:00 της Τρίτης 25 έως τις 12:00 της Πέμπτης 27 Ιουνίου και από το 37ο έως το 43ο χλμ., στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία θα ισχύσει πλήρης αποκλεισμός της Δεξιάς και Μεσαίας λωρίδας με την κυκλοφορία να διεξάγεται μόνο από μια λωρίδα κυκλοφορίας (Αριστερή). Σημειώνεται ότι ο κλάδος εξόδου του Α/Κ Μαρκοπούλου δε θα επηρεαστεί από τις εν λόγω εργασίες και θα βρίσκεται σε κανονική λειτουργία. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ανισόπεδο Κόμβο Αταλάντης

19.06.19

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Αταλάντης, για τις ανάγκες εκτέλεσης εργασιών ανακατασκευής του. Ειδικότερα, από την Παρασκευή 21 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 4 Ιουλίου και καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετράωρου, θα ισχύει πλήρης αποκλεισμός του κλάδου εξόδου και εισόδου του Α/Κ Αταλάντης, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα. Κατά το ανωτέρω διάστημα, τα οχήματα με αφετηρία την Ατάλαντη που επιθυμούν να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα εκτρέπονται μέσω του παράπλευρου δικτύου και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα οδηγούνται έως τον Α/Κ Τραγάνας, από όπου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο. Αντίστοιχα, οι οδηγοί που επιθυμούν να εξέλθουν από τον αυτοκινητόδρομο με προορισμό την Αταλάντη, μέσω κατάλληλης προειδοποιητικής σήμανσης όπου θα προαναγγέλλεται ότι ο επόμενος κόμβος είναι κλειστός, θα ειδοποιούνται έγκαιρα προκειμένου να εξέρχονται από τον προηγούμενο κόμβο (Α/Κ Λιβανατών) και μέσω του παράπλευρου δικτύου και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, να μεταβαίνουν στον προορισμό τους. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Ευχαριστούμε για την κατανόηση και παρακαλούμε τους οδηγούς να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα και να συμμορφώνονται πλήρως με τις υποδείξεις της τροχαίας και τη σχετική σήμανση.
redirect arrow

Safety Pit Stop από την Anytime και τη Νέα Οδό Οδική Ασφάλεια στην πράξη!

13.06.19

H Νέα Οδός και η Anytime της INTERAMERICAN ενώνουν τις δυνάμεις τους και με την πρωτοβουλία «Safety Pit Stop», αποδεικνύουν στην πράξη, τη δέσμευσή τους στην προαγωγή της οδικής ασφάλειας! Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων (Σ.Ε.Α.) «Σείριος», στη Μαλακάσα, εξειδικευμένο προσωπικό και τεχνικοί του CAR POINT, ιδιόκτητου συνεργείου της INTERAMERICAN, θα προσφέρουν σε κάθε ενδιαφερόμενο οδηγό ΔΩΡΕΑΝ, Έλεγχο Ταξιδιού 7 σημείων, για το όχημά του. Το Safety Pit Stop θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κατά την έξοδο των ταξιδιωτών, την Παρασκευή 14 Ιουνίου, 14:00 -20:00 και το Σάββατο 15 Ιουνίου, 09:00 -17:00. Ο έλεγχος ταξιδίου 7 σημείων θα αφορά σε: Στάθμη νερού Κατάσταση μπαταρίας Υγρά φρένων Υγρά τιμονιού Λάδι κινητήρα Πίεση ελαστικών Έλεγχο φώτων Όπου κρίνεται αναγκαίο, θα γίνεται συμπλήρωση σε υγρά, λάδια και αέρα, εντελώς δωρεάν. Η στάση και ο έλεγχος στο Safety Pit Stop θα έχει διάρκεια περίπου 5 λεπτών, ενώ σε όσους ταξιδιώτες επιλέξουν να ελέγξουν το όχημά τους, τα Flocafe Espresso Room & Goody’s Burger House του Σ.Ε.Α. «Σείριος» προσφέρουν 20% έκπτωση, σε όλα τους τα προϊόντα. Η πρωτοβουλία Safety Pit Stop, έρχεται να εμπλουτίσει, με πρωταγωνιστή την Anytime, τη συνεργασία που ήδη έχουν αναπτύξει η INTERAMERICAN και η Νέα Οδός, στο πλαίσιο της παροχής υπηρεσιών οδικής βοήθειας σε οχήματα που ακινητοποιούνται εντός των αυτοκινητοδρόμων που λειτουργεί, συντηρεί και διαχειρίζεται η εταιρία.
redirect arrow
1 180 181 182 183 184 220

Δελτία Τύπου

Τρεις χρυσές και μία ασημένια διάκριση στα Mobile & IoT Awards 2026 για τη Νέα Οδό και την Κεντρική Οδό

17.07.26

Με τρία (3) Χρυσά και ένα (1) Ασημένιο βραβείο διακρίθηκαν η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός στα Mobile & IoT Awards 2026, που διοργανώνονται από την BOUSSIAS Communications, επιβεβαιώνοντας τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στον ψηφιακό μετασχηματισμό των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων και τη διαρκή επένδυσή τους σε καινοτόμες τεχνολογίες που ενισχύουν την οδική ασφάλεια και αναβαθμίζουν την εμπειρία των οδηγών. Οι τέσσερις διακρίσεις έρχονται να επιβεβαιώσουν μια ολοκληρωμένη στρατηγική που αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη (AI), το Internet of Things (IoT), τις mobile εφαρμογές και τα ευφυή συστήματα διαχείρισης κυκλοφορίας, δημιουργώντας ένα σύγχρονο οικοσύστημα «έξυπνων» αυτοκινητοδρόμων με μετρήσιμα οφέλη για την ασφάλεια, τη βιωσιμότητα και την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα. Οι εταιρείες απέσπασαν: • Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Transportation Apps για το MyOdos app, την πρώτη ολοκληρωμένη εφαρμογή αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα. Μέσω της καινοτόμου λειτουργίας Virtual VMS, η εφαρμογή αξιοποιεί τεχνητή νοημοσύνη, γεωεντοπισμό και δίκτυο 265 AI καμερών, παρέχοντας εξατομικευμένη ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για κρίσιμα συμβάντα και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην πρόληψη ατυχημάτων. • Χρυσό βραβείο στην κατηγορία IoT for Transport & Travel για το πρωτοποριακό σύστημα «έξυπνης» επιτήρησης και διαχείρισης κυκλοφορίας, που συνδυάζει AI κάμερες, τεχνολογίες IoT και την πλατφόρμα Lanternn by Valerann. Η λύση αποτελεί την επόμενη γενιά διαχείρισης συμβάντων στους ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους, βελτιώνοντας σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης και απόκρισης και ενισχύοντας την οδική ασφάλεια. • Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Εξειδικευμένες IoT Λύσεις σε Επιχειρηματικούς Κλάδους για το Energy Management System, το «έξυπνο» σύστημα διαχείρισης ενέργειας που επιτρέπει την απομακρυσμένη παρακολούθηση και διαχείριση εκατοντάδων ενεργειακών εγκαταστάσεων κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων, συμβάλλοντας στη βελτιστοποίηση της λειτουργίας τους, στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και στη συνολική ενίσχυση της βιωσιμότητας των υποδομών. • Ασημένιο βραβείο στην κατηγορία Mobile B2B Applications για το Virtual VMS και την πλατφόρμα Lanternn by Valerann, που αναβαθμίζουν την επιτήρηση και τη διαχείριση της κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, καθώς και για τη συνεργασία με τη Mobito, η οποία μέσω του Business Intelligence εργαλείου Road Health, αξιοποιεί δεδομένα από «έξυπνα» οχήματα για την παρακολούθηση της κατάστασης του οδοστρώματος σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας τον έγκαιρο εντοπισμό φθορών και τη βελτιστοποίηση των εργασιών συντήρησης. Αυτές οι διακρίσεις επιβεβαιώνουν τη διαρκή προσήλωση της Νέας Οδού και της Κεντρικής Οδού στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων που αξιοποιούν τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες προς όφελος της οδικής ασφάλειας, της βιώσιμης ανάπτυξης και της καθημερινής εμπειρίας χιλιάδων οδηγών, ενισχύοντας παράλληλα τη θέση τους ως σημείο αναφοράς στον ψηφιακό μετασχηματισμό των οδικών υποδομών στην Ελλάδα.
redirect arrow

4 σημαντικές διακρίσεις στα Sponsorship Awards για τη Νέα Οδό και την Κεντρική Οδό

12.06.26

Με τέσσερις σημαντικές διακρίσεις στα Sponsorship Awards, που διοργανώνονται από την BOUSSIAS Communications, ξεχώρισαν η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή στρατηγική τους σε δράσεις με κοινωνικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και αθλητικό αποτύπωμα, μέσα από μακροχρόνιες συνεργασίες.  Οι βραβεύσεις αναδεικνύουν τον διευρυμένο ρόλο των δύο εταιρειών, οι οποίες, πέρα από τη διαχείριση σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων, επενδύουν συστηματικά σε πρωτοβουλίες που ενισχύουν την κοινωνία, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη, σε συνεργασία με θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς. Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Social Purpose, Community or Charity για τη συνεργασία με φορείς όπως η Liberty Guide Dogs και η Σχολή Σκύλων-Οδηγών Τυφλών “Λάρα”, μέσα από πρωτοβουλίες που ενισχύουν ουσιαστικά την αυτονομία και την καθημερινότητα ατόμων με προβλήματα όρασης. Παράλληλα, το βραβείο αφορά την υιοθεσία και εκπαίδευση ενός σκύλου-οδηγού, ο οποίος συμβάλλει έμπρακτα στην ενίσχυση της ανεξαρτησίας των ατόμων αυτών. Κομβικό σημείο της δράσης αποτελεί  η δημιουργία και λειτουργία του Πάρκου Σκύλων στον Σ.Ε.Α. Μαλακάσας «Σείριος», ενός ειδικά διαμορφωμένου χώρου που υποστηρίζει τόσο την εκπαίδευση σκύλων-οδηγών όσο και την ασφαλή εκτόνωση σκύλων -ταξιδιωτών. Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Education & Learning για το μακροχρόνιο πρόγραμμα οδικής ασφάλειας «Ασφαλώς Ποδηλατώ», που υλοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς» και απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ασημένιο βραβείο στην κατηγορία Arts & Cultural για τη μακροχρόνια συνεργασία με το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ», όπου η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός υποστηρίζουν δράσεις που αναδεικνύουν την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά της χώρας, συνδέοντάς την με τις σύγχρονες υποδομές και τις τοπικές κοινωνίες. Οι αυτοκινητόδρομοι λειτουργούν ως «διαδρομές πολιτισμού», ενισχύοντας την εμπειρία του ταξιδιώτη, την τοπική οικονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσα από στοχευμένες πολιτιστικές παρεμβάσεις. Χάλκινο βραβείο στην κατηγορία Sports για τη στήριξη του Ράλλυ Ακρόπολις, με τη Νέα Οδό και την Κεντρική Οδό να συμμετέχουν για έκτη συνεχή χρονιά σε έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού, ως Χορηγοί Οδικής Ασφάλειας και Προστασίας του Περιβάλλοντος. Οι διακρίσεις αυτές επιβεβαιώνουν τη διαρκή δέσμευση της Νέας Οδού και της Κεντρικής Οδού σε συνεργασίες με ουσιαστικό κοινωνικό αποτύπωμα, δημιουργώντας αξία για την κοινωνία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον.
redirect arrow

Update 9 Φεβρουαρίου-Ενημέρωση σχετικά με την ολίσθηση ορύγματος στην Ιόνια Οδό στο 128,2ο χλμ. (προς Αντίρριο)

09.02.26

Κατά τη διάρκεια των προηγουμένων ημερών (6,7, και 8 Φεβρουαρίου) στην περιοχή του ορύγματος συνεχίστηκαν οι βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα το φαινόμενο της ολίσθησης να επιδεινωθεί.   Το Σαββατοκύριακο ήταν μικρότερης έντασης από τις προβλεπόμενες. Καθώς ομάδες εργασίες, μηχανήματα έργου και ομάδες γεωλόγων, μηχανικών και μελετητών είναι στο σημείο,  με βάση αυτή την νέα παύση στην εξέλιξη του φαινομένου, υλοποιήθηκαν οι παρακάτω εργασίες: Α) Ρεύμα προς Ιωάννινα: Επιχειρείται απομάκρυνση των υλικών από τον κλάδο προς Ιωάννινα. Β)Ρεύμα προς Αντίρριο: Κατασκευάστηκε ράμπα πρόσβασης μηχανημάτων στο νότιο μέτωπο του ορύγματος. Με αυτόν τρόπο τα μηχανήματα θα προσεγγίσουν τα ανώτερα επίπεδα του ορύγματος για να μπορέσουν να ξεκινήσουν εργασίες απομάκρυνσης σαθρών υλικών. Στόχος είναι να υλοποιηθεί με τη μέγιστη προσοχή, η απομάκρυνση όλων των σαθρών υλικών από το όρυγμα και να αποφορτιστεί, ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν με ασφάλεια οι ενέργειες απομάκρυνσης των υλικών και από το ρεύμα προς Αντίρριο. Αυτή τη στιγμή τα υλικά αυτά επι της ουσίας λειτουργούν ως στήριγμα του ορύγματος και τυχόν απομάκρυνσή τους θα είχε ως αποτέλεσμα επιπλέον ολίσθηση. Οι ομάδες γεωλόγων, μελετητών και μηχανικών που είναι στο σημείο, συγκεντρώνουν στοιχεία και δεδομένα για την εκπόνηση ειδικών μελετών αντιστήριξης. Για οτιδήποτε νεότερο θα σας κρατάμε ενήμερους.
redirect arrow

Update 5 Φεβρουαρίου-Ενημέρωση σχετικά με την ολίσθηση ορύγματος στην Ιόνια Οδό στο 128,2ο χλμ. (προς Αντίρριο)

05.02.26

Σε συνέχεια της ενημέρωσης περί της πορείας των εργασιών στο όρυγμα στο 128.2 χλμ. του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού, θα θέλαμε να σημειώσουμε τα εξής: Από το βράδυ της χθεσινής ημέρας  καθώς και σήμερα 5 Φεβρουαρίου στην περιοχή εκδηλώνονται βροχοπτώσεις, οι οποίες όπως είχαν επισημάνει οι γεωλόγοι και μηχανικοί που είναι στο σημείο, οδήγησαν  σε επιπλέον εξέλιξη και σαφή επιδείνωση του φαινομένου της ολίσθησης. Οι προγνώσεις  των βροχοπτώσεων ισχύουν και για αύριο. Συνεπώς και μέχρι να ολοκληρωθεί η  εξέλιξη του φαινομένου δεν είναι εφικτή η οποία εκτίμηση περί παράδοσης του τμήματος σε κυκλοφορία .   Σημειώνεται ότι εχθές 4 Φεβρουαρίου, έως ότου να ξεκινήσει και πάλι η ολίσθηση λόγω της βροχής, προχωρήσαμε σε ενέργειες απομάκρυνσης υλικών από τον κλάδο του αυτοκινητοδρόμου προς Ιωάννινα. Στόχος η δημιουργία επιπλέον χώρου χρήσης και κίνησης των μηχανήματων έργου που θα συμβάλλουν στην απομάκρυνση των υλικών. Στην περιοχή βρίσκονται ήδη μηχανήματα εκσκαφών, βαρέα οχήματα μεταφοράς υλικών και ομάδες εργασίας. Παραμένουν επί τόπου οι ομάδες μηχανικών, γεωλόγων και εξειδικευμένων μελετητών που προχωρούν σε επιπλέον αναλύσεις και οπτικές τοπογραφικές παρακολουθήσεις. Θα σας κρατάμε ενήμερους  για οτιδήποτε νεότερο.
redirect arrow

3 Φεβρουαρίου- Ενημέρωση σχετικά με την ολίσθηση ορύγματος στην Ιόνια Οδό στο 128,2ο χλμ. (προς Αντίρριο)

03.02.26

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης μας σχετικά με την αμφίπλευρη εκτροπή κυκλοφορίας στην Ιόνια Οδό από τον Α/Κ Άρτας έως τον Α/Κ Αμφιλοχίας, εξαιτίας ολίσθησης ορύγματος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής: Α) Έπειτα από εκτεταμένες βροχοπτώσεις το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή, σημειώθηκε ολίσθηση του ορύγματος που βρίσκεται στο  128,2 χλμ. του αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού  στο ρεύμα προς Αντίρριο. Η ολίσθηση ξεκίνησε περίπου 50 -100 μ. άνω του ορύγματος του έργου, εκτός ορίων του. Δε σημειώθηκε κανένα ατύχημα και για λόγους ασφαλείας τέθηκε άμεσα σε ισχύ εκτροπή κυκλοφορίας από τον Α/Κ Άρτας (141 χλμ.) έως τον Α/Κ Αμφιλοχίας (106 χλμ.), αμφίπλευρα. Β) Το όρυγμα / πρανές έχει ύψος 33 μ. με δυο αναβαθμούς. Για την ολοκλήρωση της κατασκευής του έγινε ειδική μελέτη καθώς τα εδάφη στην περιοχή το απαιτούν. Η μελέτη κατέληξε σε προτάσεις με  επιπλέον μέτρα τα οποία και υλοποιήθηκαν. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής μέτρα:  αγκύρια σε διάταξη  2.5 επί 2,5 μέτρα ώστε να είναι πυκνά και να μεγιστοποιούν την ευστάθεια, οπές με μήκος 20μ για αποστράγγιση υδάτων (βοηθούν εξτρά στην ευστάθεια), προστασία έναντι επιφανειακής διάβρωσης με γεωσυνθετικο πλέγμα σε συνδυασμό με γαλβανισμένο χαλύβδινο πλέγμα  και αναβαθμό επενδεδυμένο με στρώση σκυροδέματος. Η κλίση του ορύγματος είναι περίπου 1 προς 2. Δηλαδή είναι ένα ήπιο όρυγμα κατασκευαστικά για να έχει την καλύτερη δυνατή ευστάθεια. Γ) Η εξέλιξη του φαινομένου φάνηκε να ολοκληρώνεται χθες το απόγευμα αν και με δεδομένη την πρόγνωση περί βροχών στην περιοχή το επόμενο 4ημερο πιθανά να υπάρξει περαιτέρω ολίσθηση καθώς όπως αναφέραμε ήδη το φαινόμενο ξεκινά εκτός των ορίων του έργου μας. Δ) Ομάδα γεωτεχνικών και μηχανικών είναι στο σημείο από εχθές και σε εξέλιξη είναι οι παρακάτω ενέργειες: Δημιουργία 3D απεικόνισης της σημερινής κατάστασης με χρήση drones για μέγιστης ακρίβειας τοπογραφική αποτύπωση. Έτσι δημιουργείται ένας πλήρης χάρτης της κατάστασης σήμερα Γεωλογική αυτοψία επι τόπου και αξιολόγηση των στοιχείων που συγκεντρώνονται για σαφή αποτύπωση της στρωματογραφίας της περιοχής Επεξεργασία δεδομένων ώστε να γίνει επιλογή της ασφαλέστερής δυνατής μεθόδου απομάκρυνσης των χιλιάδων κυβικών υλικών. Ε) Παράλληλα και έως ότου ολοκληρωθεί η εξεργασία και ανάλυση των δεδομένων υλοποιούνται πρόδρομες εργασίες στο σημείο όπως: Α) Τοποθετήθηκε γεωύφασμα και στρώση άμμου στην άσφαλτο για να μην τραυματιστεί από τη λειτουργία των μηχανημάτων  έργου Β) Αφαιρέθηκαν τα στηθαία στο ρεύμα προς Ιωάννινα ώστε να είναι εξυπηρετηθεί η κυκλοφορία των μηχανημάτων έργου (μεγάλα μηχανήματων τόνων) Αν και οι προγνώσεις για βροχοπτώσεις στην περιοχή είναι πιθανό να δημιουργήσουν επιπλέον φαινόμενο ολίσθησης και να καθυστερήσουν τις εργασίες απομάκρυνσης των υλικών, θα σας κρατάμε ενήμερους για τα επόμενα βήματα.
redirect arrow
1 2 3 97