neaodos-logo
>>Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Εδώ, μπορείς να ενημερωθείς για όλα τα τελευταία νέα της Νέας Οδού, παρακολουθώντας τις πρόσφατες ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου σχετικά με την εταιρία και τις δραστηριότητές της.

Για οποιαδήποτε τυχόν απορία ή επιπλέον πληροφορία μπορείς να επικοινωνείς με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Marketing της εταιρίας είτε τηλεφωνικά καλώντας τον αριθμό 2103447300 είτε μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@neaodos.gr .

Σε περίπτωση που επιθυμείς να λαμβάνεις τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις της εταιρίας παρακαλούμε στείλε e-mail στο pressoffice@neaodos.gr αναγράφοντας στο θέμα: «προσθήκη στη λίστα» και στο σώμα του e-mail τα υπόλοιπα στοιχεία επικοινωνίας και το όνομα του οργανισμού τον οποίο εκπροσωπείς.

 

Νέα & Ανακοινώσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ανισόπεδο Κόμβο Ριτσώνας

19.04.19

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στον Ανισόπεδο Κόμβο Ριτσώνας, με σκοπό τη διενέργεια κατασκευαστικών εργασιών. Ειδικότερα, από την Παρασκευή 19 Απριλίου στις 15:00 έως και την Κυριακή 21 Απριλίου στις 12:00 θα ισχύσει αποκλεισμός της Άνω Διάβασης του κόμβου, και κατά συνέπεια της Εθνικής οδού Θήβας-Χαλκίδας από την Ανισόπεδη διάβαση με κατεύθυνση προς Αθήνα μέχρι την Ανισόπεδη διάβαση με κατεύθυνση προς Λαμία. Κατά το ανωτέρω διάστημα, τα οχήματα με κατεύθυνση προς Αθήνα και Χαλκίδα, θα εξυπηρετούνται μέσω παράκαμψης στο παράπλευρο οδικό δίκτυο και της κάτω διάβασης του αυτοκινητοδρόμου στο 73,5ο χλμ, με τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στον Ανισόπεδο Κόμβο Οινόης για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης του οδοστρώματος

16.04.19

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Απριλίου, στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Οινόης, με σκοπό τη διενέργεια εργασιών συντήρησης του οδοστρώματος. Ειδικότερα, από τις 18:00 κάθε ημέρας, έως και τις 07:00 κάθε επόμενης, θα ισχύσουν τα ακόλουθα: Την Τετάρτη 17 προς Πέμπτη 18 Απριλίου, θα εκτελεστούν εργασίες στον αριστερό παράπλευρο του Α/Κ Οινόης με κατεύθυνση προς Λαμία με παράλληλη ολική διακοπή κυκλοφορίας στη Ράμπα Εξόδου (προς Αθήνα). Κατά το ανωτέρω διάστημα, οι οδηγοί με κατεύθυνσης τον Α/Κ Οινόης, μέσω κατάλληλης προειδοποιητικής και κατευθυντήριας σήμανσης, θα ειδοποιούνται ώστε να εξέρχονται από τον προηγούμενο κόμβο (Α/Κ Σχηματαρίου), ενώ η κυκλοφορία στον παράπλευρο δίκτυο καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των εν λόγω ρυθμίσεων θα διεξάγεται με εναλλάξ στις δύο κατευθύνσεις. Τη Πέμπτη 18 προς Παρασκευή 19 Απριλίου, θα εκτελεστούν εργασίες στον αριστερό παράπλευρο του Α/Κ Οινόης με κατεύθυνση προς Αθήνα με παράλληλη ολική διακοπή κυκλοφορίας στη Ράμπα Εξόδου (προς Αθήνα). Κατά το ανωτέρω διάστημα, οι οδηγοί με κατεύθυνσης τον Α/Κ Οινόης, μέσω κατάλληλης προειδοποιητικής και κατευθυντήριας σήμανσης, θα ειδοποιούνται ώστε να εξέρχονται από τον προηγούμενο κόμβο (Α/Κ Σχηματαρίου), ενώ η κυκλοφορία στον παράπλευρο δίκτυο καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των εν λόγω ρυθμίσεων θα διεξάγεται με εναλλάξ στις δύο κατευθύνσεις. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην περιοχή Αγ. Κωνσταντίνου και Καμένων Βούρλων για την εκτέλεση εργασιών αναβάθμισης εξοπλισμού σηράγγων

12.04.19

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 15 έως και την Πέμπτη 18 Απριλίου, στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου και των Καμένων Βούρλων, με σκοπό τη διενέργεια εργασιών αναβάθμισης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των τοπικών σηράγγων. Ειδικότερα από τις από τις 08:30 έως και τις 19:30, κάθε ημέρας, θα ισχύσουν τα ακόλουθα: Τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Απριλίου, θα σημειωθεί ολική διακοπή της κίνησης των οχημάτων, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα. Κατά το ανωτέρω διάστημα, οι οδηγοί που θα κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Δυτικό Ημικόμβο Καμένων Βούρλων και μέσω της Περιφερειακής Οδού Αγ. Κωνσταντίνου - Καμένων Βούρλων και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα οδηγούνται έως τον Α/Κ Λογγού, από όπου και θα επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο. Την Τετάρτη 17 Απριλίου θα σημειωθεί ολική διακοπή της κίνησης των οχημάτων, και στις δύο κατευθύνσεις. Κατά το ανωτέρω διάστημα, οι οδηγοί που θα κινούνται με κατεύθυνση προς Λαμία, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Λογγού και μέσω της Περιφερειακής Οδού Αγ. Κωνσταντίνου - Καμένων Βούρλων και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα οδηγούνται έως τον Δυτικό Ημικόμβο Καμένων Βούρλων, από όπου και θα επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο. Αντίστοιχα οι οδηγοί που θα κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Δυτικό Ημικόμβο Καμένων Βούρλων και μέσω της Περιφερειακής Οδού Αγ. Κωνσταντίνου - Καμένων Βούρλων και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα οδηγούνται έως τον Α/Κ Λογγού, από όπου και θα επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο. Τέλος την Πέμπτη 18 Απριλίου θα σημειωθεί ολική διακοπή της κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία. Κατά το ανωτέρω διάστημα, οι οδηγοί που θα κινούνται προς Λαμία, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Λογγού και μέσω της Περιφερειακής Οδού Αγ. Κωνσταντίνου - Καμένων Βούρλων και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα οδηγούνται έως τον Δυτικό Ημικόμβο Καμένων Βούρλων, από όπου και θα επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση.
redirect arrow

Ιόνια Οδός: Διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα Αντίρριο – Γαβρολίμνη

09.04.19

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Ιόνια Οδό και συγκεκριμένα στο τμήμα Αντίρριο – Γαβρολίμνη, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών στο δίκτυο ηλεκτρισμού υψηλής τάσης. Ειδικότερα, την Τετάρτη 10 Απριλίου από τις 08:00 έως τις 14:00, θα ισχύσει ολική διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα, στο τμήμα μεταξύ του Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Αντιρρίου με κατεύθυνση προς Ιωάννινα και του Α/Κ Γαβρολίμνης με κατεύθυνση προς Αντίρριο. Κατά το ανωτέρω διάστημα, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Ιωάννινα, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Αντίρριου και μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα επανεισάγονται σε αυτόν μέσω του Α/Κ Γαβρολίμνης. Αντιστοίχως, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Αντίρριο, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Γαβρολίμνης και μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα επανεισάγονται σε αυτόν μέσω του Αντίρριου. Τέλος να επισημάνουμε πως καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των παραπάνωρυθμίσεων, ο μετωπικός σταθμός διοδίων της Κλόκοβας θα βρίσκεται εκτός λειτουργίας, ενώ οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων Γαβρολίμνης θα λειτουργούν κανονικά, χρεώνοντας πλήρως αναλογικά τους οδηγούς για τη χρήση του τμήματος Α/Κ Νότιος Αγρινίου - Α/Κ Γαβρολίμνης, τμήμα το οποίο είτε θα έχουν διανύσει (οι κινούμενοι προς Αντίρριο) είτε πρόκειται να διανύσουν (οι κινούμενοι προς Ιωάννινα). Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους Ανισόπεδους Κόμβους Οινοφύτων και Οινόης

02.04.19

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στους Ανισόπεδους Κόμβους (Α/Κ) Οινοφύτων και Οινόης, λόγω εκτέλεσης ασφαλτικών εργασιών το παράπλευρο αυτών οδικό δίκτυο. Ειδικότερα, από την Τρίτη 2 Απριλίου στις 18:00 έως την Τετάρτη 3 Απριλίου στις 07:00 θα πραγματοποιηθούν ασφαλτικές εργασίες στη συμβολή του αριστερού παράπλευρου (στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία) με την κάθετη οδό του Α/Κ Οινοφύτων. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα ισχύσει εκ περιτροπής διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του αριστερού παράπλευρου (εναλλάξ κυκλοφορία των δύο κατευθύνσεων σε ένα ρεύμα κυκλοφορίας με τη χρήση σημαιοφόρων) με παράλληλο αποκλεισμό της κάθετης Οδού και της κάτω Διάβασης του Α/Κ Οινοφύτων. Η κίνηση των οχημάτων στο παράπλευρο δίκτυο, θα πραγματοποιείται με τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων από τις πλησιέστερες εναλλακτικές κάτω διαβάσεις στο 59,8ο 54,5ο χλμ. Τέλος, την Τετάρτη 3 Απριλίου στις 18:00 έως την Πέμπτη 4 Απριλίου στις 07:00 θα πραγματοποιηθούν ασφαλτικές εργασίες στην κάθετη οδό - κάτω Διάβαση του Α/Κ Οινόης (62,9ο χλμ.). Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα σημειωθεί πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην κάθετη οδό - κάτω διάβαση του κόμβου Οινόης, με την κίνηση των οχημάτων στο παράπλευρο δίκτυο να πραγματοποιείται με τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων από τις πλησιέστερες εναλλακτικές κάτω διαβάσεις στο 61,7ο και 65,3ο χλμ. Σημειώνεται πως τα οχήματα που θα κινούνται επί του κυρίως άξονα δε θα επηρεαστούν από τις εν λόγω ρυθμίσεις. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow
1 168 169 170 171 172 206

Δελτία Τύπου

Update 9 Φεβρουαρίου-Ενημέρωση σχετικά με την ολίσθηση ορύγματος στην Ιόνια Οδό στο 128,2ο χλμ. (προς Αντίρριο)

09.02.26

Κατά τη διάρκεια των προηγουμένων ημερών (6,7, και 8 Φεβρουαρίου) στην περιοχή του ορύγματος συνεχίστηκαν οι βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα το φαινόμενο της ολίσθησης να επιδεινωθεί.   Το Σαββατοκύριακο ήταν μικρότερης έντασης από τις προβλεπόμενες. Καθώς ομάδες εργασίες, μηχανήματα έργου και ομάδες γεωλόγων, μηχανικών και μελετητών είναι στο σημείο,  με βάση αυτή την νέα παύση στην εξέλιξη του φαινομένου, υλοποιήθηκαν οι παρακάτω εργασίες: Α) Ρεύμα προς Ιωάννινα: Επιχειρείται απομάκρυνση των υλικών από τον κλάδο προς Ιωάννινα. Β)Ρεύμα προς Αντίρριο: Κατασκευάστηκε ράμπα πρόσβασης μηχανημάτων στο νότιο μέτωπο του ορύγματος. Με αυτόν τρόπο τα μηχανήματα θα προσεγγίσουν τα ανώτερα επίπεδα του ορύγματος για να μπορέσουν να ξεκινήσουν εργασίες απομάκρυνσης σαθρών υλικών. Στόχος είναι να υλοποιηθεί με τη μέγιστη προσοχή, η απομάκρυνση όλων των σαθρών υλικών από το όρυγμα και να αποφορτιστεί, ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν με ασφάλεια οι ενέργειες απομάκρυνσης των υλικών και από το ρεύμα προς Αντίρριο. Αυτή τη στιγμή τα υλικά αυτά επι της ουσίας λειτουργούν ως στήριγμα του ορύγματος και τυχόν απομάκρυνσή τους θα είχε ως αποτέλεσμα επιπλέον ολίσθηση. Οι ομάδες γεωλόγων, μελετητών και μηχανικών που είναι στο σημείο, συγκεντρώνουν στοιχεία και δεδομένα για την εκπόνηση ειδικών μελετών αντιστήριξης. Για οτιδήποτε νεότερο θα σας κρατάμε ενήμερους.
redirect arrow

Update 5 Φεβρουαρίου-Ενημέρωση σχετικά με την ολίσθηση ορύγματος στην Ιόνια Οδό στο 128,2ο χλμ. (προς Αντίρριο)

05.02.26

Σε συνέχεια της ενημέρωσης περί της πορείας των εργασιών στο όρυγμα στο 128.2 χλμ. του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού, θα θέλαμε να σημειώσουμε τα εξής: Από το βράδυ της χθεσινής ημέρας  καθώς και σήμερα 5 Φεβρουαρίου στην περιοχή εκδηλώνονται βροχοπτώσεις, οι οποίες όπως είχαν επισημάνει οι γεωλόγοι και μηχανικοί που είναι στο σημείο, οδήγησαν  σε επιπλέον εξέλιξη και σαφή επιδείνωση του φαινομένου της ολίσθησης. Οι προγνώσεις  των βροχοπτώσεων ισχύουν και για αύριο. Συνεπώς και μέχρι να ολοκληρωθεί η  εξέλιξη του φαινομένου δεν είναι εφικτή η οποία εκτίμηση περί παράδοσης του τμήματος σε κυκλοφορία .   Σημειώνεται ότι εχθές 4 Φεβρουαρίου, έως ότου να ξεκινήσει και πάλι η ολίσθηση λόγω της βροχής, προχωρήσαμε σε ενέργειες απομάκρυνσης υλικών από τον κλάδο του αυτοκινητοδρόμου προς Ιωάννινα. Στόχος η δημιουργία επιπλέον χώρου χρήσης και κίνησης των μηχανήματων έργου που θα συμβάλλουν στην απομάκρυνση των υλικών. Στην περιοχή βρίσκονται ήδη μηχανήματα εκσκαφών, βαρέα οχήματα μεταφοράς υλικών και ομάδες εργασίας. Παραμένουν επί τόπου οι ομάδες μηχανικών, γεωλόγων και εξειδικευμένων μελετητών που προχωρούν σε επιπλέον αναλύσεις και οπτικές τοπογραφικές παρακολουθήσεις. Θα σας κρατάμε ενήμερους  για οτιδήποτε νεότερο.
redirect arrow

3 Φεβρουαρίου- Ενημέρωση σχετικά με την ολίσθηση ορύγματος στην Ιόνια Οδό στο 128,2ο χλμ. (προς Αντίρριο)

03.02.26

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης μας σχετικά με την αμφίπλευρη εκτροπή κυκλοφορίας στην Ιόνια Οδό από τον Α/Κ Άρτας έως τον Α/Κ Αμφιλοχίας, εξαιτίας ολίσθησης ορύγματος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής: Α) Έπειτα από εκτεταμένες βροχοπτώσεις το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή, σημειώθηκε ολίσθηση του ορύγματος που βρίσκεται στο  128,2 χλμ. του αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού  στο ρεύμα προς Αντίρριο. Η ολίσθηση ξεκίνησε περίπου 50 -100 μ. άνω του ορύγματος του έργου, εκτός ορίων του. Δε σημειώθηκε κανένα ατύχημα και για λόγους ασφαλείας τέθηκε άμεσα σε ισχύ εκτροπή κυκλοφορίας από τον Α/Κ Άρτας (141 χλμ.) έως τον Α/Κ Αμφιλοχίας (106 χλμ.), αμφίπλευρα. Β) Το όρυγμα / πρανές έχει ύψος 33 μ. με δυο αναβαθμούς. Για την ολοκλήρωση της κατασκευής του έγινε ειδική μελέτη καθώς τα εδάφη στην περιοχή το απαιτούν. Η μελέτη κατέληξε σε προτάσεις με  επιπλέον μέτρα τα οποία και υλοποιήθηκαν. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής μέτρα:  αγκύρια σε διάταξη  2.5 επί 2,5 μέτρα ώστε να είναι πυκνά και να μεγιστοποιούν την ευστάθεια, οπές με μήκος 20μ για αποστράγγιση υδάτων (βοηθούν εξτρά στην ευστάθεια), προστασία έναντι επιφανειακής διάβρωσης με γεωσυνθετικο πλέγμα σε συνδυασμό με γαλβανισμένο χαλύβδινο πλέγμα  και αναβαθμό επενδεδυμένο με στρώση σκυροδέματος. Η κλίση του ορύγματος είναι περίπου 1 προς 2. Δηλαδή είναι ένα ήπιο όρυγμα κατασκευαστικά για να έχει την καλύτερη δυνατή ευστάθεια. Γ) Η εξέλιξη του φαινομένου φάνηκε να ολοκληρώνεται χθες το απόγευμα αν και με δεδομένη την πρόγνωση περί βροχών στην περιοχή το επόμενο 4ημερο πιθανά να υπάρξει περαιτέρω ολίσθηση καθώς όπως αναφέραμε ήδη το φαινόμενο ξεκινά εκτός των ορίων του έργου μας. Δ) Ομάδα γεωτεχνικών και μηχανικών είναι στο σημείο από εχθές και σε εξέλιξη είναι οι παρακάτω ενέργειες: Δημιουργία 3D απεικόνισης της σημερινής κατάστασης με χρήση drones για μέγιστης ακρίβειας τοπογραφική αποτύπωση. Έτσι δημιουργείται ένας πλήρης χάρτης της κατάστασης σήμερα Γεωλογική αυτοψία επι τόπου και αξιολόγηση των στοιχείων που συγκεντρώνονται για σαφή αποτύπωση της στρωματογραφίας της περιοχής Επεξεργασία δεδομένων ώστε να γίνει επιλογή της ασφαλέστερής δυνατής μεθόδου απομάκρυνσης των χιλιάδων κυβικών υλικών. Ε) Παράλληλα και έως ότου ολοκληρωθεί η εξεργασία και ανάλυση των δεδομένων υλοποιούνται πρόδρομες εργασίες στο σημείο όπως: Α) Τοποθετήθηκε γεωύφασμα και στρώση άμμου στην άσφαλτο για να μην τραυματιστεί από τη λειτουργία των μηχανημάτων  έργου Β) Αφαιρέθηκαν τα στηθαία στο ρεύμα προς Ιωάννινα ώστε να είναι εξυπηρετηθεί η κυκλοφορία των μηχανημάτων έργου (μεγάλα μηχανήματων τόνων) Αν και οι προγνώσεις για βροχοπτώσεις στην περιοχή είναι πιθανό να δημιουργήσουν επιπλέον φαινόμενο ολίσθησης και να καθυστερήσουν τις εργασίες απομάκρυνσης των υλικών, θα σας κρατάμε ενήμερους για τα επόμενα βήματα.
redirect arrow

Τριπλή διάκριση για τη Νέα Οδό και την Κεντρική Οδό στα AI & Data Awards

29.01.26

Τρία σημαντικά βραβεία, ένα Χρυσό και δύο Ασημένια, απέσπασαν η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός στα AI & Data Awards, που διοργανώνονται από την Boussias Events, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική τους δέσμευση στην καινοτομία και την αξιοποίηση τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας. Οι διακρίσεις αφορούν ένα σύνολο καινοτόμων έργων που υλοποιούνται στους αυτοκινητοδρόμους ευθύνης της Νέας Οδού και της Κεντρικής Οδού: AI κάμερες ανίχνευσης συμβάντων στους κόμβους των αυτοκινητοδρόμων, οι οποίες αξιοποιούν Τεχνητή Νοημοσύνη για την άμεση αναγνώριση κρίσιμων συμβάντων, όπως η είσοδος ζώων και πεζών στον αυτοκινητόδρομο και αντίθετη κίνηση οχημάτων, ενισχύοντας την πρόληψη ατυχημάτων. To συγκεκριμένο έργο έχει διακριθεί με χρυσό βραβείο από τη Διεθνή Οδική Ομοσπονδία (IRF) Συνεργασία με την εταιρεία Mobito για τη real-time παρακολούθηση της κατάστασης του οδοστρώματος, μέσω του εργαλείου Business Intelligence Road Health, το οποίο αποτυπώνει αναλυτικά και σε πραγματικό χρόνο την ποιότητα του οδοστρώματος, επιτρέποντάς μας να πραγματοποιούμε άμεσες και στοχευμένες παρεμβάσεις συντήρησης. Δορυφορική παρακολούθηση της γέφυρας Τσαγκαρόπουλου στην Ιόνια Οδό, με χρήση τεχνολογίας InSAR σε συνεργασία με την SkyGeo, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος επιθεωρήσεων τεχνικών έργων και επιτρέπει την έγκαιρη ανίχνευση δομικών μεταβολών, ενισχύοντας παράλληλα την ασφάλεια και την αξιοπιστία της γέφυρας. Τα παραπάνω έργα διακρίθηκαν στις κατηγορίες:   Χρυσό Βραβείο – Best Use of Generative AI Ασημένια Βραβεία– Best in Transportation & Logistics & Best Application of AI/Data for Social Impact Οι βραβεύσεις αυτές αναδεικνύουν τη σταθερή δέσμευση της Νέας Οδού και της Κεντρικής Οδού στην καινοτομία και την τεχνολογία, με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής, την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και τη συνεχή βελτίωση των υποδομών για το όφελος της κοινωνίας.
redirect arrow

Διπλή διάκριση για τη Νέα Οδό και την Κεντρική Οδό στα Hellenic Responsible Business Awards 2025

16.10.25

Η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός διακρίθηκαν για ακόμη μία χρονιά στα Hellenic Responsible Business Awards, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή τους για υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, καινοτομία και ουσιαστική συνεισφορά στην κοινωνία και τις τοπικές κοινότητες. Οι δύο εταιρίες απέσπασαν: Χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Ταξίδι, Μεταφορές» για τις «Διαδρομές».Οι «Διαδρομές» είναι το πρώτο microsite πανευρωπαϊκού επιπέδου που δημιουργήθηκε από τη Νέα Οδό και την Κεντρική Οδό, στην Ελλάδα, για την Ελλάδα και δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα να ανακαλύψει μοναδικούς θησαυρούς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του. Με μήνυμα «Ζούμε σε μια χώρα γεμάτη θησαυρούς. Ας τους ανακαλύψουμε παρέα!» αποτυπώνεται πλήρως η φιλοσοφία των εταιρειών για υπεύθυνη, βιώσιμη και εμπλουτισμένη ταξιδιωτική εμπειρία. Χάλκινο βραβείο στην κατηγορία «Ενέργειες για την Κοινωνία» απέσπασαν οι εταιρείες για τις δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας που υλοποιούν, με επίκεντρο την Οδική Ασφάλεια, την Πολιτιστική Ανάδειξη και την Εκπαίδευση των παιδιών. Αναλυτικότερα, οι πρωτοβουλίες αυτές περιλαμβάνουν: την εγκατάσταση ΑΙ καμερών στους κόμβους των αυτοκινητοδρόμων ευθύνης τους, τη μακροχρόνια συνεργασία με το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ», καθώς και τη στρατηγική συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.Α.Σ.), στο πλαίσιο της οποίας από το 2015 υλοποιείται το πρόγραμμα «Ασφαλώς Ποδηλατώ» για μαθητές Δημοτικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2022 δημιουργήθηκε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής «Σείριος» στον ΣΕΑ Μαλακάσας – ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος που προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα βιωματικής εκπαίδευσης στη σωστή οδική συμπεριφορά. Οι δύο εταιρείες συνεχίζουν με συνέπεια και όραμα να επενδύουν στην οδική ασφάλεια, την καινοτομία και την κοινωνική συνεισφορά, αποδεικνύοντας ότι οι αυτοκινητόδρομοι μπορεί να συνυπάρχουν αρμονικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ευημερία των τοπικών κοινωνιών. Με δράσεις που εμπνέουν, έργα που αφήνουν ουσιαστικό αποτύπωμα και συνεργασίες που ενισχύουν την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός συνεχίζουν το ταξίδι τους προς ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον για όλους.
redirect arrow
1 2 3 97