neaodos-logo
>>Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Εδώ, μπορείς να ενημερωθείς για όλα τα τελευταία νέα της Νέας Οδού, παρακολουθώντας τις πρόσφατες ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου σχετικά με την εταιρία και τις δραστηριότητές της.

Για οποιαδήποτε τυχόν απορία ή επιπλέον πληροφορία μπορείς να επικοινωνείς με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Marketing της εταιρίας είτε τηλεφωνικά καλώντας τον αριθμό 2103447300 είτε μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@neaodos.gr .

Σε περίπτωση που επιθυμείς να λαμβάνεις τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις της εταιρίας παρακαλούμε στείλε e-mail στο pressoffice@neaodos.gr αναγράφοντας στο θέμα: «προσθήκη στη λίστα» και στο σώμα του e-mail τα υπόλοιπα στοιχεία επικοινωνίας και το όνομα του οργανισμού τον οποίο εκπροσωπείς.

 

Νέα & Ανακοινώσεις

(17:00) Νέα Οδός: Διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Λαμία στα διόδια των Αφιδνών και στο ρεύμα προς Αθήνα πριν τα Οινόφυτα

30.12.19

Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς, ότι έπειτα από σχετικές αποφάσεις των αστυνομικών διευθύνσεων, λόγω της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων στις περιοχές Μαλακάσας, Υλικής & Μαρτίνου και με στόχο την ασφάλεια των πολιτών, διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Λαμία στα διόδια των Αφιδνών και στο ρεύμα προς Αθήνα πριν τα Οινόφυτα. Ειδικά για το ρεύμα προς Λαμία και την τεχνητή ανάσχεση στις Αφίδνες, οι οδηγοί μπορούν ακολουθώντας τις υποδείξεις της Τροχαίας να αναστρέψουν στο ρεύμα προς Αθήνα. Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις έως τη λήξη των φαινομένων. Θα υπάρχει διαρκής ανανέωση των ενημερώσεων ανάλογα με την πορεία των καιρικών φαινομένων.
redirect arrow

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα από Σάββατο 28/12 έως Δευτέρα 30/12

27.12.19

Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με ισχύ από το βράδυ του Σαββάτου 28/12 μέχρι τη Δευτέρα 30/12, προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ανατολικής και νότιας χώρας. Το σχετικό αναλυτικό Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης μπορείτε να το βρείτεεδώ. Η Νέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων. Συνιστούμε στους οδηγούς να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των εντόνων φαινομένων, ενώ αν πρέπει να ταξιδέψουν: Να ενημερωθούν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας τηνΤηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατώντης εταιρίας. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για το τμήμα τουαυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. (Μεταμόρφωση Αττικής – Σκάρφεια Φθιώτιδας) μπορούν να καλούν στο22950 26900. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για τηνΙόνια Οδό(Αντίρριο – Ιωάννινα) μπορούν να καλούν στο2641 306 306(καθημερινά και Σάββατο από τις 08:00 έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00). Να έχουν στο όχημά τουςαντιολισθητικές αλυσίδεςκαι να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησής τους. Να διαθέτουνεπαρκή ποσότητα καυσίμουστο ρεζερβουάρ του οχήματός τους. Να ακολουθούνπιστά τις οδηγίες της Τροχαίας. Σε περίπτωσηέκτακτης ανάγκηςνα καλούν το1075 Σχετικά με τις αντιολισθητικές αλυσίδες υπενθυμίζουμε ότι: Οι αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς. Η ταχύτητά με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30 χλμ. / ώρα. Οι αλυσίδες είναι σωστά τοποθετημένες όταν δείχνουν και είναι τεντωμένες. Επισημαίνουμεότι η οδήγηση και η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) είναι επικίνδυνη για τον οδηγό και το όχημά του. Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Αναλυτικές συμβουλές οδικής ασφάλειας, μπορείτε να δείτε καιεδώ. Τέλος, αναλυτικές πληροφορίες για τους Χώρους Προσωρινής Στάθμευσης και τους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών μπορείτε να βρείτε εδώ.  
redirect arrow

Νέα οδός: Τιμαριθμική προσαρμογή διοδίων τελών 2020

18.12.19

Η «Νέα Οδός Α.Ε.», ανακοινώνει ότι από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 8 προς Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020 (ώρα 00:01), θα πραγματοποιηθεί η ετήσια τιμαριθμική προσαρμογή διοδίων τελών. Τα νέα τέλη παρουσιάζονται αναλυτικά ανά αυτοκινητόδρομο, σταθμό διοδίων και κατηγορία οχήματος στους παρακάτω πίνακες. Με κόκκινο χρώμα παρουσιάζονται οι τιμές που έχουν μειώσεις της τάξεως των 0.05€ και με μαύρο χρώμα παρουσιάζονται οι τιμές που παραμένουν αμετάβλητες σε σύγκριση με το 2019. Αυτοκινητόδρομος Α.Θ.Ε(Μεταμόρφωση Αττικής – Σκάρφεια Φθιώτιδας) Κατηγορία 1 Κατηγορία 2 Κατηγορία 3 Κατηγορία 4 Σταθμός Διοδίων 2019 2020 2019 2020 2019 2020 2019 2020 Μετωπικός Αφιδνών 2.3 € 2.3 € 3.3 € 3.3 € 8.3€ 8.3 € 11.65€ 11.65 € Πλευρικός Καπανδριτίου 1.4 € 1.4 € 2€ 2 € 5.05€ 5.05€ 7.05€ 7.05€ Πλευρικός Μαλακάσας 1 € 1 € 1.4€ 1.4 € 3.6€ 3.6 € 5 € 5 € Πλευρικών Οινοφύτων 0.45 € 0.45 € 0.65€ 0.65 € 1.70€ 1.7 € 2.35€ 2.35 € Μετωπικός Θήβας 2.7 € 2.7 € 3.85€ 3.85 € 9.7€ 9.70€ 13.6€ 13.60€ Πλευρικός Θήβας 1.05 € 1.05 € 1.5€ 1.50€ 3.85€ 3.85 € 5.4€ 5.4 € Μετωπικός Τραγάνας 2.7€ 2.7 € 3.85€ 3.85 € 9.7€ 9.65 € 13.55€ 13.55 € Πλευρικός Τραγάνας 2.15€ 2.15 € 3.1 € 3.1 € 7.75€ 7.75 € 10.9€ 10.9 €   Αυτοκινητόδρομος Ιόνια Οδός(Αντίρριο – Ιωάννινα) Κατηγορία 1 Κατηγορία 2 Κατηγορία 3 Κατηγορία 4 Σταθμός Διοδίων 2019 2020 2019 2020 2019 2020 2019 2020 Μετωπικός Κλόκοβας 2.1€ 2.1 € 3 € 3 € 7,6 € 7.6 € 10,65 € 10.6 € Πλευρικός Γαβρολίμνης 1.5€ 1.5 € 2.15€ 2.15 € 5.35 € 5.35 € 7.5 € 7.5 € Πλευρικός Μεσολογγίου 0.85€ 0.85 € 1.25 € 1.25 € 3.2 € 3.2 € 4.45 € 4.45 € Μετωπικός Αγγελοκάστρου 2.5€ 2.5 € 3.55€ 3.55 € 8.95€ 8.9 € 12.50 € 12.5 € Πλευρικός Κουβαρά 1.15€ 1.15 € 1.65€ 1.65 € 4.15€ 4.15 € 5.80€ 5.8 € Μετωπικός Μενιδίου 2.1€ 2.1 € 3€ 3 € 7.6 € 7.6 € 10.65 € 10.65 € Πλευρικός Άρτας 0.5€ 0.5 € 0.75€ 0.75 € 1.95 € 1.9 € 2.7 € 2.7 € Πλευρικός Γοργόμυλου 0.7€ 0.7 € 1€ 1 € 2.55 € 2.55 € 3.6€ 3.6 € Μετωπικός Τερόβου 2.2€ 2.2 € 3.15€ 3.1 € 7.85 € 7.85 € 11€ 11 € Υπενθυμίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν, οδηγός που πληρώνει διόδιο τέλος σε μετωπικό σταθμό να πληρώσει ξανά σε πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης, στο ίδιο ταξίδι. Αντιστοίχως, σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν οδηγός που πληρώνει διόδιο τέλος σε πλευρικό σταθμό να πληρώσει και σε μετωπικό ή άλλον πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης, στο ίδιο ταξίδι. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι όλοι οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τους αυτοκινητοδρόμους που λειτουργεί, συντηρεί και διαχειρίζεται η Νέα Οδός μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν τον πομποδέκτη Fast Pass για γρήγορες και άνετες ηλεκτρονικές διελεύσεις. Το Fast Pass στο πλαίσιο συνεργασίας με την Κεντρική Οδό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στους σταθμούς διοδίων στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε από Σκάρφεια Φθιώτιδας έως και Ράχες Φθιώτιδας.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ανισόπεδο Κόμβο Λιβανατών

10.12.19

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Λιβανατών, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης του οδοστρώματος. Ειδικότερα, από την Τετάρτη 11 έως τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου θα ισχύσει πλήρης αποκλεισμός του κλάδου εισόδου προς τον αυτοκινητόδρομο του Α/Κ Λιβανατών στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία. Κατά το εν λόγω διάστημα, οι οδηγοί που επιθυμούν να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο μέσω του Α/κ Λιβανατών με κατεύθυνση προς Λαμία, θα κατευθύνονται μέσω κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων έως τον επόμενο Ανισόπεδο κόμβο (Αρκίτσας) από όπου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση.
redirect arrow
1 160 161 162 163 164 206

Δελτία Τύπου

Ιόνια Οδός: Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στον Ανισόπεδο Κόμβο Εγνατίας

05.04.21

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Ιόνια Οδό και πιο συγκεκριμένα στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Εγνατίας, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών συντήρησης ιστών οδοφωτισμου. Ειδικότερα, τη Τρίτη 6 Απριλίου, από τις 08:00 έως τις 20:00, θα ισχύσει αποκλεισμός στους κλάδους εισόδου του Α/Κ Εγνατίας στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αντίρριο. Κατά το ανωτέρω διάστημα, οι οδηγοί που επιθυμούν να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο από τον Α/Κ Εγνατίας με κατεύθυνση προς Αντίρριο, θα ειδοποιούνται έγκαιρα μέσω κατάλληλων προειδοποιητικών και κατευθυντήριων προσωρινών σημάνσεων, προκειμένου να κατευθυνθούν μέσω παράπλευρου οδικού δικτύου στον Α/Κ Αυγού από όπου θα εισάγονται εκ νέου στον αυτοκινητόδρομο. Τέλος, σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια ισχύος των ως άνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα ισχύσει και αναπροσαρμογή της τιμής των διοδίων τελών του Μετωπικού Σταθμού Τερόβου, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αντίρριο, με τους οδηγούς να χρεώνονται μόνο για τη χρήση του τμήματος που πρόκειται να διανύσουν. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις σε Μαλακάσα και Καπανδρίτι

05.04.21

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διαρκείας θα ισχύσουν στον Αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στο ύψος της Μαλακάσας και του Καπανδριτίου (37,3ο χλμ -47,8ο χλμ), με σκοπό την εκτέλεση ασφαλτικών εργασιών. Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 5 Απριλίου έως και τη Τρίτη 1 Ιουνίου, θα ισχύσουν οι ακόλουθες φάσεις κυκλοφοριακών ρυθμίσεων: Α’ Φάση: Πλήρης αποκλεισμός της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία, καθ’ όλο το 24ωρο, καθώς και της μεσαίας λωρίδας κυκλοφορίας από τις 10:00 έως τις 21:00. Η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται κανονικά από την εναπομείνασα δεξιά λωρίδα. B’ Φάση: Πλήρης αποκλεισμός της αριστερής και μεσαίας λωρίδας κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία, από τις 18:00 έως 06:00 της επόμενης ημέρας με την κίνηση των οχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο να διεξάγεται από την εναπομείνασα δεξιά λωρίδα Σημειώνεται ότι το διάστημα 29 Απριλίου έως 5 Μαΐου δε θα εκτελεστούν εργασίες. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση.
redirect arrow

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

22.03.21

ΗΝέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι σύμφωνα μετη Γενική ΠρόγνωσητηςΕθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για τη Δευτέρα (22/3/2021) και την Τρίτη (23/03/2021) , προβλέπεται κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους βροχές και χιονοπτώσεις θ κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νοτιοδυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Τη σχετική αναλυτική Πρόγνωση μπορείτε να τη βρείτεεδώ. ΗΝέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων. Συνιστούμε στους οδηγούς λόγω της σφοδρότητας των φαινομένων να κινηθούν μόνο εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο και να μεριμνήσουν για τα παρακάτω: Να ενημερωθούν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρίας. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για το τμήμα τουαυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε.(Μεταμόρφωση Αττικής – Σκάρφεια Φθιώτιδας) μπορούν να καλούν στο22950 26900. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για τηνΙόνια Οδό(Αντίρριο – Ιωάννινα) μπορούν να καλούν στο2641 306 306(καθημερινά και Σάββατο από τις 08:00 έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00). Να διαθέτουνεπαρκή ποσότητα καυσίμουστο ρεζερβουάρ του οχήματός τους. Να τηρούν αυστηρά τις αποστάσεις ασφαλείας από τα εκχιονιστικά μηχανήματα και μην τα προσπερνούν, παρακωλύοντας το έργο τους. Σε περίπτωσηέκτακτης ανάγκηςνα καλούν το1075. Επισημαίνουμε ότι η οδήγηση και η στάση στηΛωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ)είναι επικίνδυνη για τον οδηγό και το όχημά του. Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Και ειδικά σε περιπτώσεις χιονοπτώσεων, δυσχεραίνει σημαντικά το έργο των εκχιονιστικών μηχανημάτων καθώς και των οχημάτων όλων των αρμόδιων φορέων. Αναλυτικές συμβουλές οδικής ασφάλειας «παντός καιρού» , μπορείτε να δείτεεδώ και εδώ.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στον Ανισόπεδο Κόμβο Μαλακάσας

17.03.21

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Μαλακάσας, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών συντήρησης οδοστρώματος. Ειδικότερα, από την Πέμπτη 18 έως την Παρασκευή 19 Μαρτίου, από τις 19:00 έως τις 07:00 της επομένης, θα ισχύσει πλήρης αποκλεισμός της κάτω διάβασης του κόμβου με την κυκλοφορία να διεξάγεται με την χρήση κατάλληλων προειδοποιητικών και κατευθυντήριων σημάνσεων, από την πλησιέστερη εναλλακτική κάτω διάβαση στο 46ο χλμ. Παράλληλα, θα ισχύσει εκ περιτροπής διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του δεξιού παράπλευρου (εναλλάξ κυκλοφορία των δύο κατευθύνσεων σε ένα ρεύμα κυκλοφορίας με τη χρήση σηματωρών). Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση.
redirect arrow

Ιόνια Οδός: Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στο τμήμα Αβγό – Εγνατία

08.03.21

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Ιόνια Οδό και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα μεταξύ του Ανισόπεδου Κόμβο (Α/Κ) Αβγού και του Α/Κ Εγνατίας, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών συντήρησης ιστών οδοφωτισμου. Ειδικότερα, τη Τρίτη 9 Μαρτίου, από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου, θα ισχύσει ολική διακοπή κυκλοφορίας, στο εν λόγω τμήμα, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Ιωάννινα. Κατά το ανωτέρω διάστημα, όσοι οδηγοί κινούνται επί της Ιόνιας Οδού με κατεύθυνση προς Ιωάννινα, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Αβγού και, μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού (Π.Ε.Ο), και τη χρήση κατάλληλων πληροφοριακών πινακίδων θα συνεχίζουν το ταξίδι τους προς τον προορισμό της επιλογής τους. Τέλος, σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια ισχύος των ως άνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα ισχύσει και αναπροσαρμογή της τιμής των διοδίων τελών του Μετωπικού Σταθμού Τερόβου, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Ιωάννινα, με τους οδηγούς να χρεώνονται μόνο για τη χρήση του τμήματος που πρόκειται να διανύσουν. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση.
redirect arrow
1 48 49 50 51 52 97