neaodos-logo
>>Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Εδώ, μπορείς να ενημερωθείς για όλα τα τελευταία νέα της Νέας Οδού, παρακολουθώντας τις πρόσφατες ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου σχετικά με την εταιρία και τις δραστηριότητές της.

Για οποιαδήποτε τυχόν απορία ή επιπλέον πληροφορία μπορείς να επικοινωνείς με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Marketing της εταιρίας είτε τηλεφωνικά καλώντας τον αριθμό 2103447300 είτε μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@neaodos.gr .

Σε περίπτωση που επιθυμείς να λαμβάνεις τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις της εταιρίας παρακαλούμε στείλε e-mail στο pressoffice@neaodos.gr αναγράφοντας στο θέμα: «προσθήκη στη λίστα» και στο σώμα του e-mail τα υπόλοιπα στοιχεία επικοινωνίας και το όνομα του οργανισμού τον οποίο εκπροσωπείς.

 

Νέα & Ανακοινώσεις

Ιόνια Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ανισόπεδο Κόμβο Φιλιππιάδας

30.10.20

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Ιόνια Οδό και συγκεκριμένα στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Φιλιππιάδας, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών συντήρησης των ιστών οδοφωτισμού του εν λόγω κόμβου. Ειδικότερα, την Τρίτη 3 Νοεμβρίου από τις 08:00 έως τις 18:00 θα ισχύσει αποκλεισμός του κλάδου εξόδου του κόμβου από τον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Φιλλιπιάδα, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Ιωάννινα. Κατά το ανωτέρω διάστημα, όσοι οδηγοί επιθυμούν να ειξέλθουν του αυτοκινητοδρόμου με κατεύθυνση προς Φιλιππιάδα, με τη χρήση κατάλληλων προειδοποιητικών σημάνσεων θα ενημερώνονται έγκαιρα, προκειμένου να εξύθουν από τον προηγούμενο κόμβο (Α/Κ Άρτας) και μέσω της Παλαιάς εθνικής Οδού και τη χρήση κατευθυντήριων σημάνσεων, να οδηγούνται έως την πόλη της Φιλιππιάδας. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Νέα Οδός: Με το Fast Pass, ταξιδεύεις σε όλη τη χώρα!

27.10.20

Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, ανανεώνεται η υπηρεσία διαλειτουργικότητας Greek Interoperable Tolling Systems (GRITS) και όλοι οι συνδρομητές Fast Pass, δίχως να απαιτείται να προβούν σε οποιαδήποτε πρόσθετη ενέργεια, θα μπορούν να πραγματοποιούν τις ηλεκτρονικές διελεύσεις τους, από τις ειδικές ηλεκτρονικές λωρίδες κάθε σταθμού διοδίων της χώρας! Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών εξυπηρέτησης, η Νέα Οδός παρουσίασε πρόσφατα και την 1η εφαρμογή αυτοκινητοδρόμων για κινητά τηλέφωνα. Η εφαρμογή MyOdos προσφέρει ανάμεσα σε πολλά άλλα και την υπηρεσία Σχεδιασμός & Υπολογισμός Διαδρομής. Κάθε οδηγός το μόνο που χρειάζεται είναι να επιλέξει τον προορισμό του εντός της χώρας μας και σε λίγα δευτερόλεπτα η υπηρεσία προτείνει τη συντομότερη διαδρομή και ενημερώνει για το κόστος διοδίων για το σύνολο των αυτοκινητοδρόμων που θα χρησιμοποιηθούν! Έπειτα, αν ο οδηγός είναι και συνδρομητής Fast Pass, απλά με το πάτημα ενός κουμπιού ελέγχει το υπόλοιπου του λογαριασμού και αν χρειαστεί τον ανανεώνει με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας! Η εγγραφή στην υπηρεσία Fast Pass είναι δωρεάν και μπορεί να πραγματοποιηθεί με τους εξής τρόπους: Ηλεκτρονικά μέσω του www.fastpass.gr Μέσω της εφαρμογής MyOdos Με μια κλήση στην Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών (τηλ: 22950-26900 -τμήμα ΑΘΕ & τηλ: 2641 306 306 -Ιόνια Οδός) Με μια στάση στα Σημεία Εξυπηρέτησης Πελατών. Πληροφορίες σχετικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά βρίσκονται εδώ. Μάλιστα σε περίπτωση τηλεφωνικής ή και διαδικτυακής αίτησης, ο πομποδέκτης Fast Pass αποστέλλεται χωρίς καμία χρέωση, σε σημείο επιλογής κάθε συνδρομητή. Τέλος, σημειώνουμε ότι μέσω της υπηρεσίας διαλειτουργικότητας GRITS όλοι οι οδηγοί που είναι συνδρομητές οποιουδήποτε άλλου πομποδέκτη ελληνικού αυτοκινητόδρομου, (Αττική Οδός, Ολυμπία Οδός, Μορέας, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Κεντρική Οδός, Εγνατία Οδός & Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης»),θα μπορούν από τις 4 Νοεμβρίου να πραγματοποιούν τις διελεύσεις τους από τις ηλεκτρονικές λωρίδες σε όλους τους σταθμούς διοδίων που λειτουργεί και διαχειρίζεται η Νέα Οδός.
redirect arrow

Έκτακτα Καιρικά Φαινόμενα

26.10.20

Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με ισχύ από το βράδυ της Τρίτης 27/10 και έως την Τετάρτη 28/10 προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν βαθμιαία τη Στερεά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, την Εύβοια, τη Θεσσαλία και νότια τμήματα της Ηπείρου. Το σχετικό αναλυτικό Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης μπορείτε να το βρείτεεδώ. Η Νέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων. Σε κάθε περίπτωση όμως και καθώς οι προβλέψεις κάνουν λόγο για σφοδρότατα φαινόμενα συνιστούμε στους οδηγούς που πρέπει να ταξιδέψουν: Να ενημερωθούν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρίας. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε.(Μεταμόρφωση Αττικής – Σκάρφεια Φθιώτιδας) μπορούν να καλούν στο 22950 26900. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για την Ιόνια Οδό (Αντίρριο – Ιωάννινα) μπορούν να καλούν στο 2641 306 306 (καθημερινά και Σάββατο από τις 08:00 έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00). Να διαθέτουν επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός τους. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να καλούν το 1075 Επισημαίνουμε ότι η οδήγηση και η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) είναι επικίνδυνη για τον οδηγό και το όχημά του. Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Κλείνοντάς παρακαλούμε όλους τους οδηγούς να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας που είναι και η καθ ‘ υλην αρμόδια για τη διαχείριση της κυκλοφορίας. Αναλυτικές συμβουλές οδικής ασφάλειας «παντός καιρού» , μπορείτε να δείτε και εδώ.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ανισόπεδο Κόμβο Θήβας

23.10.20

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Θήβας, με σκοπό τη διενέργεια εργασιών συντήρησης οδοστρώματος. Ειδικότερα, την Δευτέρα 26 και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου από τις 07:00 έως τις 19:00 κάθε ημέρας καθώς και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου από τις 07:00 έως τις 14:00 , θα ισχύσουν τα ακόλουθα: Δευτέρα 26 Οκτωβρίου: Ολικός αποκλεισμός του κλάδου εξόδου του Α/Κ Θήβας στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα με παράλληλη τοπική στένωση. Κατά το ανωτέρω διάστημα και με τη χρήση κατάλληλων προειδοποιητικών πινακίδων, οι οδηγοί θα ειδοποιούνται εγκαίρως, προκειμένου να εξέρχονται από τον επόμενο κόμβο (Α/Κ Ριτσώνας) και μέσω δεξιού παράπλευρου οδικού δικτύου θα συνεχίζουν το ταξίδι τους προς Αθήνα. Παρασκευή 30 Οκτωβρίου: Τοπική στένωση και παράλληλος αποκλεισμός του δεξιού τμήματος της ράμπας εισόδου του Α/Κ Θήβας στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα. Σάββατο 31 Οκτωβρίου: Τοπική στένωση και παράλληλος αποκλεισμός του αριστερού τμήματος της ράμπας εισόδου του Α/Κ Θήβας στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.    
redirect arrow
1 148 149 150 151 152 206

Δελτία Τύπου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ανισόπεδο Κόμβο Ριτσώνας

29.03.19

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Ριτσώνας, λόγω εκτέλεσης εργασιών κατασκευής νέας Άνω Διάβασης του εν λόγω κόμβου. Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 1 Απριλίου έως και την Τετάρτη 24 Απριλίου θα ισχύσει εναλλάξ κυκλοφορία των δύο κατευθύνσεων επί της υφιστάμενης γέφυρας με τη σήμανση να τοποθετείται στο ρεύμα με κατεύθυνση προς Θήβα. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα είναι μακράς διάρκειας και θα παραμένουν σε ισχύ καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο 24ωρο. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των οδηγών και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων θα τοποθετηθούν προσωρινά φορητοί φωτεινοί σηματοδότες. Σημειώνεται πως τα οχήματα που θα κινούνται επί του κυρίως άξονα δε θα επηρεαστούν από τις εν λόγω ρυθμίσεις. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.  
redirect arrow

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ανισόπεδο Κόμβο Αταλάντης ενόψει τριημέρου Καθαράς Δευτέρας

07.03.19

Ενόψει της εξόδου του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, η Νέα Οδός, ανακοινώνει την τροποποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που βρίσκονται σε ισχύ στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Αταλάντης, για τις ανάγκες εκτέλεσης εργασιών ανακατασκευής του. Ειδικότερα, από την Πέμπτη 7 Μαρτίου έως και Τετάρτη 13 Μαρτίου, με γνώμονα την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των εκδρομέων που θα κινούνται επί του κυρίως άξονα, θα πραγματοποιηθεί άρση της σήμανσης εκτέλεσης των εργασιών, στο 145,5ο χλμ., με ταυτόχρονο αποκλεισμό του κλάδου εισόδου στον αυτοκινητόδρομο του Α/Κ Αταλάντης με κατεύθυνση προς Αθήνα. Κατά το εν λόγω διάστημα τα αυτοκίνητα μέσω του παράπλευρου δικτύου και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα οδηγούνται έως τον Α/Κ Τραγάνας, από όπου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Αθήνα. Επισημαίνεται ότι όλοι οι υπόλοιποι κλάδοι εισόδου και εξόδου του κόμβου θα βρίσκονται ελεύθεροι προς χρήση από τους οδηγούς. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Ευχαριστούμε για την κατανόηση και παρακαλούμε τους οδηγούς να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα και να συμμορφώνονται πλήρως με τις υποδείξεις της τροχαίας και τη σχετική σήμανση.
redirect arrow

Δύο νέες διακρίσεις στα Responsible Business Awards 2019 για τη Νέα Οδό και την Κεντρική Οδό

25.02.19

Δύο νέες σημαντικές διακρίσεις απέσπασαν η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός, στο πλαίσιο των Hellenic Responsible Business Awards 2019, ενός θεσμού που επιβραβεύει και αναδεικνύει τις επενδύσεις που προάγουν την αειφορία, την εταιρική υπευθυνότητα και τη βιώσιμη κοινωνική ανάπτυξη.   Ειδικότερα, οι δυο εταιρίες έλαβαν Bronze βραβείο στην κατηγορία «Μακροπρόθεσμη Επένδυση Τοπικής / Περιφερειακής Εμβέλειας» για τη δράση «Ασφαλώς ποδηλατώ», που υλοποιούν εδώ και 4 χρόνια σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.Α.Σ.) «Πάνος Μυλωνάς». Το «Ασφαλώς Ποδηλατώ» συμβάλλει στη διαμόρφωση της οδικής κουλτούρας και συμπεριφοράς των οδηγών του «αύριο» και έχει ως στόχο να αποκτήσουν τα παιδιά μια υπεύθυνη οδική συμπεριφορά, η οποία θα τα συντροφεύει και στα επόμενα, ενήλικα ταξίδια τους. Διαθέτει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, καθώς και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ενώ υλοποιείται πάντα με τη συνεργασία των αρμόδιων Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Απόλυτα συμβατό με τη στρατηγική προτεραιότητα της Νέας Οδού και της Κεντρικής Οδού για προαγωγή της οδικής ασφάλειας, το «Ασφαλώς Ποδηλατώ» έχει ταξιδέψει μέσα σε μια χρονιά, σε περισσότερα από 130 δημοτικά σχολεία 9 νομών (Αττικής, Εύβοιας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Αιτωλοακαρνανίας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Ιωαννίνων) και έχει εκπαιδεύσει σχεδόν 4.000 μαθητές στις βασικές αρχές της οδικής ασφάλειας και στην ασφαλή χρήση του πρώτου μεταφορικού τους μέσου, του ποδηλάτου. Επιπλέον, η Νέα Οδός, έλαβε το μοναδικό βραβείο (Silver Award) που απονεμήθηκε στην κατηγορία «Βραχυπρόθεσμη Επένδυση Τοπικής / Περιφερειακής Εμβέλειας» για τη δράση επιμόρφωσης 265 αστυνομικοί όλων των βαθμίδων από τις περιοχές της Ακαρνανίας, Αιτωλίας, Άρτας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων Εύβοιας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Φωκίδας, στην αναγνώριση και διαχείριση περιστατικών κακοποιημένων παιδιών. Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το σωματείο ΕΛΙΖΑ κατά τις παιδικής κακοποίησης, στο πλαίσιο εθνικής πρωτοβουλίας που υλοποιεί σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία. Κλείνοντας, αξίζει να σημειώσουμε ότι η κοινωνική υπευθυνότητα και η προαγωγή της αειφορίας κατέχουν κεντρικό ρόλο στη στρατηγική και στην καθημερινή λειτουργία της Νέας Οδού και της Κεντρικής Οδού. Στόχος μας είναι να είμαστε ενεργοί, κοινωνικά υπεύθυνοι πολίτες και να συμβάλλουμε τα μέγιστα στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Περισσότερες πληροφορίες για τη στρατηγική και τις δράσεις των δύο εταιριών μπορείτε να βρείτε στο www.neaodos.gr & www.kentrikiodos.gr στην ενότητα Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.   ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ για το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς Το «Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη & Μείωση των τροχαίων ατυχημάτων “Πάνος Μυλωνάς”» συστάθηκε στις 12 Μαΐου 2005. Αποτελεί μη κερδοσκοπικό Οργανισμό με ιδρυτικά μέλη του Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Επιχειρηματικούς φορείς, Ελεγκτική Εταιρεία και φυσικά πρόσωπα. Κύριος σκοπός του Ινστιτούτου είναι η υποστήριξη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, τη μελέτη, έρευνα, ενημέρωση και εκπαίδευση στοχεύοντας κατ’ εξοχήν στην πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Η ευαισθητοποίηση των πολιτών και των αρμόδιων φορέων σε θέματα ενημέρωσης και προάσπισης της οδικής ασφάλειας αλλά και η παραπέρα ενίσχυση, ενδυνάμωση και στήριξη της πολιτείας στην ανάληψη και τήρηση ουσιαστικών μέτρων και πολιτικών στη χώρα μας σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, οδικής ασφάλειας και μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων, αποτελούν βασικούς στόχους του Ινστιτούτου.   ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ για το σωματείο ΕΛΙΖΑ Η Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού- ΕΛΙΖΑ ιδρύθηκε το 2008. Είναι μία εξειδικευμένη Ελληνική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που ασχολείται αποκλειστικά με την προστασία και προαγωγή των δικαιωμάτων των παιδιών που έχουν υποστεί ή κινδυνεύουν να υποστούν κακοποίηση ή παραμέληση και είναι η μόνη που δίνει έμφαση στην προσχολική ηλικία. Δεν λαμβάνει καμία ενίσχυση από κρατική πηγή και στηρίζεται στη γενναιοδωρία της ιδιωτικής χρηματοδότησης από ιδιώτες, εταιρίες, οργανισμούς ή ιδρύματα, καθώς και από τα έσοδα των εκδηλώσεων που οργανώνει.
redirect arrow

Έκτακτα Καιρικά Φαινόμενα

22.02.19

Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με ισχύ απότην από το Σάββατο 23-02-2019 μέχρι και τη Δευτέρα 25-02-2019, προβλέπεται επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά την απότομη πτώση της θερμοκρασίας, τους θυελλώδεις βόρειος βορειοανατολικούς ανέμους, καθώς και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπειρωτικής χώρας, της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, καθώς και της Θεσσαλίας.   Tα φαινόμενα αναμένονται εντονότερα στους νομούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας, όπου γίνεται λόγος για κατά διαστήματα χιονοπτώσεις ακόμη και σε μηδενικό υψόμετρο. Το σχετικό αναλυτικό Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης μπορείτε να το βρείτεεδώ.   Η Νέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων. Συνιστούμε στους οδηγούς να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των εντόνων φαινομένων, ενώ αν πρέπει να ταξιδέψουν:   Να ενημερωθούν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας τηνΤηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρίας. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για το τμήμα τουαυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε.(Μεταμόρφωση Αττικής – Σκάρφεια Φθιώτιδας) μπορούν να καλούν στο22950 26900. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για τηνΙόνια Οδό(Αντίρριο – Ιωάννινα) μπορούν να καλούν στο2641 306 306(καθημερινά και Σάββατο από τις 8:00 έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00). Να έχουν στο όχημά τουςαντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησής τους. Να διαθέτουνεπαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός τους. Να ακολουθούνπιστά τις οδηγίες της Τροχαίας. Σε περίπτωσηέκτακτης ανάγκης να καλούν το1075   Σχετικά με τις αντιολισθητικές αλυσίδες υπενθυμίζουμε ότι: Οι αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς. Η ταχύτητά με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30 χλμ. / ώρα. Οι αλυσίδες είναι σωστά τοποθετημένες όταν δείχνουν και είναι τεντωμένες.   Επισημαίνουμε ότι η οδήγηση και η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) είναι επικίνδυνη για τον οδηγό και το όχημά του. Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.   Αναλυτικές συμβουλές οδικής ασφάλειας, μπορείτε να δείτε καιεδώ.   Τέλος, λόγω των καιρικών φαινομένων και τις πιθανές ανάγκες αποχιονισμού του αυτοκινητοδρόμου και έως και την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, μεταβάλλονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που βρίσκονται σε ισχύ στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Ατάλαντης. Ειδικότερα, έως την Τρίτη θα γίνει άρση της σήμανσης εκτέλεσης των εργασιών στο 145ο χλμ., με ταυτόχρονο αποκλεισμό του κλάδου εισόδου στον αυτοκινητόδρομο του Α/Κ Αταλάντης με κατεύθυνση προς Αθήνα. Για αυτό το διάστημα τα αυτοκίνητα μέσω του παράπλευρου δικτύου και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα οδηγούνται έως τον Α/Κ Τραγάνας, από όπου και θα επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Αθήνα. Επισημαίνεται ότι όλοι οι υπόλοιποι κλάδου εισόδου και εξόδου του κόμβου θα βρίσκονται ελεύθεροι προς χρήση από τους οδηγούς.  
redirect arrow

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Τραγάνα – Αταλάντη λόγω ανακατασκευής του Ανισόπεδου Κόμβου Αταλάντης

18.02.19

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στο τμήμα μεταξύ του Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Τραγάνας και του Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Αταλάντης, λόγω εκτέλεσης εργασιών κατασκευής νέας Άνω Διάβασης του τελευταίου. Ειδικότερα, στις 19, 20 και 21 Φεβρουαρίου και από τις 06:00 έως τις 19:00 κάθε ημέρας, θα ισχύει ολική διακοπή κυκλοφορίας στο εν λόγω τμήμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των εν λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λαμία, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Τραγάνας και μέσω του παράπλευρου δικτύου και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα οδηγούνται μέχρι τον Α/Κ Αταλάντης, από όπου και θα επανεισάγονται σε αυτόν. Αντίστοιχα, οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Αταλάντης και μέσω του παράπλευρου δικτύου και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα οδηγούνται μέχρι τον Α/Κ Τραγάνας, από όπου και θα επανεισάγονται σε αυτόν. Επισημαίνουμε ότι λόγω των παραπάνω, η πρόσβαση στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α) Αταλάντης, δε θα είναι εφικτή καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των ρυθμίσεων. Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται οι οδηγοί να έχουν φροντίσει να ανεφοδιάσουν τα οχήματά τους με επαρκή ποσότητα καυσίμου, καθώς και να έχουν προμηθευτεί εκ των προτέρων τα απαραίτητα εφόδια για το ταξίδι τους. Υπενθυμίζουμε ότι στη διάθεση κάθε οδηγού βρίσκονται στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. από Μεταμόρφωση έως και Σκάρφεια οι παρακάτω Σ.Ε.Α. πέραν του Σ.Ε.Α. Αταλάντης: ΣΕΑ Χ.Θ. ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ 24+535 Προς Αθήνα ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ 36+455 Προς Λαμία ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ 47+875 Αμφίπλευρος ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ 70+700 Αμφίπλευρος   Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Ευχαριστούμε για την κατανόηση και παρακαλούμε τους οδηγούς να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα και να συμμορφώνονται πλήρως με τις υποδείξεις της τροχαίας και τη σχετική σήμανση.
redirect arrow

Νέα Οδός – Έκτακτα Καιρικά Φαινόμενα

12.02.19

Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι, σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με ισχύ απότην Τετάρτη 13/2/2019 έως και την Παρασκευή 15/2/2019, προβλέπεται επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά την απότομη πτώση της θερμοκρασίας, τους θυελλώδεις βόρειος βορειοανατολικούς ανέμους, καθώς και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπειρωτικής χώρας, της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, καθώς και της Θεσσαλίας. Το σχετικό αναλυτικό Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης μπορείτε να το βρείτεεδώ. Η Νέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων. Συνιστούμε στους οδηγούς που πρόκειται να ταξιδέψουν τα παρακάτω: Να ενημερωθούν για τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους, καλώντας τηνΤηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατώντης εταιρίας. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για το τμήμα τουαυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε.(Μεταμόρφωση Αττικής – Σκάρφεια Φθιώτιδας) μπορούν να καλούν στο22950 26900. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για τηνΙόνια Οδό(Αντίρριο – Ιωάννινα) μπορούν να καλούν στο2641 306 306(καθημερινά και Σάββατο από τις 8:00 έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00). Να έχουν στο όχημά τουςαντιολισθητικές αλυσίδεςκαι να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησής τους. Να διαθέτουνεπαρκή ποσότητα καυσίμουστο ρεζερβουάρ του οχήματός τους. Να ακολουθούνπιστά τις οδηγίες της Τροχαίας. Σε περίπτωσηέκτακτης ανάγκηςνα καλούν το1075 Σχετικά με τις αντιολισθητικές αλυσίδες υπενθυμίζουμε ότι: Οι αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς. Η ταχύτητά με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30 χλμ. / ώρα. Οι αλυσίδες είναι σωστά τοποθετημένες όταν δείχνουν και είναι τεντωμένες. Επισημαίνουμε ότι η οδήγηση και η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) είναι επικίνδυνη για τον οδηγό και το όχημά του. Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Αναλυτικές συμβουλές οδικής ασφάλειας, μπορείτε να δείτε καιεδώ.
redirect arrow
1 75 76 77 78 79 97