neaodos-logo
>>Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Εδώ, μπορείς να ενημερωθείς για όλα τα τελευταία νέα της Νέας Οδού, παρακολουθώντας τις πρόσφατες ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου σχετικά με την εταιρία και τις δραστηριότητές της.

Για οποιαδήποτε τυχόν απορία ή επιπλέον πληροφορία μπορείς να επικοινωνείς με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Marketing της εταιρίας είτε τηλεφωνικά καλώντας τον αριθμό 2103447300 είτε μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@neaodos.gr .

Σε περίπτωση που επιθυμείς να λαμβάνεις τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις της εταιρίας παρακαλούμε στείλε e-mail στο pressoffice@neaodos.gr αναγράφοντας στο θέμα: «προσθήκη στη λίστα» και στο σώμα του e-mail τα υπόλοιπα στοιχεία επικοινωνίας και το όνομα του οργανισμού τον οποίο εκπροσωπείς.

 

Νέα & Ανακοινώσεις

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στο συνδετήριο κλάδο Σχηματάρι – Χαλκίδα

24.11.20

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον Αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στο συνδετήριο κλάδο Σχηματάρι – Χαλκίδα, με στόχο την εκτέλεση εργασιών διαγράμμισης. Ειδικότερα, την Τετάρτη 25 έως και την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου από τις 07:00 έως τη δύση του ηλίου κάθε ημέρας, θα ισχύσουν τα ακόλουθα: Τετάρτη 25 Νοεμβρίου: Εναλλάξ αποκλεισμός στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Χαλκίδα της Αριστερής Λωρίδας και της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) περιλαμβανομένης κα της Λωρίδας Επιτάχυνσης-Επιβράδυνσης του Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Παλαιάς Γέφυρας. Κατά τω ανωτέρω διάστημα οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Χαλκίδα, που επιθυμούν να εισέλθουν στο συνδετήριο κλάδο μέσω του Α/Κ Γέφυρας, θα ειδοποιούνται έγκαιρα μέσω κατάλληλων προειδοποιητικών και κατευθυντήριων προσωρινών σημάνσεων, προκειμένου να κατευθυνθούν μέσω της Παλαιάς Γέφυρας από όπου θα συνεχίζουν το ταξίδι τους προς Χαλκίδα. Αντίστοιχα οι οδηγοί που επιθυμούν να εξέλθουν από τον Α/Κ Παλαιάς Γέφυρας θα ειδοποιούνται μέσω προσωρινών σημάνσεων, προκειμένου να εξέλθουν από τον προηγούμενο κόμβο (Α/Κ Ναυπηγείων). Πέμπτη 26 Νοεμβρίου: Εναλλάξ αποκλεισμός της Αριστερής Λωρίδας στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Σχηματάρι, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από τον κλάδο εξόδου του Α/Κ Παλαιάς Γέφυρας με κατεύθυνση προς Σχηματάρι κι εν συνεχεία μέσω του round about οι οδηγοί θα επανεισάγονται στον Συνδετήριο Κλάδο μέσω του κλάδου εισόδου του Α/Κ Παλαιάς Γέφυρας και θα συνεχίζουν το ταξίδι τους προς Σχηματάρι. Αντίστοιχα θα ισχύσει αποκλεισμός της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) περιλαμβανομένων και των Λωρίδων Επιτάχυνσης του Α/Κ Παλαιάς Γέφυρας με παράλληλο αποκλεισμό του κλάδου εισόδου προς Σχηματάρι και των Λωρίδων Επιβράδυνσης του Α/Κ Ναυπηγείων με παράλληλο αποκλεισμό του κλάδου εξόδου προς Σχηματάρι στο 10,5ο χλμ. Κατά τω ανωτέρω διάστημα οι οδηγοί που επιθυμούν να εισέλθουν, μέσω του Α/Κ Παλαιάς Γέφυρας, στο Συνδετήριο Κλάδο με κατεύθυνση προς Σχηματάρι, θα ειδοποιούνται έγκαιρα μέσω κατάλληλων προειδοποιητικών και κατευθυντήριων προσωρινών σημάνσεων, προκειμένου να κατευθυνθούν μέσω του Α/Κ Παλαιάς Γέφυρας στον κλάδο με κατεύθυνση προς Χαλκίδα κι εν συνεχεία μέσω οδικού δικτύου Εύβοιας και της Υψηλής Γέφυρας θα εισάγονται εκ νέου στο Συνδετήριο Κλάδο από όπου και θα συνεχίζουν το ταξίδι τους προς Σχηματάρι. Τέλος οι οδηγοί που επιθυμούν να εξέλθουν στον κλάδο εξόδου στο 10,5ο χλμ με κατεύθυνση προς Σχηματάρι, θα ειδοποιούνται έγκαιρα μέσω κατάλληλων προειδοποιητικών και κατευθυντήριων προσωρινών σημάνσεων, προκειμένου εξέλθουν από τον επόμενο κόμβο (Α/Κ Βαθέων). Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Ιόνια Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Α/Κ Γαβρολίμνης – Α/Κ Μεσολογγίου και στο τμήμα Α/Κ Αβγού-Α/Κ Εγνατίας

23.11.20

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού και συγκεκριμένα μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Γαβρολίμνης και Μεσολογγίου καθώς και μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Αβγού και Εγνατίας με σκοπό την εκτέλεση εργασιών συντήρησης του εξοπλισμού των σηράγγων Καλυδώνας και Αμπελιάς αντίστοιχα. Ειδικότερα, την Τρίτη 24 Νοεμβρίου από τις 08:00 έως τις 20:00, θα ισχύσει ολική διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα, στο τμήμα μεταξύ του Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Γαβρολίμνης και του Α/Κ Μεσολογγίου. Κατά το ανωτέρω διάστημα, τα οχήματα με κατεύθυνση προς Ιωάννινα θα εξέρχονται στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Γαβρολίμνης και μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού (Π.Ε.Ο) και τη χρήση κατάλληλων πληροφοριακών πινακίδων, θα επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας μέσω του Α/Κ Μεσολογγίου. Αντίστοιχα, τα οχήματα με κατεύθυνση προς Αντίρριο θα εξέρχονται στον Α/Κ Μεσολογγίου και μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού (Π.Ε.Ο) και τη χρήση κατάλληλων πληροφοριακών πινακίδων, θα επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού μέσω του Α/Κ Γαβρολίμνης. Επιπλέον να επισημάνουμε πως καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των προαναφερθέντων ρυθμίσεων, ο πλευρικός σταθμός Γαβρολίμνης θα είναι εκτός λειτουργίας ενώ στον πλευρικό σταθμό Μεσολογγίου θα ισχύει αναστολή είσπραξης διοδίων. Τέλος, ο μετωπικός σταθμός διοδίων της Κλόκοβας θα λειτουργεί κανονικά χρεώνοντας πλήρως αναλογικά τους οδηγούς για τη χρήση του τμήματος Α/Κ Γαβρολίμνης – Α/Κ Μεσολογγίου. Επιπλέον, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου από τις 08:00 έως τις 20:00, θα ισχύσει ολική διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα, στο τμήμα μεταξύ του Α/Κ Αβγού και του Α/Κ Εγνατίας, με ταυτόχρονο αποκλεισμό των κλάδων εισόδου του Α/Κ Αβγού προς Ιωάννινα και του Α/Κ Εγνατίας προς Αντίρριο. Κατά το ανωτέρω διάστημα, όσοι οδηγοί κινούνται επί της Ιόνιας Οδού με κατεύθυνση προς Ιωάννινα, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Αβγού και θα συνεχίζουν το ταξίδι τους προς τον προορισμό της επιλογής τους, μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού (Π.Ε.Ο). Ακολούθως, όσοι οδηγοί, κινούνται επί της Εγνατίας Οδού και επιθυμούν να εισέλθουν στην Ιόνια Οδό με κατεύθυνση προς Αντίρριο, θα εξέρχονται της Εγνατίας Οδού στον Α/Κ Ιωαννίνων και κινούμενοι με κατεύθυνση προς Άρτα θα εισέρχονται στην Ιόνια Οδό μέσω του Α/Κ Αβγού. Τέλος όσοι οδηγοί αναχωρούν από την πόλη των Ιωαννίνων και επιθυμούν να εισέλθουν στην Ιόνια Οδό με κατεύθυνση προς Αντίρριο, θα προσεγγίζουν τον κόμβο του Αβγού μέσω της Π.Ε.Ο με κατεύθυνση προς Άρτα. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Ιόνια Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Αντίρριο – Γαβρολίμνη

16.11.20

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Ιόνια Οδό και συγκεκριμένα στο τμήμα Αντίρριο – Γαβρολίμνη, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών συντήρησης των ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων των σηράγγων Μακύνειας και Κλόκοβας. Ειδικότερα, την Τρίτη 17 έως και την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου από τις 08:00 έως τις 20:00 κάθε ημέρας, θα ισχύσει ολική διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα, στο τμήμα μεταξύ του Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Αντιρρίου και του Α/Κ Γαβρολίμνης. Κατά το ανωτέρω διάστημα, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Ιωάννινα, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Αντίρριου και μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα επανεισάγονται σε αυτόν μέσω του Α/Κ Γαβρολίμνης. Αντιστοίχως, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Αντίρριο, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Γαβρολίμνης και μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα επανεισάγονται σε αυτόν μέσω του Αντίρριου. Τέλος να επισημάνουμε πως καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των προαναφερθέντων ρυθμίσεων, ο μετωπικός σταθμός διοδίων της Κλόκοβας θα βρίσκεται εκτός λειτουργίας, ενώ οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων Γαβρολίμνης θα λειτουργούν κανονικά, χρεώνοντας πλήρως αναλογικά τους οδηγούς για τη χρήση του τμήματος Α/Κ Νότιος Αγρινίου – Α/Κ Γαβρολίμνης, τμήμα το οποίο είτε θα έχουν διανύσει (οι κινούμενοι προς Αντίρριο) είτε πρόκειται να διανύσουν (οι κινούμενοι προς Ιωάννινα). Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Νέα Οδός: Λειτουργία Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών

07.11.20

Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς, ότι στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19 που τίθενται σε εφαρμογή από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, όλες οι επιχειρήσεις εστίασης, σε όλους τους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α), στους αυτοκινητοδρόμους που λειτουργούμε συντηρούμε και διαχειριζόμαστε, έχουν εναρμονιστεί πλήρως με τις σχετικές οδηγίες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και θα προσφέρουν μέχρι νεωτέρας, αποκλειστικά υπηρεσίες όρθιου ταχυφαγείου (take away). Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί θα μπορούν να εισέρχονται στα καταστήματα για λίγα λεπτά, προκειμένου να προμηθευτούν τα απαραίτητα και να κάνουν χρήση του συνόλου των υπηρεσιών, μην έχοντας τη δυνατότητα παραμονής σε τραπεζοκαθίσματα τα οποία και έχουν απομακρυνθεί. Μέχρι στιγμής τα ωράρια λειτουργίας των Σ.Ε.Α σε ότι αφορά στις υπηρεσίες εστίασης, καθώς οι υπηρεσίες ανεφοδιασμού καυσίμου λειτουργούν σε 24ωρη βάση, έχουν τροποποιηθεί ως ακολούθως: Αυτοκινητόδρομος Ιόνια Οδός -Σ.Ε.Α Επισκοπικού (και στα 2 ρεύματα κυκλοφορίας): Θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας.* -Σ.Ε.Α Ευηνοχωρίου (ρεύμα κυκλοφορίας προς Αντίρριο): Από Σάββατο 07 Νοεμβρίου θα βρίσκεται σε λειτουργία από 08:00 έως 20:00. Αυτοκινητόδρομος Α.Θ.Ε (Τμήμα Μεταμόρφωση – Σκάρφεια) -Σ.Ε.Α Αταλάντης (και στα 2 ρεύματα κυκλοφορίας): Από Σάββατο, 07 Νοεμβρίου, θα βρίσκονται σε λειτουργία από 06:00 έως 22:00 -Σ.Ε.Α Σχηματαρίου (ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία): Από Σάββατο 07 Νοεμβρίου θα βρίσκεται σε λειτουργία από 07:00 έως 19:00 -Σ.Ε.Α Σχηματαρίου (ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα): Θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας*. -Σ.Ε.Α Μαλακάσας (Σείριος): Θα παραμείνει ανοιχτό αποκλειστικά για το χρονικό διάστημα από 07/11/2020 έως και 08/11/2020. *(Δυνατότητα αγοράς τυποποιημένων – συσκευασμένων τροφίμων από τη μικρή λιανική του παρακείμενου πρατηρίου υγρών καυσίμων) Στη Νέα Οδό, υποστηρίζουμε εξαρχής την προσπάθεια της Πολιτείας για ενημέρωση του κοινού και περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι της υγείας και ασφάλειας του συνόλου των εργαζομένων μας και των διερχόμενων οδηγών, ακολουθούμε υιοθετούμε άμεσα όλα τα μέτρα που εξαγγέλλονται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ενώ υλοποιούμε και πλήθος επιπλέον προληπτικών ενεργειών. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και σας παρακαλούμε όπως ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων.
redirect arrow

Νέα Οδός: Λειτουργία Σημείων Εξυπηρέτησης Πελατών

06.11.20

ΗΝέα Οδός, ενημερώνει ότι στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19, από αύριο Σάββατο 7 Νοεμβρίου και μέχρι νεωτέρας, θα λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο η Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελάτων, ενώ τα Σημεία Εξυπηρέτησης θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό. Το σύνολο των υπηρεσιών μας πλέον θα προσφέρεται τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά. Υπενθυμίζουμε ότι η Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών (Τ.Ε.Π) λειτουργεί από Δευτέρα έως Σάββατο 08:00 με 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00, στα παρακάτω τηλέφωνα: Αυτοκινητόδρομος Α.Θ.Ε.: 22950 26900 Αυτοκινητόδρομος Ιόνιας Οδού: 2641 306 306 Για κάθε απορία, ερώτημα ή σχόλιο είμαστε στη διάθεσή σας. Όσοι οδηγοί επιθυμούν να εγγραφούν στην υπηρεσία ηλεκτρονικής πληρωμής διοδίων Fast Pass, θα μπορούν να πραγματοποιούν την εγγραφή τους είτε καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της επιλογής τους, είτε διαδικτυακά, συμπληρώνοντας την αίτηση εγγραφής στο www.fastpass.gr, καθώς και μέσω της νέας εφαρμογής MyOdos. Με την υπηρεσία Call & Courier, στο συντομότερο δυνατό διάστημα, θα λαμβάνουν εντελώς ΔΩΡΕΑΝ τον πομποδέκτη στη διεύθυνση επιλογής τους. Οι συνδρομητές Fast Pass για κάθε απορία, αλλαγή ή ερώτημα σχετικά με το λογαριασμό τους έχουν στη διάθεσή τους το www.fastpass.gr αλλά και την εφαρμογή MyOdos, όπου εφόσον ολοκληρώσουν την εγγραφή τους, μπορούν ανά πάσα στιγμή με ένα κλικ, να ελέγξουν το υπόλοιπο και τις διελεύσεις τους και να ανανεώσουν το λογαριασμό τους με χρήση πιστωτικής ή και χρεωστικής κάρτας. Παράλληλα στη διάθεση τους σαφώς βρίσκεται και η Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών. Επιπλέον, υπενθυμίζουμε ότι η ανανέωση του συνδρομητικού λογαριασμού Fast Pass απομακρυσμένα, πραγματοποιείται μέσω υπηρεσιών Web Banking, με χρήση του Κωδικού Ηλεκτρονικής Πληρωμής που αντιστοιχεί σε κάθε συνδρομητή. Ο κωδικός αναγράφεται στην Αίτηση Εγγραφής Συνδρομητή καθώς και στο Μηνιαίο Λογαριασμό. Αντίστοιχα η ανανέωση του λογαριασμού σας μπορεί να πραγματοποιηθεί και με την εφαρμογή MyOdos εξασφαλίζοντας απόλυτο έλεγχο του λογαριασμού με ένα μόνο κλικ. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ανισόπεδο Κόμβο Θήβας

02.11.20

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Θήβας, με σκοπό τη διενέργεια εργασιών συντήρησης οδοστρώματος. Ειδικότερα, την Τρίτη 3 έως και την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου από τις 07:00 έως τις 19:00 κάθε ημέρας, θα ισχύσουν τα ακόλουθα: Τρίτη 3 Νοεμβρίου: Πλήρης αποκλεισμός του νότιου τμήματος του δεξιού παράπλευρου του Α/Κ Θήβας. Κατά το ανωτέρω διάστημα, η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω παράκαμψης στο αριστερό παράπλευρο οδικό δίκτυο και της άνω διάβασης του αυτοκινητοδρόμου στο 84,4ο χλμ, με τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων. Τετάρτη 4 και Πέμπτη 5 Νοεμβρίου: Τοπική στένωση και παράλληλος πλήρης αποκλεισμός του βόρειου τμήματος του αριστερού παράπλευρου του Α/Κ Θήβας. Κατά το ανωτέρω διάστημα, η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω παράκαμψης στο δεξιό παράπλευρο οδικό δίκτυο και της άνω διάβασης του αυτοκινητοδρόμου στο 91,9ο χλμ, με τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.  
redirect arrow
1 147 148 149 150 151 206

Δελτία Τύπου

Νέα Οδός: Διάκριση στα Responsible Business Awards 2018

20.02.18

Μια σημαντική διάκριση απέσπασε η Νέα Οδός, στο πλαίσιο των Hellenic Responsible Business Awards 2018, ενός θεσμού που επιβραβεύει και αναδεικνύει τις επενδύσεις που προάγουν την αριστεία, την αειφορία, την εταιρική υπευθυνότητα και τη βιώσιμη κοινωνική ανάπτυξη. Ειδικότερα, η Νέα Οδός έλαβε το μοναδικό βραβείο (Bronze Award) που απονεμήθηκε στην κατηγορία «Βραχυπρόθεσμη Επένδυση Τοπικής / Περιφερειακής Εμβέλειας», για τo πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ» που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», σε καταστήματα κράτησης ανηλίκων της χώρας. Απόλυτα συμβατό με τη στρατηγική προτεραιότητα της Νέας Οδού για προαγωγή της οδικής ασφάλειας, το πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ» αποτελεί μια καινοτόμο -σε πανευρωπαϊκό επίπεδο- πρωτοβουλία, που τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο πλαίσιο Προγραμματικής Συμφωνίας Συνεργασίας με το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς». Μέσα από εισηγήσεις ειδικών σε θέματα οδικής ασφάλειας αλλά και δυνατές μαρτυρίες από Παραολυμπιονίκες, οι συμμετέχοντες – ανήλικοι και νέοι κρατούμενοι όπου μεταξύ άλλων παραβάσεων έχουν καταγεγραμμένες στο ποινικό τους μητρώο και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ, έχουν την ευκαιρία να «ζήσουν» την εμπειρία της ασφαλούς οδήγησης, με τη χρήση του ειδικού εξοπλισμού της Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας (Mobile NEST) του Ινστιτούτου. Κλείνοντας, αξίζει να σημειώσουμε ότι η κοινωνική υπευθυνότητα και η προαγωγή της αειφορίας κατέχουν κεντρικό ρόλο στη στρατηγική και στην καθημερινή λειτουργία της Νέας Οδού. Στόχος μας είναι να είμαστε ενεργοί, κοινωνικά υπεύθυνοι πολίτες και να συμβάλλουμε τα μέγιστα στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Περισσότερες πληροφορίες για τη στρατηγική και τις δράσεις μας σχετικά με την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη μπορείτε να βρείτε εδώ.   Το «Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη & Μείωση των τροχαίων ατυχημάτων “Πάνος Μυλωνάς”» συστάθηκε στις 12 Μαΐου 2005. Αποτελεί μη κερδοσκοπικό Οργανισμό με ιδρυτικά μέλη του Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Επιχειρηματικούς φορείς, Ελεγκτική Εταιρεία και φυσικά πρόσωπα. Κύριος σκοπός του Ινστιτούτου είναι η υποστήριξη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, τη μελέτη, έρευνα, ενημέρωση και εκπαίδευση στοχεύοντας κατ’ εξοχήν στην πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Η ευαισθητοποίηση των πολιτών και των αρμόδιων φορέων σε θέματα ενημέρωσης και προάσπισης της οδικής ασφάλειας αλλά και η παραπέρα ενίσχυση, ενδυνάμωση και στήριξη της πολιτείας στην ανάληψη και τήρηση ουσιαστικών μέτρων και πολιτικών στη χώρα μας σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, οδικής ασφάλειας και μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων, αποτελούν βασικούς στόχους του Ινστιτούτου.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις σε Μαλακάσα και Καπανδρίτι

05.02.18

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν αύριο Τρίτη 6 και μεθαύριο Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στον Αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στο ύψος της Μαλακάσας και του Καπανδριτίου αντίστοιχα, για τις ανάγκες εκτέλεσης εργασιών συντήρησης επαγωγικών βρόχων. Ειδικότερα, από τις 10:00 έως τις 15:00 κάθε ημέρας, θα ισχύουν τα ακόλουθα: - Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου από το 49,5ο έως το 50,5ο χλμ., στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία, θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός της μεσαίας, της δεξιάς, καθώς και της λωρίδας εκτάκτου ανάγκης (Λ.Ε.Α) με την κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο να διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας. - Την Τετάρτη 7 ή την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου (αναλόγως των καιρικών συνθηκών), στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός της αριστερής και μεσαίας λωρίδας από το 35,5ο έως το 37ο χλμ. Κατά το ανωτέρω διάστημα η κίνηση των οχημάτων θα πραγματοποιείται στο συγκεκριμένο σημείο, μόνο από τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Ιόνια Οδός: Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην περιοχή του Αντιρρίου

16.01.18

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στην Ιόνια Οδό και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αντιρρίου, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών ανέγερσης γέφυρας σήμανσης. Ειδικότερα, από τις 00:00 έως τις 02:00, θα ισχύσει ολική διακοπή κυκλοφορίας από το σημείο ένωσης με τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» έως τον Ανισόπεδο κόμβο (Α/Κ Αντιρρίου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με ταυτόχρονο αποκλεισμό του κλάδου εισόδου του Α/Κ Αντιρρίου με κατεύθυνση προς Ιωάννινα. Κατά το ανωτέρω διάστημα, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Ιωάννινα, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου αμέσως μετά τη διέλευσή τους από τη Γέφυρα σε παρακείμενο χώρο στάθμευσης και μέσω του τοπικού οδικού δικτύου, τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, καθώς και σημαιοφόρων, θα επανεισάγονται σε αυτόν μέσω του Α/Κ Αντιρρίου. Ακολούθως, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Αντίρριο, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου μέσω του κλάδου εξόδου του Α/Κ Αντιρρίου και μέσω του τοπικού οδικού δικτύου, τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, καθώς και σημαιοφόρων, θα επανεισάγονται σε αυτόν μέσω του Α/Κ Αντιρρίου συνεχίζοντας το ταξίδι του προς τη Γέφυρα. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Νέα οδός: Τιμαριθμική προσαρμογή διοδίων τελών 2018

05.01.18

Η «Νέα Οδός Α.Ε.», ανακοινώνει ότι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 7 Ιανουαρίου προς Δευτέρα 8 Ιανουαρίου (ώρα 00:01), θα πραγματοποιηθεί η ετήσια τιμαριθμική προσαρμογή διοδίων τελών.   Τα νέα τέλη παρουσιάζονται αναλυτικά ανά αυτοκινητόδρομο, σταθμό διοδίων και κατηγορία οχήματος στους παρακάτω πίνακες. Με κόκκινο χρώμα παρουσιάζονται οι τιμές που έχουν αυξήσεις από 0.05€ έως 0.10€ και με μαύρο χρώμα παρουσιάζονται οι τιμές που παραμένουν αμετάβλητες σε σύγκριση με το 2017.     Αυτοκινητόδρομος Α.Θ.Ε(Μεταμόρφωση Αττικής – Σκάρφεια Φθιώτιδας) Κατηγορία 1 Κατηγορία 2 Κατηγορία 3 Κατηγορία 4 Σταθμός Διοδίων 2017 2018 2017 2018 2017 2018 2017 2018 Μετωπικός Αφιδνών 2.25 € 2.30 € 3.25 € 3.25 € 8.15 € 8.20 € 11.40 € 11.50 € Πλευρικός Καπανδριτίου 1.35 € 1.40 € 1.95 € 2.00 € 4.95 € 5.00 € 6.90 € 7.00 € Πλευρικός Μαλακάσας 0.95 € 0.95 € 1.40 € 1.40 € 3.50 € 3.55 € 4.90 € 4.95 € Πλευρικών Οινοφύτων 0.45 € 0.45 € 0.65 € 0.65 € 1.65 € 1.65 € 2.30 € 2.35 € Μετωπικός Θήβας 2.65 € 2.65 € 3.80 € 3.85 € 9.50 € 9.60 € 13.35 € 13.45 € Πλευρικός Θήβας 1.05 € 1.05 € 1.50 € 1.50 € 3.75 € 3.80 € 5.30 € 5.35 € Μετωπικός Τραγάνας 2.65 € 2.65 € 3.80 € 3.80 € 9.50 € 9.60 € 13.30 € 13.40 € Πλευρικός Τραγάνας 2.10 € 2.15 € 3.05 € 3.05 € 7.60 € 7.70 € 10.65 € 10.75 €     Αυτοκινητόδρομος Ιόνια Οδός(Αντίρριο – Ιωάννινα) Κατηγορία 1 Κατηγορία 2 Κατηγορία 3 Κατηγορία 4 Σταθμός Διοδίων 2017 2018 2017 2018 2017 2018 2017 2018 Μετωπικός Κλόκοβας 2.05 € 2.10 € 2.95 € 3.00 € 7.45 € 7.50 € 10.40 € 10.50 € Πλευρικός Μεσολογγίου 0.85 € 0.85 € 1.25 € 1.25 € 3.10 € 3.15 € 4.40 € 4.40 € Μετωπικός Αγγελοκάστρου 2.45 € 2.45 € 3.50 € 3.50 € 8.75 € 8.85 € 12.25 € 12.35 € Πλευρικός Κουβαρά 1.10 € 1.15 € 1.60 € 1.60 € 4.05 € 4.10 € 5.65 € 5.75 € Μετωπικός Μενιδίου 2.05 € 2.10 € 2.95 € 3.00 € 7.45 € 7.50 € 10.45 € 10.55 € Πλευρικός Άρτας 0.50 € 0.50 € 0.75 € 0.75 € 1.90 € 1.90 € 2.65 € 2.70 € Πλευρικός Γοργόμυλου 0.70 € 0.70 € 1.00 € 1.00 € 2.50 € 2.55 € 3.50 € 3.55 € Μετωπικός Τερόβου 2.15 € 2.15 € 3.05 € 3.10 € 7.70 € 7.75 € 10.80 € 10.90 €   Στην Ιόνια Οδό, τα μεσάνυχτα της Τρίτης 9 Ιανουαρίου προς Τετάρτη 10 Ιανουαρίου (ώρα 00:01) θα ξεκινήσει και η λειτουργία του πλευρικού σταθμού Γαβρολίμνης, με τον οποίο και ολοκληρώνεται το σύστημα χρέωσης του αυτοκινητοδρόμου. Τα διόδια τέλη ανά κατηγορία οχήματος θα είναι τα εξής:   Αυτοκινητόδρομος Ιόνια Οδός Κατηγορία 1 Κατηγορία 2 Κατηγορία 3 Κατηγορία 4 Σταθμός Διοδίων Γαβρολίμνης 1.45 € 2.10 € 5.30 € 7.45 € Υπενθυμίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν, οδηγός που πληρώνει διόδιο τέλος σε μετωπικό σταθμό να πληρώσει ξανά σε πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης, στο ίδιο ταξίδι. Αντιστοίχως, σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν οδηγός που πληρώνει διόδιο τέλος σε πλευρικό σταθμό να πληρώσει και σε μετωπικό ή άλλον πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης, στο ίδιο ταξίδι. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι όλοι οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τους αυτοκινητοδρόμους που λειτουργεί, συντηρεί και διαχειρίζεται η Νέα Οδός μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν τον πομποδέκτη Fast Pass για γρήγορες και άνετες ηλεκτρονικές διελεύσεις. Το Fast Pass στο πλαίσιο συνεργασίας με την Κεντρική Οδό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στους σταθμούς διοδίων στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε από Σκάρφεια Φθιώτιδας έως και Ράχες Φθιώτιδας.
redirect arrow

Νέα Οδός – Έκτακτα Καιρικά Φαινόμενα

03.01.18

Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με ισχύ από Τρίτη 2 έως και Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018, αναμένονται ισχυρές βροχές & καταιγίδες, καθώς και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της χώρας ανάμεσα στις οποίες η Ήπειρος, η Δυτική και Κεντρική Στερεά. Το σχετικό αναλυτικό Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης μπορείτε να το βρείτε εδώ. Η Νέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων. Συνιστούμε στους οδηγούς που πρόκειται να ταξιδέψουν τα παρακάτω: Να ενημερωθούν για τον καιρό πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους, ώστε να μεταβάλλον το πρόγραμμά τους για να αποφύγουν τυχόν αιχμή των καιρικών φαινομένων. Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησής τους. Να διαθέτουν επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός τους. Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να καλούν το 1075. Σχετικά με τις αντιολισθητικές αλυσίδες υπενθυμίζουμε ότι: Οι αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς. Η ταχύτητά με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30 χλμ. / ώρα. Οι αλυσίδες είναι σωστά τοποθετημένες όταν δείχνουν και είναι τεντωμένες. Επισημαίνουμε ότι η οδήγηση και η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) είναι επικίνδυνη για τον οδηγό και το όχημά του. Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Αναλυτικές συμβουλές οδικής ασφάλειας, μπορείτε να δείτε και στην ιστοσελίδα μας εδώ, ενώ στη διάθεσή κάθε οδηγού βρίσκεται η Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της Ιόνιας Οδού στο 2641 306306 και του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε στο 22950 26900. (καθημερινά και Σάββατο από τις 8:00 έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00).  
redirect arrow

Νέα Οδός – Έκτακτα Καιρικά Φαινόμενα

28.12.17

Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με ισχύ από Τετάρτη 27-12-2017 έως και Παρασκευή 29-12-2017, αναμένονται ισχυρές βροχές & καταιγίδες, καθώς και πυκνές χιονοπτώσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας ανάμεσα στις οποίες και η Ήπειρος και η Δυτική Στερεά. Το σχετικό αναλυτικό Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης μπορείτε να το βρείτε εδώ. Η Νέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων. Συνιστούμε στους οδηγούς που πρόκειται να ταξιδέψουν τα παρακάτω: Να ενημερωθούν για τον καιρό πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους, ώστε να μεταβάλλουν το πρόγραμμά τους για να αποφύγουν τυχόν αιχμή των καιρικών φαινομένων. Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησής τους. Να διαθέτουν επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός τους. Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να καλούν το 1075. Σχετικά με τις αντιολισθητικές αλυσίδες υπενθυμίζουμε ότι: Οι αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς. Η ταχύτητα με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30 χλμ. / ώρα. Οι αλυσίδες είναι σωστά τοποθετημένες όταν δείχνουν και είναι τεντωμένες. Επισημαίνουμε ότι η οδήγηση και η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) είναι επικίνδυνη για τον οδηγό και το όχημά του. Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Αναλυτικές συμβουλές οδικής ασφάλειας, μπορείτε να δείτε και στην ιστοσελίδα μας εδώ, ενώ στη διάθεσή κάθε οδηγού βρίσκεται η Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της Ιόνιας Οδού στο 2641 306306 και του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε στο 22950 26900. (καθημερινά και Σάββατο από τις 8:00 έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00).
redirect arrow
1 86 87 88 89 90 97