neaodos-logo
>>Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Εδώ, μπορείς να ενημερωθείς για όλα τα τελευταία νέα της Νέας Οδού, παρακολουθώντας τις πρόσφατες ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου σχετικά με την εταιρία και τις δραστηριότητές της.

Για οποιαδήποτε τυχόν απορία ή επιπλέον πληροφορία μπορείς να επικοινωνείς με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Marketing της εταιρίας είτε τηλεφωνικά καλώντας τον αριθμό 2103447300 είτε μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@neaodos.gr .

Σε περίπτωση που επιθυμείς να λαμβάνεις τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις της εταιρίας παρακαλούμε στείλε e-mail στο pressoffice@neaodos.gr αναγράφοντας στο θέμα: «προσθήκη στη λίστα» και στο σώμα του e-mail τα υπόλοιπα στοιχεία επικοινωνίας και το όνομα του οργανισμού τον οποίο εκπροσωπείς.

 

Νέα & Ανακοινώσεις

Νέα Οδός: “Go Green” στην πράξη, με «πράσινο» στόλο οχημάτων

02.02.21

Η Νέα Οδός, γίνεται η 1η εταιρία λειτουργίας, συντήρησης και διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων στη χώρα, που θέτει σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο πλάνο αντικατάστασης του στόλου οχημάτων της σε 100% ηλεκτρικά και ξεκινά να χρησιμοποιεί 100% ηλεκτρικά επιχειρησιακά οχήματα. Πιστή στον στρατηγικό στόχο προστασίας του περιβάλλοντος μέσω της καινοτομίας και με σύνθημα “Go Green”, στόχος της εταιρίας είναι η δραστική μείωση των άμεσων εκπομπών αέριων ρύπων από το στόλο των εταιρικών οχημάτων και η σταδιακή αντικατάσταση όλων με «πράσινα» οχήματα. Στην πρώτη αυτή φάση, τα «πράσινα» van της εταιρίας, θα χρησιμοποιηθούν ως οχήματα συντήρησης και εκτέλεσης εργασιών. Η εν λόγω ενέργεια έρχεται να προσθέσει ακόμα μια πρωτιά στον τομέα της έμπρακτης προώθησης της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας από τη Νέα Οδό, καθώς από το 2018 κιόλας, η εταιρία φρόντισε να δημιουργήσει τις απαραίτητες υποδομές για το υπεραστικό ταξίδι ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Η Ιόνια Οδός, είναι ακόμη και σήμερα, ο πρώτος και ο μόνος αυτοκινητόδρομος στη χώρα, που προσφέρει τη δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων καθ’ όλο το μήκος του, σε όλους τους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α) σε Ευηνοχώρι, Αμβρακία, Αμφιλοχία, Φιλιππιάδα και Επισκοπικό, ενώ εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021 πρόκειται να ολοκληρωθεί και η εγκατάσταση ταχυφορτιστών σε όλους τους Σ.Ε.Α του τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών – Λαμίας που διαχειρίζεται η εταιρία. Σήμερα ταχυφορτιστές σε αυτό το τμήμα λειτουργούν στο ΣΕΑ Αταλάντης. Αξίζει να συμπληρώσουμε εδώ, ότι παρόμοια στρατηγική έχει τεθεί σε εφαρμογή και στην Κεντρική Οδό, καθώς το ΣΕΑ Σοφάδων του Ε65 στο τμήμα Ξυνιάδα Τρίκαλα, διαθέτει αμφίπλευρα ταχυφορτιστές για ηλεκτρικά οχήματα, ενώ και στο ΣΕΑ του νότιου υπό κατασκευή τμήματος, έχει ήδη υλοποιηθεί σχετική πρόβλεψη. Πέρα από την πρωτοπορία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός, είναι και παραμένουν, οι μόνες εταιρίες παραχώρησης στην Ελλάδα, που παρέχουν στους οδηγούς τη δυνατότητα ανακύκλωσης, καθ’ όλο το μήκος των αυτοκινητοδρόμων που λειτουργούν, συντηρούν και διαχειρίζονται, μέσω ειδικών κάδων σε κάθε parking με WC ή ΣΕΑ. Παράλληλα, και οι δυο εταιρίες έχουν σχεδιάσει και εφαρμόζουν ένα καινοτόμο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, το οποίο και πιστοποιείται κάθε χρόνο, ανελλιπώς, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 14001:2015. Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της Νέας Οδού. Αναλυτική περιγραφή όλων των σχετικών δράσεων και των αποτελεσμάτων τους, περιλαμβάνεται στον Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας που εκδίδεται κάθε έτος, ενώ με ένα κλικ στο ειδικό Microsite CSR Scorecard κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί με ένα γρήγορο, ευχάριστο, διαδραστικό τρόπο να αποκτήσει μια πλήρη εικόνα για το πώς η Νέα Οδός λειτουργεί ως ένας ενεργός εταιρικός πολίτης, ώστε να συμβάλλει τα μέγιστα σε κάθε όμορη τοπική κοινωνία, καθώς και στη συνολική ανάπτυξη της χώρας.
redirect arrow

Παράταση Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων στον Ανισόπεδο Κόμβο Λογγού (Αγ.Κωνσταντίνου)

25.01.21

Η Νέα Οδός ανακοινώνει την παράταση ισχύος των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στονΑνισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Λογγού (Αγ. Κωνσταντίνου), με σκοπό την εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης αρμών της γέφυρας της άνω διάβασης. Ειδικότερα, από τηΔευτέρα 25 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου,καθ’ όλο το 24ωρο, θα ισχύσει πλήρης αποκλεισμός του κλάδου εισόδου τουΑ/Κ Λογγού (Αγ. Κωνσταντίνου)στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνσηπρος Αθήνα. Κατά το ανωτέρω διάστημα, οι οδηγοί που επιθυμούν να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο απόΑ/Κ Λογγού (Αγ. Κωνσταντίνου)με κατεύθυνση προςΑθήνα, θα ειδοποιούνται έγκαιρα μέσω κατάλληλων προειδοποιητικών και κατευθυντήριων προσωρινών σημάνσεων, προκειμένου να κατευθυνθούν μέσω παράπλευρου οδικού δικτύου στον προηγούμενο κόμβο (Α/Κ Λατομείου) από όπου θα εισάγονται εκ νέου στον αυτοκινητόδρομο. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση.
redirect arrow

Παράταση Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων στον Ανισόπεδο Κόμβο Λογγού (Αγ.Κωνσταντίνου)

21.01.21

Η Νέα Οδός ανακοινώνει την παράταση ισχύος των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Λογγού (Αγ. Κωνσταντίνου), με σκοπό την εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης αρμών της γέφυρας της άνω διάβασης. Ειδικότερα, από τη Πέμπτη 21 έως τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, καθ’ όλο το 24ωρο, θα ισχύσει πλήρης αποκλεισμός του κλάδου εισόδου του Α/Κ Λογγού (Αγ. Κωνσταντίνου) στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα. Κατά το ανωτέρω διάστημα, οι οδηγοί που επιθυμούν να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο από Α/Κ Λογγού (Αγ. Κωνσταντίνου) με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα ειδοποιούνται έγκαιρα μέσω κατάλληλων προειδοποιητικών και κατευθυντήριων προσωρινών σημάνσεων, προκειμένου να κατευθυνθούν μέσω παράπλευρου οδικού δικτύου στον προηγούμενο κόμβο (Α/Κ Λατομείου) από όπου θα εισάγονται εκ νέου στον αυτοκινητόδρομο. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση.
redirect arrow

13:00 – Νεότερη Ενημέρωση: Προσωρινή Άρση Απαγόρευσης κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στο τμήμα του ΑΘΕ

16.01.21

Η Νέα Οδός, σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης, ενημερώνει τους οδηγούς ότι λόγω πρόσκαιρης ύφεσης των Έντονων Καιρικών Φαινομένων,επιτρέπεται προσωρινά εκ νέου από τη 13:00, με απόφαση της Τροχαίας, η κυκλοφορίας των βαρών οχημάτωνάνω των 3,5 τόνων, στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ που λειτουργούμε, συντηρούμε και διαχειριζόμαστε και ειδικότεραστους νόμους Αττικής, Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Εύβοιας, η οποία και είχε είχε διακοπεί από τις 05:45 το πρωί. Σημειώνεται ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είναι σε ισχύ, στο ύψος του Ανισόπεδο Κόμβου Καλυφτάκη - με την κυκλοφορία στο σημείο να διεξάγεται μόνο από τη δεξιά λωρίδα στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία – θα παραμείνουν ως έχουν, ώστε σε περίπτωση που διαταχθεί εκ νέου απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων, η τροχαία να είναι σε θέση να επιβάλλει την υποχρεωτική αναστροφή τους προς Αθήνα. Κλείνοντάς παρακαλούμε όλους τους οδηγούς να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας που είναι και η καθ ‘ υλην αρμόδια για τη διαχείριση της κυκλοφορίας.
redirect arrow
1 144 145 146 147 148 206

Δελτία Τύπου

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην περιοχή του Ωρωπού

08.06.17

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Ιουνίου στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ωρωπού, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών αποξήλωσης παλαιάς γέφυρας σήμανσης και εγκατάστασης νέας. Ειδικότερα, από τις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτη 8, έως τις 07:00 το πρωί της Παρασκευής 9 Ιουνίου και από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Μαρκοπούλου, έως τον Α/Κ Μαλακάσας, θα ισχύει πλήρης αποκλεισμός του ρεύματος κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία, με ταυτόχρονο αποκλεισμό της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας στο ρεύμα με κατεύθυνση προς Αθήνα. Κατά το ανωτέρω διάστημα, οι οδηγοί που κινούνται με κατεύθυνση προς Λαμία, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Μαρκοπούλου και μέσω του παράπλευρου δικτύου και τη χρήση κατάλληλων πληροφοριακών πινακίδων, θα επανεισάγονται σε αυτόν από τον Α/Κ Μαλακάσας. Σημειώνεται πως η διέλευση των οχημάτων από τον ομώνυμο πλευρικό σταθμό διοδίων, θα γίνεται ελεύθερα (χωρίς την πληρωμή διοδίου τέλους), στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία, καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των εν λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Τέλος, η κίνηση των οχημάτων με κατεύθυνση προς Αθήνα δεν θα επηρεαστεί, καθώς η κυκλοφορία, κατά το ανωτέρω διάστημα, θα διεξάγεται κανονικά από τη μεσαία και δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην περιοχή της Βοιωτίας

22.05.17

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Τρίτη 23 Μαΐου 2017 στον Αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στο 116ο χλμ., με σκοπό την εκτέλεση εργασιών αποξήλωσης παλαιάς γέφυρας σήμανσης. Ειδικότερα, από τις 07:00 έως τις 17:00, από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Μαρτίνου έως τον Α/Κ Κάστρου, θα ισχύει πλήρης αποκλεισμός του ρεύματος κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα, με ταυτόχρονο αποκλεισμό της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία. Κατά το ανωτέρω διάστημα, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Μαρτίνου και μέσω του παράπλευρου δικτύου και τη χρήση κατάλληλων πληροφοριακών πινακίδων, θα επανεισάγονται σε αυτόν από τον Α/Κ Κάστρου. Η κίνηση των οχημάτων με κατεύθυνση προς Λαμία δεν θα επηρεαστεί, καθώς η κυκλοφορία, κατά το ανωτέρω διάστημα, θα διεξάγεται κανονικά από τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Ιόνια Οδός: Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην περιοχή της Άρτας

22.05.17

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Τρίτη 23 Μαΐου 2017 στην Ιόνια Οδό και συγκεκριμένα στο 152ο χλμ. (ευρεία παράκαμψη Άρτας - Φιλιππιάδας), με σκοπό την εκτέλεση εργασιών τοποθέτησης ηλεκτρονικής πινακίδας μεταβλητών μηνυμάτων (VMS). Ειδικότερα, από τις 08:00 έως τις 20:00, από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Άρτας έως τον Α/Κ Φιλιππιάδας θα ισχύει ολική διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα. Κατά το ανωτέρω διάστημα, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Ιωάννινα θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Άρτας και μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού και τη χρήση κατάλληλων πληροφοριακών πινακίδων, θα επανεισάγονται σε αυτόν μέσω του Α/Κ Φιλιππιάδας. Τέλος όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Αντίρριο θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Φιλιππιάδας και μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού και τη χρήση κατάλληλων πληροφοριακών πινακίδων, θα επανεισάγονται σε αυτόν μέσω του Α/Κ Άρτας. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην περιοχή της Λοκρίδας την Τετάρτη 17 Μαΐου

16.05.17

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 στον Αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στο 138ο χλμ., με σκοπό την εκτέλεση εργασιών αποξήλωσης παλαιάς γέφυρας σήμανσης. Ειδικότερα, από τις 07:00 έως τις 13:00, από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Αταλάντης έως τον Α/Κ Τραγάνας, θα ισχύει πλήρης αποκλεισμός του ρεύματος κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα, με ταυτόχρονο αποκλεισμό της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία. Κατά το ανωτέρω διάστημα, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Αταλάντης και μέσω του παράπλευρου δικτύου και τη χρήση κατάλληλων πληροφοριακών πινακίδων, θα επανεισάγονται σε αυτόν από τον Α/Κ Τραγάνας. Η κίνηση των οχημάτων με κατεύθυνση προς Λαμία δεν θα επηρεαστεί, καθώς η κυκλοφορία, κατά το ανωτέρω διάστημα, θα διεξάγεται κανονικά από τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην περιοχή της Υλίκης

02.05.17

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον Αυτοκινητόδρομο ΑΘΕ και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της λίμνης Υλίκης, με στόχο τη διενέργεια εργασιών κατασκευής του τμήματος Υλίκη - Κάστρο. Ειδικότερα, από την Τετάρτη 3 Μαΐου έως και τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία, αμέσως μετά από τα Μετωπικά Διόδια Θήβας και συγκεκριμένα από το 93,1ο έως το 95,4ο χλμ., η κυκλοφορία θα διεξάγεται από μια λωρίδα κυκλοφορίας (αντί δύο). Στη συνέχεια στο 95,4ο χλμ. η κυκλοφορία θα διοχετεύεται στη δεξιά παράπλευρη οδό - όπου η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται και πάλι από μια λωρίδα - έως το 96,9ο χλμ.,όπου οι χρήστες θα επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο. Τέλος, από την Τρίτη 10 Μαΐου έως και τη Δευτέρα 26 Ιουνίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα, στο 97,1ο χλμ. η κυκλοφορία θα διοχετεύεται στην αριστερή παράπλευρη οδό - όπου η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται από μια λωρίδα κυκλοφορίας - έως το 95,7ο χλμ.,όπου οι χρήστες θα επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην Ιόνια Οδό

28.04.17

Με γνώμονα την πιθανά αυξημένη κυκλοφορία λόγω Πρωτομαγιάς, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους οδηγούς για τα τμήματα της Ιόνιας Οδού που βρίσκονται σε κυκλοφορία και για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είναι σε εφαρμογή. Ειδικότερα, υπενθυμίζουμε ότι σήμερα στην Ιόνια Οδό σε κυκλοφορία βρίσκονται: Α) 96 χλμ. σύγχρονου, ασφαλούς αυτοκινητοδρόμου από τη Σήραγγα της Κλόκοβας (11 χλμ. Ιόνιας Οδού) έως την Παράκαμψη Αμφιλοχίας (107 χλμ. Ιόνιας Οδού). Τα πρώτα 10 χλμ. της Ιόνιας Οδού που θα ενώνουν απευθείας τον αυτοκινητόδρομο με τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου δεν έχουν παραδοθεί σε κυκλοφορία λόγω μεγάλων καθυστερήσεων σε απαλλοτριώσεις. Συνεπώς σήμερα, η είσοδος σε και η έξοδος από την Ιόνια Οδό πραγματοποιείται μέσω ενός κυκλοκού κόμβου και της Παλαιάς Εθνικής Οδού, που ως γνωστό διαθέτει μόνο μια λωρίδα κυκλοφορίας. Με βασική προτεραιότητα πάντα την οδική ασφάλεια, σε αυτό το τμήμα είναι σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με στόχο την τεχνητή μείωση των υψηλών ταχυτήτων που λογικά αναπτύσσουν οι οδηγοί εντός του νέου αυτοκινητοδρόμου. Ειδικότερα, από το 11ο χλμ. έως το 16ο χλμ. καθώς και εντός της σήραγγας της Κλόκοβας η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά ρεύμα. Οι ανωτέρω ρυθμίσεις δεν θα είναι πλέον απαραίτητες με την παράδοση σε κυκλοφορία και των 10 πρώτων χιλιομέτρων της Ιόνιας Οδού έως τα τέλη Μαΐου. Πρόσφατα σε αυτό το τμήμα τέθηκε σε εφαρμογή και ζώνη χρέωσης διοδίων τελών που περιλαμβάνει το μετωπικό σταθμό διοδίων Αγγελοκάστρου και τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων στον Α/Κ Κουβαρά. Οι τιμές διοδίων τελών είναι ανά σταθμό και κατηγορία οχήματος οι ακόλουθες: Κατηγορία Οχήματος Τύπος Οχήματος Περιγραφή Μετωπικά Διόδια Αγγελοκάστρου Πλευρικά διόδια Κουβαρά Κατ. 1 Δίκυκλα, τρίκυκλα 2,45€ 1,10€ Κατ. 2 Ελαφρά οχήματα 3,50€ 1,60€ Κατ. 3 Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις (4) άξονες 8,75€ 4,05€ Κατ. 4 Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις (4) ή περισσότερους 12,25€ 5,65€ Β) 53 χλμ. σύγχρονου ασφαλούς αυτοκινητοδρόμου από Παράκαμψη Άρτας (129 χλμ. Ιόνιας Οδού) έως περιοχή Πέρδικας (182,5 χλμ. Ιόνιας Οδού). Σε αυτό το τμήμα δεν υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και δε βρίσκεται σε λειτουργία κανένας σταθμός διοδίων. Επισημαίνουμε ότι στα τμήματα της Ιόνιας Οδού που βρίσκονται σε κυκλοφορία, κάθε οδηγός έχει στη διάθεσή του μια σειρά υπηρεσιών, όπως 24ωρα περίπολα οδικής ασφάλειας, 4ψηφιο αριθμό έκτακτης ανάγκης - 1075, Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στο 2641 306 306 και Δωρεάν Οδική Βοήθεια σε περίπτωση ακινητοποίησης. Η Νέα Οδός όπου απαιτείται έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις έχουν τοποθετηθεί µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η εταιρία ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από τα τμήματα με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
redirect arrow
1 90 91 92 93 94 97