neaodos-logo
>>Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Εδώ, μπορείς να ενημερωθείς για όλα τα τελευταία νέα της Νέας Οδού, παρακολουθώντας τις πρόσφατες ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου σχετικά με την εταιρία και τις δραστηριότητές της.

Για οποιαδήποτε τυχόν απορία ή επιπλέον πληροφορία μπορείς να επικοινωνείς με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Marketing της εταιρίας είτε τηλεφωνικά καλώντας τον αριθμό 2103447300 είτε μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@neaodos.gr .

Σε περίπτωση που επιθυμείς να λαμβάνεις τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις της εταιρίας παρακαλούμε στείλε e-mail στο pressoffice@neaodos.gr αναγράφοντας στο θέμα: «προσθήκη στη λίστα» και στο σώμα του e-mail τα υπόλοιπα στοιχεία επικοινωνίας και το όνομα του οργανισμού τον οποίο εκπροσωπείς.

 

Νέα & Ανακοινώσεις

Νέα Οδός: Υποχρεωτική χρήση αλυσίδων στο τμήμα Κηφισιά - Οινόφυτα

14.02.21

Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι λόγω των κατά τόπους έντονων χιονοπτώσεων, στο τμήμα από Κηφισιά μέχρι Οινόφυτα, τίθεται σε ισχύαπόφαση της Τροχαίας για προσωρινή και πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας παντός είδους Ι.Χ.Ε. & Δ.Χ.Ε. οχημάτων που δεν έχουν τοποθετημένες σε δύο τουλάχιστον κινητήριους τροχούς αντιολισθητικές αλυσίδες ,στο τμήμα από Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Καλυφτάκη μέχρι Οινόφυτα. Υπενθυμίζουμε πως για το ίδιο τμήμα εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ διακοπή της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτωνάνω των 3,5 τόνων. Παρακαλούμε όλους τους οδηγούς να συμμορφωθούν με τις εντολές της Τροχαίας. Τέλος, σημειώνουμε ότι η Νέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων και υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων πρέπει να αποφεύγονται όλες οι άσκοπες μετακινήσεις.
redirect arrow

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

11.02.21

ΗΝέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι σύμφωνα μεΈκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης ΚαιρούτηςΕθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με ισχύ από το μεσημέρι του Σαββάτου (13-02-2021) έως και την Κυριακή (14-02-2021), προβλέπεται κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τον ισχυρό παγετό, τους θυελλώδεις ανέμους και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν βαθμιαία τα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία το σύνολο της χώρας. Το σχετικό αναλυτικό Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης μπορείτε να το βρείτεεδώ. ΗΝέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων. Συνιστούμε στους οδηγούς λόγω της σφοδρότητας των φαινομένων να κινηθούν μόνο εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο και να μεριμνήσουν για τα παρακάτω: Να ενημερωθούν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρίας. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για το τμήμα τουαυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε.(Μεταμόρφωση Αττικής – Σκάρφεια Φθιώτιδας) μπορούν να καλούν στο22950 26900. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για τηνΙόνια Οδό(Αντίρριο – Ιωάννινα) μπορούν να καλούν στο2641 306 306(καθημερινά και Σάββατο από τις 08:00 έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00). Να διαθέτουνεπαρκή ποσότητα καυσίμουστο ρεζερβουάρ του οχήματός τους. Να τηρούν αυστηρά τις αποστάσεις ασφαλείας από τα εκχιονιστικά μηχανήματα και μην τα προσπερνούν, παρακωλύοντας το έργο τους. Σε περίπτωσηέκτακτης ανάγκηςνα καλούν το1075. Επισημαίνουμε ότι η οδήγηση και η στάση στηΛωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ)είναι επικίνδυνη για τον οδηγό και το όχημά του. Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Και ειδικά σε περιπτώσεις χιονοπτώσεων, δυσχεραίνει σημαντικά το έργο των εκχιονιστικών μηχανημάτων καθώς και των οχημάτων όλων των αρμόδιων φορέων. Αναλυτικές συμβουλές οδικής ασφάλειας «παντός καιρού» , μπορείτε να δείτεεδώ και εδώ. Κλείνοντάς παρακαλούμε όλους τους οδηγούς να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας που είναι και η καθ ‘ υλην αρμόδια για τη διαχείριση της κυκλοφορίας.  
redirect arrow

Νέα Οδός – Κεντρική Οδός: Διάκριση στα Green Awards 2020

10.02.21

Μια νέα σημαντική διάκριση απέσπασαν η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός, ως «Οι πιο πράσινοι αυτοκινητόδρομοι της χώρας», στο πλαίσιο των Green Awards 2020, ενός θεσμού που επιβραβεύει και αναδεικνύει τις «πράσινες» καλές πρακτικές και στρατηγικές που προάγουν την αειφορία και την κυκλική οικονομία. Ειδικότερα, οι δύο εταιρίες, έλαβαν το μοναδικό βραβείο (Bronze Award) που απονεμήθηκε στην κατηγορία «Green Transportation Service», για τις δράσεις προώθησης και ανάπτυξης της ανακύκλωσης και της ηλεκτροκίνησης στους αυτοκινητοδρόμους που διαχειρίζονται, λειτουργούν και συντηρούν. Αξίζει να σημειώσουμε ότι την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων ανέλαβαν 33 διακεκριμένοι Πανεπιστημιακοί, Θεσμικοί Παράγοντες, Επιστήμονες και Επαγγελματίες από τον χώρο της Οικολογίας, της Βιωσιμότητας, του Περιβάλλοντος και της Αειφορίας, ενώ τα βραβεία διοργανώθηκαν από την Boussias. Νέα Οδός και Κεντρική Οδός, είναι οι μόνες εταιρίες παραχώρησης στην Ελλάδα που προσφέρουν στους οδηγούς, τη δυνατότητα ανακύκλωσης και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, έχοντας τοποθετήσει κάδους ανακύκλωσης σε κάθε χώρο στάθμευσης (parking) και Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α). Παράλληλα και οι δυο εταιρίες έχουν σχεδιάσει, υλοποιήσει και εφαρμόζουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα ανακύκλωσης που αφορά στο σύνολο των υλικών που προκύπτουν από τη συντήρηση και λειτουργία των αυτοκινητοδρόμων ευθύνης τους. Πρόκειται για ακόμα μια «πράσινη» πρωτιά, μετά από αυτή της ενεργούς προώθησης της ηλεκτροκίνησης στη χώρα, καθώς η Ιόνια Οδός παραμένει ακόμα και σήμερα ο πρώτος και μόνος αυτοκινητόδρομος στη χώρα, με δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλο το μήκος του σε όλους τους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι η Νέα Οδός, έγινε πρόσφατα και η 1η εταιρία λειτουργίας, συντήρησης και διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων στη χώρα, που έθεσε σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο πλάνο αντικατάστασης του στόλου οχημάτων της σε 100% ηλεκτρικά.. Στη Νέα Οδό και την Κεντρική Οδό, από την πρώτη μέρα λειτουργία μας, η προστασία του περιβάλλοντος αποτέλεσε και αποτελεί στρατηγικό στόχο, καθώς κι έναν από τους βασικούς πυλώνες, πάνω στους οποίους αναπτύσσονται οι επιμέρους δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας των δύο εταιρειών, με διαρκές μέλημα να αποτελούμε τους πιο πράσινους αυτοκινητόδρομους της χώρας!
redirect arrow
1 143 144 145 146 147 206

Δελτία Τύπου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ανισόπεδο κόμβο Μπογιατίου (Αγίου Στεφάνου)

06.09.18

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Μπογιατίου (Αγίου Στεφάνου). Ειδικότερα, από τις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης 6 έως τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής 7 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος επί του δεξιού παράπλευρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, το οποίο και θα παραμείνει κλειστό, καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών, διάστημα κατά το οποίο, η κυκλοφορία θα εκτρέπεται με τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, μέσω της Λεωφόρου Κρυονερίου και της οδού Χελμού, προκειμένου οι χρήστες να οδηγούνται στον Α/Κ Μπογιατίου. Σημειώνεται πως το αντίθετο ρεύμα του παράπλευρου δε θα επηρεαστεί από τις εν λόγω ρυθμίσεις. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις Μακράς Διάρκειας στον Ανισόπεδο Κόμβο Ριτσώνας

02.09.18

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διάρκειας θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Ριτσώνας, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνσης προς Αθήνα, από τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου έως και το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, με στόχο την εκτέλεση εργασιών κατασκευής νέας Άνω Διάβασης. Ειδικότερα, κατά το ανωτέρω διάστημα, οι εργασίες θα εκτελούνται τις καθημερινές από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου και το Σάββατο από τις 07:00 έως τις 14:00 και θα ισχύει μόνιμος αποκλεισμός (καθ΄ολο το 24ωρο) της ράμπας εισόδου από τον Α/Κ Ριτσώνας στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Αθήνα. Οι χρήστες που επιθυμούν να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο μέσω του Α/Κ Ριτσώνας, με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα εκτρέπονται στον παράδρομο του αυτοκινητοδρόμου και με τη χρήστη κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα οδηγούνται στον Ημικόμβο Σχηματαρίου (Τανάγρας) από όπου και θα εισέρχονται σε αυτόν. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις Μακράς Διάρκειας στον Ανισόπεδο Κόμβο Ριτσώνας

26.08.18

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διάρκειας θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Ριτσώνας, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνσης προς Λαμία, από τη Δευτέρα 27 Αυγούστου έως και το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, με στόχο την εκτέλεση εργασιών κατασκευής νέας Άνω Διάβασης. Ειδικότερα, κατά το ανωτέρω διάστημα, τις καθημερινές από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου και το Σάββατο από τις 07:00 έως τις 14:00, θα ισχύουν: Μόνιμος αποκλεισμός της ράμπας εισόδου από τον Α/Κ Ριτσώνας προς τον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Λαμία. Οι χρήστες που επιθυμούν να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο μέσω του Α/Κ Ριτσώνας, με κατεύθυνση προς Λαμία, θα εκτρέπονται στον παράδρομο του αυτοκινητοδρόμου και με τη χρήστη κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα οδηγούνται στον Α/Κ Θήβας από όπου και θα εισέρχονται στον αυτόν. Μόνιμος αποκλεισμός της Λωρίδας έκτακτης Ανάγκης στο 75,15ο χλμ και για διάστημα 500 μέτρων. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Λήξη των ΕΚΤΑΚΤΩΝ Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων στην περιοχή των Καμένων Βούρλων. Ο αυτοκινητόδρομος ξανά σε πλήρη λειτουργία!

25.08.18

Η Νέα Οδός ανακοινώνει πως σήμερα λίγο πριν τις 7 το πρωί, ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση των εκτεταμένων φθορών στον εξοπλισμό φωτισμού της σήραγγας Σ5 στην περιοχή των Καμμένων Βούρλων, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα και ο αυτοκινητόδρομος παραδόθηκε ξανά σε πλήρη λειτουργία. Υπενθυμίζουμε πως οι βλάβες είχαν προκληθεί το μεσημέρι της προηγούμενης, όταν όχημα που υπερέβαινε το μέγιστο επιτρεπτό ύψος εισήλθε στη σήραγγα, προκαλώντας φθορές που είχαν σαν αποτέλεσμα την πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα και την εκτροπή της στην Παλαιά Εθνική Οδό για λίγα χιλιόμετρα. Η Νέα Οδός ευχαριστεί τους οδηγούς για την υπομονή και την κατανόηση που επέδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.
redirect arrow

ΕΚΤΑΚΤΟ: Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην περιοχή των Καμένων Βούρλων λόγω συμβάντος εντός της τοπικής σήραγγας

24.08.18

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν εκτάκτως από σήμερα το απόγευμα και μέχρι νεότερης ενημέρωσης, στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στην περιοχή των Καμένων Βούρλων, λόγω συμβάντος με όχημα που υπερέβαινε το μέγιστο επιτρεπτό ύψος, προκαλώντας εκτεταμένες φθορές στον εξοπλισμό φωτισμού της τοπικής σήραγγας, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα. Έως την αποκατάσταση των φθορών και την ανάκτηση του απαραίτητου επιπέδου φωτισμού εντός της σήραγγας, οι οδηγοί που κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Δυτικό Ημικόμβο Καμένων Βούρλων (Χ.Θ 180+000) και μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα οδηγούνται έως τον Ανατολικό Ημικόμβο Καμένων Βούρλων (ΧΘ 177+500), από όπου και θα επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση.
redirect arrow

Ιόνια Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διάρκειας στον Ανισόπεδο Κόμβο Αγρινίου (Βόρειος)

24.08.18

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διαρκείας θα ισχύσουν στην Ιόνια Οδό και ειδικότερα στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Αγρινίου (Βόρειος), με στόχο την εκτέλεση γεωλογικών εργασιών. Ειδικότερα, από τις 27 Αυγούστου στις 08:00, έως και τις 14 Σεπτεμβρίου στις 19:00, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Ιωάννινα, θα ισχύσει αποκλεισμός ενός τμήματος της λωρίδας επιτάχυνσης. Τέλος από 10 Σεπτεμβρίου στις 08:00, έως και 28 Σεπτεμβρίου στις 19:00, στο ρεύμα κυκλοφορία με κατεύθυνση προς Αντίρριο, θα ισχύσει αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας. Σημειώνεται πως σε περίπτωση ταχύτερης ολοκλήρωσης των εργασιών, η κυκλοφορίας θα αποκατασταθεί νωρίτερα από τον προγραμματισμένο χρόνο. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow
1 81 82 83 84 85 97