neaodos-logo
>>Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Εδώ, μπορείς να ενημερωθείς για όλα τα τελευταία νέα της Νέας Οδού, παρακολουθώντας τις πρόσφατες ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου σχετικά με την εταιρία και τις δραστηριότητές της.

Για οποιαδήποτε τυχόν απορία ή επιπλέον πληροφορία μπορείς να επικοινωνείς με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Marketing της εταιρίας είτε τηλεφωνικά καλώντας τον αριθμό 2103447300 είτε μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@neaodos.gr .

Σε περίπτωση που επιθυμείς να λαμβάνεις τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις της εταιρίας παρακαλούμε στείλε e-mail στο pressoffice@neaodos.gr αναγράφοντας στο θέμα: «προσθήκη στη λίστα» και στο σώμα του e-mail τα υπόλοιπα στοιχεία επικοινωνίας και το όνομα του οργανισμού τον οποίο εκπροσωπείς.

 

Νέα & Ανακοινώσεις

Νέα Οδός: Υποχρεωτική χρήση αλυσίδων στο τμήμα Κηφισιά - Οινόφυτα

14.02.21

Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι λόγω των κατά τόπους έντονων χιονοπτώσεων, στο τμήμα από Κηφισιά μέχρι Οινόφυτα, τίθεται σε ισχύαπόφαση της Τροχαίας για προσωρινή και πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας παντός είδους Ι.Χ.Ε. & Δ.Χ.Ε. οχημάτων που δεν έχουν τοποθετημένες σε δύο τουλάχιστον κινητήριους τροχούς αντιολισθητικές αλυσίδες ,στο τμήμα από Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Καλυφτάκη μέχρι Οινόφυτα. Υπενθυμίζουμε πως για το ίδιο τμήμα εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ διακοπή της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτωνάνω των 3,5 τόνων. Παρακαλούμε όλους τους οδηγούς να συμμορφωθούν με τις εντολές της Τροχαίας. Τέλος, σημειώνουμε ότι η Νέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων και υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων πρέπει να αποφεύγονται όλες οι άσκοπες μετακινήσεις.
redirect arrow

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

11.02.21

ΗΝέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι σύμφωνα μεΈκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης ΚαιρούτηςΕθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με ισχύ από το μεσημέρι του Σαββάτου (13-02-2021) έως και την Κυριακή (14-02-2021), προβλέπεται κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τον ισχυρό παγετό, τους θυελλώδεις ανέμους και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν βαθμιαία τα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία το σύνολο της χώρας. Το σχετικό αναλυτικό Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης μπορείτε να το βρείτεεδώ. ΗΝέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων. Συνιστούμε στους οδηγούς λόγω της σφοδρότητας των φαινομένων να κινηθούν μόνο εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο και να μεριμνήσουν για τα παρακάτω: Να ενημερωθούν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρίας. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για το τμήμα τουαυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε.(Μεταμόρφωση Αττικής – Σκάρφεια Φθιώτιδας) μπορούν να καλούν στο22950 26900. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για τηνΙόνια Οδό(Αντίρριο – Ιωάννινα) μπορούν να καλούν στο2641 306 306(καθημερινά και Σάββατο από τις 08:00 έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00). Να διαθέτουνεπαρκή ποσότητα καυσίμουστο ρεζερβουάρ του οχήματός τους. Να τηρούν αυστηρά τις αποστάσεις ασφαλείας από τα εκχιονιστικά μηχανήματα και μην τα προσπερνούν, παρακωλύοντας το έργο τους. Σε περίπτωσηέκτακτης ανάγκηςνα καλούν το1075. Επισημαίνουμε ότι η οδήγηση και η στάση στηΛωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ)είναι επικίνδυνη για τον οδηγό και το όχημά του. Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Και ειδικά σε περιπτώσεις χιονοπτώσεων, δυσχεραίνει σημαντικά το έργο των εκχιονιστικών μηχανημάτων καθώς και των οχημάτων όλων των αρμόδιων φορέων. Αναλυτικές συμβουλές οδικής ασφάλειας «παντός καιρού» , μπορείτε να δείτεεδώ και εδώ. Κλείνοντάς παρακαλούμε όλους τους οδηγούς να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας που είναι και η καθ ‘ υλην αρμόδια για τη διαχείριση της κυκλοφορίας.  
redirect arrow

Νέα Οδός – Κεντρική Οδός: Διάκριση στα Green Awards 2020

10.02.21

Μια νέα σημαντική διάκριση απέσπασαν η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός, ως «Οι πιο πράσινοι αυτοκινητόδρομοι της χώρας», στο πλαίσιο των Green Awards 2020, ενός θεσμού που επιβραβεύει και αναδεικνύει τις «πράσινες» καλές πρακτικές και στρατηγικές που προάγουν την αειφορία και την κυκλική οικονομία. Ειδικότερα, οι δύο εταιρίες, έλαβαν το μοναδικό βραβείο (Bronze Award) που απονεμήθηκε στην κατηγορία «Green Transportation Service», για τις δράσεις προώθησης και ανάπτυξης της ανακύκλωσης και της ηλεκτροκίνησης στους αυτοκινητοδρόμους που διαχειρίζονται, λειτουργούν και συντηρούν. Αξίζει να σημειώσουμε ότι την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων ανέλαβαν 33 διακεκριμένοι Πανεπιστημιακοί, Θεσμικοί Παράγοντες, Επιστήμονες και Επαγγελματίες από τον χώρο της Οικολογίας, της Βιωσιμότητας, του Περιβάλλοντος και της Αειφορίας, ενώ τα βραβεία διοργανώθηκαν από την Boussias. Νέα Οδός και Κεντρική Οδός, είναι οι μόνες εταιρίες παραχώρησης στην Ελλάδα που προσφέρουν στους οδηγούς, τη δυνατότητα ανακύκλωσης και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, έχοντας τοποθετήσει κάδους ανακύκλωσης σε κάθε χώρο στάθμευσης (parking) και Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α). Παράλληλα και οι δυο εταιρίες έχουν σχεδιάσει, υλοποιήσει και εφαρμόζουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα ανακύκλωσης που αφορά στο σύνολο των υλικών που προκύπτουν από τη συντήρηση και λειτουργία των αυτοκινητοδρόμων ευθύνης τους. Πρόκειται για ακόμα μια «πράσινη» πρωτιά, μετά από αυτή της ενεργούς προώθησης της ηλεκτροκίνησης στη χώρα, καθώς η Ιόνια Οδός παραμένει ακόμα και σήμερα ο πρώτος και μόνος αυτοκινητόδρομος στη χώρα, με δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλο το μήκος του σε όλους τους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι η Νέα Οδός, έγινε πρόσφατα και η 1η εταιρία λειτουργίας, συντήρησης και διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων στη χώρα, που έθεσε σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο πλάνο αντικατάστασης του στόλου οχημάτων της σε 100% ηλεκτρικά.. Στη Νέα Οδό και την Κεντρική Οδό, από την πρώτη μέρα λειτουργία μας, η προστασία του περιβάλλοντος αποτέλεσε και αποτελεί στρατηγικό στόχο, καθώς κι έναν από τους βασικούς πυλώνες, πάνω στους οποίους αναπτύσσονται οι επιμέρους δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας των δύο εταιρειών, με διαρκές μέλημα να αποτελούμε τους πιο πράσινους αυτοκινητόδρομους της χώρας!
redirect arrow
1 143 144 145 146 147 206

Δελτία Τύπου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από Ανισόπεδο Κόμβο Βαρυμπόμπης έως Ανισόπεδο κόμβο Μπογιατίου (Αγίου Στεφάνου)

10.01.23

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, μακράς διαρκείας, θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Βαρυμπόμπης έως τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Μπογιατίου (Αγίου Στεφάνου), αμφίπλευρα, με σκοπό τη διενέργεια εργασιών συντήρησης. Ειδικότερα, την Τρίτη 10 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 24 Μαρτίου, από τις 21:00 έως τις 06:00 της επόμενης ,θα ισχύσουν διαδοχικά ανά περίπτωση: (α) προσωρινός αποκλεισμός δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας και Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) στο ύψος του εκάστοτε Ανισόπεδου Κόμβου, καθώς και στο τμήμα αυτοκινητοδρόμου μεταξύ των κόμβων, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από την εναπομείνασα μεσαία και αριστερή λωρίδα, (β) προσωρινός αποκλεισμός του αριστερού τμήματος του κλάδου εξόδου και (γ) προσωρινός αποκλεισμός τμήματος της λωρίδας επιτάχυνσης. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα αποσύρονται καθημερινά μετά το πέρας των εργασιών. Τέλος, σημειώνεται ότι δεν θα πραγματοποιηθούν εργασίες κατά το διάστημα από 24 Φεβρουαρίου έως 28 Φεβρουαρίου, καθώς και σε περιόδους έντονων καιρικών φαινομένων. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην Ιόνια Οδό

10.01.23

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, μακράς διαρκείας, θα ισχύσουν στον Αυτοκινητόδρομο Ιόνια Οδός με στόχο την εκτέλεση εργασιών διαγράμμισης. Ειδικότερα, από την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 30 Απριλίου, στον αυτοκινητόδρομο Ιόνια Οδός , και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (140,9ο έως 200,9ο χλμ), θα υλοποιούνται κατά περίπτωση και διαδοχικά οι κάτωθι αποκλεισμοί: • Αποκλεισμός αριστερής λωρίδας • Αποκλεισμός δεξιάς λωρίδας και Λ.Ε.Α. • Αποκλεισμός χώρου στάθμευσης • Αποκλεισμοί ραμπών εισόδου-εξόδου κόμβων • Αποκλεισμοί λωρίδων διοδίων (μετωπικών και πλευρικών) Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή από ανατολή έως δύση ηλίου και το Σάββατο από ανατολή ηλίου έως τις 16:00. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα αποσύρονται καθημερινά μετά το πέρας των εργασιών. Εργασίες και κατ’ επέκταση κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δεν θα υλοποιηθούν τα διαστήματα 24-28/02/2023, 24-27/03/2023 και 07-18/04/2023, καθώς και σε περιόδους έντονων καιρικών φαινομένων. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και εφιστά την προσοχή των οδηγών καθώς οι τελευταίοι οφείλουν να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Α/Κ Μαλακάσας – Α/Κ Οινοφύτων

03.01.23

Η Νέα Οδός ενημερώνει τους οδηγούς ότι, λόγω ατυχήματος, θα τεθεί άμεσα σε ισχύ έπειτα από εντολή τροχαίας, εκτροπή κυκλοφορίας στο τμήμα μεταξύ του Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Μαλακάσας και του Α/Κ Οινοφυτων στο ρεύμα προς Αθήνα. Ειδικότερα, οι οδηγοί που κινούνται στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Οινοφυτων και μέσω παράπλευρου οδικού δικτύου, θα επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο μέσω του του Α/Κ Μαλακάσας. Σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των προαναφερθέντων ρυθμίσεων, θα ισχύσει και αναπροσαρμογή της τιμής των διοδίων τελών του Μετωπικού Σταθμού Αφιδνών και του Πλευρικού σταθμούΚαπανδριτίου στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και εφιστά την προσοχή των οδηγών καθώς οι τελευταίοι οφείλουν να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση
redirect arrow
1 18 19 20 21 22 97