neaodos-logo
>>Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Εδώ, μπορείς να ενημερωθείς για όλα τα τελευταία νέα της Νέας Οδού, παρακολουθώντας τις πρόσφατες ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου σχετικά με την εταιρία και τις δραστηριότητές της.

Για οποιαδήποτε τυχόν απορία ή επιπλέον πληροφορία μπορείς να επικοινωνείς με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Marketing της εταιρίας είτε τηλεφωνικά καλώντας τον αριθμό 2103447300 είτε μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@neaodos.gr .

Σε περίπτωση που επιθυμείς να λαμβάνεις τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις της εταιρίας παρακαλούμε στείλε e-mail στο pressoffice@neaodos.gr αναγράφοντας στο θέμα: «προσθήκη στη λίστα» και στο σώμα του e-mail τα υπόλοιπα στοιχεία επικοινωνίας και το όνομα του οργανισμού τον οποίο εκπροσωπείς.

 

Νέα & Ανακοινώσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους Ανισόπεδους Πύρνας (Λυκόβρυσης) και Τατοΐου

02.08.21

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στους Ανισόπεδους Κόμβους Πύρνας (Λυκόβρυσης) και Τατοΐου του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε, με στόχο την εκτέλεση εργασιών φύτευσης και άρδευσης. Ειδικότερα, τη Δευτέρα 2 Αυγούστου, από τις 21:00 έως τις 06:00 της επομένης, θα ισχύσει αποκλεισμός κάθετης οδού και του κλάδου εισόδου του Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Πύρνας στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα με την κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται, με τη βοήθεια των κατάλληλων κατευθυντήριων πινακίδων, μέσω του παράπλευρου οδικού δικτύου και του Α/Κ Τατοΐου. Αντίστοιχα, τη Τρίτη 3 Αυγούστου, από τις 21:00 έως τις 06:00 της επομένης, θα ισχύσει αποκλεισμός του κλάδου εισόδου 2 του Α/Κ Τατοΐου στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από Μεταμόρφωση προς Λαμία. Κατά το ωράριο εκτέλεσης των εργασιών οι οδηγοί που επιθυμούν να εισέλθουν από Μεταμόρφωση στην κατεύθυνση προς Λαμία μέσω του Α/Κ Τατοΐου, με τη βοήθεια των κατάλληλων κατευθυντήριων πινακίδων θα κατευθύνονται μέσω του παράπλευρου οδικού δικτύου στον Α/Κ Πύρνας, όπου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην περιοχή της Κηφισιάς

26.07.21

Κυκλοφοριακές θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κηφισιάς (22οχλμ έως 21,4ο χλμ), με σκοπό την εκτέλεση εργασιών αντικατάστασης ηχοπετασμάτων. Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, έως την Κυριακή 1 Αυγούστου, από τις 20:00 έως τις 07:00 της επομένης, θα ισχύει ολικός αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας και της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνσης προς Αθήνα. Η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται κανονικά από την εναπομείνασα αριστερή και μεσαία λωρίδα. Ταυτόχρονα, μεταξύ 22ου χλμ- 21,4ου χλμ, θα ισχύσει και τοπικός αποκλεισμός, μέγιστου μήκους 20 μέτρων, τμήματος του αριστερού παράπλευρου. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση.
redirect arrow

Νέα Οδός & Κεντρική Οδός: Χορηγοί οδικής ασφάλειας & προστασίας του περιβάλλοντος του Ράλλυ Ακρόπολις

22.07.21

Τα φώτα του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού, στρέφονται το Σεπτέμβριο στην Ελλάδα, καθώς το ιστορικό και εμβληματικό ράλλυ Ακρόπολις, το «Ράλλυ των Θεών», όπως είναι διεθνώς γνωστό, επανέρχεται μετά από απουσία 8 ετών στο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA (WRC). Με την πόλη της Λαμίας να αποτελεί την έδρα του αγώνα και την πλειοψηφία των ιστορικών και πλέον εντυπωσιακών ειδικών διαδρομών να λαμβάνουν χώρα στη Στερεά Ελλάδα, η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός, πέρα από «αυτοκινητόδρομοι του αγώνα» καθώς θα φροντίσουν για τη γρήγορη και ασφαλή μεταφορά θεατών και αγωνιστικών πληρωμάτων, αναλαμβάνουν επίσημοι και αποκλειστικοί Χορηγοί Oδικής Ασφάλειας και Προστασίας του Περιβάλλοντος της διοργάνωσης.   [video width="1024" height="576" mp4="http://www.neaodos.gr/wp-content/uploads/2021/07/Rally-Acropolis-Teaser-SomE-Video-Post-NOKO.mp4"][/video] Οι δύο εταιρίες, σε συνεργασία με τη διοργανώτρια αρχή, θα προβούν σε μια σειρά από δράσεις ευαισθητοποίησης γύρω από την οδική ασφάλεια, οι οποίες θα ξεκινήσουν το προσεχές διάστημα και θα κορυφωθούν τις ημέρες διεξαγωγής του αγώνα. Βασικό μήνυμα των ΝΟ και ΚΟ είναι ότι η οδική ασφάλεια αποτελεί μια εξίσωση πολλών παραγόντων. Οι σύγχρονες υποδομές σε συνδυασμό με ποιοτικές υπηρεσίες οδικής ασφάλειας, η σωστή εκπαίδευση του οδηγού, η απόλυτη εφαρμογή του ΚΟΚ, η τακτική συντήρηση του οχήματος και ο εξοπλισμός ασφαλείας ανάμεσα σε άλλα, οδηγούν σε αρμονική και ασφαλή συνύπαρξη οδήγησης και ταχύτητας. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αποτελεί την καλύτερη απόδειξη για αυτό. Παράλληλα, καθώς η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός, είναι οι πλέον πρωτοπόρες εταιρίες διαχείρισης, λειτουργίας και συντήρησης αυτοκινητοδρόμων, σε ότι αφορά στην προώθηση της μετάβασης της χώρας στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος, δε θα μπορούσαν να μη συνδράμουν στη μέτρηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος μιας διοργάνωσης παγκοσμίου βεληνεκούς, καθώς και στην προσπάθεια για τον περιορισμό του, στο μέτρο του δυνατού. Η Νέα Οδός και Κεντρική Οδός καλωσορίζουν και μεγάλη υπερηφάνεια υποστηρίζουν την επιστροφή του Ράλλυ Ακρόπολις τόσο φέτος όσο και του χρόνου στο πρόγραμμα του WRC.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στον Ανισόπεδο Κόμβο Οινοφύτων

21.07.21

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον Αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Οινοφύτων, με στόχο την εκτέλεση εργασιών βαριάς συντήρησης οδοστρώματος. Ειδικότερα, την Πέμπτη 22 Ιουλίου, από τις 20:00 έως τις 05:00 της επομένης, θα ισχύει πλήρης αποκλεισμός της ράμπας εξόδου του Α/Κ Οινοφύτων, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία. Κατά τω ανωτέρω διάστημα, και με τη χρήση κατάλληλων προειδοποιητικών πινακίδων, θα ισχύσει εναλλάξ κυκλοφορία επί του δεξιού παράπλευρου δικτύου, ενώ οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λαμία, θα ειδοποιούνται εγκαίρως προκειμένου να εξέρχονται από τον Α/Κ Μαλακάσας και μέσω του δεξιού παράπλευρου οδικού δικτύου και τη χρήση προσωρινών σημάνσεων, να οδηγούνται στον Α/Κ Οινοφύτων. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Νέα Οδός: Δύο Χρυσά βραβεία στα Hellenic Responsible Business Awards 2021

06.07.21

Δύο νέες χρυσές διακρίσεις απέσπασε η Νέα Οδός, στο πλαίσιο των Hellenic Responsible Business Awards 2021, ενός θεσμού που επιβραβεύει και αναδεικνύει τις εταιρείες που προωθούν τις αξίες της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και επενδύουν στη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Ειδικότερα, η Νέα Οδός διακρίθηκε: Με Χρυσό Βραβείο, στην κατηγορία «Τεχνολογία και Περιβάλλον», για τις πρωτοβουλίες της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, καθώς η Ιόνια Οδός παραμένει ακόμα και σήμερα ο μόνος αυτοκινητόδρομος στη χώρα που προσφέρει τη δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων καθ’ όλο το μήκος του. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι η Νέα Οδός, έγινε στις αρχές του χρόνου, η 1η εταιρία λειτουργίας, συντήρησης και διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων στη χώρα, που έθεσε σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο πλάνο αντικατάστασης του στόλου οχημάτων της σε 100% ηλεκτρικά, εξοπλίζοντας ταυτόχρονα το σύνολο των εγκαταστάσεών της με φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων, δημιουργώντας έτσι τις κατάλληλες υποδομές για τον πλήρη εξηλεκτρισμό του εταιρικού στόλου. Με Χρυσό Βραβείο, στην κατηγορία «Ηλεκτρονική Έκδοση Απολογισμού» για τη δημιουργία του «S.R Scorecard». Πρόκειται για ένα microsite, στο οποίο συγκεντρώνονται και παρουσιάζονται με διαδριαστικό τρόπο σε ετήσια βάση, όλοι οι βασικοί δείκτες Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας, προκειμένου να μπορεί ο κάθε συμμέτοχος (stakeholder) να ενημερωθεί «με μια ματιά» για όλες τις δράσεις που υλοποιούνται. Παράλληλα, μέσω του CSR Scorecard, πραγματοποιείται και διαδικτυακή έρευνα η οποία και λειτουργεί και ως ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Στη Νέα Οδό, στόχος μας είναι να είμαστε ένας ενεργός εταιρικός πολίτης που συμβάλλει τα μέγιστα σε κάθε όμορη τοπική κοινωνία, καθώς και στο σύνολο της χώρας. Καθημερινά, επιδιώκουμε την υπεροχή στη λειτουργία και τη συντήρηση των αυτοκινητοδρόμων μας, ενώ σε κάθε μας βήμα, αναγνωρίζουμε την απόλυτη ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και προσπαθούμε να συμβάλλουμε τα μέγιστα στην αειφόρο ανάπτυξη. Περισσότερες πληροφορίες για τη στρατηγική και τις δράσεις μας σχετικά με την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη μπορείτε να βρείτε τόσο στον Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας της Νέας Οδού, όσο και στο microsite, CSR Scorecard.      
redirect arrow

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στον Ανισόπεδο Κόμβο Τατοΐου

05.07.21

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον Αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Τατοΐου, με στόχο την εκτέλεση εργασιών φύτευσης και άρδευσης του κόμβου. Ειδικότερα, τη Δευτέρα 5 και την Τρίτη 6 Ιουλίου, από τις 21:00 έως και τις 06:00 της επόμενης ημέρας, θα ισχύει αποκλεισμός του κλάδου εισόδου 1 στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία (οδός Τατοΐου – κατεύθυνση προς Μεταμόρφωση) του Α/Κ Τατοΐου,. Κατά το ωράριο εκτέλεσης των εργασιών οι οδηγοί που επιθυμούν να εισέλθουν από τον Α/Κ Τατοΐου στην κατεύθυνση προς Λαμία θα κατευθύνονται, μέσω κατάλληλων προειδοποιητικών και προσωρινών σημάνσεων, στον κλάδο εισόδου 2 του Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Τατοΐου και μέσω παράπλευρου οδικού δικτύου, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο. Στη συνέχεια, την Τετάρτη 7 Ιουλίου, από τις 21:00 έως και τις 06:00 της επόμενης ημέρας, θα ισχύει αποκλεισμός του κλάδου εξόδου του Α/Κ Τατοΐου, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα. Κατά το ανωτέρω διάστημα και με τη χρήση κατάλληλων προειδοποιητικών πινακίδων, οι οδηγοί θα ειδοποιούνται εγκαίρως, προκειμένου να εξέρχονται από τον προηγούμενο κόμβο (Α/Κ Πύρνας) και μέσω του παράπλευρου οδικού δικτύου και τη χρήση προσωρινών σημάνσεων να οδηγούνται στον Α/Κ Τατοΐου. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow
1 137 138 139 140 141 206

Δελτία Τύπου

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στους Ανισόπεδους Κόμβους Καλυφτάκη και Πύρνας

02.11.21

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Καλυφτάκη και στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Πύρνας στο πλαίσιο των εργασιών αντικατάστασης του οδοστρώματος που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, της Κηφισιάς, της Λυκόβρυσης και της Μεταμόρφωσης. Ειδικότερα τη Τρίτη 2 Νοεμβρίου από τις 21:00 έως τις 06:00 της επομένης θα ισχύσει αποκλεισμός του κλάδου εισόδου του Α/Κ Καλυφτάκη και του κλάδου εξόδου του Α/Κ Πύρνας στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα. Κατά το ανωτέρω διάστημα, όσοι οδηγοί επιθυμούν να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο μέσω του Α/Κ Καλυφτάκη με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα ενημερώνονται μέσω κατάλληλων προειδοποιητικών σημάνσεων, προκειμένου να κατευθυνθούν μέσω του παράπλευρου οδικού δικτύου, μέχρι τον Ανισόπεδο Κόμβο Πύρνας από όπου και θα μπορούν να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο. Αντίστοιχα, οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Αθήνα που επιθυμούν να εξέλθουν στον Α/Κ Πύρνας, θα ειδοποιούνται μέσω προσωρινών σημάνσεων, προκειμένου να εξέλθουν στον γειτονικό Ανισόπεδο Κόμβο Καλυφτάκη και μέσω του παράπλευρου δικτύου να οδηγούνται έως τον Α/Κ Πύρνας. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Μαλακάσας

29.10.21

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε, και συγκεκριμένα στην περιοχή της Μαλακάσας για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης. Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 1 στις 08:00 έως και την Κυριακή 14 Νοεμβρίου στις 15:00, θα ισχύσει μόνιμος αποκλεισμός της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας στην περιοχή της Μαλακάσας (μεταξύ του 42,7ου χλμ και 40,4ου χλμ) στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από τις εναπομείνασες (μεσαία και δεξιά) λωρίδες. Επιπρόσθετα, κατά τω ανωτέρω διάστημα, πλην της Κυριακής, από τις 19:00 κάθε ημέρας έως τις 08:00 της επομένης, θα ισχύσει ταυτόχρονος αποκλεισμός μικρής διάρκειας και της μεσαίας λωρίδας στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από την εναπομείνασα δεξιά λωρίδα. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στα διόδια Αφιδνών

29.10.21

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διαρκείας θα ισχύσουν στον Αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στα μετωπικά διόδια Αφιδνών, με στόχο την εκτέλεση εργασιών συντήρησης. Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, καθ’ όλο το 24ωρο, θα ισχύσουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Α. Από Δευτέρα 1 στις 07:00 έως και Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός τριών δεξιών λωρίδων κυκλοφορίας στο ρεύμα με κατεύθυνση προς Αθήνα. Β. Από Δευτέρα 8 στις 07:00 έως και Παρασκευή 12 Νοεμβρίου στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός τριών δεξιών λωρίδων κυκλοφορίας στο ρεύμα με κατεύθυνση προς Λαμία. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, στην υπηρεσιακή λωρίδα κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, θα υπάρξει ελεγχόμενη διέλευση για όλα τα υπερμεγέθη οχήματα με πλάτος άνω των 2,60μ. Συγκεκριμένα, οι οδηγοί των υπερμεγεθών οχημάτων παρακαλούνται, κατά την άφιξη τους στον Σταθμό Διοδίων Αφιδνών, να καλούν το 1075, ώστε να απομακρυνθεί και στη συνέχεια να επανατοποθετηθεί μέρος της υφιστάμενης σήμανσης στο σημείο εισόδου από επί τόπου αρμόδιο συνεργείο, προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η διέλευσή τους στις εν λόγω λωρίδες. Γ. Από Δευτέρα 1 Νοεμβρίου στις 07:00 έως και Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί εναλλάξ αποκλεισμός αριστερών και μεσαίων λωρίδων κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Νέα Οδός: Στην Ιόνια Οδό ενέργεια από τον ήλιο!

26.10.21

Η Νέα Οδός, αποδεικνύοντας στην πράξη τη δέσμευσή της στην προστασία του περιβάλλοντος, ανέπτυξε στην Ιόνια Οδό, το πρώτο πιλοτικό φωτοβολταϊκό πάρκο σε ανεκμετάλλευτα πρανή αυτοκινητοδρόμου, προκειμένου να καλύψει μέρος των ενεργειακών αναγκών του έργου με καθαρή πράσινη ενέργεια από τον ήλιο.   Το φωτοβολταϊκό πάρκο, αναπτύχθηκε στον Ανισόπεδο Κόμβο Μεσολογγίου και αποτελείται από τέσσερις εγκαταστάσεις, συνολικής δυναμικότητας 102kWp. Η εκτιμώμενη ετήσια παραγωγή είναι 153.000kWh και δύναται να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες 245 σωμάτων οδοφωτισμού τεχνολογίας Led για ένα ολόκληρο έτος. Ήδη, η Νέα Οδός διερευνά και άλλες κατάλληλες, ανεκμετάλλευτες εκτάσεις εντός των έργων που διαχειρίζεται, προκειμένου να υλοποιηθούν επιπλέον παρόμοιες εγκαταστάσεις. Η εν λόγω δράση, αποτελεί μια ακόμα ενέργεια μετατροπής της Ιόνιάς Οδού στον πλέον «πράσινο» αυτοκινητόδρομο της χωράς. Ήδη από το 2018 και έως σήμερα, η Ιόνια Οδός, είναι ο μόνος αυτοκινητόδρομος στην Ελλάδα που προσφέρει τη δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, σε όλο το μήκος του, σε όλους τους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α), σχεδόν ανά 30 χιλιόμετρα, με τον κάθε φορτιστή να έχει τη δυνατότητα φόρτισης έως και 3 οχημάτων ταυτόχρονα. Παράλληλα, συνεχίζεται και η υλοποίηση της πρωτοβουλίας «Νέα Οδός Go Green», η οποία ξεκίνησε στις αρχές του έτους. Ειδικότερα, η Νέα Οδός έγινε η πρώτη εταιρία λειτουργίας, συντήρησης και διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων στη χώρα, που έθεσε σε επιχειρησιακή λειτουργία τα πρώτα «πράσινα», 100% ηλεκτρικά van, τα οποία αρχικά θα χρησιμοποιηθούν ως οχήματα συντήρησης και εκτέλεσης εργασιών, κάνοντας πράξη τον στρατηγικό στόχο προστασίας του περιβάλλοντος, μέσω της καινοτομίας. Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η Νέα Οδός, ξεκίνησε την εφαρμογή ενός πλάνου αντικατάστασης του μεγαλύτερου μέρους του στόλου οχημάτων της σε ηλεκτρικά και υβριδικά, ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε την εγκατάσταση 18 φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, καλύπτοντας το σύνολο των κτιριακών της εγκαταστάσεων. Στόχος, η αντικατάσταση τουλάχιστον του 20% των εταιρικών οχημάτων σε ηλεκτρικά και υβριδικά έως τα τέλη του 2021.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στον Ανισόπεδο Κόμβο Καλυφτάκη

25.10.21

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Καλυφτάκη στο πλαίσιο των εργασιών αντικατάστασης του οδοστρώματος που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, της Κηφισιάς, της Λυκόβρυσης και της Μεταμόρφωσης. Ειδικότερα τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου από τις 21:00 έως τις 06:00 της επομένης θα ισχύσει αποκλεισμός των κλάδων εξόδου και εισόδου του Α/Κ Καλυφτάκη στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα. Κατά το ανωτέρω διάστημα, οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Αθήνα που επιθυμούν να εξέλθουν στον Α/Κ Καλυφτάκη, θα ειδοποιούνται μέσω προσωρινών σημάνσεων, προκειμένου να εξέλθουν στον γειτονικό Ανισόπεδο Κόμβο Πύρνας και μέσω του παράπλευρου δικτύου να οδηγούνται έως τον Α/Κ Καλυφτάκη. Αντιστοίχως, όσοι οδηγοί επιθυμούν να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο μέσω του Α/Κ Καλυφτάκη με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα ενημερώνονται μέσω κατάλληλων προειδοποιητικών σημάνσεων, προκειμένου να κατευθυνθούν μέσω του παράπλευρου οδικού δικτύου, μέχρι τον Ανισόπεδο Κόμβο Πύρνας από όπου και θα μπορούν να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στον Ανισόπεδο Κόμβο Βαρυμπόμπης

21.10.21

Κυκλοφοριακές θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Βαρυμπόμπης στο πλαίσιο των εργασιών αντικατάστασης του οδοστρώματος που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, της Κηφισιάς, της Λυκόβρυσης και της Μεταμόρφωσης. Ειδικότερα την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου από τις 21:00 έως τις 06:00 της επομένης θα ισχύσει αποκλεισμός του κλάδου εισόδου του Α/Κ Βαρυμπόμπης στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα. Κατά το ανωτέρω διάστημα, οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Αθήνα που επιθυμούν να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο μέσω του Α/Κ Βαρυμπόμπης με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα ενημερώνονται μέσω κατάλληλων προειδοποιητικών σημάνσεων, προκειμένου να κατευθυνθούν μέσω του παράπλευρου οδικού δικτύου, μέχρι τον Ανισόπεδο Κόμβο Καλυφτάκη από όπου και θα μπορούν να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση.
redirect arrow
1 36 37 38 39 40 97