neaodos-logo
>>Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Εδώ, μπορείς να ενημερωθείς για όλα τα τελευταία νέα της Νέας Οδού, παρακολουθώντας τις πρόσφατες ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου σχετικά με την εταιρία και τις δραστηριότητές της.

Για οποιαδήποτε τυχόν απορία ή επιπλέον πληροφορία μπορείς να επικοινωνείς με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Marketing της εταιρίας είτε τηλεφωνικά καλώντας τον αριθμό 2103447300 είτε μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@neaodos.gr .

Σε περίπτωση που επιθυμείς να λαμβάνεις τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις της εταιρίας παρακαλούμε στείλε e-mail στο pressoffice@neaodos.gr αναγράφοντας στο θέμα: «προσθήκη στη λίστα» και στο σώμα του e-mail τα υπόλοιπα στοιχεία επικοινωνίας και το όνομα του οργανισμού τον οποίο εκπροσωπείς.

 

Νέα & Ανακοινώσεις

Νέα Οδός: Απαγόρευση Κυκλοφορίας Βαρέων Οχημάτων από Α/Κ Καλυφτάκη και Α/Κ Οινοφύτων

24.01.22

Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι, λόγω εκδήλωσης Έντονων Καιρικών Φαινομένων, τίθεται σε ισχύ απόφαση της Τροχαίας για διακοπή της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε., και ειδικότερα από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Καλυφτάκη, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία, και από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Οινοφύτων στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα. Ταυτόχρονα, υποχρεωτική καθίσταται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για όλους τους οδηγούς ΙΧ. Παρακαλούμε όλους τους οδηγούς να συμμορφωθούν με τις εντολές της Τροχαίας. Τέλος, σημειώνουμε ότι η Νέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων και υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων πρέπει να αποφεύγονται όλες οι άσκοπες μετακινήσεις.  
redirect arrow

Νέα Οδός: Ακραία Καιρικά Φαινόμενα τη Δευτέρα 24/1

23.01.22

ΗΝέα Οδός, σε συνέχεια της από 20 Ιανουαρίου 2022 ανακοίνωσής της, (Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης ΚαιρούτηςΕθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας,) ενημερώνει τους οδηγούς ότι τη Δευτέρα 24/1 προβλέπονται σφοδρές χιονοπτώσεις σε όλη την Αττική. ΗΝέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων και το σύνολο των ανθρώπων και του μηχανισμού μας, βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα. Ωστόσο, λόγω της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων, συνίσταται η αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων. Για τους οδηγούς που θα πρέπει να ταξιδέψουν, συνιστούμε για λόγους ασφαλείας: : Να ενημερωθούν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας τηνΤηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στο22950 26900. Να έχουν στο όχημά τουςαντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησής τους. Να διαθέτουνεπαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός τους. Να ακολουθούνπιστάτιςοδηγίες της Τροχαίας. Σε περίπτωσηέκτακτης ανάγκης να καλούν το1075 Σχετικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδωνυπενθυμίζουμε ότι: Οι αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς. Η ταχύτητά μας με χρήση αλυσίδων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 30 χλμ. / ώρα. Οι αλυσίδες είναι σωστά τοποθετημένες όταν δείχνουν και είναι τεντωμένες. Αναλυτικές συμβουλές οδικής ασφάλειας για οδήγηση σε χιονισμένο οδόστρωμα, μπορείτε να δείτε εδώ. Υπενθυμίζουμε ότι χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ), πρέπει να γίνεταιμόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ενώ αναλυτικές συμβουλές οδικής ασφάλειας, είναι στη διάθεσή σας και εδώ. Πληροφορίες για τουςΧώρους Προσωρινής Στάθμευσηςκαι τουςΣταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών στους αυτοκινητοδρόμους που λειτουργούμε συντηρούμε και διαχειριζόμαστε, μπορείτε να βρείτεεδώ. Κλείνοντας παρακαλούμε όλους τους οδηγούς να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις της Τροχαίας που είναι και η καθ ‘ υλην αρμόδια για τη διαχείριση της κυκλοφορίας.
redirect arrow

Νέα Οδός: Έκτακτα Καιρικά Φαινόμενα από Σάββατο 22 /01 έως και Δευτέρα 24/1

20.01.22

ΗΝέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης ΚαιρούτηςΕθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με ισχύ απόΣάββατο 22/1 έως και Δευτέρα 24/1, προβλέπεται σφοδρή επιδείνωσητου καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τις πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές, καθώς και τους βόρειους ανέμους εντάσεως 8 με 9 μποφόρ. Το σχετικό αναλυτικό Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης μπορείτε να το βρείτεεδώ. ΗΝέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων και το σύνολο των ανθρώπων και του μηχανισμού μας, βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα. Ωστόσο, λόγω της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων που αναλύονται στο Δελτίο της ΕΜΥ, συνιστούμε στους οδηγούςνα αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ενώ αν πρέπει να ταξιδέψουν: Να ενημερωθούν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας τηνΤηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατώντης εταιρίας. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για το τμήμα τουαυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε.(Μεταμόρφωση Αττικής – Σκάρφεια Φθιώτιδας) μπορούν να καλούν στο22950 26900. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για τηνΙόνια Οδό (Αντίρριο – Ιωάννινα) μπορούν να καλούν στο2641 306 306(καθημερινά και Σάββατο από τις 08:00 έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00). Να έχουν στο όχημά τουςαντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησής τους. Να διαθέτουνεπαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός τους. Να ακολουθούνπιστάτιςοδηγίες της Τροχαίας. Σε περίπτωσηέκτακτης ανάγκης να καλούν το1075 Σχετικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδωνυπενθυμίζουμε ότι: Οι αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς. Η ταχύτητά μας με χρήση αλυσίδων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 30 χλμ. / ώρα. Οι αλυσίδες είναι σωστά τοποθετημένες όταν δείχνουν και είναι τεντωμένες. Αναλυτικές συμβουλές οδικής ασφάλειας για οδήγηση σε χιονισμένο οδόστρωμα, μπορείτε να δείτε εδώ. Υπενθυμίζουμε ότι χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) πρέπει να γίνεταιμόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ενώ αναλυτικές συμβουλές οδικής ασφάλειας, είναι στη διάθεσή σας και εδώ. Τέλος, πληροφορίες για τουςΧώρους Προσωρινής Στάθμευσηςκαι τουςΣταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών στους αυτοκινητοδρόμους που λειτουργούμε συντηρούμε και διαχειριζόμαστε, μπορείτε να βρείτεεδώ. Κλείνοντας παρακαλούμε όλους τους οδηγούς να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις της Τροχαίας που είναι και η καθ ‘ υλην αρμόδια για τη διαχείριση της κυκλοφορίας.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην περιοχή της Αρκίτσας και της Τραγάνας

17.01.22

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον Αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αρκίτσας και της Τραγάνας, με στόχο την εκτέλεση εργασιών συντήρησης. Ειδικότερα, από τη Τρίτη 18 Ιανουαρίου στις 07:00 έως την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου στις 18:00, στην περιοχή της Αρκίτσας (από 159οχλμ έως 162οχλμ), και της Τραγάνας (από 138οχλμ έως 141οχλμ), στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία, θα ισχύσει μόνιμος αποκλεισμός της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.). Επιπρόσθετα, κατά τω ανωτέρω διάστημα και ειδικότερα από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 07:00 έως τις 18:00 και Σάββατο από τις 07:00 έως τις 15:00 θα ισχύσει αποκλεισμός δεξιάς λωρίδας, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από την εναπομείνασα αριστερή λωρίδα. Σημειώνεται πως σε περίπτωση ταχύτερης ολοκλήρωσης των εργασιών, η κυκλοφορίας θα αποκατασταθεί νωρίτερα από τον προγραμματισμένο χρόνο. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση.  
redirect arrow
1 124 125 126 127 128 206

Δελτία Τύπου

Ιόνια Οδός: Αγροτικές κινητοποιήσεις 7/2/2019

07.02.19

Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι λόγω των εν εξελίξει αγροτικών κινητοποιήσεων, έχουν αναπτυχθεί «μπλόκα» διαδηλωτών, στον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού και ειδικότερα, στο ύψος του Νότιου Ανισόπεδου Κόμβου Αγρινίου (Χαλικίου). Λόγω της κατάληψη μέρους του οδοστρώματος και για λόγους ασφαλείας, η τροχαία θα προχωρήσει σε εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω του παράπλευρου δικτύου, στο υπό κατάληψη τμήμα από τις 19:00 έως τις 20:00. Όσοι οδηγοί κινούνται στο ανοδικό ρεύμα (κατεύθυνση προς Ιωάννινα), θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στο Νότιο Ανισόπεδο Κόμβο Αγρινίου (Α/Κ Χαλικίου) και μέσω του παράπλευρου δικτύου θα οδηγούνται στον Βόρειο Ανισόπεδο Κόμβο Αγρινίου (Κουβαρά) από όπου και θα επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο. Αντίστοιχα όσοι οδηγοί κινούνται στο καθοδικό ρεύμα (κατεύθυνση προς Αντίρριο), θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στο Ανισόπεδο Κόμβο Αγίου Ηλία και μέσω του παράπλευρου δικτύου θα οδηγούνται στον Ανισόπεδο Κόμβο Μεσολογγίου, από όπου και θα επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο. Σχετική ενημέρωση στους οδηγούς παρέχεται μέσω των σταθμών διοδίων καθώς και των ηλεκτρονικών πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων (VMS). Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Οδός παρακαλεί κάθε οδηγό πριν ξεκινήσει το ταξίδι του να καλεί την αρμόδια Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στο2641 306 306, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες στον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού.
redirect arrow

Ιόνια Οδός: Αγροτικές κινητοποιήσεις 6/2/2019

06.02.19

Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι λόγω των εν εξελίξει αγροτικών κινητοποιήσεων, έχουν αναπτυχθεί «μπλόκα» διαδηλωτών, στον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού και ειδικότερα, στο ύψος του Νότιου Ανισόπεδου Κόμβου Αγρινίου (Χαλικίου). Λόγω της κατάληψη μέρους του οδοστρώματος και για λόγους ασφαλείας, η τροχαία θα προχωρήσει σε εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω του παράπλευρου δικτύου, στο υπό κατάληψη τμήμα από τις 18:00 έως τις 19:00. Όσοι οδηγοί κινούνται στο ανοδικό ρεύμα (κατεύθυνση προς Ιωάννινα), θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στο Νότιο Ανισόπεδο Κόμβο Αγρινίου (Α/Κ Χαλικίου) και μέσω του παράπλευρου δικτύου θα οδηγούνται στον Βόρειο Ανισόπεδο Κόμβο Αγρινίου (Κουβαρά) από όπου και θα επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο. Αντίστοιχα όσοι οδηγοί κινούνται στο καθοδικό ρεύμα (κατεύθυνση προς Αντίρριο), θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στο Ανισόπεδο Κόμβο Αγίου Ηλία και μέσω του παράπλευρου δικτύου θα οδηγούνται στον Ανισόπεδο Κόμβο Μεσολογγίου, από όπου και θα επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο. Σχετική ενημέρωση στους οδηγούς παρέχεται μέσω των σταθμών διοδίων καθώς και των ηλεκτρονικών πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων (VMS). Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Οδός παρακαλεί κάθε οδηγό πριν ξεκινήσει το ταξίδι του να καλεί την αρμόδια Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στο2641 306 306, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες στον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού.
redirect arrow

Ιόνια Οδός: Αγροτικές κινητοποιήσεις 5/2/2019

05.02.19

Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι λόγω των εν εξελίξει αγροτικών κινητοποιήσεων, έχουν αναπτυχθεί «μπλόκα» διαδηλωτών, στον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού και ειδικότερα, στο ύψος του Νότιου Ανισόπεδου Κόμβου Αγρινίου (Χαλικίου). Λόγω της κατάληψη μέρους του οδοστρώματος και για λόγους ασφαλείας, η τροχαία θα προχωρήσει σε εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω του παράπλευρου δικτύου, στο υπό κατάληψη τμήμα από τις 18:00 έως τις 20:00. Όσοι οδηγοί κινούνται στο ανοδικό ρεύμα (κατεύθυνση προς Ιωάννινα), θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στο Νότιο Ανισόπεδο Κόμβο Αγρινίου (Α/Κ Χαλικίου) και μέσω του παράπλευρου δικτύου θα οδηγούνται στον Βόρειο Ανισόπεδο Κόμβο Αγρινίου (Κουβαρά) από όπου και θα επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο. Αντίστοιχα όσοι οδηγοί κινούνται στο καθοδικό ρεύμα (κατεύθυνση προς Αντίρριο), θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στο Ανισόπεδο Κόμβο Αγίου Ηλία και μέσω του παράπλευρου δικτύου θα οδηγούνται στον Ανισόπεδο Κόμβο Μεσολογγίου, από όπου και θα επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο. Σχετική ενημέρωση στους οδηγούς παρέχεται μέσω των σταθμών διοδίων καθώς και των ηλεκτρονικών πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων (VMS). Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Οδός παρακαλεί κάθε οδηγό πριν ξεκινήσει το ταξίδι του να καλεί την αρμόδια Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στο2641 306 306, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες στον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού.
redirect arrow

Ιόνια Οδός: Αγροτικές κινητοποιήσεις 4/2/2019

04.02.19

Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι λόγω των εν εξελίξει αγροτικών κινητοποιήσεων, έχουν αναπτυχθεί «μπλόκα» διαδηλωτών, στον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού και ειδικότερα, στο ύψος του Ανισόπεδου Κόμβου Αγίου Ηλία. Λόγω της κατάληψη μέρους του οδοστρώματος και για λόγους ασφαλείας, η τροχαία έχει προχωρήσει σε εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω του παράπλευρου δικτύου, στο υπό κατάληψη τμήμα. Όσοι οδηγοί κινούνται στο ανοδικό ρεύμα, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στο Νότιο Ανισόπεδο Κόμβο Αγρινίου (Α/Κ Χαλικίου) και μέσω του παράπλευρου δικτύου θα οδηγούνται στον Ανισόπεδο Κόμβο Αγίου Ηλία από όπου και θα επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο. Αντίστοιχα όσοι οδηγοί κινούνται στο καθοδικό ρεύμα, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στο Ανισόπεδο Κόμβο Αγίου Ηλία και μέσω του παράπλευρου δικτύου θα οδηγούνται στον Ανισόπεδο Κόμβο Μεσολογγίου, από όπου και θα επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο. Σχετική ενημέρωση στους οδηγούς παρέχεται μέσω των σταθμών διοδίων καθώς και των ηλεκτρονικών πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων (VMS). Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Οδός παρακαλεί κάθε οδηγό πριν ξεκινήσει το ταξίδι του να καλεί την αρμόδια Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στο 2641 306 306, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες στον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού.
redirect arrow

Παράταση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο τμήμα Σχηματάρι – Θήβα λόγω ανακατασκευής του Ανισόπεδου Κόμβου Ριτσώνας

31.01.19

Η Νέα Οδός ανακοινώνει την παράταση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που βρίσκονται σε ισχύ στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε συγκεκριμένα στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Ριτσώνας, λόγω εκτέλεσης εργασιών κατασκευής νέας Άνω Διάβασης του εν λόγω κόμβου, έως την Τετάρτη 24 Απριλίου 2019. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ισχύος των ως άνω ρυθμίσεων ισχύουν τα ακόλουθα: - Τοπικός αποκλεισμός της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α) στο ύψος κόμβου καθ όλο το 24ωρο. - Μόνιμος αποκλεισμός των κλάδων εισόδου του Α/Κ Ριτσώνας στον αυτοκινητόδρομο και προς τις δύο κατευθύνσεις. Καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των εν λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, οι οδηγοί με αφετηρία την Ριτσώνα που επιθυμούν να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Αθήνα, με τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα εκτρέπονται στον αριστερό παράπλευρο και θα οδηγούνται στον Ημικόμβο Σχηματαρίου (Τανάγρας), από όπου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο. Αντίστοιχα, οι οδηγοί με αφετηρία την Ριτσώνα που επιθυμούν να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Λαμία, με τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα εκτρέπονται στον δεξιό παράπλευρο και θα οδηγούνται στον Ανισόπεδο Κόμβο Θήβας, από όπου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο. Σημειώνεται πως η εν λόγω κίνηση μέσω του Ανισόπεδου Κόμβου Θήβας γίνεται χωρίς την πληρωμή πλευρικών διοδίων. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Νέα Οδός – Έκτακτα Καιρικά Φαινόμενα

24.01.19

Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι, σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με ισχύ από την Παρασκευή 25 έως το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, προβλέπεται επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις νότιους ανέμους, τις ισχυρές βροχοπτώσεις, καθώς και τις κατά τόπους έντονες χιονοπτώσεις στη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο. Το σχετικό αναλυτικό Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης μπορείτε να το βρείτε εδώ. Η Νέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων. Συνιστούμε στους οδηγούς που πρόκειται να ταξιδέψουν τα παρακάτω: – Να ενημερωθούν για τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους, καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρίας. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. (Μεταμόρφωση Αττικής – Σκάρφεια Φθιώτιδας) μπορούν να καλούν στο 22950 26900. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για την Ιόνια Οδό (Αντίρριο – Ιωάννινα) μπορούν να καλούν στο 2641 306 306. (καθημερινά και Σάββατο από τις 8:00 έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00). – Αν χρειαστεί, να μεταβάλλουν το πρόγραμμά τους για να αποφύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων. – Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησής τους. – Να διαθέτουν επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός τους. – Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας. – Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να καλούν το 1075. Σχετικά με τις αντιολισθητικές αλυσίδες υπενθυμίζουμε ότι: – Οι αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς. – Η ταχύτητά με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30 χλμ. / ώρα. – Οι αλυσίδες είναι σωστά τοποθετημένες όταν δείχνουν και είναι τεντωμένες. Επισημαίνουμε ότι η οδήγηση και η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) είναι επικίνδυνη για τον οδηγό και το όχημά του. Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Αναλυτικές συμβουλές οδικής ασφάλειας, μπορείτε να δείτε και εδώ.
redirect arrow
1 76 77 78 79 80 97