neaodos-logo
>>Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Εδώ, μπορείς να ενημερωθείς για όλα τα τελευταία νέα της Νέας Οδού, παρακολουθώντας τις πρόσφατες ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου σχετικά με την εταιρία και τις δραστηριότητές της.

Για οποιαδήποτε τυχόν απορία ή επιπλέον πληροφορία μπορείς να επικοινωνείς με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Marketing της εταιρίας είτε τηλεφωνικά καλώντας τον αριθμό 2103447300 είτε μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@neaodos.gr .

Σε περίπτωση που επιθυμείς να λαμβάνεις τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις της εταιρίας παρακαλούμε στείλε e-mail στο pressoffice@neaodos.gr αναγράφοντας στο θέμα: «προσθήκη στη λίστα» και στο σώμα του e-mail τα υπόλοιπα στοιχεία επικοινωνίας και το όνομα του οργανισμού τον οποίο εκπροσωπείς.

 

Νέα & Ανακοινώσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ανισόπεδο κόμβο Μπογιατίου (Αγίου Στεφάνου)

27.05.22

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Μπογιατίου (Αγίου Στεφάνου), με σκοπό τη διενέργεια ασφαλτικών εργασιών. Ειδικότερα, την Δευτέρα 30 Μαΐου από τις 21:00 έως τις 06:00 της επόμενης ,θα ισχύσει αποκλεισμός των κλάδων εισόδου κι εξόδου του Α/Κ Μπογιατίου στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία. Κατά τη διάρκεια των εν λόγω εργασιών, οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λαμία που επιθυμούν να εξέλθουν στον Α/Κ Μπογιατίου, θα ειδοποιούνται μέσω προσωρινών σημάνσεων, προκειμένου να εξέλθουν στον γειτονικό Ανισόπεδο Κόμβο Βαρυμπόμπης και μέσω παράπλευρου οδικού δικτύου να οδηγούνται έως τον Α/Κ Μπογιατίου. Αντίστοιχα οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λαμία που επιθυμούν να εισέλθουν στον Α/Κ Μπογιατίου, θα ειδοποιούνται μέσω προσωρινών σημάνσεων, προκειμένου να κατευθυνθούν, μέσω παράπλευρου οδικού δικτύου και του Αυτοκινητοδρόμου, μέχρι τον Ανισόπεδο Κόμβο Βαρυμπόμπης, από όπου και θα μπορούν να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο. Αντίστοιχα από την Τρίτη 31 Μαΐου έως και την Πέμπτη 2 Ιουνίου, από τις 21:00 έως τις 06:00 της επόμενης ,θα υλοποιηθεί μόνο ο αποκλεισμός του κλάδου εισόδου του Α/Κ Μπογιατίου στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις σε τμήματα του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε.

24.05.22

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σε τμήματα επί του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε, με σκοπό τη διενέργεια εργασιών κατασκευής. Ειδικότερα, από την Τρίτη 24 Μαΐου έως και την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, θα ισχύσουν οι κάτωθι φάσεις κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, αμφίπλευρα, σε τμήματα της περιοχής Οινοφίτων έως Καμένα Βούρλα (58ο χλμ έως 185ο χλμ) : Ολιγοήμερος αποκλεισμός μακράς διάρκειας στο τμήμα μεταξύ αρτηρίας και κλάδου εξόδου σε Κόμβους, Χώρους Στάθμευσης καθώς κι εγκαταστάσεις Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α). Με την ολοκλήρωση της παραπάνω φάσης κυκλοφοριακής ρύθμισης στην έκαστη θέση, θα τίθενται σε ισχύ, κατά περίπτωση, προσωρινοί αποκλεισμοί μικρής διάρκειας της δεξιάς λωρίδας, της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), καθώς και του χώρου στάθμευσης. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υλοποιούνται από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 07:00 έως τις 19:00, και Σάββατο από τις 07:00 έως τις 15:00. Σημειώνεται ότι κάθε ημέρα, μετά το πέρας των εργασιών και μέχρι την επανέναρξή τους, το σύνολο του οδοστρώματος θα αποδίδεται κανονικά σε κυκλοφορία. Τέλος, σημειώνεται ότι κατά τις ημέρες από Παρασκευή 10 Ιουνίου ως και Τρίτη 14 Ιουνίου, από Παρασκευή 12 Αυγούστου έως και Τρίτη 16 Αυγούστου , από Πέμπτη 27 Οκτωβρίου ως και Κυριακή 30 Οκτωβρίου , καθώς και τα Σαββατοκύριακα της θερινής περιόδου ( από 18 Ιουνίου έως 4 Σεπτεμβρίου) δε θα εκτελεστούν εργασίες. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση.  
redirect arrow

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην περιοχή των Αφιδνών, Καπανδριτίου και Αγ. Στεφάνου λόγω μετακίνησης Οπαδών Τελικού Κυπέλλου 2022

20.05.22

Νέα Οδός ενημερώνει τους οδηγούς ότι το Σάββατο 21 Μαΐου, εν όψει μετακίνησης των οπαδών του τελικού αγώνα ποδοσφαίρου κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΟΚ , και με γνώμονα το μέγιστο δυνατό επίπεδο οδικής ασφάλειας, θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε, και ειδικότερα στην περιοχή των Αφιδνών, Καπανδριτίου και Αγ. Στεφάνου. Ειδικότερα, το Σάββατο 21 Μαΐου από τις 08:00 έως την αποχώρηση των λεωφορείων που θα μεταφέρουν τους οπαδούς, θα ισχύσουν οι κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Aποκλεισμός της Αριστερής Λωρίδας στην περιοχή του Καπανδριτίου (37ο χλμ. έως 35,7ο χλμ.) στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα. Αποκλεισμός της Δεξιάς Λωρίδας και Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης στην περιοχή των Αφιδνών και Καπανδριτίου (34,7ο χλμ. έως 31,5ο χλμ.), στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα. Aποκλεισμός της Αριστερής Λωρίδας στην περιοχή του Αγ. Στεφάνου (27,2ο χλμ. έως 27,7ο χλμ.) στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία. Κατά τω ανωτέρω διάστημα θα εφαρμοστεί ταυτόχρονα και αποκλεισμός του κλάδου εισόδου του Ημικόμβου (ΗΜΚ) Αφιδνών στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα, με τους οδηγούς να εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα, μέσω του Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Μπογιατίου (Αγ. Στεφάνου). Τέλος σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα ισχύσει αποκλεισμός του κλάδου εξόδου του Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α.) Σχηματαρίου στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα, από τις 11:00 έως τις 18:00, καθώς και στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία, από τις 23:00 έως τις 06:00 της επομένης. Αντίστοιχα, θα ισχύσει αποκλεισμός του κλάδου εξόδου του Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α.) Αταλάντης στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα, από τις 08:00 έως τις 16:00, καθώς και αμφίπλευρος αποκλεισμός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τις 23:00 έως τις 06:00 της επομένης. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση.    
redirect arrow

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε.

20.05.22

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε, με σκοπό τη διενέργεια εργασιών αντικατάστασης στηθαίων ασφαλείας. Ειδικότερα, από την Παρασκευή 20 Μαΐου στις 07:00 έως και την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στις 19:00, θα ισχύσει προσωρινός αποκλεισμός τμημάτων της δεξιάς λωρίδας στο τμήμα από Αφίδνες έως Κάστρο Βοιωτίας (33,5ο χλμ έως 116ο χλμ) , και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υλοποιούνται από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 07:00 έως τις 19:00, και Σάββατο από τις 07:00 έως τις 15:00. Συμπληρωματικά, από την Παρασκευή 20 Μαΐου στις 07:00 έως και το Σάββατο 30 Ιουλίου στις 15:00, θα ισχύσει προσωρινός αποκλεισμός τμημάτων της δεξιάς λωρίδας στο τμήμα από Αταλάντη έως Καμένα Βούρλα (147,7ο χλμ έως 183ο χλμ) , και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υλοποιούνται από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 07:00 έως τις 19:00, και Σάββατο από τις 07:00 έως τις 15:00. Σημειώνεται ότι καθημερινά με την ολοκλήρωση των εργασιών η εν λόγω λωρίδα θα δίνεται κανονικά σε κυκλοφορία. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στον Ανισόπεδο Κόμβο Μπογιατίου (Αγ. Στεφάνου)

16.05.22

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και ειδικότερα στο ύψος του Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Μπογιατίου (Αγ. Στεφάνου), στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία (24ο χλμ έως 29,2ο χλμ), με σκοπό τη διενέργεια ασφαλτικών εργασιών. Ειδικότερα, από την Τρίτη 17 Μαΐου στις 21:00 έως την Παρασκευή 10 Ιουνίου, στις 06:00, θα ισχύσει αποκλεισμός μεσαίας και δεξιάς λωρίδας στην κατεύθυνση προς Λαμία. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υλοποιούνται από Σάββατο έως και Πέμπτη, από τις 21:00 έως τις 06:00 της επόμενης ημέρας, και Παρασκευή από τις 22:00 έως τις 06:00 της επόμενης ημέρας. Ειδικότερα για την υλοποίηση των εργασιών στο ύψος του Α/Κ Μπογιατίου, θα ισχύσει αποκλεισμός του κλάδου εισόδου και εξόδου του Α/Κ Μπογιατίου στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία. Κατά τη διάρκεια των εν λόγω εργασιών, οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λαμία που επιθυμούν να εξέλθουν στον Α/Κ Μπογιατίου, θα ειδοποιούνται μέσω προσωρινών σημάνσεων, προκειμένου να εξέλθουν στον γειτονικό Ανισόπεδο Κόμβο Βαρυμπόμπης και μέσω παράπλευρου οδικού δικτύου να οδηγούνται έως τον Α/Κ Μπογιατίου. Αντίστοιχα οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λαμία που επιθυμούν να εισέλθουν στον Α/Κ Μπογιατίου, θα ειδοποιούνται μέσω προσωρινών σημάνσεων, προκειμένου να κατευθυνθούν, μέσω παράπλευρου οδικού δικτύου και του Αυτοκινητοδρόμου, μέχρι τον Ανισόπεδο Κόμβο Βαρυμπόμπης, από όπου και θα μπορούν να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στο τμήμα Μεταμόρφωση-Μπογιάτι (Αγ.Στέφανος)

11.05.22

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και πιο ειδικότερα στο τμήμα μεταξύ της Μεταμόρφωσης και του Μπογιατίου (Αγ. Στέφανος), για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης. Ειδικότερα, από τη Τετάρτη 11 Μαΐου έως την Τρίτη 31 Μάϊου, από τις 22:00 έως τις 06:00 της επομένης, θα ισχύσει αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) με την κυκλοφορία να διεξάγεται από τις εναπομείνασες αριστερές και μεσαίες λωρίδες. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των ως άνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα ισχύσει κι εκ περιτροπής αποκλεισμός των κλάδων εξόδων-εισόδων, από Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Μεταμόρφωσης έως Ανισόπεδο Κόμβο Μπογιατίου (Αγ. Στεφάνου), και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από τους γειτονικούς, σε κάθε περίπτωση, Ανισόπεδους Κόμβους. Σημειώνεται ότι δεν θα πραγματοποιείται ταυτόχρονος αποκλεισμός διαφορετικών Ανισόπεδων Κόμβων. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση.
redirect arrow
1 118 119 120 121 122 206

Δελτία Τύπου

Νέα Οδός - Ανακοίνωση Τύπου

23.12.17

  Αρχικά θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθύτατη λύπη μας για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι οδηγοί και όλοι οι ταξιδιώτες που ακινητοποιήθηκαν εχθές και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε, πριν και μετά την περιοχή μεταξύ Μαλεσίνας και Μαρτίνου. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα ξεκίνησαν το βράδυ της 21ης Δεκεμβρίου, με ισχυρές χιονοπτώσεις ανά διαστήματα, σε όλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου. Το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρίας μας και 55 εκχιονιστικά μηχανήματα είχαν τεθεί σε ετοιμότητα, έπειτα από σχετική ανακοίνωση της ΕΜΥ και επιχειρούσαν εξ αρχής όπου απαιτούνταν. Με ειδική ανακοίνωση που αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα μας ενημερώσαμε για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα και την ανάγκη οι οδηγοί να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ τόσο η Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών και ο Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης όσο και οι άνθρωποι μας από τους σταθμούς διοδίων, παρείχαν άμεση ενημέρωση για τις συνθήκες επί του αυτοκινητοδρόμου. Στις 22 Δεκεμβρίου στις 13:40, ξεκίνησε ισχυρότατη χιονόπτωση στην περιοχή από Μαρτίνο (123ο χλμ) έως και Μαλεσίνα (130ο χλμ.). 12 εκχιονιστικά επιχειρούσαν ειδικά σε αυτή περιοχή για την αντιμετώπιση των φαινομένων. Λόγω των εορτών και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόμου η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη τόσο από ΙΧ όσο και από βαρέα οχήματα. Στις 15:00 ανακοινώνεται από την ελληνική αστυνομία απαγορευτικό κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων. Στις 16:00 οι σταθμοί διοδίων σε Τραγάνα και Θήβα παύουν να εισπράττουν διόδια. Τα φαινόμενα παρέμεναν έντονα στην περιοχή Μαρτίνο - Μαλεσίνα και πολλά ΙΧ που δεν έφεραν αντιολισθητικές αλυσίδες ακινητοποιούνταν. Στις 16:24, και ενώ βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων, νταλίκα που κινείται στο 125ο χλμ., στο ρεύμα προς Λαμία, χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες, διπλώνει. Παράλληλα, στην ίδια περιοχή και στο ρεύμα προς Αθήνα, ακινητοποιούνται ένα λεωφορείο και μια ακόμα νταλίκα, επίσης χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες. Για τη διαχείριση του πρώτου συμβάντος (δίπλωμα νταλίκας) πραγματοποιείται με εντολή της τροχαίας, διακοπή κυκλοφορίας ( ανασχεση) στο ρεύμα προς Λαμία. Παράλληλα και για τη διαχείριση του δεύτερου συμβάντος (λεωφορείο και νταλίκα προς Αθήνα), δίνεται εντολή για διακοπή κυκλοφορίας (ανασχεση) και στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος του σταθμού διοδίων Τραγάνας. Συνεπώς για την αντιμετώπιση των παράλληλων συμβάντων, διεκόπη υποχρεωτικά και ταυτόχρονα η κυκλοφορία και στα δυο ρεύματα. Λόγω της εξόδου των Χριστουγέννων ο αριθμός των οχημάτων που ανέμεναν να λήξουν οι ανασχέσεις προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους, αυξάνονταν με γρήγορους ρυθμούς. Τα περίπολα οδικής ασφάλειας και οι Οδικές Βοήθειες Βαρέων Οχημάτων προσέγγισαν με τη συμβολή εκχιονιστικών και τα τρία σημεία με τις ακινητοποιημένες νταλίκες και το λεωφορείο και ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης. Μετά την ολοκλήρωσή αυτών, τα εκχιονιστικά συνέχισαν να επιχειρούν, ώστε το τμήμα που παρέμενε κλειστό να είναι ασφαλές για να παραδοθεί εκ νέου σε κυκλοφορία. Στις 18:40 ξεκίνησε σταδιακά, σε μια λωρίδα, με χαμηλές ταχύτητες, η κίνηση των πρώτων ακινητοποιημένων οχημάτων, στο ρεύμα προς Λαμία. Στις 19:30 δόθηκε σε κυκλοφορία μια λωρίδα και στο ρεύμα προς Αθήνα. Λόγω του μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου και των έντονων καιρικών φαινομένων και με στόχο την ασφαλή κίνηση των οχημάτων, ο απεγκλωβισμός και στα δυο ρεύματα πραγματοποιούνταν με αργούς ρυθμούς. Πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας με συνεχή ροή και στα δυο ρεύματα επήλθε στις 22:30. Λυπούμαστε βαθύτατα για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι οδηγοί και όλοι οι ταξιδιώτες, καθώς δε συνάδει με το επίπεδο λειτουργίας αυτοκινητοδρόμου που επιθυμούμε να παρέχουμε.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις μακράς διάρκειας στην περιοχή Αγ. Κωνσταντίνου και Καμένων Βούρλων για την εκτέλεση εργασιών αναβάθμισης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των τοπικών σηράγγων.

04.12.17

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διάρκειας θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε, από τις 5 Δεκεμβρίου και έως τα μέσα Φεβρουαρίου, στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου και των Καμένων Βούρλων, με στόχο τη διενέργεια εργασιών αναβάθμισης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και των συστημάτων διαχείρισης κυκλοφορίας των τοπικών σηράγγων. Ειδικότερα, κατά το ανωτέρω διάστημα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, θα σημειώνεται εναλλάξ και εκ περιτροπής αποκλεισμός, είτε της αριστερής, είτε της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας, με την κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται από μια μόνο λωρίδα ανά κατεύθυνση. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση.
redirect arrow

Νέα Οδός – Κεντρική Οδός: «Επίσημοι Υποστηρικτές της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας»

13.11.17

Η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός, με αίσθημα εταιρικής υπευθυνότητας, ενώνουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να αποτελέσουν για τα επόμενα χρόνια «τον καλύτερο δυνατό συνταξιδιώτη», όχι μόνο για όλους τους Έλληνες οδηγούς, αλλά και για την Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα, στο δρόμο της για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Ειδικότερα, οι δύο εταιρίες, προχωρούν σε χορηγική συνεργασία με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια λαμβάνουν τον τίτλο του "Επίσημου Υποστηρικτή". Η κοινωνική υπευθυνότητα και η προαγωγή της αειφορίας, κατέχουν κεντρικό ρόλο στη στρατηγική και την καθημερινή λειτουργία της Νέας Οδού και της Κεντρικής Οδού. Κοινός στόχος των δύο εταιριών είναι να δρουν ως ενεργοί, κοινωνικά υπεύθυνοι εταιρικοί πολίτες που συμβάλλουν τα μέγιστα στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις τοπικές κοινωνίες των όμορων περιοχών από τις οποίες διέρχονται τα έργα τους και επιδιώκοντας με στοχευμένες δράσεις και υπευθυνότητα να συνεισφέρουν σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, χωρίς αποκλεισμούς. Νέα Οδός και Κεντρική Οδός, εύχονται καλή προετοιμασία και καλή επιτυχία στους αθλητές και αθλήτριες της ομάδας μας. Σχετικά με τα συνεργαζόμενα μέρη Η Νέα Οδός είναι η εταιρεία που έχει αναλάβει τη μελέτη, τον σχεδιασμό, την κατασκευή, την εκμετάλλευση, τη λειτουργία και τη συντήρηση του έργου Παραχώρησης «Ιόνια Οδός». Αυτό το έργο πνοής, περιλαμβάνει: τον ομώνυμο αυτοκινητόδρομο «Ιόνια Οδός», μήκους 196 χιλιομέτρων, από το Αντίρριο έως τα Ιωάννινα (ανισόπεδος κόμβος με Εγνατία Οδό). τμήμα του αυτοκινητόδρομου Α.Θ.Ε., μήκους περίπου 172,5 χιλιομέτρων, από τον ανισόπεδο κόμβο Μεταμόρφωσης Αττικής έως τη Σκάρφεια Φθιώτιδας, μετά τα Καμένα Βούρλα και το συνδετήριο κλάδο του Α.Θ.Ε. Σχηματάρι - Χαλκίδα, μήκους 11 χιλιομέτρων. Πρωταρχική δέσμευση της Νέας Οδού είναι η ασφαλής και ταχύτατη μετακίνηση για όλους τους Έλληνες πολίτες, σε συνδυασμό με την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας. Η Κεντρική Οδός είναι η εταιρεία που έχει αναλάβει τη μελέτη, το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία, την εκμετάλλευση και τη συντήρηση του έργου Παραχώρησης «Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος – Ε65». Αυτό το έργο είναι στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της χώρας και αφορά στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου κεντρικής Ελλάδος (Ε65), από ημικόμβο με Π.Α.Θ.Ε. στο ύψος του Α.Κ. Θερμοπυλών έως τον ανισόπεδο κόμβο με Εγνατία οδό μετά την Οξύνεια, καθώς και στη διαχείριση και συντήρηση του τμήματος της Α.Θ.Ε. από τη Σκάρφεια μέχρι τις Ράχες (συνολικό μήκος 57 χλμ.) Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Π.Ε.), είναι ο υπεύθυνος φορέας για την ανάπτυξη και διάδοση του Παραολυμπιακού Κινήματος στην Ελλάδα καθώς και για την επιλογή, συγκρότηση και αποστολή των εθνικών ομάδων στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Βασικός της στόχος, είναι η διεύρυνση του Παραολυμπιακού Κινήματος στην Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτό δίνει κίνητρα ώστε να παρακινήσει και να ενθαρρύνει άτομα με αναπηρία – και ιδιαίτερα νέους ανθρώπους – να συμμετέχουν ενεργά στον αθλητισμό, μέσω της καθημερινής ενασχόλησής τους με αυτόν.
redirect arrow

Ιόνια Οδός: Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στο τμήμα Αβγό – Εγνατία

17.10.17

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Τετάρτη 18 και την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στην Ιόνια Οδό και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα μεταξύ του Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Αβγού και του Α/Κ Εγνατίας, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών συντήρησης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των σηράγγων Αμπελιάς. Ειδικότερα, από τις 08:00 το πρωί της Τετάρτης 18 έως τις 08:00 το πρωί της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου και από τις 08:00 το πρωί της Τετάρτης 25 έως τις 08:00 το πρωί της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου, θα ισχύσει ολική διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα, στο εν λόγω τμήμα, με ταυτόχρονο αποκλεισμό των κλάδων εισόδου του Α/Κ Αβγού προς Ιωάννινα και του Α/Κ Εγνατίας προς Αντίρριο. Κατά το ανωτέρω διάστημα, όσοι οδηγοί κινούνται επί της Ιόνιας Οδού με κατεύθυνση προς Ιωάννινα, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Αβγού και θα συνεχίζουν το ταξίδι τους προς τον προορισμό της επιλογής τους, μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού (Π.Ε.Ο). Ακολούθως, όσοι οδηγοί, κινούνται επί της Εγνατίας Οδού και επιθυμούν να εισέλθουν στην Ιόνια Οδό με κατεύθυνση προς Αντίρριο, θα εξέρχονται της Εγνατίας Οδού στον Α/Κ Ιωαννίνων και κινούμενοι με κατεύθυνση προς Άρτα θα εισέρχονται στην Ιόνια Οδό μέσω του Α/Κ Αβγού. Τέλος όσοι οδηγοί αναχωρούν από την πόλη των Ιωαννίνων και επιθυμούν να εισέλθουν στην Ιόνια Οδό με κατεύθυνση προς Αντίρριο, θα προσεγγίζουν τον κόμβο του Αβγού μέσω της Π.Ε.Ο με κατεύθυνση προς Άρτα. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Ιόνια Οδός: Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στο τμήμα Αντίρριο - Μεσολόγγι

26.09.17

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Τετάρτη 27 και Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στην Ιόνια Οδό και συγκεκριμένα στο τμήμα Αντίρριο - Μεσολόγγι, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών συντήρησης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των σηράγγων Κλόκοβας. Ειδικότερα, από τις 23:00 το βράδυ της Τετάρτης 27 έως τις 07:00 το πρωί της Πέμπτης 28 Σεπτεμβρίου, θα ισχύσει ολική διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα, στο τμήμα μεταξύ του Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Αντιρρίου και του Α/Κ Μεσολογγίου, με ταυτόχρονα αποκλεισμό των κλάδων εισόδου των Α/Κ Ευηνοχωρίου και Μεσολογγίου με κατεύθυνση προς Αντίρριο και τέλος του κλάδου εισόδου του Α/Κ Αντιρρίου με κατεύθυνση προς Ιωάννινα. Κατά το ανωτέρω διάστημα, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Ιωάννινα, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Αντίρριου και μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα επανεισάγονται σε αυτόν μέσω του Α/Κ Μεσολογγίου. Ακολούθως, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Αντίρριο, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Μεσολογγίου και μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα επανεισάγονται σε αυτόν μέσω του Αντίρριου. Τέλος να επισημάνουμε πως καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των προαναφερθέντων ρυθμίσεων, ο μετωπικός σταθμός διοδίων της Κλόκοβας θα βρίσκεται εκτός λειτουργίας, ενώ οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων Μεσολογγίου θα λειτουργούν κανονικά, χρεώνοντας πλήρως αναλογικά τους οδηγούς για τη χρήση του τμήματος Α/Κ Νότιος Αγρινίου - Α/Κ Μεσολογγίου, τμήμα το οποίο είτε θα έχουν διανύσει (οι κινούμενοι προς Αντίρριο) είτε πρόκειται να διανύσουν (οι κινούμενοι προς Ιωάννινα). Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Νέα Οδός: Σε πλήρη λειτουργία το τμήμα «Α/K Αμφιλοχίας – Α/Κ Εγνατίας» της Ιόνιας Οδού

12.09.17

Η Νέα Οδός Α.Ε., ανακοινώνει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3555/ 2007 (όπως αυτός τροποποιήθηκε με το Ν.4219/2013) που διέπουν τη Σύμβαση Παραχώρησης του έργου «Ιόνια Οδός», τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 13 προς Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσει η λειτουργία των σταθμών διοδίων του τμήματος “Α/K Αμφιλοχίας – Α/Κ Εγνατίας” της Ιόνιας Οδού. Οι ζώνες χρέωσης που τίθενται σε εφαρμογή στο συγκεκριμένο τμήμα είναι δυο: α) «Α/Κ Αμφιλοχίας - Α/Κ Φιλιππιάδας», με μήκος 46,6χλμ., η οποία περιλαμβάνει το μετωπικό σταθμό Μενιδίου, καθώς και τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων στον Α/Κ Άρτας και β) «Α/Κ Φιλιππιάδας – Α/Κ Εγνατίας (τέλος έργου)», με μήκος 48,2χλμ., που περιλαμβάνει το μετωπικό σταθμό Τερόβου, καθώς και τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων στον Α/Κ Γοργόμυλου. Οι τιμές διοδίων τελών ανά σταθμό και κατηγορία οχήματος είναι οι ακόλουθες: Κατηγορία Οχήματος Τύπος Οχήματος Περιγραφή Μετωπικά Διόδια Μενιδίου Πλευρικά Διόδια Άρτας Μετωπικά Διόδια Τερόβου Πλευρικά Διόδια Γοργόμυλου Κατ. 1 Δίκυκλα, τρίκυκλα 2,05 € 0,50 € 2,15 € 0,70 € Κατ. 2 Ελαφρά οχήματα 2,95 € 0,75 € 3,05 € 1 € Κατ. 3 Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις (4) άξονες 7,45 € 1,90 € 7,70 € 2,50 € Κατ. 4 Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις (4) ή περισσότερους 10,45 € 2,65 € 10,80 € 3,50 €   Υπενθυμίζουμε ότι η τιμή διοδίου τέλους καθορίζεται: Σε κάθε μετωπικό σταθμό βάσει του συνολικού μήκους της ζώνης στην οποία ανήκει ο σταθμός. Στους πλευρικούς σταθμούς εξόδου, ανάλογα με το μήκος που διανύθηκε από την αρχή της ζώνης στην οποία ανήκει ο σταθμός μέχρι το σταθμό. Στους πλευρικούς σταθμούς εισόδου ανάλογα με το μήκος που θα διανύσει ο χρήστης από το σταθμό έως το τέλος της ζώνης στην οποία ανήκει.   Σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν, χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε μετωπικό σταθμό να πληρώσει ξανά σε πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης, στο ίδιο ταξίδι. Αντιστοίχως,σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε πλευρικό σταθμό να πληρώσει και σε μετωπικό ή άλλον πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης στο ίδιο ταξίδι.   Επισημαίνουμε ότι με τη λειτουργία των παραπάνω σταθμών διοδίων το σύνολο των μετωπικών σταθμών της Ιόνιας Οδού τίθεται σε λειτουργία. Για την ολοκλήρωση του συστήματος χρέωσης του αυτοκινητοδρόμου αναμένεται και η έναρξη λειτουργίας των πλευρικών σταθμών διοδίων στον Α/Κ Γαβρολίμνης.   Κλείνοντας υπενθυμίζουμε, ότιεξαρχήςη Νέα Οδός προσφέρει σε κάθε οδηγό, σε όλο το μήκος της Ιόνιας Οδού, σειρά υπηρεσιώνοδικής ασφάλειαςκαιεξυπηρέτησης όπως: Α) 24ωραΠερίπολαΟδικήςΑσφάλειας Β) 4ψήφιοαριθμό Έκτακτης Ανάγκης24ωρης λειτουργιάς,1075 Γ) ΤηλεφωνικήΕξυπηρέτηση Πελατώνστον αριθμό2641 306 306 Δ)Δωρεάν Οδική Βοήθειασε περιπτώσειςακινητοποίησης
redirect arrow
1 87 88 89 90 91 97