neaodos-logo
>>Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Εδώ, μπορείς να ενημερωθείς για όλα τα τελευταία νέα της Νέας Οδού, παρακολουθώντας τις πρόσφατες ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου σχετικά με την εταιρία και τις δραστηριότητές της.

Για οποιαδήποτε τυχόν απορία ή επιπλέον πληροφορία μπορείς να επικοινωνείς με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Marketing της εταιρίας είτε τηλεφωνικά καλώντας τον αριθμό 2103447300 είτε μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@neaodos.gr .

Σε περίπτωση που επιθυμείς να λαμβάνεις τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις της εταιρίας παρακαλούμε στείλε e-mail στο pressoffice@neaodos.gr αναγράφοντας στο θέμα: «προσθήκη στη λίστα» και στο σώμα του e-mail τα υπόλοιπα στοιχεία επικοινωνίας και το όνομα του οργανισμού τον οποίο εκπροσωπείς.

 

Νέα & Ανακοινώσεις

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην Ιόνια Οδό

17.07.23

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, μακράς διαρκείας, θα ισχύσουν στον Αυτοκινητόδρομο Ιόνια Οδός με στόχο την εκτέλεση ασφαλτικών εργασιών . Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 17 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023, και καθ’ όλο το 24ωρο: Στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αντίρριο: Για την πρώτη φάση εργασιών, θα ισχύσει αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας, από το 63ο έως το 61,8οχλμ , με την κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται από την εναπομείνασα αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας. Έπειτα, για τη δεύτερη φάση εργασιών, με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης εργασιών, θα εφαρμοστεί αποκλεισμός της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας στο ίδιο τμήμα (63ο έως το 61,8οχλμ), με την κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται από την εναπομείνασα δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας. Σε περίπτωση ταχύτερης ολοκλήρωσης των εργασιών, η κυκλοφορία θα αποκατασταθεί νωρίτερα από τον προγραμματισμένο χρόνο. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και εφιστά την προσοχή των οδηγών καθώς οι τελευταίοι οφείλουν να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση.
redirect arrow

Νέα Οδός: Χρυσή Διάκριση στα Hellenic Responsible Business Awards

14.07.23

Μία ακόμα Χρυσή Διάκριση απέσπασε η Νέα Οδός, στο πλαίσιο των Hellenic Responsible Business Awards 2023, ενός θεσμού που για όγδοη συνεχή χρονιά, επιβράβευσε τις εταιρείες που προωθούν τις αξίες της Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας, επενδύοντας στη Βιώσιμη Περιβαλλοντική και Κοινωνική Ανάπτυξη. Ειδικότερα, η Νέα Οδός απέσπασε το Gold Βραβείο, στην κατηγορία «Υπεύθυνη Δράση για το Κλίμα» για τις καινοτόμες πρωτοβουλίες που εφαρμόζει με γνώμονα τους περιβαλλοντικούς στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης, όπως έχουν διαμορφωθεί σε διεθνές επίπεδο. Πρόκειται για μία σειρά δράσεων ώστε να μειωθούν στο μέγιστο δυνατό οι εκπομπές αερίου του θερμοκηπίου, μία δέσμευση που η εταιρεία υπηρετεί συστηματικά από το 2016. Ενδεικτικά, η Νέα Οδός προχώρησε στην ανάπτυξη του πρώτου και μεγαλύτερου υβριδικού φωτοβολταϊκού πάρκου και σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο ΣΕΑ Μαλακάσας (Σείριος Πολιτεία), καθώς και στην τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στη στέγη των κεντρικών της εγκαταστάσεων. Η παραγωγή πράσινης ενέργειας συνεχίστηκε μέσω της ανάπτυξης του πρώτου  φωτοβολταϊκού πάρκου σε ανεκμετάλλευτα πρανή στον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού (Α/Κ Μεσολογγίου). Ταυτόχρονα, η Νέα Οδός είναι  η πρώτη εταιρία διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων που διαθέτει στο σύνολο του αυτοκινητοδρόμου της (σε όλους τους ΣΕΑ) ηλεκτροφορτιστές. Σε μια ακόμα πρωτιά,  η Νέα Οδός σχεδίασε και έθεσε σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο πλάνο αντικατάστασης του στόλου οχημάτων της σε ηλεκτρικά και υβριδικά, θέτοντας σε επιχειρησιακή λειτουργία το 1ο Green Van περίπολο στην Ελλάδα. Οι εν λόγω δράσεις αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του στρατηγικού άξονα Νέα Οδός Go Green, μαζί με πλήθος άλλων πρωτοβουλιών όπως η δυνατότητα ανακύκλωσης καθ’ όλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου, οι νέες φυτεύσεις και η αντικατάσταση των λαμπτήρων οδοφωτισμού με νέου τύπου LED. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κος Ροδιανός Αντωνακόπουλος δήλωσε κατά την παραλαβή του βραβείου, «Στη Νέα Οδό, έχουμε πλήρη επίγνωση της ευθύνης που μας αναλογεί και του ευρύτερου ρόλου που έχουμε αναλάβει ως διαχειριστές ενός δημόσιου αγαθού. Από την πρώτη μέρα λειτουργίας μας  όλες μας οι δράσεις γίνονται με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ ταυτόχρονα  «διψάμε»  και για καινοτομία .Ο συνδυασμός αυτών μας έχει οδηγήσει στο να  διαμορφώσουμε ένα στρατηγικό πλαίσιο δράσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης το οποίο ακολουθεί διεθνώς αναγνωρισμένες πρακτικές.  Θέλουμε και είμαστε οι πιο πράσινοι αυτοκινητόδρομοι της χώρας και κάθε τέτοια διάκριση μας δίνει τη δύναμη να συνεχίζουμε ακόμα πιο προσηλωμένοι στο έργο μας.» * Τα βραβεία που απονεμήθηκαν στους νικητές φιλοτεχνήθηκαν από τους σπουδαστές στο ατελιέ του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ. Διοργανώνονται από την Boussias, σε παραγωγή και επικοινωνία της Paturn Communication & Consulting, ενώ τίθενται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, και του ΣΕΒ.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στον Α.Θ.Ε.

30.06.23

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, μακράς διαρκείας, θα ισχύσουν στον Αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. με στόχο την εκτέλεση ασφαλτικών εργασιών. Ειδικότερα, από την Δευτέρα 3 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023, θα υλοποιούνται οι κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα: Μικρής διάρκειας αποκλεισμός της Αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόμου από το 85ο έως 81,4οχλμ. Μικρής διάρκειας αποκλεισμός της Δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας και της ΛΕΑ  από το 85ο έως το 81,4ο χλμ. Μικρής διάρκειας αποκλεισμός της Αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας από το 80ο έως 78,9οχλμ. Μικρής διάρκειας αποκλεισμός της Δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας και της ΛΕΑ από το 80ο έως το 78,9οχλμ. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δεν θα εφαρμόζονται ταυτόχρονα, θα είναι προσωρινές και θα αποσύρονται καθημερινά μετά το τέλος των εργασιών. Θα εφαρμόζονται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 07:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ. Σημειώνεται πως σε περίπτωση ταχύτερης ολοκλήρωσης των εργασιών, η κυκλοφορία θα αποκατασταθεί νωρίτερα από τον προγραμματισμένο χρόνο. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και εφιστά την προσοχή των οδηγών καθώς οι τελευταίοι οφείλουν να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στον Α.Θ.Ε. – Περιοχή Καμένα Βούρλα

26.06.23

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, μακράς διαρκείας και καθ’ όλο το 24ωρο θα ισχύσουν στον Αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. στην περιοχή των Καμένων Βούρλων (180ο χλμ. ως 185ο χλμ.), με στόχο την εκτέλεση ασφαλτικών εργασιών. Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται σε διαδοχικές φάσεις και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας και ειδικότερα, από την Τρίτη 27 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023, θα ισχύουν τα εξής: • Ρεύμα προς Λαμία Για τα τμήματα από 179,05 χλμ. – 182,85 χλμ. & 182,10 χλμ. – 185,3 χλμ. αποκλεισμός δεξιάς λωρίδας με την κυκλοφορία να διεξάγεται από την εναπομείνασα αριστερή και έπειτα αριστερής με την κυκλοφορία να διεξάγεται από την εναπομείνασα δεξιά. • Ρεύμα προς Αθήνα Για τα τμήματα από 183,8 χλμ. – 180,2 χλμ. & 186,1 χλμ. – 182,5 χλμ. αποκλεισμός δεξιάς λωρίδας με την κυκλοφορία να διεξάγεται από την εναπομείνασα αριστερή και έπειτα αριστερής με την κυκλοφορία να διεξάγεται από την εναπομείνασα δεξιά. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ θα τοποθετηθούν και σχετικές προσωρινές σημάνσεις. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και εφιστά την προσοχή των οδηγών, καθώς οι τελευταίοι οφείλουν να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση.
redirect arrow

Νέα Οδός – Κεντρική Οδός: Motorway of the Year στα Mobility Awards 2023

19.06.23

Την κορυφαία διάκριση “Motorway of the year” και τέσσερις ακόμα σημαντικές διακρίσεις, απέσπασαν η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός στα Mobility Awards 2023, ενός θεσμού της BOUSSIAS Events που αναδεικνύει και επιβραβεύει τις καινοτόμες πρακτικές, τεχνολογίες και εφαρμογές επιχειρήσεων του ευρύτερου κλάδου της κινητικότητας & αυτοκίνησης, με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του Εργαστηρίου Κυκλοφοριακής Τεχνικής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και την επιστημονική υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων. Στόχος των βραβείων είναι να προβάλλουν τις επιχειρήσεις, τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που καινοτομούν, να αναδείξουν τις προσφερόμενες λύσεις και τεχνολογίες στον τομέα του αυτοκινήτου και της κινητικότητας, να επικοινωνήσουν τα χαρακτηριστικά των βραβευμένων πρακτικών ώστε να εμπνεύσουν τον κλάδο και να κινητοποιήσουν τις εταιρίες για τη διαρκή βελτίωση των επιδόσεών τους. Ειδικότερα, η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός απέσπασαν τις ακόλουθες διακρίσεις: Κορυφαία διάκριση Motorway of the year για το σύνολο των καινοτόμων δράσεων που έχουν υλοποιήσει Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Motorways Customer Service, για την επένδυση στον τομέα της ηλεκτροκίνησης στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών Μαλακάσας (Σείριος), για τα microsites των Διαδρομών, καθώς και για την ηλεκτρονική κάρτα ΑΜΕΑ. Στη Νέα Οδό και την Κεντρική Οδό, η παροχή των υψηλότερων δυνατών επιπέδων εξυπηρέτησης αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα μας την οποία προσεγγίζουμε με ολιστικό τρόπο μέσα από πλήθος δράσεων. Ο υβριδικός σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο Σ.Ε.Α. Μαλακάσας αποτελεί μία καινοτόμο επένδυση απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα μας. Παράλληλα τα microsites των Διαδρομών είναι ο καλύτερος συνοδηγός για κάθε οδηγό που θέλει να ανακαλύψει τα αξιοθέατα των περιοχών που διασχίζουν οι αυτοκινητόδρομοί μας. Τέλος μέσω της ηλεκτρονικής κάρτας ΑμεΑ όλοι οι δικαιούχοι Δελτίου Στάθμευσης ΑΜΕΑ και Ανάπηροι Πολέμου έχουν την δυνατότητα να ολοκληρώσουν ατελώς τις διελεύσεις τους από τους αυτοκινητοδρόμους μας. Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Motorways Environmental Management για το σύνολο των πράσινων δράσεων και των δύο εταιρειών που στόχο έχουν την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος, καθώς και την αρμονική ένταξη των αυτοκινητοδρόμων σε αυτό.  Η ανακύκλωση οργανικών αποβλήτων, η φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων μέσω φωτοβολταϊκών στον Σείριο, ο πράσινος στόλος οχημάτων είναι μόνο μερικές από τις πρωτοβουλίες που μας καθιστούν τους πιο πράσινους αυτοκινητοδρόμους της χώρας. Ασημένιο βραβείο στην κατηγορία Green Fleet για την αντικατάσταση του στόλου οχημάτων με ηλεκτρικά/ υβριδικά οχήματα. Με σύνθημα «Go Green» και με στόχο τη δραστική μείωση των άμεσων εκπομπών αέριων ρύπων από τον στόλο των εταιρικών οχημάτων, οι δύο εταιρείες έχουν θέσει σε πλήρη εξέλιξη πλάνο σταδιακής αντικατάστασης του στόλου οχημάτων με υβριδικά και ηλεκτρικά. Τέλος, η Νέα οδός απέσπασε Χάλκινο βραβείο στην κατηγορία EV Charging Infrastructure για τον υβριδικό σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στον Σ.Ε.Α. Μαλακάσας ( Σείριος). Στον Σείριο, δημιουργήσαμε τον πρώτο και μεγαλύτερο στην Ελλάδα υβριδικό σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων με φωτοβολταϊκά στα στέγαστρα των πάρκινγκ, συνδυάζοντας έτσι την παραγωγή πράσινης ενέργειας και φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.  Το εν λόγω έργο περιλαμβάνει: Κατασκευή στεγάστρων για τα πάρκινγκ των αυτοκινήτων, τοποθέτηση σε αυτά Φ/Β, συνολικής ισχύος περίπου 500 kWp, 2 φορτιστές DC υψηλής ισχύος σε κάθε κλάδο,  δηλαδή σύνολο 4 φορτιστές ισχύος 120kW έκαστος και υβριδικούς Ιnverter. Το ρεύμα από τα Φ/Β πηγαίνει στον φορτιστή όταν υπάρχει αυτοκίνητο να φορτίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας και παράλληλα όση ενέργεια δεν καταναλώνεται από τις φορτίσεις οχημάτων, χρησιμοποιείται απευθείας για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες του κτηρίου του ΣΕΑ Μαλακάσας. Οι παραπάνω βραβεύσεις αποτελούν μια έμπρακτη αναγνώριση της διαρκούς προσπάθειας που καταβάλλουν οι εταιρίες μας και οι άνθρωποί μας, προκειμένου να αποτελούμε τους πρωτοπόρους στον κλάδο μας.
redirect arrow
1 100 101 102 103 104 206

Δελτία Τύπου

Update 9 Φεβρουαρίου-Ενημέρωση σχετικά με την ολίσθηση ορύγματος στην Ιόνια Οδό στο 128,2ο χλμ. (προς Αντίρριο)

09.02.26

Κατά τη διάρκεια των προηγουμένων ημερών (6,7, και 8 Φεβρουαρίου) στην περιοχή του ορύγματος συνεχίστηκαν οι βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα το φαινόμενο της ολίσθησης να επιδεινωθεί.   Το Σαββατοκύριακο ήταν μικρότερης έντασης από τις προβλεπόμενες. Καθώς ομάδες εργασίες, μηχανήματα έργου και ομάδες γεωλόγων, μηχανικών και μελετητών είναι στο σημείο,  με βάση αυτή την νέα παύση στην εξέλιξη του φαινομένου, υλοποιήθηκαν οι παρακάτω εργασίες: Α) Ρεύμα προς Ιωάννινα: Επιχειρείται απομάκρυνση των υλικών από τον κλάδο προς Ιωάννινα. Β)Ρεύμα προς Αντίρριο: Κατασκευάστηκε ράμπα πρόσβασης μηχανημάτων στο νότιο μέτωπο του ορύγματος. Με αυτόν τρόπο τα μηχανήματα θα προσεγγίσουν τα ανώτερα επίπεδα του ορύγματος για να μπορέσουν να ξεκινήσουν εργασίες απομάκρυνσης σαθρών υλικών. Στόχος είναι να υλοποιηθεί με τη μέγιστη προσοχή, η απομάκρυνση όλων των σαθρών υλικών από το όρυγμα και να αποφορτιστεί, ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν με ασφάλεια οι ενέργειες απομάκρυνσης των υλικών και από το ρεύμα προς Αντίρριο. Αυτή τη στιγμή τα υλικά αυτά επι της ουσίας λειτουργούν ως στήριγμα του ορύγματος και τυχόν απομάκρυνσή τους θα είχε ως αποτέλεσμα επιπλέον ολίσθηση. Οι ομάδες γεωλόγων, μελετητών και μηχανικών που είναι στο σημείο, συγκεντρώνουν στοιχεία και δεδομένα για την εκπόνηση ειδικών μελετών αντιστήριξης. Για οτιδήποτε νεότερο θα σας κρατάμε ενήμερους.
redirect arrow

Update 5 Φεβρουαρίου-Ενημέρωση σχετικά με την ολίσθηση ορύγματος στην Ιόνια Οδό στο 128,2ο χλμ. (προς Αντίρριο)

05.02.26

Σε συνέχεια της ενημέρωσης περί της πορείας των εργασιών στο όρυγμα στο 128.2 χλμ. του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού, θα θέλαμε να σημειώσουμε τα εξής: Από το βράδυ της χθεσινής ημέρας  καθώς και σήμερα 5 Φεβρουαρίου στην περιοχή εκδηλώνονται βροχοπτώσεις, οι οποίες όπως είχαν επισημάνει οι γεωλόγοι και μηχανικοί που είναι στο σημείο, οδήγησαν  σε επιπλέον εξέλιξη και σαφή επιδείνωση του φαινομένου της ολίσθησης. Οι προγνώσεις  των βροχοπτώσεων ισχύουν και για αύριο. Συνεπώς και μέχρι να ολοκληρωθεί η  εξέλιξη του φαινομένου δεν είναι εφικτή η οποία εκτίμηση περί παράδοσης του τμήματος σε κυκλοφορία .   Σημειώνεται ότι εχθές 4 Φεβρουαρίου, έως ότου να ξεκινήσει και πάλι η ολίσθηση λόγω της βροχής, προχωρήσαμε σε ενέργειες απομάκρυνσης υλικών από τον κλάδο του αυτοκινητοδρόμου προς Ιωάννινα. Στόχος η δημιουργία επιπλέον χώρου χρήσης και κίνησης των μηχανήματων έργου που θα συμβάλλουν στην απομάκρυνση των υλικών. Στην περιοχή βρίσκονται ήδη μηχανήματα εκσκαφών, βαρέα οχήματα μεταφοράς υλικών και ομάδες εργασίας. Παραμένουν επί τόπου οι ομάδες μηχανικών, γεωλόγων και εξειδικευμένων μελετητών που προχωρούν σε επιπλέον αναλύσεις και οπτικές τοπογραφικές παρακολουθήσεις. Θα σας κρατάμε ενήμερους  για οτιδήποτε νεότερο.
redirect arrow

3 Φεβρουαρίου- Ενημέρωση σχετικά με την ολίσθηση ορύγματος στην Ιόνια Οδό στο 128,2ο χλμ. (προς Αντίρριο)

03.02.26

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης μας σχετικά με την αμφίπλευρη εκτροπή κυκλοφορίας στην Ιόνια Οδό από τον Α/Κ Άρτας έως τον Α/Κ Αμφιλοχίας, εξαιτίας ολίσθησης ορύγματος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής: Α) Έπειτα από εκτεταμένες βροχοπτώσεις το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή, σημειώθηκε ολίσθηση του ορύγματος που βρίσκεται στο  128,2 χλμ. του αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού  στο ρεύμα προς Αντίρριο. Η ολίσθηση ξεκίνησε περίπου 50 -100 μ. άνω του ορύγματος του έργου, εκτός ορίων του. Δε σημειώθηκε κανένα ατύχημα και για λόγους ασφαλείας τέθηκε άμεσα σε ισχύ εκτροπή κυκλοφορίας από τον Α/Κ Άρτας (141 χλμ.) έως τον Α/Κ Αμφιλοχίας (106 χλμ.), αμφίπλευρα. Β) Το όρυγμα / πρανές έχει ύψος 33 μ. με δυο αναβαθμούς. Για την ολοκλήρωση της κατασκευής του έγινε ειδική μελέτη καθώς τα εδάφη στην περιοχή το απαιτούν. Η μελέτη κατέληξε σε προτάσεις με  επιπλέον μέτρα τα οποία και υλοποιήθηκαν. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής μέτρα:  αγκύρια σε διάταξη  2.5 επί 2,5 μέτρα ώστε να είναι πυκνά και να μεγιστοποιούν την ευστάθεια, οπές με μήκος 20μ για αποστράγγιση υδάτων (βοηθούν εξτρά στην ευστάθεια), προστασία έναντι επιφανειακής διάβρωσης με γεωσυνθετικο πλέγμα σε συνδυασμό με γαλβανισμένο χαλύβδινο πλέγμα  και αναβαθμό επενδεδυμένο με στρώση σκυροδέματος. Η κλίση του ορύγματος είναι περίπου 1 προς 2. Δηλαδή είναι ένα ήπιο όρυγμα κατασκευαστικά για να έχει την καλύτερη δυνατή ευστάθεια. Γ) Η εξέλιξη του φαινομένου φάνηκε να ολοκληρώνεται χθες το απόγευμα αν και με δεδομένη την πρόγνωση περί βροχών στην περιοχή το επόμενο 4ημερο πιθανά να υπάρξει περαιτέρω ολίσθηση καθώς όπως αναφέραμε ήδη το φαινόμενο ξεκινά εκτός των ορίων του έργου μας. Δ) Ομάδα γεωτεχνικών και μηχανικών είναι στο σημείο από εχθές και σε εξέλιξη είναι οι παρακάτω ενέργειες: Δημιουργία 3D απεικόνισης της σημερινής κατάστασης με χρήση drones για μέγιστης ακρίβειας τοπογραφική αποτύπωση. Έτσι δημιουργείται ένας πλήρης χάρτης της κατάστασης σήμερα Γεωλογική αυτοψία επι τόπου και αξιολόγηση των στοιχείων που συγκεντρώνονται για σαφή αποτύπωση της στρωματογραφίας της περιοχής Επεξεργασία δεδομένων ώστε να γίνει επιλογή της ασφαλέστερής δυνατής μεθόδου απομάκρυνσης των χιλιάδων κυβικών υλικών. Ε) Παράλληλα και έως ότου ολοκληρωθεί η εξεργασία και ανάλυση των δεδομένων υλοποιούνται πρόδρομες εργασίες στο σημείο όπως: Α) Τοποθετήθηκε γεωύφασμα και στρώση άμμου στην άσφαλτο για να μην τραυματιστεί από τη λειτουργία των μηχανημάτων  έργου Β) Αφαιρέθηκαν τα στηθαία στο ρεύμα προς Ιωάννινα ώστε να είναι εξυπηρετηθεί η κυκλοφορία των μηχανημάτων έργου (μεγάλα μηχανήματων τόνων) Αν και οι προγνώσεις για βροχοπτώσεις στην περιοχή είναι πιθανό να δημιουργήσουν επιπλέον φαινόμενο ολίσθησης και να καθυστερήσουν τις εργασίες απομάκρυνσης των υλικών, θα σας κρατάμε ενήμερους για τα επόμενα βήματα.
redirect arrow

Τριπλή διάκριση για τη Νέα Οδό και την Κεντρική Οδό στα AI & Data Awards

29.01.26

Τρία σημαντικά βραβεία, ένα Χρυσό και δύο Ασημένια, απέσπασαν η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός στα AI & Data Awards, που διοργανώνονται από την Boussias Events, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική τους δέσμευση στην καινοτομία και την αξιοποίηση τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας. Οι διακρίσεις αφορούν ένα σύνολο καινοτόμων έργων που υλοποιούνται στους αυτοκινητοδρόμους ευθύνης της Νέας Οδού και της Κεντρικής Οδού: AI κάμερες ανίχνευσης συμβάντων στους κόμβους των αυτοκινητοδρόμων, οι οποίες αξιοποιούν Τεχνητή Νοημοσύνη για την άμεση αναγνώριση κρίσιμων συμβάντων, όπως η είσοδος ζώων και πεζών στον αυτοκινητόδρομο και αντίθετη κίνηση οχημάτων, ενισχύοντας την πρόληψη ατυχημάτων. To συγκεκριμένο έργο έχει διακριθεί με χρυσό βραβείο από τη Διεθνή Οδική Ομοσπονδία (IRF) Συνεργασία με την εταιρεία Mobito για τη real-time παρακολούθηση της κατάστασης του οδοστρώματος, μέσω του εργαλείου Business Intelligence Road Health, το οποίο αποτυπώνει αναλυτικά και σε πραγματικό χρόνο την ποιότητα του οδοστρώματος, επιτρέποντάς μας να πραγματοποιούμε άμεσες και στοχευμένες παρεμβάσεις συντήρησης. Δορυφορική παρακολούθηση της γέφυρας Τσαγκαρόπουλου στην Ιόνια Οδό, με χρήση τεχνολογίας InSAR σε συνεργασία με την SkyGeo, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος επιθεωρήσεων τεχνικών έργων και επιτρέπει την έγκαιρη ανίχνευση δομικών μεταβολών, ενισχύοντας παράλληλα την ασφάλεια και την αξιοπιστία της γέφυρας. Τα παραπάνω έργα διακρίθηκαν στις κατηγορίες:   Χρυσό Βραβείο – Best Use of Generative AI Ασημένια Βραβεία– Best in Transportation & Logistics & Best Application of AI/Data for Social Impact Οι βραβεύσεις αυτές αναδεικνύουν τη σταθερή δέσμευση της Νέας Οδού και της Κεντρικής Οδού στην καινοτομία και την τεχνολογία, με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής, την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και τη συνεχή βελτίωση των υποδομών για το όφελος της κοινωνίας.
redirect arrow

Διπλή διάκριση για τη Νέα Οδό και την Κεντρική Οδό στα Hellenic Responsible Business Awards 2025

16.10.25

Η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός διακρίθηκαν για ακόμη μία χρονιά στα Hellenic Responsible Business Awards, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή τους για υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, καινοτομία και ουσιαστική συνεισφορά στην κοινωνία και τις τοπικές κοινότητες. Οι δύο εταιρίες απέσπασαν: Χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Ταξίδι, Μεταφορές» για τις «Διαδρομές».Οι «Διαδρομές» είναι το πρώτο microsite πανευρωπαϊκού επιπέδου που δημιουργήθηκε από τη Νέα Οδό και την Κεντρική Οδό, στην Ελλάδα, για την Ελλάδα και δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα να ανακαλύψει μοναδικούς θησαυρούς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του. Με μήνυμα «Ζούμε σε μια χώρα γεμάτη θησαυρούς. Ας τους ανακαλύψουμε παρέα!» αποτυπώνεται πλήρως η φιλοσοφία των εταιρειών για υπεύθυνη, βιώσιμη και εμπλουτισμένη ταξιδιωτική εμπειρία. Χάλκινο βραβείο στην κατηγορία «Ενέργειες για την Κοινωνία» απέσπασαν οι εταιρείες για τις δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας που υλοποιούν, με επίκεντρο την Οδική Ασφάλεια, την Πολιτιστική Ανάδειξη και την Εκπαίδευση των παιδιών. Αναλυτικότερα, οι πρωτοβουλίες αυτές περιλαμβάνουν: την εγκατάσταση ΑΙ καμερών στους κόμβους των αυτοκινητοδρόμων ευθύνης τους, τη μακροχρόνια συνεργασία με το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ», καθώς και τη στρατηγική συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.Α.Σ.), στο πλαίσιο της οποίας από το 2015 υλοποιείται το πρόγραμμα «Ασφαλώς Ποδηλατώ» για μαθητές Δημοτικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2022 δημιουργήθηκε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής «Σείριος» στον ΣΕΑ Μαλακάσας – ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος που προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα βιωματικής εκπαίδευσης στη σωστή οδική συμπεριφορά. Οι δύο εταιρείες συνεχίζουν με συνέπεια και όραμα να επενδύουν στην οδική ασφάλεια, την καινοτομία και την κοινωνική συνεισφορά, αποδεικνύοντας ότι οι αυτοκινητόδρομοι μπορεί να συνυπάρχουν αρμονικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ευημερία των τοπικών κοινωνιών. Με δράσεις που εμπνέουν, έργα που αφήνουν ουσιαστικό αποτύπωμα και συνεργασίες που ενισχύουν την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός συνεχίζουν το ταξίδι τους προς ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον για όλους.
redirect arrow
1 2 3 97